Autorondreis Noord- en Oostzee | Duitsland
o.v.v. wijzigingen 1.004 €

Autorondreis Noord- en Oostzee | Duitsland

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 9 mei 2023 - Vertrek : zaterdag 7 oktober 2023
Ref ID: 1044129
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.007 €
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 9 mei 2023 - Vertrek : zaterdag 7 oktober 2023
Bestemmingen: Bremen, Hamburg, Rügen Eiland, Lübeck

Beschrijving

07 okt
Autoreis van 333 Kilometers - 3uur 34min
Utrecht
Bremen
07 okt
1. Overnachting in Bremen
Overnachten
Over de bestemming: Dag 1-3: Bremen De bekendste helden van Bremen? Dat zijn natuurlijk de Bremer stadsmuzikanten! In de stad kom je de ezel, de hond, de kat en de haan uit het sprookje van Grimm op diverse plekken tegen. Het beroemdste beeld van de vier sprookjeshelden staat naast het prachtige Rathaus. Dit monument uit de Weserrenaissance is Unesco-werelderfgoed. De Bötcherstrasse is een bijzonder sfeervol straatje met leuke winkeltjes, ateliers en cafeetjes. Een carillon met 30 klokken van porselein zorgt voor extra vrolijkheid. Ga ook sfeerproeven in de Schnoor. Dit is het oudste deel van de stad, met smalle steegjes, leuke winkeltjes en terrasjes. Gezellig is ook de Weserpromenade, met vele leuke cafeetjes en restaurants.
Meer informatie
09 okt
Autoreis van 126 Kilometers - 1uur 24min
Bremen
Hamburg
09 okt
2. Overnachting in Hamburg
Overnachten
Over de bestemming: Hamburg is een van de meest bruisende steden van Duitsland. Deze tweede havenstad van Europa (na Rotterdam) verenigt een rijk verleden met een dynamisch heden. Dat is ook te zien aan de architectuur van de stad, waarin historische kerktorens zoals de St. Petri en de St. Nikolai (tot 1876 het hoogste gebouw ter wereld!) afgewisseld worden door fascinerende moderne architectuur, zoals de Elbphilharmonie. Nergens in Duitsland wordt zo driftig aan de toekomst gebouwd als in Hamburg. Bijzondere vermelding verdient de Speicherstadt, waar vroeger koffie en specerijen werden verhandeld. De voormalige havenloodsen zijn nu een toeristische attractie. Ben je op zondag in de stad en zie je er niet tegenop om vroeg je bed uit te komen? Dan is het zeker de moeite waard om tussen 5 uur en 9.30 uur een bezoekje te brengen aan de bekende Vismarkt.
Meer informatie
11 okt
Autoreis van 305 Kilometers - 2uur 58min
Hamburg
Rügen Eiland
11 okt
3. Overnachting in Rugen Island
Overnachten
Over de bestemming: Rügen is een prachtig en afwisselend eiland in de Oostzee. Lange tijd kwamen kunstenaars hier inspiratie opdoen en je begrijpt meteen waarom: de natuur is bijzonder gevarieerd. Op sommige stranden waan je je in de Cariben, terwijl de steile krijtrotsen weer een heel andere sfeer hebben. Ook de sfeervolle meertjes dragen bij aan de charme van dit eiland. De huizen met rieten daken in de vissersdorpen worden afgewisseld door kleurrijke villa's uit het eind van de negentiende eeuw. Je kunt hier rondrijden met een tuffend stoomtreintje, maar ook prachtige wandel- en fietstochten maken. En het eiland is zo groot dat het wel handig is om een auto bij de hand te hebben! Ideaal voor bijzondere dagtripjes. Vlak bij de beroemde krijtrotsen en het Unesco-werelderfgoed 'Alte Buchenwälder' ligt het bezoekerscentrum van het nationaal park Königsstuhl. Gedurende een dag kan je, op een oppervlakte van 30.000 2, een wereld met veel geheimen ontdekken. Maak je deze reis in de herfst? Dan maak je kans om getuige te zijn van de kraanvogeltrek op Rügen. Deze vindt meestal plaats in oktober.
Meer informatie
11 okt
Geselecteerd hotel:
4 Nachten
15 okt
Autoreis van 238 Kilometers - 2uur 28min
Rügen Eiland
Lübeck
15 okt
4. Overnachting in Lübeck
Overnachten
Over de bestemming: Van het grootste eiland naar de (in de middeleeuwen) belangrijkste Duitse Hanzestad. Onderweg naar Lübeck passeer je overigens nog drie Hanzesteden: Stralsund, Rostock en Wismar. De binnensteden van Stralsund en Wismar zijn Unesco-werelderfgoed. übeck is de zoetste stad van Duitsland. In elk geval figuurlijk. De stad is wereldberoemd om zijn marsepein. De chique konditorei Niederegger is het walhalla voor marsepeinliefhebbers, met de topper: de walnootmarsepeintaart! Maar we zouden Lübeck veel tekort doen als we alleen maar over marsepein zouden spreken. De stad gold in de middeleeuwen niet voor niets als ‘de koningin van de Hanze’. Lübeck stond niet alleen aan de wieg van de Hanze, maar was er ook lange tijd het centrum van. De Altstadt staat in z’n geheel op de Unesco-werelderfgoedlijst. Hier vind je huizen met fraaie gevels en een handvol monumentale kerken, waaronder de Jakobikirche, de kerk van de zeelieden. In veel gebouwen zie je Nederlandse architectonische invloeden.
Meer informatie
17 okt
Autoreis van 505 Kilometers - 5uur 20min
Lübeck
Utrecht
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.007 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 4
Accommodaties 4

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes