Home
Combi Fiets + wandel + wellness | Benelux

Combi Fiets + wandel + wellness | Benelux

De ideale vakantie voor sportievelingen!

4 Dagen fietsen in de mooie omgeving van Gent. Gent ligt in het hart van Oost-Vlaanderen, de perfecte uitvalsbasis om de zeer groene omgeving te verkennen. De talloze musea, monumenten, kerken, tuinen en begijnhoven zijn zeker de moeite waard. De rivier de Leie kronkelt door het pittoreske landschap ten westen van Gent (de Leiestreek). Als tweede hoogtepunt komt u in het prachtige Brugge (werelderfgoedlijst Unesco). De binnenstad van Brugge lijkt wel een openluchtmuseum.

Vervolgens gaat de reis door naar het tweede land, Luxemburg om 4 dagen te wandelen door de mooiste omgeving van de Benelux. Esch-sur-Sûre is één van de mooiste dorpen van Luxemburg. Het is schilderachtig gelegen in een lus van de rivier de Sûre en wordt omgeven door de heuvels van het natuurpark Haute Sûre. Het sfeervolle hotel ligt aan een pleintje recht onder de ruïnes van de oudste burcht van Luxemburg. Genietend van de rust wandel je door diep uitgesleten rivierdalen, loofbossen en golvende velden met prachtige vergezichten.


Om niet met teveel spierpijn weer thuis te komen, wordt deze reis afgesloten in ons eigen Valkenburg aan de Geul, in Thermae 2000. 2 Dagen lang genieten van alle sorten sauna's, spa's en andere wellness.


BELANGRIJK:

Mocht je de reisdatum willen veranderen, dat kan met aankomst op een maandag! Wil je liever een andere dag vertrekken, neem dan contact met ons op.

Thema's: Benelux Fiets- en wandelvakanties

Van dag tot dag

View in Google Maps
12/10/2020
Utrecht
Gent
12/10/2020 15/10/2020

4-Daags fietspakket Gent (B)

Gent en omstreken, half pension
Bestemmingen: Gent
1 3 3

4-Daags fietspakket Gent (B)

Gent en omstreken, half pension
Operator
Go Parcs
Inclusief

3 verblijf op basis van HP

Bagagevervoer

Routebeschrijving met kaarten

Hotels

Reisdata: 1 maart t/m 31 oktober


Aankomstdag:

Iedere iedere maandag; dinsdag t/m donderdag op aanvraag


Huurfiets (excl. fietsverzekering):

€ 40,- p.p.


E-bike (excl. fietsverzekering):

€ 75,- p.p.Itinerary:

Gent ligt in het hart van Oost-Vlaanderen, de perfecte uitvalsbasis om de zeer groene omgeving te verkennen. De talloze musea, monumenten, kerken, tuinen en begijnhoven zijn zeker de moeite waard. De rivier de Leie kronkelt door het pittoreske landschap ten westen van Gent (de Leiestreek). Als tweede hoogtepunt komt u in het prachtige Brugge (werelderfgoedlijst Unesco). De binnenstad van Brugge lijkt wel een openluchtmuseum. De historische binnenstad is een grote verzameling van oude straten, sfeervolle pleinen en prachtige gevels. Hier bieden wij u een fietstocht waarbij u eet in restaurants waar ook de fijnproevers graag een omweg voor maken. De restaurants behoren tot de betere uit de regio. Enkele restaurants worden genoemd in de Gault Millau.Dag 1 Aankomst in Gent

U start in Gent, een prachtige autoluwe stad met vele historische hoogtepunten.


Dag 2 Van Gent naar Brugge 60 km

Langs de Coupure verlaat u Gent. Dit was een drukbevaren handelsweg die Gent met Brugge verbond. U volgt geruime tijd de Brugse vaart. In Meetjesland komt u langs Lovendegem met een prachtig kasteel en door Zomergem. U eindigt in Brugge, met een historische binnenstad die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat.


Dag 3 Van Brugge naar Roeselare 54 km

Een tocht naar het zuidelijker gelegen Roeselare. Eerst fietst u al slingerend door het Brugse Ommeland om halverwege te pauzeren in Torhout, de stad van aardewerk en mosterd. U overnacht in het centrum van Roeselare, met de laatgotische St. Michielskerk en het 18e eeuwse stadhuis in Lodewijk XV-stijl.


Dag 4 Van Roeselare naar Gent 63 km en vertrek

Op uw laatste fietsdag gaat u in noordoostelijke richting terug naar Gent. Al spoedig komt u door het centrum van Tielt met de Halletoren en prachtige stadhuis. In Kanegem vindt u een standbeeld van de wielrenner Briek Schotte. Bij het binnen fietsen van Gent komt u langs de watersport- en roeibaan voordat u terug komt in het schitterende centrum.15/10/2020
235 Kilometers - 2uur 45min
Gent
Esch-sur-Sure
15/10/2020 18/10/2020

4-Daagse wandelvakantie Esch-sur-Sûre - Luxemburg - Ardennen

Esch-sur-Sûre
Bestemmingen: Esch-sur-Sure
1 3 1

4-Daagse wandelvakantie Esch-sur-Sûre - Luxemburg - Ardennen

Esch-sur-Sûre
Operator
Go Parcs
Adres
Wordt vermeld op de voucher
Inclusief

Inclusief

  • 3 nachten verblijf op basis van HP
  • Routebeschrijving met kaarten
  • 4-daagse tocht: 2 lunchpakketten
  • Gratis parkerenHotels

Hotel half pension
Itinerary:

Esch-sur-Sûre is één van de mooiste dorpen van Luxemburg. Het is schilderachtig gelegen in een lus van de rivier de Sûre en wordt omgeven door de heuvels van het natuurpark Haute Sûre. Uw sfeervolle hotel ligt aan een pleintje recht onder de ruïnes van de oudste burcht van Luxemburg. Genietend van de rust wandelt u door diep uitgesleten rivierdalen, loofbossen en golvende velden met prachtige vergezichten.


Uw hotel heeft meerdere spafaciliteiten en moderne, in de rotsen gelegen sauna’s. In het bijbehorende restaurant wordt uitstekend gekookt met hoofdzakelijk regionale producten.


De routes:


A - Rondom Esch-sur-Sûre 8 of 14 km

De trappen achter het hotel leiden naar de burchtruïne. Vanaf hier kijkt u prachtig uit over het dorp en de riviervallei. Vervolgens loopt u door afwisselend bos en weidegronden over een hoogplateau. Langs de steile oevers van de Sûre keert u terug in Esch-sur-Sûre.


B - Rond het Lac de la Haute-Sûre 14 km

Net ten westen van Esch-sur-Sûre ligt het langgerekte stuwmeer van Haute-Sûre. Het werd in de jaren '60 aangelegd om het land van drinkwater te voorzien en is tegenwoordig een populair recreatiegebied waar u heerlijk kunt zwemmen. De wandeling voert u over de beboste hellingen langs het meer naar Lultzhauzen. Hier steekt u via een drijvende voetgangersbrug het meer over en u loopt over de noordoever terug naar uw hotel.


C - Langs de Sûre 21 km

Langs de sterk meanderende Sûre en over beboste hellingen wandelt u naar het plaatsje Heiderscheidergrund. Bij het dorp Tadler steekt u de kabbelende rivier over. Over mooie wandelpaden op de noordoever en via het tussen de weelderige weiden gelegen Goesdorf loopt u terug naar Esch-sur-Sûre.


D - Naar Eschdorf 14 of 20 km 

Door uitgestrekte bossen en het dal van het beekje de Petzbech wandelt u naar het plaatsje Eschdorf. Genietend van weidse uitzichten loopt u over de heuvelkammen terug naar de vallei van de Sûre. De rivier volgend keert u terug bij uw hotel.  


E - Uitzicht op Esch-sur-Sûre 9 km

Dit is een korte wandeltocht naar de top van een heuvel vanaf waar u mooi uitkijkt op Esch-sur-Sûre. U daalt af door het loofbos en loopt vlak langs de Sûre terug.

18/10/2020
138 Kilometers - 1uur 59min
Esch-sur-Sure
Maastricht
18/10/2020 20/10/2020

Valkenburg aan de Geul

Informatie over de stad

Hét wellness center van Nederland is gelegen in het mergelstadje Valkenburg aan de Geul, waar genoeg te doen en te bezichtigen is. Het Limburgse plaatsje is al jaren een trekpleister voor toerisme. Verscholen tussen de mosgroene heuvels, in het hart van het beschermde natuurgebied Heuvelland, flonkert het mergelstadje met haar rijke toeristische traditie. Het vijf-sterren landschap met Valkenburg als middelpunt is al meer dan 125 jaar een grote trekpleister. Hier, midden in de Euregio, voel je bijna letterlijk de hartslag van Europa.

Meer informatie

Thermae 2000 Hotel

80%
  • Op 9,3 km van het centrum
  • Cauberg 25-27, Fauquemont-sur-gueule 6301 BT
Met een verblijf bij Thermae 2000 Hotel in Valkenburg aan de Geul bevind je je op 4 min. lopen van Gemeentegrot Valkenburg en op 6 min. lopen van Holland Casino Valkenburg. Dit 4-sterrenhotel ligt op 12,3 km van Vrijthof en op 12,8 km van Universite...
Meer informatie
  • Tweepersoonskamer (Including Spa Access), 1 tweepersoonsbed (1)

  • logies met ontbijt

  • 2 Aantal hotelovernachtingen

Overzicht

Combi Fiets + wandel + wellness | Benelux
Combi Fiets + wandel + wellness | Benelux