Home
Autorondreis Loire vallei | Frankrijk

Autorondreis Loire vallei | Frankrijk

De Loire-vallei nodigt bezoekers uit om het sprookje binnen te stappen, het sprookje met prachtige kastelen en een betoverend landschap. Deze streek staat ook bekend als de "Tuin van Frankrijk". Het hele gebied, de Loire-vallei, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanwege zijn schoonheid werd de Loire-vallei vaak bezocht door de Franse koningen. De regio is van strategisch belang sinds de middeleeuwen en de honderdjarige oorlog, maar de Loire kwam pas echt tot leven tijdens de renaissance.


Deze reis begint aan het strand, een weekje in een comfortabel vakantiehuis nabij het strand. De tweede week trek je verder door het Loire gebied en kom je tal van mooie Kastelen tegen.

Pas de reis aan naar eigen wens of neem contact met ons op.

Thema's: Frankrijk Rondreizen

Van dag tot dag

View in Google Maps
13/03/2021
Utrecht
Saint Nazaire
13/03/2021 20/03/2021

Saint Nazaire

Informatie over de stad

Saint-Nazaire is a commune in the Loire-Atlantique department in western France, in traditional Brittany. The town has a major harbour on the right bank of the Loire River estuary, near the Atlantic Ocean. The town is at the south of the second-largest swamp in France, called "la Brière". Given its location, Saint-Nazaire has a long tradition of fishing and shipbuilding. The Chantiers de l'Atlantique, one of the largest shipyards in the world, has constructed notable superliners such as SS Normandie, SS France, RMS Queen Mary 2 and MS Symphony of the Seas, the largest passenger ship in the world as of 2018.

Meer informatie

Résidence Pierre et Vacances Le Domaine du Bois de la Gree

 • Op 7,6 km van het centrum
 • Route de la villes mahaud, 44380 pornichet, france, Pornichet, france 44380
Responding to the nickname of "Pornichouette", Pornichet invites you for a holiday by the sea in a protected and relaxing. The residence Le Domaine du Bois de la Grée, entirely dressed in wood, blends in harmoniously with the nature that surrounds it...
Meer informatie
 • 7 Aantal hotelovernachtingen

20/03/2021
252 Kilometers - 2uur 35min
Saint Nazaire
Château de Langeais
20/03/2021 20/03/2021

Bezichtiging Château de Langeais

Dit kasteel heeft twee gezichten: gezien vanaf de stadskant is het sober en gezien vanaf de binnenplaats is het delicaat en verfijnd. Het park heeft een van Frankrijks oudste stenen donjons, een getuige van middeleeuwse militaire architectuur. De hele locatie spreekt van de middeleeuwen en verleidt tot het maken van een tijdreis naar de dageraad van de Renaissance.

20/03/2021
33 Kilometers - 27min
Château de Langeais
Tours
20/03/2021 23/03/2021

Overnachting hotel in Tours

Informatie over de stad

Stad Tours is gelegen aan de oevers van de koninklijke rivier, in het hart van de Loire-vallei Werelderfgoed lijst van UNESCO. Hoofdstad van het koninkrijk 1450/50, de stad van de Galliërs, de Turones, heeft nooit opgehouden te demografisch en economisch te groeien. Oorspronkelijk kleine Gallo-Romeinse stad op een heuvel beschermd tegen overstromingen rivier, zal de stad Tours verspreiden meer en meer naar de Cher (een zijrivier van de Loire stroomt 3 km verder naar het zuiden) bundelen . Met zijn haven, zal de stad Tours grote rijkdom te verwerven waardoor hij een van de grootste basilieken van de leeftijd op te bouwen: de Basiliek van St. Martin. Vernietigd, het blijft een feit vandaag de dag dat twee sporen, de twee torens: de klok in het Westen, waar stond de ingang, en Karel de Grote Toren, 100 meter naar het oosten, in de rue des Halles, bestrating kleuren symboliseren de verdieping waar de pilaren die het gebouw ondersteund. Top christelijke bedevaart tijdens de Middeleeuwen, zal de cultus van Sint Maarten geven de stad een internationale reputatie. En via waterwegen (vooral de Loire), zal de toestroom van vele ambachtslieden aanleiding geven tot grote beurzen. Tijdens de Renaissance, zal Tours en de Loire-vallei in het algemeen het centrum van het koninkrijk van Frankrijk, geografisch, cultureel, economisch en politiek. Ook steeds een mekka voor looien van leer.

Meer informatie

Hotel The Originals Chateau de Beaulieu et Magnolia Spa

83%
 • Op 4,1 km van het centrum
 • 67, rue de beaulieu d207, Joue les tours 37300
Dit comfortabele hotel is gelegen in Tours. In totaal staan er 19 gastenkamers ter beschikking van de gasten. Een wifi-internetverbinding is beschikbaar voor extra comfort en gemak. De receptie van dit etablissement wordt niet 24 uur per dag bemand....
Meer informatie
 • TWEEPERSOONSKAMER STANDAARD (1)

 • logies met ontbijt

 • 3 Aantal hotelovernachtingen

23/03/2021
26 Kilometers - 28min
Tours
Amboise
23/03/2021 23/03/2021

Bezichtiging Amboise

Informatie over de stad

Amboise heeft alle kenmerken van een koninklijke stad. Aan een kant het, hoger dan de rivier gelegen, majestueuze château, voormalige woonplaats van François de 1e. Aan de andere kant het Château du Clos Lucé waar de geniale Leonardo da Vinci aan talloze projecten werkte voor de vorst. Ontdek in Amboise de fantastische geschiedenis van de Loire châteaux die hier, vanwege de eveneens koninklijke Loire rivier, gebouwd zijn.

Meer informatie
23/03/2021
36 Kilometers - 32min
Amboise
Blois
23/03/2021 23/03/2021

Bezichtiging Blois

Informatie over de stad

De Kunst- en Geschiedenisstad Blois, gelegen langs de Loire, verleidt haar bezoekers onmiddellijk door haar homogeniteit. Het koninklijke kasteel, de huizen van de oude stad en ook de religieuze monumenten van Blois vormen een mooi, harmonieus geheel. Het kasteel van Blois, de vroegere verblijfplaats van de Franse koningen, is een majestueus gebouw dat bijzonder is omdat het verschillende bouwkundige stijlen verenigt: gotiek, flamboyante gotiek, Italiaanse renaissance en classicisme. Een wonderlijke waaier aan Franse architectuur... Het portaal, verhoogd met een standbeeld van Lodewijk XII, de mooie binnenplaats en de vier vleugels van destijds en in verschillende architectuur en ook de weelderige wenteltrap van de Frans I-vleugel, behoren tot de wonderen van dit kasteel. Het museum voor Schone Kunsten, dat zich in de Lodewijk XII-vleugel bevindt, stelt een collectie wandtapijten, schilderijen en beelden tentoon. Op de binnenplaats zelf vindt het geluid- en lichtspektakel "Ainsi Blois vous est conté..." plaats, een betoverend avondspektakel dat de geschiedenis van dit beroemde gebouw vertelt.

Meer informatie
23/03/2021
69 Kilometers - 46min
Blois
Orleans
23/03/2021 26/03/2021

Overnachting hotel in Orleans

Informatie over de stad

Hoofdstad van de regio Centre-Loire-vallei, Orléans vindt plaats in het departement Loiret, een honderd kilometer van Parijs. Gelabeld Stad van Kunst en Geschiedenis, de stad is de toegangspoort tot de Sologne en de vlaktes van de Beauce, een regio werelderfgoed van de UNESCO. Opgericht in de oudheid, de oude Cenabum was één van de belangrijkste steden van de stam Carnutes alvorens te worden vernietigd door Jules César en word Roman. Strategische doorgang van de Loire, Orléans ervaren vele invasies en andere veldslagen door de eeuwen heen. Beschouwd als een van de drie rijkste gemeenten van Frankrijk in de Middeleeuwen achter Rouen en Parijs, zag ze op dat moment de kroning van vele koningen van Frankrijk. Lange wendde zich tot de landbouw, duurt het op nog grotere betekenis met de komst van de spoorwegen in de negentiende eeuw. Na verloop van tijd, heeft Orléans vermengd met getalenteerde moderne infrastructuur en historisch erfgoed om een ​​unieke look te onthullen. De site is ideaal voor een korte vakantie in het hart van een regio rijk aan erfgoed en tradities.

Meer informatie

Best Western Hotel D'arc

79%
 • Op 0,5 km van het centrum
 • 37 ter, rue de la republique, Orleans 45000
Located in the heart of the historical and business city center of Orleans, The BEST WESTERN Hotel d'Arc offers you a warm welcome in an exceptional setting, typically representative of the Art Deco style. Compared to the old charming residences on t...
Meer informatie
 • TWEEPERSOONSKAMER STANDAARD (1)

 • logies met ontbijt

 • 3 Aantal hotelovernachtingen

26/03/2021
47 Kilometers - 43min
Orleans
Château de Sully-sur-Loire
26/03/2021 26/03/2021

Bezichtiging Château de Sully-sur-Loire

Iedereen herinnert zich nog zijn beroemde woorden: "Pâturage et labourage sont les deux mamelles dont la France est alimentée…" (het laten grazen van vee en het bewerken van de grond zijn de twee uiers die Frankrijk voeden...). Maar wie was de "Grand Sully" eigenlijk? In 14 zalen maakt u kennis met de eigenaar, een beroemde staatsman en een trouwe metgezel van koning Hendrik IV. Van de middeleeuwse donjon – die u over de weergang en onder het geraamte in de vorm van een omgekeerde scheepsromp laat lopen – tot de weelderige privévertrekken (die sinds de 19e eeuw heringericht zijn): u zult alles te weten komen over het leven en de carrière van de hertog van Sully. U zult er ook vernemen dat dit pronkstuk van het erfgoed bij beurten Jeanne d'Arc, Lodewijk XIV en vervolgens Voltaire opving.

Overzicht

Autorondreis Loire vallei | Frankrijk
Autorondreis Loire vallei | Frankrijk