Autorondreis Steden van Duitsland
o.v.v. wijzigingen 627 €

Autorondreis Steden van Duitsland

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 9 mei 2023 - Vertrek : zaterdag 7 oktober 2023
Ref ID: 1057548
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.253 €
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 9 mei 2023 - Vertrek : zaterdag 7 oktober 2023
Bestemmingen: Koblenz, Heidelberg, Würzburg, Dresden, Kassel

Beschrijving

07 okt
Autoreis van 312 Kilometers - 3uur 12min
Utrecht
Koblenz
07 okt
1. Koblenz
Overnachten
Over de bestemming: Koblenz is een kreisvrije stad in Duitsland, gelegen aan de monding van de Moezel in de Rijn op Rk 585 en behorend tot Rijnland-Palts. Koblenz heeft een prachtige historische binnenstad, de Altstadt. Op de boulevard van de Altstadt heeft u een prachtig uitzicht over de Moezel en de Rijn. Vanaf de Konrad-Adenauer-Ufer, de promenade langs de Rijn in de Altstadt vertrekken veel veerboten voor boottochten over de Rijn en de Moezel. In de Altstadt zijn veel pleinen met middeleeuwse gebouwen waar tegenwoordig restaurants, hotels en wijnlokalen in gevestigd zijn. Het 19de-eeuwse fort Ehrenbreitstein ligt op een hoge rots tegenover de Deutsches Eck. In het fort is een uitzichtspunt met uitzicht over de Moezel, de Rijn en op de Altstadt van Koblenz. Met een kabelbaan kunt u vanaf de promenade langs de Rijn over de Rijn naar de top van de rots gebracht worden. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht op de Altstadt van Koblenz en op de Moezel en de Rijn.
Meer informatie
08 okt
Autoreis van 175 Kilometers - 2uur 1min
Koblenz
Heidelberg
08 okt
2. Heidelberg
Overnachten
Over de bestemming: Heidelberg is een Stadtkreis in het noordwesten van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. De stad telt circa 152.113 inwoners en ligt overwegend aan de westelijke oever van de Neckar. Heidelberg is vooral bekend als universiteitsstad en vanwege het historische centrum van de stad, waaronder het Schloss Heidelberg. Vanaf de Königstuhl – de heuvel waarop het kasteel van Heidelberg is gelegen – heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Ook kan hier heerlijk gewandeld worden. Om er te komen, neemt u de kabelbaan tot station Molkenkur, waar u uw reis voortzet in een gondel die wellicht honderd jaar geleden al heen en weer ging.
Meer informatie
10 okt
Autoreis van 160 Kilometers - 1uur 52min
Heidelberg
Würzburg
10 okt
3. Würzburg
Overnachten
Over de bestemming: Würzburg ligt vanuit Nederlands perspectief aan het begin van de Romantische Strasse. Deze gezellige, middelgrote stad was lange tijd een zelfstandig vorstendom bestuurd door een bisschop. Tussen 1802 en 1814 volgden de bestuurders elkaar snel op: eerst kwam de stad onder het koninkrijk Beieren, vervolgens werd hij weer zelfstandig onder een groothertog en ten slotte zwaaide opnieuw de Beierse koning er de scepter. Tegenwoordig ligt Würzburg in het noorden van de Duitse deelstaat Beieren.
Meer informatie
11 okt
Autoreis van 370 Kilometers - 3uur 40min
Würzburg
Dresden
11 okt
4. Dresden
Overnachten
Over de bestemming: Dresden is de hoofdstad van Saksen, een deelstaat gelegen in het oosten van Duitsland. Wat betreft inwoneraantal is het de derde stad na Berlijn en Leipzig gelegen in het voormalige Duitsland. Dresden heeft meerdere rampen overleeft, waarvan het bombardement in de nacht van 13 op 14 februari 1945 de ergste was. Vijfentwintig duizend doden en tientallen duizenden vernietigde gebouwen waren het resultaat van één van de zwaarste bombardementen die tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft plaatsgevonden. Omdat het communistische bewind besloot de getroffen gebouwen na de oorlog helemaal te slopen bleef er maar weinig van het oorspronkelijke Dresden over. Slechts enkele historische gebouwen werden herbouwd zoals de Semperoper en de Zwinger. Na de Duitse hereniging in 1990 is men begonnen met een deels herstel naar het oude barokke beeld zoals dat in Dresden voor de oorlog te zien was. De Frauenkirche werd geheel herbouwd en rondom de kerk verrezen prachtige barokke panden die Dresden de allure van weleer teruggaven. Hoewel een groot deel van de gebouwen in de binnenstad vrij jong zijn, lijken ze oud. De manier waarop men van de binnenstad van Dresden een nieuwe oude stad gemaakt heeft verdient veel respect.
Meer informatie
14 okt
Autoreis van 351 Kilometers - 3uur 31min
Dresden
Kassel
14 okt
5. Kassel
Overnachten
Over de bestemming: Kassel is een stad in Duitsland, gelegen in de deelstaat Hessen aan de Fulda, en telt circa 194.747 inwoners. Het is het enige stedelijke centrum in het noorden van Hessen en geldt daarom als het economische en culturele zwaartepunt van de regio. De stad is over de hele wereld vooral bekend vanwege de documenta, een vijf-jaarlijkse kunstmanifestatie rond eigentijdse kunst.
Meer informatie
15 okt
Autoreis van 362 Kilometers - 3uur 51min
Kassel
Utrecht
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.253 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 5
Accommodaties 5

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes