Fly & Drive Het Ongerepte Zuiden | Italië
o.v.v. wijzigingen 1.146 €

Fly & Drive Het Ongerepte Zuiden | Italië

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: vrijdag 8 maart 2024 - Vertrek : zondag 15 september 2024
Ref ID: 1112162
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.291 €
Dit reisidee is gemaakt op: vrijdag 8 maart 2024 - Vertrek : zondag 15 september 2024
Bestemmingen: Bari, Matera, Santa Maria di Leuca, Otranto, Puglia, Lecce, Alberobello, Bari

Beschrijving

15 sep
Reizen van Amsterdam naar Bari
Vertrek
Transavia Holland
Transavia Holland Transavia Holland - HV5821
12:00 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
14:25 - Bari, Bari (BRI)
2uur 25min Rechtstreeks Tarief: Basic
Vervoer:  HV5821
Reisklasse: Economy
Tarief: Basic
15 sep
Autoverhuur
FIAT 500
Italy Car Rent
A/C 3 aantal deuren bij huurauto 4 Personen
FIAT 500 (MCMRS)
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Handgeschakeld
Ongelimiteerde kilometers
Leeftijd bestuurder

Minimaal 18, Maximaal 80

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Auto''s worden geleverd met een volle tank brandstof en moeten vol ingeleverd worden. Anders wordt de klant doorbelast voor de ontbrekende brandstof plus een tanktoeslag van 25.00 EUR, inclusief btw.
Is het belangrijk om te tanken binnen een straal van 10 kilometer van het verhuurstation en om de tankbon te bewaren. Gebeurt dit niet, dan kan er een nabelasting van de leverancier volgen
Algemene betalingsvoorwaarden
De minimale borg bedraagt: MDMV, NBMR, EDMR, DDMR, IDMR, ECAR, JVMR, CGMR, CWMR, EGMR, IFAR, JGMR, MCMR, MTMR, CDAR, FVMR, DWMR, DGMR, MBAR, DGMR, 900.00 EUR
FVMR, 1500.00 EUR
Geaccepteerde wijze van betaling: American Express creditcard,  Diners Club creditcard,  Mastercard creditcard,  Visa creditcard, Mastercard debetkaarten (*), Visa debetkaarten (*) Niet geaccepteerde wijze van betaling: Cheques,  Contant, Prepaid kaarten, Debet- en creditcards gemarkeerd als: electronic use only, Maestro, Kaarten niet uitgegeven door een bank,  Virtuele kaarten, Visa electron(*) Debetkaarten worden geaccepteerd, maar het eigen risico moet ter plaatse afgekocht worden als de klanten het premium pakket niet geboekt hebben.Tenzij anders aangegeven zijn alle kosten in deze voorwaarden onderhevig aan lokale belastingen en fees.
900,00 €
Bescherming tegen diefstal
1.600,00 €
Verzekering cascoschade
1.600,00 €
Huurauto ophalen

DESK IN AREA RENT A CAR - Telefoonnummer: (+39) 0656557837 (+39) 0805373417 - (+39) 345568

DESK IN AREA RENT A CAR, VIALE ENZO FERRARI

Openingsuren: 08:00 - 23:00

Bureau in de terminal. De parkeerplaats bevindt zich op de laatste parkeerplaats van de luchthaven, op ongeveer 500 meter van de aankomsthal.
Terugbrengen

DESK IN AREA RENT A CAR - Telefoonnummer (+39) 0656557837 (+39) 0805373417 - (+39) 345568

DESK IN AREA RENT A CAR, VIALE ENZO FERRARI

Openingsuren: 08:00 - 23:00

Bureau in de terminal. De parkeerplaats bevindt zich op de laatste parkeerplaats van de luchthaven, op ongeveer 500 meter van de aankomsthal.
15 sep
1. Aankomst in Bari
Tussenstop
Over de bestemming: Bari is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en van de regio Apulië in Zuid-Italië. De stad telt ongeveer 330.000 inwoners. Bari is een belangrijke havenplaats aan de Adriatische kust.
Meer informatie
15 sep
Autoreis van 69 Kilometers - 56min
Bari
Matera
15 sep
2. Overnachten in Matera
Overnachten
Over de bestemming: Matera is het oudste stadje van Italië en is door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Het bestaat veelal uit stenen huizen, de zogenoemde Sassi. Matera is een van de meest interessante, ongewone en onvergetelijke toeristische bestemmingen in Italië. In de afgelegen zuidelijke regio van Basilicata (ook wel Lucania), nog steeds weinig bezocht door buitenlandse reizigers, het is een stad die bekend staat om zijn uitgebreide grot-woning plekken, de Sassi. Nieuwsgierige bezoekers kunnen verblijven in grotten, wandel door de steegjes langs de pittoreske grot vol kliffen, en leren van de geschiedenis van deze fascinerende plek.
Meer informatie
15 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
17 sep
Autoreis van 108 Kilometers - 1uur 37min
Matera
MARINA DI PULSANO
17 sep
3. Bezichtiging MARINA DI PULSANO
NATURE - Tussenstop
Over de bestemming: Marina di Pulsano is een stadje met lage kliffen, witte inhammen, helder water en een werkelijk prachtige landschap. Ten zuiden van de provinciehoofdstad ligt eveneens een ander charmant gebied, Marina di Leporano, perfect voor diegenen die liever een grillige kustlijn met kliffen onderbroken door kleine zandstranden willen zien! Torre Sgarrata is absoluut 1 van de mooiste stranden van dit stadje!
17 sep
Autoreis van 126 Kilometers - 1uur 58min
MARINA DI PULSANO
Santa Maria di Leuca
17 sep
4. Overnachten in Santa Maria di Leuca
Overnachten
Over de bestemming: Het dorpje Santa Maria di Leuca ligt in het uiterste zuidwestelijke deel van het vaste land van Italië. Hierdoor staat het dorp bekend als “finubus terrae” het einde van de wereld. Het dorp staat bekend om zijn vuurtoren en de zeegrotten. Santa Maria di Leuca is al sinds het begin van de vorige eeuw een geliefde vakantiebestemming. Met name door de rijkere families die in deze regio woonden, zij lieten prachtige villa’s bouwen langs de kust. Dit natuurlijk in de voor die periode zo populaire Art Nouveau of Neo-Moorse-stijl waardoor het dorp een statige uitstraling kreeg. Dit gevoel wordt versterkt door de prachtige met palmbomen versierde boulevard en de chique strandtenten. De belangrijkste bezienswaardigheid van Santa Maria di Leuca is het Santuario di Santa Maria de Finibus Terrae. Volgens de legende was het Petrus die op deze heuvel boven Santa Maria di Leuca stond en zei dat hij hoopte ooit terug te keren naar deze plaats. Een plaquette op een zuil met de Heilige Maagd Maria erop herinnerd hieraan. Deze zuil is te vinden midden op een groot plein voor de basiliek van Santa Maria de finibus terrae. Dit heiligdom is al sinds de zeventiende een populaire bedevaartsplaats dat nog steeds door veel pelgrims wordt bezocht. Naast het heiligdom staat de zevenenveertig meter hoge vuurtoren die uitkijkt over de Adriatische en de Ionische zee. Vanaf het heiligdom naar Santa Maria di Leuca loopt Cascata Monumentale, deze aangelegde waterval heeft een totale lengte van tweehonderdvijftig meter en een verval van honderd en twee meter. In de omgeving van Santa Maria di Leuca zijn in totaal ongeveer dertig grotten te vinden. In het dorp worden door verschillende bedrijven kaartjes aangeboden waarbij je met een boot een deel van deze grotten bezoekt. De beroemdste grot van het dorp, de Grotta Porcinara is echter over land bereikbaar. Deze grot was vroeger een heiligdom, nog steeds zijn er Griekse en Latijnse inscripties in de grot te vinden.
Meer informatie
17 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
19 sep
Autoreis van 31 Kilometers - 46min
Santa Maria di Leuca
Grotta Zinzulusa
19 sep
5. Bezichtiging Grotta Zinzulusa
NATURE - Tussenstop
Over de bestemming: Een opening aan de Ionische kust onder Castro leidt naar de prachtige met druipsteen versierde grot van Zinzulusa, een van de belangrijkste kalkstenen karstformaties aan de kust in Italië. Het gedeelte dat voor het publiek toegankelijk is, strekt zich honderden meters uit vanaf de rotswand en eindigt in een kamer die groot genoeg is om de bijnaam 'Il Duomo' te rechtvaardigen. Zinzulusa is verdeeld in drie verschillende geomorfologische secties en herbergt endemische schaaldieren en andere 'levende fossielen' die nergens anders ter wereld bekend zijn.
19 sep
Autoreis van 23 Kilometers - 35min
Grotta Zinzulusa
Otranto, Puglia
19 sep
6. Bezichtiging Otranto
Tussenstop
Over de bestemming: Otranto is een pittoresk stadje gelegen aan de Adriatische kant van het schiereiland Salento. Het is een populaire bestemming voor zomertoerisme, maar bijna leeg tijdens de koudere maanden. Ook al is de stad perfect voor een strandvakantie, het is de moeite waard om het hele jaar door in Apulië te bezoeken. De stad Otranto heeft slechts ongeveer 6000 inwoners, maar wordt in de zomermaanden ongelooflijk druk bezocht. De populariteit is te danken aan het prachtige stadsstrand, dat uitgeroepen is tot een van de schoonste en mooiste stranden van Italië, en het charmante historische centrum. De stad is zo pittoresk en interessant dat het deel uitmaakt van de organisatie "De mooiste dorpen van Italië" (I Borghi più Belli d'Italia). Het doel van deze vzw is om kleinere, minder bekende plaatsen met een groot historisch erfgoed in stand te houden en te behouden.
Meer informatie
19 sep
Autoreis van 47 Kilometers - 39min
Otranto, Puglia
Lecce
19 sep
7. Overnachten in Lecce
Overnachten
Over de bestemming: Midden op de Salento, de hak van Italië, vind je de stad Lecce. Een schitterende stad die ook dikwijls de hoofdstad van de Barok genoemd wordt. Je vindt er ontzettend veel prachtige gebouwen in barokstijl, zoals de werkelijk schitterende Basilica Santa Croce. Lecce kende haar hoogtijdagen in de barok, maar is al gesticht ten tijde van de oude Grieken in de 7de eeuw voor Christus. Uit die tijd is niet veel meer te zien, maar de Romeinen hebben wel hun sporen achter gelaten. Zo vind je midden in het centrum, op het Piazza Sant’Oronzo, een groot amfitheater. Het is goed intact en er worden met regelmaat nog (opera-)voorstellingen gegeven. Lecce heeft twee gebouwen die je gezien moet hebben bij een bezoek aan de stad: de kathedraal en de Basilica Santa Croce. Je kunt de kathedraal vanaf het Piazza Sant’Oronzo bereiken via de smalle winkelsteeg Via Vittorio Emanuelle II. Uiteindelijk zie je aan de linkerkant het schitterende Piazza del Duomo met de kathedraal, de klokkentoren en het seminarie. De kathedraal heeft twee ingangen. Met name de noordkant, welke je direct ziet, heeft een schitterende barokke façade. De kathedraal stamt al uit 1140, maar daar is vandaag de dag weinig meer van te zien, nadat de kathedraal van 1659 tot 1689 onder handen is genomen door architect Zimbalo.
Meer informatie
21 sep
Autoreis van 116 Kilometers - 1uur 24min
Lecce
Alberobello
21 sep
8. Overnachten in Alberobello
Overnachten
Over de bestemming: Alberobello, de stad van de Trulli: de witte kegelvormige huisjes waar Puglia bekend om staat. Het meest toeristische deel van Alberobello is Rione Monti, een wijk op een helling met uitzicht op het moderne centrum van de stad. Het bestaat uit verschillende smalle straatjes naar boven hellend, met kronkelende straatjes langs de heuvel. Het is hier schilderachtig zowel van veraf en dichtbij. Maak tevens een wandeling door de zeer sfeervolle Trulli wijk in Alberobello.
Meer informatie
23 sep
Autoreis van 55 Kilometers - 58min
Alberobello
Bari
23 sep
9. Terugreis vanaf Bari
Tussenstop
Over de bestemming: Bari is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en van de regio Apulië in Zuid-Italië. De stad telt ongeveer 330.000 inwoners. Bari is een belangrijke havenplaats aan de Adriatische kust.
Meer informatie
23 sep
Reizen van Bari naar Amsterdam
Terug
Transavia Holland
Transavia Holland Transavia Holland - HV5618
22:05 - Bari, Bari (BRI)
00:45 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
+1 dag 2uur 40min Rechtstreeks Tarief: Basic
Vervoer:  HV5618
Reisklasse: Economy
Tarief: Basic
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.291 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 9
Vlucht 2
Accommodaties 4
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes