Autorondreis Spaanse Pyreneeën
o.v.v. wijzigingen 694 €

Autorondreis Spaanse Pyreneeën

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: woensdag 13 maart 2024 - Vertrek : zaterdag 14 september 2024
Ref ID: 1079749
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.388 €
Dit reisidee is gemaakt op: woensdag 13 maart 2024 - Vertrek : zaterdag 14 september 2024
Bestemmingen: Orleans, San Sebastian, Pamplona, Olite, Panticosa, Ainsa, Andorra la Vella, Orleans

Beschrijving

14 sep
Autoreis van 605 Kilometers - 6uur 42min
Utrecht
Orleans
14 sep
1. Overnachting Orleans
Overnachten
Over de bestemming: Orléans is een stad in Midden-Frankrijk, 130 km ten zuiden van Parijs. Het is de prefectuur van het departement Loiret en van de regio Centre in de voormalige provincie Orléanais. Het is een universiteitsstad en een bisschopszetel, met een indrukwekkende kathedraal, en heeft ongeveer 115.000 inwoners.
Meer informatie
14 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
15 sep
Autoreis van 701 Kilometers - 6uur 34min
Orleans
San Sebastian
15 sep
2. Overnachting San Sebastian
Overnachten
Over de bestemming: San Sébastian staat bekend als de meest gastronomische plaats ter wereld. Er is geen stad op deze aardkloot waar zoveel Michelinsterren per vierkante kilometer geteld worden. Niet voor niets dat San Sébastian voor liefhebbers van lekker eten en drinken een populaire bestemming is. Aan de westkant van San Sébastian staat de heuvel Igueldo. Dit is misschien wel de beste plek om de stad te bekijken. Het panoramisch uitzicht over San Sébastian is het mooiste aan het einde van de dag, als de avondzon de baai en de stad voorziet van een mooie oranje gloed. Om toegang te krijgen tot de heuvel moet je entree betalen, ook als je te voet of met de auto naar boven gaat. Een populaire manier om naar boven te gaan is met de kabeltram (funicular). Je komt dan direct uit bij het inmiddels meer dan een eeuw oude amusementspark waar jonge kinderen tegen betaling in allerlei attracties kunnen. Je kunt voor de kabeltram een enkele rit of heen-en-terug kaartje kopen. Leuk om te doen is om alleen maar naar boven te gaan met de kabeltram en vervolgens wandelend langs de prachtige villa’s naar beneden te gaan.
Meer informatie
18 sep
Autoreis van 83 Kilometers - 1uur 4min
San Sebastian
Pamplona
18 sep
3. Bezichtiging Pamplona
Tussenstop
Over de bestemming: Pamplona is de hoofdstad van de Spaanse regio Navarra. De stad is aan de rivier de Arga gelegen en telt circa 194.000 inwoners. Pamplona is vooral bekend door de jaarlijkse stierenrennen tijdens de San Fermínfeesten, ter ere van San Firmín die de co-patroonheilige van de stad is. Deze feesten spelen zich af tussen 6 en 14 juli. Dat Pamplona een vestingstad was, blijkt overduidelijk uit de oude stadsmuren die tegenwoordig vredig uitkijken op het uitgestrekte nieuwe gedeelte van de stad. De stadsmuren, gebouwd onder het bewind van Filips II, worden beschouwd als een van de best bewaard gebleven bastions van Europa. Achter deze stadsmuren ligt een aantrekkelijke oude kern met middeleeuwse gebouwen en romaanse gebouwen verborgen.
Meer informatie
18 sep
Autoreis van 46 Kilometers - 41min
Pamplona
Olite
18 sep
4. Overnachting Olite
Overnachten
Over de bestemming: Olite ligt 42 km ten zuiden van Pamplona, in het geografische hart van Navarra (middenzone). Dit gebied is gevuld met verdedigingswerken, abdijen, burchten, kastelen en paleizen. Zij werden gebouwd door de Navarese vorsten ter bescherming tegen de Arabieren en de aangrenzende vorstendommen De late middeleeuwen betekenden voor Olite een echte gouden eeuw toen het werd gekozen als een van de favoriete verblijfplaatsen van de koningen van Navarra. Het Koninklijk Paleis van Olite, het hof van de Navarrese koningen, was een van de meest luxueuze middeleeuwse kastelen in Europa. Zo schreef een Duitse reiziger uit de 15e eeuw in zijn dagboek, dat nu in het British Museum in Londen wordt bewaard: "Ik weet zeker dat er geen koning is die een mooier paleiskasteel heeft met zoveel gouden kamers". In 1925 is Olite tot Nationaal Monument uitgeroepen, met het beste voorbeeld van burgelijke gotische architectuur in Navarra en een van de meest opvallende in Europa. In augustus worden de Middeleeuwse feesten gevierd, en word je meegesleept naar een tijdperk van ridders, koningen, prinsessen en troubadours, valkeniers en boogschutters
Meer informatie
19 sep
Autoreis van 53 Kilometers - 54min
Olite
Sos del Rey Católico
19 sep
5. Bezichtiging Sos del Rey Católico
TOWN - Tussenstop
Over de bestemming: Sos del Rey Católico ligt in het noordelijke deel van de provincie Zaragoza (Aragón) in de gemeente Cinco Villas, dichtbij de Comunidad Navarra.. Het is een prachtig middeleeuws stadje, omringd door een spectaculaire stadsmuur met 7 toegangspoorten en een kasteel. Het was de geboorteplaats van niemand minder dan Fernando El Católico (zie hieronder). In het dorplijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan! Het is een genot om door de rustige straatjes te wandelen. Het dorp is uitgeroepen tot Historisch-Artistiek Erfgoed en is één van de mooiste dorpen van Aragón.
19 sep
Autoreis van 133 Kilometers - 1uur 42min
Sos del Rey Católico
Panticosa
19 sep
6. Overnachting Panticosa
Overnachten
Over de bestemming: Panticosa is de stad die bij het skigebied van Aramón Panticosa hoort en het ligt niet ver van Formigal. Deze stad is net zo bekend om het skigebied als vanwege de thermische baden. Het is een oud, authentiek en charmant stadje midden in het geweldige natuurschoon van de Pyreneeën. Je kunt hier mooie wandelingen maken
Meer informatie
20 sep
Autoreis van 116 Kilometers - 1uur 42min
Panticosa
Bielsa
20 sep
7. Bezichtiging Bielsa
TOWN - Tussenstop
Over de bestemming: Het dorpje Bielsa ligt op de kruising van de rivieren Cinca en Barrosa, op 12 km afstand van Frankrijk. De geschiedenis van de stad gaat terug tot de 10e eeuw. In 1991 gad konging Alfonso II van Aragon al opdracht om de in de buurt aanwezige zilvermijnen te exploiteren. In de 15e eeuw is de stad heeft de stad maar liefst 80 keer in de brand gestaan. Maar de zware bladzijden uit de geschiedenis zijn toch wel de Spaanse Burgeroorlog. Het werd volledig verwoest en nadien door de terugkerende bevolking weer helemaal opgebouwd. Als je in Bielsa de HU-V-6402 westelijk neemt rijd je steeds dieper de bergen in. Deze doodlopende weg is ca. 15 km lang en eindigt bij de Parador National de Bielsa in het Parque National de Ordesa. Dit deel van de Pyreneeën staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco en is bekend om zijn zuivere lucht. Bergen als de Monte Perdido, met een hoogte van 3355 meter de drie na hoogste berg van de Pyreneeën, domineert de omgeving. Het heldere water in de rio Cinca draagt ook bij aan een gezonde omgeving. Hier ga je naar toe voor bergwandelen, paardrijden, mountainbiking, bergbeklimmen, kanoën en tal van andere buitensporten.
20 sep
Autoreis van 34 Kilometers - 32min
Bielsa
Ainsa
20 sep
8. Overnachting Ainsa
Overnachten
Over de bestemming: Een zeer leuk stadje om te verblijven en te wandelen door de smalle straatjes. Om ‘s avonds een hapje te eten is het oude dorp een sfeervolle lokatie. Ainsa is uitgeroepen tot een Nationaal Monument en kan in de zomermaanden behoorlijk druk zijn. In het ‘benedengedeelte’ is elke dinsdag een markt met veel streekproducten als kaas, olijven en olijfolie, groente en (zoals gebruikelijk op elke Spaanse markt) veel schoenen. Castillo de Aínsa, het kasteel uit de 11e eeuw Iglesia parroquial de Santa María, romaanse kerk uit de 11e eeuw Casa de Bielsa, middeleeuws huis uit de 16e- of 17e eeuw Casa Arnal, middeleeuws huis uit de 16e eeuw Plaza Mayor, mooi oud plein met arcades en gezellige terrasjes
Meer informatie
21 sep
Autoreis van 62 Kilometers - 59min
Ainsa
Benasque
21 sep
9. Bezichtiging Benasque
TOWN - Tussenstop
Over de bestemming: De Benasque vallei is een van de mooiste regio’s in de Pyreneën, in de winter is dit een populaire vakantiebestemming vanwege het skieen en in de zomer komen hier veel wandelaars. Het is met recht een magisch bergdorp, en zeker een bezoekje waard!
21 sep
Autoreis van 86 Kilometers - 1uur 31min
Benasque
Arties
21 sep
10. Bezichtiging Arties
TOWN - Tussenstop
Over de bestemming: Het kleine stadje Arties is een schilderachtige oude stadje met mooie historische gebouwen. De stad wordt gedomineerd door de Montardo bergtop, die bijna 3000 meter reikt.
21 sep
Autoreis van 147 Kilometers - 2uur 36min
Arties
Andorra la Vella
21 sep
11. Overnachting Andorra la Vella
Overnachten
Over de bestemming: Het Vorstendom Andorra (Catalaans: Principat d"Andorra, Frans: Principauté d"Andorre, Spaans: Principado de Andorra) is een klein, ingesloten vorstendom in het zuidwesten van Europa, in de oostelijke Pyreneeën en begrensd door Frankrijk en Spanje. Het geïsoleerde land is tegenwoordig vooral afhankelijk van toerisme en zijn status als belastingparadijs. Vanwege zijn ligging in de oostelijke Pyreneeën bestaat Andorra hoofdzakelijk uit ruwe bergen met een gemiddelde hoogte van 1996 m. De hoogste top is de Pic de Coma Pedrosa (gelegen in de westelijke streek Coma Pedrosa in La Massana) met 2946 m. De bergen worden van elkaar gescheiden door drie smalle valleien in een vorm van een Y die samenkomen op het punt waar de rivier de Valira, de belangrijkste waterstroom van het land, de grens met Spanje oversteekt.
Meer informatie
24 sep
Autoreis van 727 Kilometers - 7uur 37min
Andorra la Vella
Orleans
24 sep
12. Overnachting Orleans
Overnachten
Over de bestemming: Orléans is een stad in Midden-Frankrijk, 130 km ten zuiden van Parijs. Het is de prefectuur van het departement Loiret en van de regio Centre in de voormalige provincie Orléanais. Het is een universiteitsstad en een bisschopszetel, met een indrukwekkende kathedraal, en heeft ongeveer 115.000 inwoners.
Meer informatie
25 sep
Autoreis van 607 Kilometers - 6uur 36min
Orleans
Utrecht
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.388 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 12
Accommodaties 7

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes