Autorondreis west Nederland en Belgie
o.v.v. wijzigingen 829 €

Autorondreis west Nederland en Belgie

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 9 mei 2023 - Vertrek : zaterdag 7 oktober 2023
Ref ID: 1051837
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.658 €
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 9 mei 2023 - Vertrek : zaterdag 7 oktober 2023
Bestemmingen: Scheveningen, Middelburg, Brugge, Gent, Antwerpen

Beschrijving

07 okt
Autoreis van 65 Kilometers - 51min
Utrecht
Scheveningen
07 okt
1. Overnachting in Scheveningen
Overnachten
Over de bestemming: Scheveningen, is one of the eight districts of The Hague, as well as a subdistrict (wijk) of that city. Scheveningen is a modern seaside resort with a long, sandy beach, an esplanade, a pier, and a lighthouse. The beach is popular for water sports such as windsurfing and kiteboarding.
Meer informatie
07 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
09 okt
Autoreis van 120 Kilometers - 1uur 39min
Scheveningen
Middelburg
09 okt
2. Overnachting in Middelburg
Overnachten
Over de bestemming: Middelburg is de hoofdstad van de provincie Zeeland. Het is tevens met ongeveer 40.000 inwoners de grootste stad van deze provincie. De stad ligt op het voormalige eiland Walcheren en is in de loop der jaren bijna tegen de buurgemeente Vlissingen aangegroeid. Middelburg is in de negende eeuw ontstaan en kreeg in het begin van de dertiende eeuw zijn stadrechten. In de elfde eeuw werd er in de stad een abdij gesticht. Deze Abdij bepaald tot op de dag van vandaag nog een groot deel van het stadsgezicht van Middelburg. De economie van Middelburg was op zijn hoogte in de zeventiende en achttiende eeuw. De stad kon toen nog bevaren worden via het Sloe. Mede hierdoor groeide de stad uit tot één van de belangrijkste handelssteden van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Tijdens de tweede wereldoorlog werd de stad zwaar getroffenen werden grote delen van de binnenstad verwoest door een grote brand na een Duits bombardement. De belangrijkste gebouwen werden in ere hersteld, maar veel andere huizen en gebouwen werden gesloopt en hier kwamen andere huizen voor in de plaats. Hierdoor heeft Middelburg twee gezichten. Middelburg is een prachtige stad waar je heerlijk een dag kan verdwalen in zijn oude smalle steegjes en de gezellige kleine pleintjes.
Meer informatie
09 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
11 okt
Autoreis van 87 Kilometers - 1uur 21min
Middelburg
Brugge
11 okt
3. Overnachting in Brugge
Overnachten
Over de bestemming: De West-Vlaamse stad Brugge behoort tot de meest populaire en romantische stedentripbestemmingen van België. Al jarenlang komen er duizenden toeristen af op de historische binnenstad die sinds het jaar 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Deze vermelding betekent dat het uiterlijk van de Brugse binnenstad niet zomaar zal/mag wijzigen. Hiermee is het cultureel erfgoed voor latere generaties gewaarborgd voor zover als dat dat mogelijk is. Op het moment dat je je in de binnenstad van Brugge begeeft dan lijkt het wel alsof je een openluchtmuseum binnenwandelt. De historische binnenstad is een grote verzameling van oude straten, sfeervolle pleinen en prachtige gevels die je terug lijken te voeren naar vroegere tijden. Het geluid van de paarden die nog steeds door de straten van Brugge lopen versterkt dit gevoel. Tegenwoordig zijn paarden geen noodzakelijk manier van vervoer mee, maar worden ze gebruikt om toeristen op paardenkoetsen de stad te laten zien. Wie dit van plan is moet er rekening mee houden dat dit geen goedkoop uitje is. Wat de gemeente Brugge slim gedaan heeft is om de binnenstad deels autovrij en grotendeels autoluw te maken. Dit zorgt ervoor dat voetgangers ruim baan hebben, mits ze wel rekening houden met de eerder genoemde paardenkoetsen en ook met de vele fietsers die zich soms met vrij hoge snelheid een weg door de menigte banen.
Meer informatie
12 okt
Autoreis van 57 Kilometers - 47min
Brugge
Gent
12 okt
4. Overnachting in Gent
Overnachten
Over de bestemming: Gent is een stad gelegen in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. De stad telt ongeveer een kwart miljoen inwoners. Hiermee is Gent vergelijkbaar met de Nederlandse stad Utrecht. Gent behoort samen met Antwerpen, Brugge en Brussel tot de vier populairste Belgische steden waar Nederlanders dagtripjes of korte vakanties naar maken. Vooral vanuit het redelijk nabijgelegen Zeeland gaan er redelijk wat dagtoeristen richting de Oost-Vlaamse hoofdstad Gent. De stad mag de afgelopen jaren rekenen op steeds meer toeristen die uit andere delen van Nederland komen.
Meer informatie
13 okt
Autoreis van 56 Kilometers - 49min
Gent
Antwerpen
13 okt
5. Overnachting in Antwerpen
Overnachten
Over de bestemming: Antwerpen behoort al jarenlang tot de populairste stedentripbestemmingen van Nederlanders. Lekker een dagje winkelen, een weekendje weg of een avondje stappen zijn de belangrijkste doelen van een bezoek aan Antwerpen. De historie van de stad gaat terug naar de Middeleeuwen, toen Antwerpen nog een betrekkelijk kleine stad was. In de vijftiende eeuw heeft de stad echter een enorme ontwikkeling meegemaakt waarbij het uitgroeide tot de grootste stad van de Zeventien Provinciën, de voorloper van de hedendaagse landen Nederland, België en Luxemburg. Wie de stad Antwerpen tegenwoordig bezoekt zal op veel plekken herinnerd worden aan het roemruchte handelsverleden van de stad. Oude pleinen, gebouwen en straatnamen tonen de sporen van een welvaart die al eeuwen geleden ontstaan is. Nog steeds is Antwerpen een belangrijk centrum binnen de hedendaagse wereldhandel. De aanwezigheid van de diamantbeurs en de vele diamanthandelaren zorgen ervoor dat er voor miljarden euro’s aan deze kostbare edelstenen via Antwerpen de weg vinden naar een nieuwe eigenaar. In de moderne haven van Antwerpen, die zich ten noorden van de oude Scheldekaaien ontwikkeld heeft, behoort heden ten dage nog steeds tot één van de belangrijkste logistieke knooppunten van Europa. De Antwerpse haven is net als de haven van Rotterdam vooral sterk in het containervervoer. Door middel van een rondvaart kun je een stuk van de Antwerpse haven leren kennen. Er zijn verschillende aanbieders van boottochten in Antwerpen. De afgelopen jaren zie je dat toeristen steeds meer de wijken buiten het historisch centrum weten te vinden. Zo is Het Zuid al jarenlang populair, is Het Eilandje een topwijk geworden voor een bezoek en is er voor de meer gevorderde Antwerpen-bezoeker de prachtige Belle Epoque wijk.
Meer informatie
14 okt
Autoreis van 134 Kilometers - 1uur 32min
Antwerpen
Utrecht
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.658 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 5
Accommodaties 5

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes