Autorondreis Grand Tour Kroatië
o.v.v. wijzigingen 1.038 €

Autorondreis Grand Tour Kroatië

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 8 september 2020 - Vertrek : zaterdag 1 mei 2021
Ref ID: 1132270
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.075 €
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 8 september 2020 - Vertrek : zaterdag 1 mei 2021
Bestemmingen: München, Porec, Krk Island, Plitvicka meren, Zadar, Pula, München

Beschrijving

01 mei
Autoreis van 790 Kilometers - 7uur 58min
Utrecht
München
01 mei
1. Overnachting München
Overnachten
Over de bestemming: München is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Beieren en met circa 1.429.584 inwoners de derde stad van Duitsland. München behoort tot de belangrijkste economische en culturele centra in de Bondsrepubliek.
Meer informatie
02 mei
Autoreis van 564 Kilometers - 5uur 44min
München
Porec
02 mei
2. Overnachten in Porec
Overnachten
Over de bestemming: Poreč is een prachtige plaats uit de Romeinse tijd en één van de grootste plaatsen in de populaire regio Istrië. Poreč heeft een centrale ligging aan de kust tussen een grote groep resorts die zich vanaf Poreč uitstrekken in noordelijke en zuidelijke richting. De grootste van deze resorts zijn de Zelena Laguna en de Plava Laguna. Behalve van cultuur kun je in Poreč ook van veel andere dingen genieten, zoals het Poreč Aquarium in het centrum (waar je veel diersoorten uit de Adriatische zee kunt bewonderen), de vele sportfaciliteiten (denk aan duikcentra, zeilcentra en andere watersportmogelijkheden), de mooie stranden, winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden bijvoorbeeld. Ook ligt er op slechts 3km van Poreč een mooi Aquapark met openluchtbaden en waterglijbanen. Het strand in het centrum van Poreč is één van de meest populaire voor mensen die van veel faciliteiten en vermaak op het strand houden. Je vindt er douches, kleedruimtes, ligbedden en parasols, sportvoorzieningen, speciale voorzieningen voor minder validen en een aantal goede restaurants en cafés. Dit strand bestaat gedeeltelijk uit plateau’s en uit kiezels.
Meer informatie
05 mei
Autoreis van 149 Kilometers - 2uur 6min
Porec
Krk Island
Verlaat de Istrische kust, doorkruis het hard van het schiereiland op weg naar een van de vele eilanden die Kroatië rijk is. Rijd je vandaag zonder te stoppen, ben je al binnen 2 uur op de plaats van bestemming.
05 mei
3. Overnachten op Krk (eiland)
Overnachten
Over de bestemming: Krk is met zijn 5.491 inwoners de belangrijkste plaats en de enige stad op het gelijknamige eiland in Kroatië. Het stadje is een trekpleister voor toeristen. Krk is het grootste, van de 1185 eilanden, die met een brug verbonden is aan het vaste land. Scheelt weer wachten op de ferry voor de overtocht. In het hoogseizoen kan de brug wel wat druk zijn, maar het prachtige uitzicht maakt dit alles goed. Krk is het grootste eiland in de Adriatische zee. Lekker luieren aan het strand van Baska in het zuiden of een bezoek brengen aan de haven van Maslinska. Lekker bourgondisch genieten van Prsut, Sir (kaas) en een lokaal wijn. Bepaal zelf wat je de komende dagen wilt zien en doen. Slenteren door de botanische tuin van Villa Angiolina in Opatija. Of bewandel de 12 km lange Lungomare die Volosko, Opatija, Icici, Ika en Lovran met elkaar verbindt. Winkelen is erg leuk in het drukke toeristische Rijeka. De eerste havenstad van Kroatië. Na het bezoeken van prachtige steden is een dagje uitrusten op het water bijna een ‘must’. Je kan toch ook niet thuiskomen met prachtige verhalen over steden en zeggen dat je geen vispicknick hebt gedaan en geen dolfijnen hebt gespot. Dolfijnen spotten kan op een excursie naar Cres. Zelfs alleen tijdens de overtocht kunnen, met een beetje geluk, dolfijnen gespot worden.
Meer informatie
08 mei
Autoreis van 187 Kilometers - 2uur 53min
Krk Island
Plitvicka meren
08 mei
4. Overnachten bij de Plitvice Meren
Overnachten
Over de bestemming: Fotocamera bij de hand, batterij opgeladen, extra memorystick. Check, check, check. Van de ene “oh” en “ah” val je in de ander. Je komt ogen te kort. Dus daarom blijf je hier twee nachten. 16 kristalhelderen meren die overgaan in 92 kolkende watervallen. Het grootste meer Kozjak verbindt de hoger gelegen meren met de lager gelegen. Tal van routes lopen door het park. Kies voor de combi: wandelen, boot en treintje. Of alleen wandelen of wandelen en boot. Bij binnenkomst van het park kan je routesuggesties meenemen. Maar wees niet bang om van de route af te wijken. Hoe groot het park ook is, verdwalen is nagenoeg niet mogelijk. Er zijn ook tal van restaurantjes en cafés in het park. Je kan hier dan ook een hele dag goed toeven.
Meer informatie
08 mei
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
10 mei
Autoreis van 148 Kilometers - 2uur 6min
Plitvicka meren
Zadar
Deze route bewijst wel weer hoe mooi de binnenlanden van Kroatië zijn. Vergeet onderweg dan ook niet te stoppen bij Nationaal Park Paklenica. Het park is enorm gelief bij speologen, alpinisten en wandelaars. Juist omdat het zo dicht bij de kust ligt zijn er ook veel sporters die bergsport en watersport hier met elkaar combineren.
10 mei
5. Overnachten in Zadar
Overnachten
Over de bestemming: Vroeger de hoofdstad van Dalmatië. Nu een prachtige charmante stad met romantische straatjes. Bezoek ook zeker één van de kerken St. Anastasia, St. Chrysogonus of de kerktoren St. Mary. Lekker genieten van het prachtige decor van de stad kan uiteraard ook op een terrasje. Zeker met zonsondergang, want volgens Alfred Hitchcock zijn de zonsondergangen hier de mooiste ter wereld. Het plaatsje Nin, net ten noorden van Zadar. Bezoek hier bijvoorbeeld de oude Romeinse ruïnes. Hier werden prachtige mozaïektegels ontdekt. En heb je altijd al willen weten hoe zout wordt geproduceerd, bezoek dan de Solana Nin. De dag afsluiten op een van de weinige zandstranden in Kroatië, ook dat kan hier. De maan is nu niet een plek waar je snel naartoe zult gaan. Maar op het eiland Pag kan je wel een prachtig maandlandschap bewonderen. Ook dit eiland is met een brug verbonden aan het vaste land, handig voor een snelle dagtocht. Vergeet ook vooral niet om de Paski Sir te proeven, heerlijke schapenkaas van lokale schapen
Meer informatie
13 mei
Autoreis van 179 Kilometers - 2uur 24min
Zadar
Parque nacional Sjeverni Velebit
13 mei
6. Tussenstop kustroute Parque nacional Sjeverni Velebit
NATURE - Tussenstop
13 mei
Autoreis van 146 Kilometers - 2uur 44min
Parque nacional Sjeverni Velebit
Zagorje Beach
Rij in 4 uur over de snelweg (tolweg) terug naar de kust in Istrië. Of kies ervoor om de prachtige route langs de kust te nemen. Deze route duurt een uur of 6 maar is elke seconde waard
13 mei
7. Tussenstop Kustroute Zagorje Beach
NATURE - Tussenstop
13 mei
Autoreis van 60 Kilometers - 1uur 0min
Zagorje Beach
Pula
Stop onderweg nog een paar keer voor en bak koffie of thee en geniet tijdens de lunch ook van het prachtige panoramische uitzicht. Een dagje wat langer is de auto zitten is op deze relaxte rondreis helemaal zo erg nog niet.
13 mei
8. Overnachten in Pula
Overnachten
Over de bestemming: Pula is de zuidelijkst gelegen stad van het Kroatische schiereiland Istrië. Het is de 7e stad van Kroatië naar inwonertal en is al meer dan 3.000 jaar oud. Nog een paar dingen zien tijdens de korte strandverlenging. Kies dan het Amfitheater of Temple of Augut in Pula of Nationaal Park Brijuni voor de kust van Fazana. Vergeet ook vooral niet om nog even een duik te nemen. Doe dit vanaf het zandstrand Bijeca in Medulin. Of een van de vele andere stranden in Istrië. En heb je zelf genoeg gelopen tijdens deze reis. Kies dan voor een laatste strandwandeling te paard.
Meer informatie
16 mei
Autoreis van 603 Kilometers - 5uur 59min
Pula
München
16 mei
9. Overnachting bij München
Overnachten
Over de bestemming: München is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Beieren en met circa 1.429.584 inwoners de derde stad van Duitsland. München behoort tot de belangrijkste economische en culturele centra in de Bondsrepubliek.
Meer informatie
17 mei
Autoreis van 787 Kilometers - 7uur 58min
München
Utrecht
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.075 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 9
Accommodaties 7

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes