Fly & Drive "Follow the sun" | Portugal
o.v.v. wijzigingen 1.356 €

Fly & Drive "Follow the sun" | Portugal

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 20 november 2022 - Vertrek : vrijdag 8 september 2023
Ref ID: 1046846
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.711 €
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 20 november 2022 - Vertrek : vrijdag 8 september 2023
Bestemmingen: Faro, Albufeira, Evora, Mora, Peniche, Lissabon, Lagos, Faro

Beschrijving

08 sep
Reizen van Rotterdam naar Faro
Vertrek
Transavia Holland
Transavia Holland Transavia Holland - HV5203
17:55 - Rotterdam, Rotterdam (RTM)
19:55 - Faro, Faro (FAO)
3uur 0min Rechtstreeks Tarief: Basic
Vervoer:  HV5203
Reisklasse: Economy
Tarief: Basic
08 sep
Autoverhuur
VW Up /AC/2dr
A/C 2 aantal deuren bij huurauto 2 Personen
VW Up /AC/2dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Handgeschakeld
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Extra::
Ophalen/inleveren buiten openingstijden - 43,05 €
Leeftijd bestuurder

Minimaal 18, Maximaal 80

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Algemene betalingsvoorwaarden
50 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Faro luchthaven (Shuttle Service) - Telefoonnummer:

Estrada do Aeroporto, Faro, Portugal

Terugbrengen

Faro luchthaven (Shuttle Service) - Telefoonnummer

Estrada do Aeroporto, Faro, Portugal

08 sep
1. Faro
Tussenstop
Over de bestemming: Je haalt de auto in Faro van het vliegveld en rijdt in nog geen uurtje naar je eerste hotel. Je begint deze reis bij de oceaan, met palmbomen, heerlijke strandjes en mooie rotsen.
Meer informatie
08 sep
Autoreis van 46 Kilometers - 36min
Faro
Albufeira
08 sep
2. Albufeira
Overnachten
Over de bestemming: Je hebt de mooie stranden voor het uitkiezen. Praia da Marinha, op een half uurtje van Albufeira, wordt vaak een van Europa's mooiste stranden genoemd, maar ook dichterbij zijn vele beauty's, zoals Praia do Castelo en Praia da Oura. Bovendien heeft de Algarve meer te bieden dan strand, zon en zee! Op een kwartiertje rijden vind je het leuke plaatsje Loulé, met sfeervolle witte huisjes. Op zaterdag is er een gezellige markt. Een van de mooiste dorpjes in de Algarve is Silves, op een halfuurtje rijden. Hier vind je witte huisjes, hellende straten en een imposant fort. Met wat geluk zie je hier ook de nodige ooievaars. Extra pluspunt: Silves staat bekend om zijn heerlijk geurende tuinen. Sowieso is de Algarve een feest van verleidelijke geuren, van de geurende sinaasappel- en amandelbloesem tot de jasmijn en rozemarijn. En ook qua stedelijk schoon is er in de Algarve veel moois te vinden, met als topper de historische stad Tavira.
Meer informatie
08 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
10 sep
Autoreis van 205 Kilometers - 2uur 16min
Albufeira
Evora
10 sep
3. Evora
Overnachten
Over de bestemming: Je verhuist van de Algarve naar de Alentejo, de glooiende streek van de wijngaarden, kurkeiken en olijfbomen. Het mooie Evora is de beste levende geschiedenisles die je in Portugal kunt krijgen. Monumenten uit werkelijk alle belangrijke periodes uit de Portugese geschiedenis zijn in en rond deze Unesco-werelderfgoedstad te vinden, met bijvoorbeeld een prachtige Romeinse tempel. Bovendien is Evora, mede dankzij de studenten, een hele gezellige en levendige stad! In en rond Evora vind je monumenten uit alle tijden. De stad heeft een 16e-eeuwse universiteit, monumenten uit de Romeinse tijd, uit de Moorse tijd en de christelijke tijd. En net buiten de stad vind je 7.000 jaar oude prehistorische monumenten. Tip: begin je de dag met een kop koffie onder de arcaden op het Giraldo-plein! Dwaal je daarna door het labyrint van straatjes? Bezoek je de bijzondere kathedraal? De curieuze 'bottenkerk' San Francisco? Een kijkje net buiten de stadsmuren is ook aan te raden: de Cromeleque dos Almedres is de op-een-na-grootste prehistorische steencirkel van Europa.
Meer informatie
12 sep
Autoreis van 60 Kilometers - 53min
Evora
Mora
12 sep
4. Mora
Tussenstop
Over de bestemming: Een stopplaats voor een lekkere lunch.
Meer informatie
12 sep
Autoreis van 152 Kilometers - 1uur 53min
Mora
Peniche
12 sep
5. Peniche
Overnachten
Over de bestemming: Op naar een van de westelijkste puntjes van Europa! Je rijdt naar Peniche, waar je prachtige rotswandelingen kunt maken met uitzicht op de Berlengas-eilanden en de oceaan. Onderweg naar Peniche is een bezoek aan Obidos aan te bevelen. Dit stadje is een van de meest pittoreske van Portugal, met stadsmuren, witte huizen en hellende straatjes.
Meer informatie
13 sep
Autoreis van 102 Kilometers - 1uur 8min
Peniche
Lissabon
13 sep
6. Lissabon
Overnachten
Over de bestemming: De stad van de fado en de Taag, is met zijn boven- en benedenstad absoluut een bezoek waard. Begin je meteen met het mooiste uitzicht over de stad, boven op het Castelo de Sao Jorge? Of maak je eerst een oriënterend ritje door de stad met de historische tram 28? Dit 100 jaar oude trammetje hobbelt je door de steile, smalle straatjes van Alfama: de wijk van de fadozangers. Een hele leuke kennismaking met de Portugese hoofdstad, mits je een plek aan het raam weet te bemachtigen.
Meer informatie
16 sep
Autoreis van 302 Kilometers - 2uur 41min
Lissabon
Lagos
16 sep
7. Lagos
Overnachten
Over de bestemming: Nog even genieten van de Portugese zon! Een heel mooi strand bij Lagos is Praia Dona Ana, een schilderachtig strand met ruige kliffen. Of Praia da Rocha bij Portimão, op ca. 35 km rijden van Lagos, zandstranden geflankeerd door rotsen en grotten.
Meer informatie
18 sep
Autoreis van 91 Kilometers - 1uur 1min
Lagos
Faro
18 sep
8. Faro
Tussenstop
Over de bestemming: Faro, de hoofdstad en grootste stad van de Algarve, is het startpunt voor veel Noord-Europese zonvakanties. Toch hebben toeristen Faro niet overspoeld, het is een grote stad, en het prachtige strand, drijvend op een eilandje buiten de stad, helpt de afgematten hun lot te vergeten. Ondanks dat het slechts het aankomstpunt is voor veel vakantiegangers, met meer dan 300 dagen zon per jaar, is het een verleidelijke bestemming voor een stedentrip op zich. De oude binnenstad van Faro is een klein juweeltje. Het is klein, rustig en heerlijk sfeervol. De Cidade Vella zit vol met toeristen en de lokale bevolking die de ambachtelijke markten bezoeken of gewoon ronddwalen en kijken naar de oude gebouwen, waarvan er vele tekenen vertonen van de Moorse afkomst van de stad. Leidend naar de oude binnenstad van Faro staat de Arco da Vila, een poort oorspronkelijk gebouwd als een gebogen poort met een klokkentoren bovenop en een standbeeld van de patroonheilige van de stad, St Thomas Aquina. In het centrum is er een prachtig plein, Largo da Sé dat vroeger het Forum Romanum was. Het is omzoomd met sinaasappelbomen en het wordt geflankeerd door de kathedraal van Faro, het bisschoppelijk paleis en een 16e-eeuws klooster dat nu het Faro Museum of Archaeology is. Se Catedral, de kathedraal van Faro, domineert de oude binnenstad. De oorspronkelijke gotische kerk werd gebouwd in de 13e eeuw, maar werd zwaar beschadigd tijdens een aardbeving. Alleen de toren en een deuropening blijven uit die tijd en de tempel presenteert vandaag elementen van verschillende stijlen zoals gotiek, renaissance en barok. Vanaf de toren kunt u genieten van een panoramisch uitzicht op Faro en de kustlijn. Faro heeft een prachtige jachthaven die net ten noorden van de oude stad ligt en waarschijnlijk het drukste deel van de stad is. De stad Faro is een druk kosmopolitisch centrum en biedt veel dingen om te doen, of het nu gaat om een wandeling door de winkels, ontspannen in een van de vele terrasjes of een bezoek aan enkele van de historische bezienswaardigheden, deze stad heeft veel om u van het strand te verleiden.
Meer informatie
18 sep
Reizen van Faro naar Rotterdam
Terug
Transavia Holland
Transavia Holland Transavia Holland - HV5204
07:50 - Faro, Faro (FAO)
11:45 - Rotterdam, Rotterdam (RTM)
2uur 55min Rechtstreeks Tarief: Basic
Vervoer:  HV5204
Reisklasse: Economy
Tarief: Basic
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.711 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 8
Vlucht 2
Accommodaties 5
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes