Autorondreis Oostenrijk | Slovenië | Kroatië
o.v.v. wijzigingen 1.337 €

Autorondreis Oostenrijk | Slovenië | Kroatië

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: woensdag 9 september 2020 - Vertrek : zaterdag 1 mei 2021
Ref ID: 1132928
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.674 €
Dit reisidee is gemaakt op: woensdag 9 september 2020 - Vertrek : zaterdag 1 mei 2021
Bestemmingen: Kaprun, Ljubljana, Plitvicka meren, Zadar, Portorož

Beschrijving

01 mei
Autoreis van 969 Kilometers - 10uur 11min
Utrecht
Kaprun
01 mei
1. Overnachten in Kaprun
Overnachten
Over de bestemming: Gelegen tussen een hoogte van 800 tot maar liefst 3.029 meter ligt een populaire vakantieregio bestaande uit de dorpen Bruck, Fusch, Kaprun en Zell am See. In het gezellige centrum bevinden zich talrijke café's, pubs en restaurants. Verder vind je in het centrum van Kaprun het vrijetijdscentrum 'Optimum' met een overdekt zwembad, een sauna, een whirlpool en een stoombad. Wandelen op de Schmittenhöhe, Kitzsteinhorn of Maiskogel is een ware belevenis voor wandelliefhebbers. In een indrukwekkende natuur kun je kiezen uit 83 wandelroutes van eenvoudig tot gevorderd, met of zonder begeleiding van een ervaren gids. Door de uitgebreide keuze weet je zeker dat je geen enkel detail mist van de fantastische flora en fauna.
Meer informatie
04 mei
Autoreis van 285 Kilometers - 3uur 7min
Kaprun
Ljubljana
04 mei
2. Overnachten in Ljubljana
Overnachten
Over de bestemming: Ljubljana is de grootste stad van Slovenië en tevens de hoofdstad van het land. De stad ligt op de oevers van de rivier Ljubljanica en wordt door de rivier letterlijk in tweeën gesplitst. De rivier is lange tijd een belangrijke inkomstenbron geweest voor de stad maar tegenwoordig vind je langs de oevers in het historische gedeelte van de stad gezellige terrassen en de markt van Ljubljana.
Meer informatie
06 mei
Autoreis van 263 Kilometers - 3uur 16min
Ljubljana
Plitvicka meren
06 mei
3. Plitvicka jezera
Overnachten
Over de bestemming: Een bezoek aan Kroatië is niet compleet zonder een bezoek aan Nationaal Park Plitvice. Dit park lijkt rechtstreeks uit een sprookje te komen, met haar betoverende watervallen en smaragdgroene meren. Zorg dat je camera helemaal opgeladen is en je een extra memory card bij je hebt, want je kunt nergens mooiere foto’s maken dan in Plitvice!
Meer informatie
08 mei
Autoreis van 148 Kilometers - 2uur 6min
Plitvicka meren
Zadar
08 mei
4. Overnachten in Zadar
Overnachten
Over de bestemming: Zadar was al sinds 900 voor Christus een belangrijke stad in de strijd om de macht door verschillende heersers uit de omgeving. Tijdens de 3000 jaar oude geschiedenis van de stad is het in handen geweest van de Romeinen, de Byzantijnen, de Venetianen, de Ottomanen, het Kroatische koninkrijk, het Austro-Hongaarse rijk, het Italiaanse koninkrijk (tot aan het einde van de 2e wereldoorlog) en daarna de Republiek Joegoslavië. Zadar staat al lang bekend om haar prachtige zonsondergang. De beroemde Britse filmregisseur Alfred Hitchcock zei zelfs dat de zonsondergang in Zadar de mooiste is in de hele wereld. Het oude centrum van Zadar ligt op een schiereiland en is makkelijk te bereiken met een voetgangersbrug. Een van de vele bezienswaardigheden in het oude centrum is de kerk van Sint Donatus uit de 9e eeuw, en het naastgelegen Romeinse Forum en de Sint Anastasias kathedraal. De Sint Donatus kerk kun je van binnen bekijken, het is in de ochtend en laat op de middag/begin van de avond open voor bezoekers.
Meer informatie
08 mei
Geselecteerd hotel:
3 Nachten
11 mei
Autoreis van 376 Kilometers - 4uur 2min
Zadar
Portorož
11 mei
5. Overnachten in Portoroz
Overnachten
Over de bestemming: Portoroz ligt in het westen van Slovenië. Het is een kustplaats in het Sloveense Istrië en één van de meest toeristische plaatsen van het land. 'De haven van rozen' wat de naam Portorož betekend, klinkt erg romantisch. Toch is voor veel mensen een zomer in Portorož verre van romantisch. Er komen elk jaar duizenden toeristen naar het stadje, die zich dan op elkaar proppen in de grote hotels en neerploffen op het strand. Wel probeert Portorož zich hiermee los te maken van het socialistische tijdperk wat de plaats zo lang heeft gekend. Dat lukt aardig met tal van wellness centra, grote hotels en verschillende restaurantjes en bars. Portorož is daarmee leuk om voor een paar dagen je voeten omhoog te gooien en te relaxen en daarnaast ook voor het verkennen van de kust van Slovenië. Erg bijzonder in Portoroz is het bijzondere Secolvje Salina gebied.In dit gebied vind je veel zoutminnende planten, dat niet alleen je vindt er ook heel veel vogels. In het gebied zijn er maar liefst 270 verschillende vogelsoorten. Dit gebied is dan ook niet voor niets het meeste belangrijke gebied voor broedvogels van heel Slovenië.
Meer informatie
14 mei
Autoreis van 1312 Kilometers - 13uur 12min
Portorož
Utrecht
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.674 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 5
Accommodaties 5

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes