Home
Luxe fietsvakantie Altmühltal | Duitsland

Luxe fietsvakantie Altmühltal | Duitsland

Deze reis begint in Keulen. Voor toeristen is hier veel te doen en alles is erg goed geregeld. Het is een veilige stad, en er is volop keuze wat betreft winkels, bezienswaardigheden en restaurants. De vakantie starten we goed met een Sunday brunch Cruise! (Inbegrepen in de prijs)

De derde dag gaan we richting Altmühltal.

Niet ver van de bron stroomt de Altmühl door een weidse vallei, om dan in spectaculaire meanders langs grillige kalkrotsen in de Donau te stromen. U fietst door een uniek landschap met middeleeuwse vestingstadjes, pittoreske vakwerkhuizen en eeuwenoude burchten. Rothenburg ob der Tauber, waarschijnlijk het best bewaarde middeleeuwse vestingstadje van Duitsland, is het startpunt van deze fietstocht. De tocht eindigt in het mooie oude ongeschonden Regensburg, met smalle straatjes en intieme pleinen in de middeleeuwse Altstadt.

De laatste 2 dagen brengt u door in Luxemburg. Met de inbegrepen Hop-On-Hop-Of tickets kunt u in korte tijd goed kennis maken met deze mooie stad. Des gewenst kunt u ook een stads fietstocht bij boeken. Pas de reis geheel naar wens aan of neem contact met ons op.


Deze reis is inclusief:

 1. Hotels incl. ontbijt
 2. Hotel fietstocht Altmühltal half pernsion
 3. Uitgebreide routebeschrijvingen
 4. Tickets Sunday brunch Cruise Keulen
 5. Tickets Hop-onHop-of bus LuxemburgThema's: Duitsland Fiets- en wandelvakanties
27/09/2020
Utrecht
Keulen
27/09/2020 29/09/2020

Keulen

Informatie over de stad

De Dom van Keulen is de hoofdkerk van Keulen. Het is een magisch grote kathedraal (157 meter hoog) die hoog boven de stad uitsteekt. Vanuit de torens kun je genieten van een prachtig uitzicht over Keulen. De glas-in-lood ramen dateren uit de 14e en 16e eeuw. Een nog hoger gebouw in Keulen is de Colonius. Dit is een telecommunicatietoren. Het is de hoogste toren van de stad. Hij heeft een hoogte van 266 meter en steekt boven alles uit. Altstadt is de oudste wijk van Keulen. Je kunt hier heerlijk wandelen en de vele winkels en gezellige terrasjes bezoeken. Het is een wijk met vele, smalle, met keien geplaveide straatjes en geven de stad een historisch gevoel. In deze wijk liggen ook een aantal beroemde musea, zoals het Ludwig Museum of het Romeins-Germaans Museum. Het Rathaus is een prachtig historisch stadhuis dat is gebouwd tussen 1407 en 1414 en bestaat uit drie delen; het gemeentehuis, het Pretorium en Spaans gebouw. Er zijn nog veel meer oude gebouwen in Keulen. Een daarvan is de Groß St. Martin. Dit is een prachtige Romaanse kerk met vier hoektorens in de oude stad van het centrum van Keulen. kabelbaan keulenDe belangrijke spoorbrug de Hohenzollernbrücke ligt over de rivier de Rijn. Je herkent hem aan zijn drie bogen. De brug is toegankelijk voor treinen, auto’s, trams, fietsen en voetgangers en is versierd met een grote hoeveelheid sloten. Er is ook een kabelbaan over Rijn. Wil je op een bijzondere manier de Rijn oversteken, dan kan dat via deze kabelbaan. Een prachtige rit met een mooi uitzicht over de stad. Afbeelding hier rechts. Ten slotte heb je nog de Belgische Viertel. In dit hippere gedeelte van Keulen vindt je veel trendy bars, unieke winkels en restaurants. De straten in dit gedeelte zijn vernoemd naar Belgische steden, als Gent, Brussel en Antwerpen.

Meer informatie

Stern am Rathaus

97%
 • Op 0,2 km van het centrum
 • Buergerstrasse 6, Cologne 50667
With a stay at Stern am Rathaus, you'll be centrally located in Cologne, steps from Alter Markt and 7 minutes by foot from Cologne Cathedral. This hotel is 0.1 mi (0.2 km) from Museum Ludwig and 0.4 mi (0.6 km) from Musical Dome. Make use of conveni...
Meer informatie
 • Standaard tweepersoonskamer, 2 eenpersoonsbedden (1)

 • logies met ontbijt

 • 2 Aantal hotelovernachtingen

1 Excursies
image

Sunday Brunch Cruise

Dag 0 - Cruise
Make it a Sunday to remember with a brunch cruise through the heart of Cologne. For a morning of pure pleasure and relaxation, join our Sunday Brunch Cruise. Serving up a delicious brunch buffet and spectacular views, the atmosphere on board makes it a memorable way to see Cologne.

Make it a Sunday to remember with a brunch cruise through the heart of Cologne.

HIGHLIGHTS:

* Modern and comfortable fleet
* Relaxing Sunday morning brunch buffet cruise
* Cruise through the heart of Cologne’s Old Town

For a morning of pure pleasure and relaxation, join our Sunday Brunch Cruise. Serving up a delicious brunch buffet and spectacular views, the atmosphere on board makes it a memorable way to see Cologne.

Sit back and enjoy the brunch with friends or family and as you pass by the beautiful Old Town of Cologne, you can take in the wonderful sights on offer. We pass under the picturesque bridges and trundle past the Old Town; characterised by the arresting sight of Cologne Cathedral. Join us for a morning of delight and delicious food aboard our Sunday Brunch River Cruise.

Meeting/pick-up point: KD landing stage Cologne
Duration: 2.5 hours
Start/opening time: At 10:30am

Location
Starting point:
KD landing stage Cologne - Cologne - DE
29/09/2020
351 Kilometers - 3uur 39min
Keulen
Rothenburg ob der tauber
29/09/2020 06/10/2020

Fietspakket Altmühltal

8 daagse Fietstocht Altmühltal
Bestemmingen: Rothenburg ob der tauber, Regensburg
54 7 7

Fietspakket Altmühltal

8 daagse Fietstocht Altmühltal
Operator
Go Parcs
Adres
Wordt vermeld op de voucher
Inclusief
 • 7 nachten verblijf op basis van HP
 • Bagagevervoer tot Regensburg
 • Routeboekje met kaarten
 • Terugtransfer dagelijks per trein naar Rothenburg o.d. Tauber. Terugtransfer per bus mogelijk op vrijdag, zaterdag en zondag
 • Entree Residenz Ansbach
 • Entree Kristallmuseum Riedenburg
 • Gratis parkeren


Exclusief
 • Uw eigen fiets kan voor € 24,- per fiets naar Rothenburg teruggebracht worden. 
 • Bij terugtransfer per trein: geen transfer van het hotel naar het station in Regensburg.


Hotels
 • Hotels Half pensionExtra prijsinformatie


 • Reisdata: 25 april t/m 4 oktober
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 70,- p.p.
 • 7 versnellingen (21 op aanvraag), tas en slot
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 150,- p.p. (voor- en naseizoen € 70,- p.p.)


Itinerary:

Dag 1 Aankomst in Rothenburg ob der Tauber

U begint uw fietsvakantie in Rothenburg ob der Tauber, het best bewaarde middeleeuwse vestingstadje van Duitsland en ideaal om te voet te verkennen.


Dag 2 Van Rothenburg naar Ansbach 37 km

Al snel bereikt u het Altmühltal en ziet u van verre de burcht van Colmberg oprijzen. Door een vlak zijdal bereikt u de prachtige residentiestad Ansbach, met het paleis van de markgraaf.


Dag 3 Van Ansbach naar Wettelshein of Weissenburg 60 of 70 km

Weer terug in het Altmühltal voert de fietsroute u door vogelrijke weilanden en bloemrijke moerassen rondom de Altmühlsee naar Wettelsheim of de Romeinse nederzetting Weissenburg.


Dag 4 Van Wettelsheim of Weissenburg naar Eichstätt 51 of 55 km

Hierna volgt u de magnifieke Altmühlmeanders langs grillige kalkrotsen naar de barokke bisschopsstad Eichstätt, waar u overnacht.


Dag 5 Van Eichstätt naar Kinding of Beilngries 45 km

Op de volgende dag van uw fietsvakantie treft u diverse musea aan met archeologische vondsten en fossielen. Uw hotel staat in de aardige Altstadt van Beilngries.


Dag 6 Van Kinding of Beilngries naar Essing of Kelheim 38 of 46 km

Voorbij het fleurige stadje Dietfurt met de markante 'Chinesenbrunnen' wordt de Altmühl ingelijfd bij het Mainz-Donaukanaal. Vanuit etappeplaats Essing heeft u een prachtig uitzicht over het Mainz-Donaukanaal met de twee markante bruggen. Bij Kelheim kunt u de curieuze Befreiungshalle bezichtigen.


Dag 7 Van Essing of Kelheim naar Regensburg 44 of 36 km

Hierna voert de Donau fietsroute (Donauradweg) u naar het oude ongeschonden Regensburg, met o.a de gotische dom en de Steinerne Brücke. Het is heerlijk rondwandelen door de smalle straatjes en over de intieme pleinen van de middeleeuwse Altstadt.


Dag 8 Vertrek06/10/2020
546 Kilometers - 5uur 18min
Regensburg
Luxemburg
06/10/2020 08/10/2020

Luxemburg

Informatie over de stad

Als je op zoek bent naar een bijzondere citytrip, dan moet je eens een blik werpen op de stad Luxemburg. Nergens anders in Europa vind je een dergelijke harmonische ontmoeting van zo vele culturen, mentaliteiten en talen op zo’n kleine oppervlakte. Naast de theaters en musea, UNESCO werelderfgoed, architectonische bijzonderheden en wereldgastronomie, inspireert Luxemburg city bovenal door één ding: een totaal onverwachte verscheidenheid. De oude stad Luxemburg, die in het jaar 963 werd gesticht, werd in de 16e eeuw vanuit de legendarische Bockfelsen tot één der sterkste vestingen van Europa uitgebouwd. In de 17e eeuw ontstonden de Kazematten, een ondergronds gewelf dat dienst deed als bescherming tegen militaire aanvallen. Ondanks de ontmanteling van de waterkering in de 19e eeuw, zijn delen van de vesting bewaard gebleven en kunnen in het kader van vakantie in Luxemburg bezichtigd worden. Zowel de vesting als de oude stad maken sinds 1994 deel uit van het UNESCO-wereldcultuurerfgoed.

Meer informatie

Doubletree By Hilton Hotel Luxembourg

80%
 • Op 3,5 km van het centrum
 • 12 rue jean engling, Luxembourg L 1466
The DoubleTree by Hilton Hotel Luxembourg is a quiet hotel with a great location just ten minutes from the center of Kirchberg and the center of the city of Luxembourg. The Bock Casemates or the Grand Ducal Palace are some of the attractions that are...
Meer informatie
 • TWEEPERSOONSKAMER STANDAARD (1)

 • logies met ontbijt

 • 2 Aantal hotelovernachtingen

1 Excursies
image

Hop-on Hop-off ticket

Dag 10 - Hop on ticket - Default

Ontdek Luxemburg-stad vanaf de top van onze dubbeldekkers met open dak. We nodigen je uit om de mooiste bezienswaardigheden van onze stad te ervaren. Stap in, stap uit bij een van onze 10 City Sightseeing-bushaltes. Dagelijks vertrek, elke 20 minuten van 10.00-18.00 uur (weekends + feestdag tot 20.00 uur), vanaf de "Boulevard de la Pétrusse" (net buiten de bank "Spuerkees"). Je kunt je ticket ook ter plaatse kopen bij het vertrekpunt of op het Constitution Square ("Place de la Constitution"). Je krijgt tijdens de tour een koptelefoon om naar onze audiogids te luisteren, die beschikbaar is in 8 talen. Ticketgeldigheid van 24 uur. Gratis wifi.


Deze tour omvat 10 haltes, waar je op elk moment kunt in- en uitstappen. Vertrek elke 20 minuten. Namen van bushaltes: Pétrusse,: slenteren door de prachtige parken en tuinen van de stad Luxemburg, minigolf, skateboardpark en meer Al Avenue: op slechts een korte afstand van het centraal station van Luxemburg, ideaal om te winkelen F.D. Roosevelt Quai 1: bewonder de Petrusvallei met zijn beroemde kazematten en de "Notre Dame" kathedraal Amalia: het monument van prinses Amalia, de vrouw van Prins Hendrik van Nederland Fondation Pescatore Quai 1: geniet van het prachtige uitzicht vanuit de panoramalift Rout Bréck- Pafendall Quai 18: maak een ritje in de kabelbaan van Pfaffenthal naar het centraal station Mudam: bekijk de Mudam, het Groothertog Jean Museum voor Moderne Kunst. De Philharmonie ligt op korte loopafstand. Luxexpo Parvis Sud: een van de nieuwste wijken van de stad Luxemburg. Bevat veel winkels, bars en restaurants (Kirchberg) B.E.I. (Europese Investeringsbank): ontdek de Europese Investeringsbank en het Europese Hof van Justitie Stäereplaz / Etoile Quai 4: bezoek de Villa Vauban, het kunstmuseum van de stad Luxemburg, omgeven door een prachtige stadstuin!

Overzicht

Luxe fietsvakantie Altmühltal | Duitsland
Luxe fietsvakantie Altmühltal | Duitsland