Autorondreis Loire vallei | Frankrijk
o.v.v. wijzigingen 1.448 €

Autorondreis Loire vallei | Frankrijk

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 21 november 2023 - Vertrek : zaterdag 18 mei 2024
Ref ID: 1125371
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.896 €
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 21 november 2023 - Vertrek : zaterdag 18 mei 2024
Bestemmingen: Saint Nazaire, Tours, Amboise, Blois, Orleans

Beschrijving

18 mei
Autoreis van 911 Kilometers - 9uur 17min
Utrecht
Saint Nazaire
18 mei
1. Overnachtingen vakantiehuis Saint Nazaire
Overnachten
Over de bestemming: Saint-Nazaire is a commune in the Loire-Atlantique department in western France, in traditional Brittany. The town has a major harbour on the right bank of the Loire River estuary, near the Atlantic Ocean. The town is at the south of the second-largest swamp in France, called "la Brière". Given its location, Saint-Nazaire has a long tradition of fishing and shipbuilding. The Chantiers de l'Atlantique, one of the largest shipyards in the world, has constructed notable superliners such as SS Normandie, SS France, RMS Queen Mary 2 and MS Symphony of the Seas, the largest passenger ship in the world as of 2018.
Meer informatie
18 mei
Geselecteerd hotel:
7 Nachten
25 mei
Autoreis van 248 Kilometers - 2uur 32min
Saint Nazaire
Château de Langeais
25 mei
2. Bezichtiging Château de Langeais
HERITAGE - Tussenstop
Over de bestemming: Dit kasteel heeft twee gezichten: gezien vanaf de stadskant is het sober en gezien vanaf de binnenplaats is het delicaat en verfijnd. Het park heeft een van Frankrijks oudste stenen donjons, een getuige van middeleeuwse militaire architectuur. De hele locatie spreekt van de middeleeuwen en verleidt tot het maken van een tijdreis naar de dageraad van de Renaissance.
25 mei
Autoreis van 38 Kilometers - 33min
Château de Langeais
Tours
25 mei
3. Overnachting hotel in Tours
Overnachten
Over de bestemming: Stad Tours is gelegen aan de oevers van de koninklijke rivier, in het hart van de Loire-vallei Werelderfgoed lijst van UNESCO. Hoofdstad van het koninkrijk 1450/50, de stad van de Galliërs, de Turones, heeft nooit opgehouden te demografisch en economisch te groeien. Oorspronkelijk kleine Gallo-Romeinse stad op een heuvel beschermd tegen overstromingen rivier, zal de stad Tours verspreiden meer en meer naar de Cher (een zijrivier van de Loire stroomt 3 km verder naar het zuiden) bundelen . Met zijn haven, zal de stad Tours grote rijkdom te verwerven waardoor hij een van de grootste basilieken van de leeftijd op te bouwen: de Basiliek van St. Martin. Vernietigd, het blijft een feit vandaag de dag dat twee sporen, de twee torens: de klok in het Westen, waar stond de ingang, en Karel de Grote Toren, 100 meter naar het oosten, in de rue des Halles, bestrating kleuren symboliseren de verdieping waar de pilaren die het gebouw ondersteund. Top christelijke bedevaart tijdens de Middeleeuwen, zal de cultus van Sint Maarten geven de stad een internationale reputatie. En via waterwegen (vooral de Loire), zal de toestroom van vele ambachtslieden aanleiding geven tot grote beurzen. Tijdens de Renaissance, zal Tours en de Loire-vallei in het algemeen het centrum van het koninkrijk van Frankrijk, geografisch, cultureel, economisch en politiek. Ook steeds een mekka voor looien van leer.
Meer informatie
28 mei
Autoreis van 26 Kilometers - 31min
Tours
Amboise
28 mei
4. Bezichtiging Amboise
Tussenstop
Over de bestemming: Amboise heeft alle kenmerken van een koninklijke stad. Aan een kant het, hoger dan de rivier gelegen, majestueuze château, voormalige woonplaats van François de 1e. Aan de andere kant het Château du Clos Lucé waar de geniale Leonardo da Vinci aan talloze projecten werkte voor de vorst. Ontdek in Amboise de fantastische geschiedenis van de Loire châteaux die hier, vanwege de eveneens koninklijke Loire rivier, gebouwd zijn.
Meer informatie
28 mei
Autoreis van 36 Kilometers - 39min
Amboise
Blois
28 mei
5. Bezichtiging Blois
Tussenstop
Over de bestemming: De Kunst- en Geschiedenisstad Blois, gelegen langs de Loire, verleidt haar bezoekers onmiddellijk door haar homogeniteit. Het koninklijke kasteel, de huizen van de oude stad en ook de religieuze monumenten van Blois vormen een mooi, harmonieus geheel. Het kasteel van Blois, de vroegere verblijfplaats van de Franse koningen, is een majestueus gebouw dat bijzonder is omdat het verschillende bouwkundige stijlen verenigt: gotiek, flamboyante gotiek, Italiaanse renaissance en classicisme. Een wonderlijke waaier aan Franse architectuur... Het portaal, verhoogd met een standbeeld van Lodewijk XII, de mooie binnenplaats en de vier vleugels van destijds en in verschillende architectuur en ook de weelderige wenteltrap van de Frans I-vleugel, behoren tot de wonderen van dit kasteel. Het museum voor Schone Kunsten, dat zich in de Lodewijk XII-vleugel bevindt, stelt een collectie wandtapijten, schilderijen en beelden tentoon. Op de binnenplaats zelf vindt het geluid- en lichtspektakel "Ainsi Blois vous est conté..." plaats, een betoverend avondspektakel dat de geschiedenis van dit beroemde gebouw vertelt.
Meer informatie
28 mei
Autoreis van 62 Kilometers - 51min
Blois
Orleans
28 mei
6. Overnachting hotel in Orleans
Overnachten
Over de bestemming: Hoofdstad van de regio Centre-Loire-vallei, Orléans vindt plaats in het departement Loiret, een honderd kilometer van Parijs. Gelabeld Stad van Kunst en Geschiedenis, de stad is de toegangspoort tot de Sologne en de vlaktes van de Beauce, een regio werelderfgoed van de UNESCO. Opgericht in de oudheid, de oude Cenabum was één van de belangrijkste steden van de stam Carnutes alvorens te worden vernietigd door Jules César en word Roman. Strategische doorgang van de Loire, Orléans ervaren vele invasies en andere veldslagen door de eeuwen heen. Beschouwd als een van de drie rijkste gemeenten van Frankrijk in de Middeleeuwen achter Rouen en Parijs, zag ze op dat moment de kroning van vele koningen van Frankrijk. Lange wendde zich tot de landbouw, duurt het op nog grotere betekenis met de komst van de spoorwegen in de negentiende eeuw. Na verloop van tijd, heeft Orléans vermengd met getalenteerde moderne infrastructuur en historisch erfgoed om een ​​unieke look te onthullen. De site is ideaal voor een korte vakantie in het hart van een regio rijk aan erfgoed en tradities.
Meer informatie
31 mei
Autoreis van 47 Kilometers - 47min
Orleans
Château de Sully-sur-Loire
31 mei
7. Bezichtiging Château de Sully-sur-Loire
HERITAGE - Tussenstop
Over de bestemming: Iedereen herinnert zich nog zijn beroemde woorden: "Pâturage et labourage sont les deux mamelles dont la France est alimentée…" (het laten grazen van vee en het bewerken van de grond zijn de twee uiers die Frankrijk voeden...). Maar wie was de "Grand Sully" eigenlijk? In 14 zalen maakt u kennis met de eigenaar, een beroemde staatsman en een trouwe metgezel van koning Hendrik IV. Van de middeleeuwse donjon – die u over de weergang en onder het geraamte in de vorm van een omgekeerde scheepsromp laat lopen – tot de weelderige privévertrekken (die sinds de 19e eeuw heringericht zijn): u zult alles te weten komen over het leven en de carrière van de hertog van Sully. U zult er ook vernemen dat dit pronkstuk van het erfgoed bij beurten Jeanne d'Arc, Lodewijk XIV en vervolgens Voltaire opving.
31 mei
Autoreis van 666 Kilometers - 7uur 3min
Château de Sully-sur-Loire
Utrecht
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.896 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 7
Accommodaties 3

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes