Fly & Drive Sardinië | Italië
o.v.v. wijzigingen 1.932 €

Fly & Drive Sardinië | Italië

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: maandag 20 november 2023 - Vertrek : zondag 21 april 2024
Ref ID: 1051753
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 3.864 €
Dit reisidee is gemaakt op: maandag 20 november 2023 - Vertrek : zondag 21 april 2024
Bestemmingen: Cagliari, Oristano, Bosa, Alghero, Olbia, Tortoli, Cagliari

Beschrijving

21 apr
Reizen van Amsterdam naar Cagliari
Vertrek
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines - KL1673 - Uitgevoerd door: **
13:55 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
16:20 - Cagliari, Cagliari Elmas Airport (CAG)
2uur 25min 0 PC Rechtstreeks
Vervoer:  KL1673 Uitgevoerd door:  **
Reisklasse: Economy
21 apr
Autoverhuur
Peugeot 208 /AC/4dr
A/C 4 aantal deuren bij huurauto 4 Personen
Peugeot 208 /AC/4dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Handgeschakeld
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Leeftijd bestuurder

Minimaal 19, Maximaal 82

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Volle tank bij het ophalen
Algemene betalingsvoorwaarden
200 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Cagliari luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer:

Aeroporto Elmas, Cagliari, 09030, Italië

Terugbrengen

Cagliari luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer

Aeroporto Elmas, Cagliari, 09030, Italië

21 apr
1. Cagliari
Overnachten
Over de bestemming: Cagliari is –net als Rome- gebouwd op zeven heuvels: Castello, Colle San Michele, Colle di Bonaria, Monte Urpinu, Monte Claro, Tuvu Mannu and Tuvixeddu. Wil je de stad uitgebreid verkennen, houd dan rekening met beklimmingen in de steile straatjes. Deze inspanning absoluut de moeite waard! Begin je stadswandeling vanaf de “Via Roma”, gelegen aan de haven. Een straat met statige gevels met daaronder een lange galerij met winkeltjes, bars en restaurantjes. En niet te vergeten de kiosken waar je gewoon je Nederlandse krant kunt kopen. Op het plein aan de rand van de Via Roma zie je “Palazzo Civico”, het schitterende stadhuis van Cagliari.
Meer informatie
25 apr
Autoreis van 93 Kilometers - 1uur 12min
Cagliari
Oristano
25 apr
2. Oristano
Overnachten
Over de bestemming: Aan de westkust van Sardinië, iets ten zuiden van de rivier de Tirso, ligt Oristano. De rivier en de nabijgelegen lagune Santa Giusta zorgen voor vruchtbare bodem en de omgeving staat dan ook bekend als landbouwgebied waar veel graan en rijst wordt verbouwd. Maar de stad is ook een grote trekpleister voor toeristen vanwege de mooie architectuur en de evenementen! Oristano ligt niet direct aan de kust, maar de mooie stranden van Torre Grande zijn niet ver weg. Hier staat de grootste toren van Sardinië, herkenbaar aan de ronde vorm met een doorsnede van maar liefst 20 meter. Oorspronkelijk gebouwd ter verdediging tegen vijandige invallen, werd de toren in 1880 omgebouwd tot vuurtoren. Een ander charmant dorpje iets ten noorden van Oristano is Santa Caterina di Pittinuri. Direct aan de kust gelegen leefde men hier vroeger van de visvangst. Tegenwoordig is het een bekende vakantiebestemming met moderne campings en prachtige stranden waar veel gesnorkeld en gedoken wordt.
Meer informatie
25 apr
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
27 apr
Autoreis van 29 Kilometers - 36min
Oristano
spiaggia S.Caterina di Pittinuri
27 apr
3. spiaggia S.Caterina di Pittinuri
NATURE - Tussenstop
Over de bestemming: Dit is een magische plek om minstens één keer in je leven te bezoeken, een icoon van de artistieke "ader" van de natuur die regisseurs en schrijvers heeft geïnspireerd ... en die je zeker zal inspireren. In het noordelijke deel van het pittoreske dorpje S'Archittu, aan de kust van Cuglieri - een belangrijke stad in Montiferru en een historisch deel van de bovenste Oristano-regio - is een witte klif rondom een ​​prachtig klein strand, waar een boog opengaat, gecreëerd door de erosieve werking van atmosferische stoffen op de sedimentaire kalksteenrotsen, die dankzij de gegenereerde reflecties "maan" worden genoemd. Oorspronkelijk was het een grot, maar tegenwoordig is het een natuurlijk monument - met name s'Archittu, perfect versmolten in een spectaculaire omgeving, aangevuld met drie eilandjes in de vorm van een paddenstoel, ook gepolijst door de persistentie van de golven. Je kunt de baai direct vanuit het toeristische dorp bereiken door over een geplaveid pad ten noorden van de huizen te lopen.
27 apr
Autoreis van 39 Kilometers - 50min
spiaggia S.Caterina di Pittinuri
Bosa
27 apr
4. Bosa
Tussenstop
Over de bestemming: Een van de kleurrijke plaatsjes van Sardinië is Bosa, gebouwd tegen een heuvel aan de westkust van het eiland. De rivier de Temo stroomt door de stad, waarna deze bij het nabijgelegen Bosa Marina uitmondt in zee. Vanaf de boogbrug uit 1871 heb je prachtig uitzicht over de kleurrijke huisjes, het kasteel bovenop de heuvel, de vissersbootjes en de statige panden aan het water, met palmbomen die zachtjes wuiven in de wind. Bosa is een klein stadje, met slechts achtduizend inwoners, dat zeker een bezoekje waard is als je van smalle straatjes en kleurrijke huizen houdt. Zeker op dinsdagochtend, want dan is er markt in de stad! De ideale gelegenheid om op zoek te gaan naar Sardijnse streekproducten. Je ziet de bekende messen uit Pattada, geitenbellen uit de binnenlanden en allerlei artikelen gemaakt van kurk, afkomstig uit Calangianus. Naast alle bekende streekproducten is er ook veel eten te vinden op de markt. Het verse fruit lacht je toe, evenals de bekende Sardijnse lekkernij torrone (noga).
Meer informatie
27 apr
Autoreis van 48 Kilometers - 1uur 2min
Bosa
Alghero
27 apr
5. Alghero
Overnachten
Over de bestemming: Alghero is met ruim 40.00 inwoners de vijfde stad van Sardinië en is een zeer geliefde vakantiebestemming. De historische stad heeft misschien wel de meest bijzondere geschiedenis van alle plaatsen op Sardinië. In het compacte centrum van Alghero is het heerlijk slenteren door de smalle straatjes met hun ambachtelijke winkeltjes en de vele bars en restaurants. Tijdens het dwalen door de oude binnenstad is het de moeite waard om even in een van de statige kathedralen binnen te lopen. Midden in de winkelstraat Via Carlo Alberti staat bijvoorbeeld de 17e eeuwse kerk San Michele. De veelkleurige koepel is het symbool van Alghero. Direct ten noorden van de stad bevinden zich de stadsstranden en de haven. Van oudsher is Alghero een vissershaven, en dat is nog goed te zien. In de haven zijn bootjes te huur en verschillende georganiseerde tripjes te boeken. De meest geboekte tour is zonder twijfel het boottochtje naar de Grot van Neptunus. In ongeveer 30 minuten vaart men langs de hoge kliffen van Capo Caccia naar deze spectaculaire grotten. Ook per auto zijn de grotten van Neptunus prima bereikbaar. Een panoramische route voert in 45 minuten van Alghero naar de kleine parkeerplaats bij de vuurtoren en het begin van de trappen naar de grot. Deze zogeheten “geitentrap” is uitgehakt in de rotsen en telt maar liefst 656 treden! Een bezoekje aan de Grot van Neptunus geldt als een van de meest onvergetelijke attracties van Sardinië.
Meer informatie
27 apr
Geselecteerd hotel:
3 Nachten
30 apr
Autoreis van 138 Kilometers - 1uur 47min
Alghero
Olbia
30 apr
6. Olbia
Overnachten
Over de bestemming: Olbia is een stad met een interessant verhaal. De regio eromheen werd al in de prehistorie bewoond en de plaats van de huidige stad werd reeds door de Grieken en Feniciërs bezocht. Door de Grieken werd Olbia “De Gelukkige Stad” genoemd en later kreeg de stad de naam “Terranova”, die het tot 1939 gehouden heeft. Wie de moeite neemt om een paar uurtjes het centrum te bezoeken zal aangenaam verrast worden door een levendige, gezellige stad. Olbia is een interessante, historische stad met veel cultuur en vertier. Geniet ook van de culinaire specialiteiten en de vele winkels. In het centrum van de stad is het vooral aangenaam shoppen in de Corso Umberto. Op het Piazza Regina Margherita is het vervolgens goed uitrusten op een terras, met in het hoogseizoen vaak live muziek.
Meer informatie
03 mei
Autoreis van 103 Kilometers - 1uur 15min
Olbia
spiaggia osalla di orosei
03 mei
7. spiaggia osalla di orosei
NATURE - Tussenstop
Over de bestemming: Een spectaculaire en comfortabele vakantiebestemming die uitkijkt op het noordelijke deel van de Golf van Orosei. Osalla is een prachtige baai met een klein, ongerept strand, gelegen in het groen, op het grondgebied van Dorgali, evenals een groot strand naast het grondgebied van Orosei, gelegen aan de monding van de rivier de Cedrino, die erachter een vijver vormt dat wordt bezocht door talrijke watervogels. Ze worden gescheiden door een klein voorgebergte dat ze niet erg onderscheidt: beide zijn prachtig, behalve dat de wateren op het grondgebied van Orosei onmiddellijk diep zijn, met een ondiepte op 30 meter van de waterkant. De baai van Osalla is gescheiden van de gelijknamige 'Spiaggione' (groot strand) door een rotsachtige uitloper, die gemakkelijk te voet te bereiken is, waar een kleine aanleghaven is aangelegd voor toeristenboten en vissersboten. Het zand is vrij fijn en de zeebodem is ondiep, waardoor het geschikt is voor gezinnen en een plek waar kinderen kunnen spelen, maar ook voor snorkelliefhebbers.
03 mei
Autoreis van 89 Kilometers - 1uur 37min
spiaggia osalla di orosei
Tortoli
03 mei
8. Tortoli
Overnachten
Over de bestemming: De stad Tortolì, met ongeveer 10.000 inwoners, ligt aan de westkust van Sardinië in de historische regio Ogliastra, in de buurt van de haven van Arbatax. Het wordt omringd door de gemeenten Lotzorai, Villagrande (Biddamanna Strisaili), Elini, Ilbono (Irbono) en Bari Sardo (Barì). Er zijn veel stranden in de omgeving die bekend staan om hun schoonheid en kristalhelder water. Deze omvatten vooral de Lido di Orrì, Cea, Porto Frailis, Iscrixedda en Tancau. Vanuit het nabijgelegen Santa Maria Navarrese zijn er excursies naar de wereldberoemde baaien van de Golf van Orosei, Cala Goloritzé, Cala dei Gabbiani en Cala Mariolu. Je kunt gemakkelijk het binnenland van Ogliastra bereiken, met zijn indrukwekkende bergen en talrijke pittoreske dorpjes. Bekend om zijn wijntraditie en culinaire specialiteiten. Het biedt een adembenemend uitzicht.
Meer informatie
05 mei
Autoreis van 139 Kilometers - 1uur 57min
Tortoli
Cagliari
05 mei
9. Cagliari
Tussenstop
Over de bestemming: Cagliari is pure mediterrane essentie, en het drukt het uit in elke hoek, in elke hap van zijn heerlijke keuken. De hoofdstad van Sardinië ligt in het zuidelijke deel van het eiland en is het politieke, economische en culturele centrum. Het heeft Romeinse ruïnes van grote waarde, zoals het amfitheater en vele getuigenissen van het onschatbare historische erfgoed van Cagliari. Het is een gemakkelijke stad om te voet rond te reizen, waar je kunt verdwalen in de smalle straatjes die de oude stad vormen, gelegen in het bovenste deel van de stad en omringd door vestingwerken. Slenterend door de wijk Castello, het levende hart en de herinnering aan de stad, zullen bezoekers de kathedraal met zijn aangrenzende museum, het Koninklijk Paleis en talloze kerken tegenkomen. Een mooie trap leidt naar het bastion St. Remy. Vanaf het terras kunt u genieten van een 360 graden uitzicht over de stad. Er is een uitstekend strand in de stad, Spiaggia Poetto, een 8 km lang volledig uitgerust strand, perfect om te bruinen, zwemmen en relaxen. En op het nippertje wordt het een hotspot voor het nachtleven, met clubs, cocktailbars en restaurants. Cagliari is absoluut een top toeristische bestemming, een van de meest interessante in Sardinië en in Italië.
Meer informatie
05 mei
Reizen van Cagliari naar Amsterdam
Terug
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines - KL1674 - Uitgevoerd door: **
17:00 - Cagliari, Cagliari Elmas Airport (CAG)
19:40 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
2uur 40min 0 PC Rechtstreeks
Vervoer:  KL1674 Uitgevoerd door:  **
Reisklasse: Economy
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 3.864 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 9
Vlucht 2
Accommodaties 5
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes