Autorondreis "De geheimen van de Balkan"
o.v.v. wijzigingen 1.074 €

Autorondreis "De geheimen van de Balkan"

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: vrijdag 23 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 12 oktober 2024
Ref ID: 1133180
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.148 €
Dit reisidee is gemaakt op: vrijdag 23 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 12 oktober 2024
Bestemmingen: München, Rijeka, Plitvicka meren, Sibenik, Neum, Kotor, Shkoder, Durres, Berat, Tirana, Ohrid, Skopje, Belgrade, München

Beschrijving

12 okt
Autoreis van 790 Kilometers - 7uur 58min
Utrecht
München
12 okt
1. Overnachting onderweg in München
Overnachten
Over de bestemming: München is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Beieren en met circa 1.429.584 inwoners de derde stad van Duitsland. München behoort tot de belangrijkste economische en culturele centra in de Bondsrepubliek.
Meer informatie
13 okt
Autoreis van Geen routebeschrijving
München
Rijeka
Vandaag rijd je door de hoge bergen van Oostenrijk en de prachtige bossen van Slovenië .
13 okt
2. Overnachten in Rijeka
Overnachten
Over de bestemming: Rijeka ligt in de Kvarner baai en telt 122.000 inwoners en is daarmee de derde grootste stad van Kroatië. Rijeka betekend rivier, net als de Italiaanse naam Fiume waaronder de stad land bekend stond. Rijeka speelt een belangrijke rol in de economie van het land vanwege de grote haven die hier te vinden is. Door de haven is Rijeka een echte industriestad geworden met olieraffinaderijen, fabrieken en scheepswerven. Dit heeft de bevolking van de stad tot echte werkpaarden gemaakt maar dan wel met touch van de mediteraanse levensgenieters. Achter alle industrie gaat er ook nog een prachtige stad schuil, zo heeft Rijeka een geschiedenis die 2000 jaar teruggaat. Dit is goed terug te zien in het oude centrum waar neonklassieke gebouwen met rode dakpannen het stadbeeld bepalen en er veel gebouwen met Hongaarse en Oostenrijkse invloeden te vinden zijn. Het is dan ook niet voor niets dat Rijeka in 2020 de culture hoofdstad van Europa is!
Meer informatie
13 okt
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
14 okt
Autoreis van Geen routebeschrijving
Rijeka
Plitvicka meren
14 okt
3. Overnachten in Plitvicka jezera
Overnachten
Over de bestemming: Plitvice Lakes is het grootste nationaal park in Kroatië en tevens één van de oudste in Zuidoost-Europa. Deze UNESCO Werelferfgoedsite ligt 130 km ten zuiden van de hoofdstad Zagreb en bestaat uit 16 meren die met elkaar verbonden zijn via watervallen. Het nationaal park werd opgericht in 1949. Dankzij verschillende ecosystemen die naast elkaar bestaan, wonen er diverse planten en dieren, waaronder zeldzame soorten zoals de bruine beer.
Meer informatie
14 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
16 okt
Autoreis van 205 Kilometers - 2uur 32min
Plitvicka meren
Sibenik
16 okt
4. Overnachten in Sibenik
Overnachten
Over de bestemming: Misschien iets minder bekend maar zeker niet minder bemind, Šibenik is een juweeltje aan de Adriatische Zee. Deze eeuwenoude stad is de oudste stad aan de Adriatische kust in Kroatië die door de Kroaten zelf is gesticht, en de stad heeft een heel bijzonder visitekaartje: de prachtige St. Jakob Kathedraal uit de 15e eeuw, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.
Meer informatie
16 okt
Geselecteerd hotel:
3 Nachten
19 okt
Autoreis van 216 Kilometers - 2uur 19min
Sibenik
Neum
19 okt
5. Overnachten in Neum
Overnachten
Over de bestemming: Bosnië & Herzegovina heeft het mooiste stukje van de Adriatische Zee heeft. Hoewel het land er niet aan zee grenst, heeft het zijn kostbare 22 km aan stranden, waardoor het de op één na kleinste kustlijn ter wereld is. Dit verbazingwekkende land verrast alle buitenlandse bezoekers met zijn onverwachte landschappen - niet ver van de besneeuwde toppen van Mt. Prenj, bekend als de Bosnische Himalaya, kan men een echt kustparadijs vinden. Verborgen in de kleine baai in het zuidelijke deel van de Adriatische kust ligt Neum, de enige badplaats van Bosnië.
Meer informatie
19 okt
Geselecteerd hotel:
3 Nachten
22 okt
Autoreis van 155 Kilometers - 2uur 51min
Neum
Kotor
22 okt
6. Overnachten in Kotor
Overnachten
Over de bestemming: De Baai van Kotor is een van de mooiste baaien ter wereld. Langs de Baai van Kotor in het zuidwesten van Montenegro liggen pittoreske plaatjes als Kotor, Tivat, Perast en Herceg Novi. De Baai van Kotor genoot in de Middeleeuwen van grote rijkdom, wat je nog altijd terug ziet aan de architectuur en bijzondere bezienswaardigheden. Maar dat is niet alles: de baai van Kotor ziet uit als een fjord zoals je in Europa alleen in Noorwegen vindt. Kotor is de bekendste regio van Montenegro. De Baai van Kotor staat op de UNESCO-lijst van werelderfgoed. Je kunt je hier makkelijk een paar dagen vermaken.
Meer informatie
24 okt
Autoreis van 110 Kilometers - 2uur 20min
Kotor
Shkoder
24 okt
7. Overnachten in Shkoder
Tussenstop
Over de bestemming: Omgeven door het groen en prachtige meren ligt in Noord-Albanië de stad Shkodër. Een gezellige stad met zowel Albanese en Europese invloeden, die in Shkodër prima samen lijken te gaan. Shkodër is anders dan de rest. Het is een mix van Albanese en Europese invloeden en op sommige plekken doet de stad zelfs bijna Italiaans aan. De kleinschaligheid, de mooie mediterraan gekleurde gebouwen en brede straten geven de stad iets knus en gezelligs. Shkodër is ook een stuk moderner en hipper dan de rest van de steden in Albanië.
Meer informatie
24 okt
Autoreis van 107 Kilometers - 1uur 52min
Shkoder
Durres
24 okt
8. Overnachten in Durres
Overnachten
Over de bestemming: Durrës is na de hoofdstad Tirana de grootste stad van Albanië met zo'n 175.000 inwoners. Daarnaast is Durrës ook de hoofdstad van het gelijknamige prefectuur en het district Durrës. De stad is gelegen in het westen van het land, aan de Adriatische kust. Durrës is een populaire havenstad bij toeristen met diverse bars, (vis)restaurants en mooie zandstranden.
Meer informatie
24 okt
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
25 okt
Autoreis van 90 Kilometers - 1uur 21min
Durres
Berat
25 okt
9. Bezichtiging Berat
Tussenstop
Over de bestemming: Berat Albanië ligt tussen de bergen geklemd. Aan beide kanten van de rivier de Osum zijn kleine witte huisjes gebouwd. Wanneer de avond valt wordt het stadje verlicht door duizenden gele lampjes uit de vele huisjes. Als kaarsjes in de verte. Berat is geen stad voor auto's, de wegen in het oude centrum zijn net breed genoeg voor paard en wagen. De oorsprong van het stadje ligt ruim 4000 jaar terug in de tijd. Wanneer je door de smalle straatjes dwaalt ben je even weg uit de hectiek van de 21ste eeuw. Vrouwen hangen de was op over de reling van het balkon terwijl mannen hout hakken voor de kachel. Wees niet bang om te verdwalen, rondzwerven is echt iets wat je moet doen in Berat. Je stuit vanzelf op de mooiste bezienswaardigheden in Berat.
Meer informatie
25 okt
Autoreis van 98 Kilometers - 1uur 46min
Berat
Tirana
25 okt
10. Bezichtiging Tirana
Tussenstop
Over de bestemming: Eigenlijk was het de bedoeling dat Tirana na de Balkanoorlogen slechts de tijdelijke hoofdstad zou worden van het in 1912 zelfstandig geworden Albanië. Dit werd besloten tijdens het Congres van Lushnjë dat gehouden werd van 28 tot en met 31 januari 1920. Ruim vijf jaar later, op 31 december 1925, kreeg Tirana de definitieve titel van hoofdstad van Albanië. Tirana lig geografisch gezien mooi centraal in het land. De keuze voor deze stad in plaats van steden als Shköder, Durrës of Korçë die op dat moment beduidend groter waren zal mede op de gunstige ligging gebaseerd zijn. Tirana ligt op de Tiranavlakte, op gunstige afstand van de Adriatische Zee en omringd door bergen met een vallei in het noordwesten waardoor je op grote afstand de zee moet kunnen zien liggen.
Meer informatie
25 okt
Autoreis van 130 Kilometers - 2uur 25min
Tirana
Ohrid
25 okt
11. Overnachten in Ohrid
Overnachten
Over de bestemming: Ohrid is al vele jaren de populairste vakantiebestemming in Macedonië. Ook toen Macedonië nog onderdeel was van Joegoslavië was Ohrid een populaire vakantiebestemming. Zijn ligging aan het Meer van Ohrid en de prachtige historische gebouwen in het centrum zijn hiervan de belangrijkste oorzaken. De combinatie van deze twee factoren zorgt ervoor dat Ohrid een unieke vakantiebestemming is. Toch is de stad nog niet ontdekt door het grote publiek. Mede hierdoor kun je in de zomermaanden nog rustig genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Ohrid zelf is niet een hele grote stad, de meeste bezienswaardigheden heb je op een paar dagen wel bezocht. Maar aan het meer zijn er nog tal van bijzondere plaatsen te vinden om jezelf minimaal een week bezig te houden. Is dit echter niet je ding dan kun je op de verschillende kiezelstranden in en rond Ohrid genieten van de Macedonische zon en het heerlijk koele water van het Meer van Ohrid.
Meer informatie
27 okt
Autoreis van 115 Kilometers - 1uur 58min
Ohrid
Mavrovo National Park
27 okt
12. Bezichtiging Mavrovo National Park
TOWN - Tussenstop
Over de bestemming: Het Mavrovo nationaal park is het grootste nationale park van heel Macedonië. Dankzij de hoogteverschillen heeft het park een grote diversiteit aan flora en fauna. De bijzondere grijze buizerd, de keizerarend, de steenarend, bruine beren, lynxen en gems komen hier voor. Maar de kans is klein dat je deze daadwerkelijk zult zien. Mavrovo is in de winter een erg populair en drukbezocht skigebied. In de zomer kun je hier perfect wandelen in de prachtige natuur. In het Mavrovo meer vind je het onderwater gelopen kerkje. Gedurende de zomer is dit meer grotendeels opgedroogd en kun je dit kerkje van binnen bekijken.
27 okt
Autoreis van 106 Kilometers - 1uur 38min
Mavrovo National Park
Skopje
27 okt
13. Overnachten in Skopje
Overnachten
Over de bestemming: Skopje is de hoofdstad van Macedonië. De stad is gelegen in het noorden van het land gelegen aan de rivier de Vardar. Skopje is op z'n zachtst gezegd een opvallende verschijning. De stad werd in 1963 voor een groot deel door een aardbeving verwoest, dus de meeste gebouwen die je ziet zijn experimenten van architecten die op hun eigen manier de stad probeerden te herbouwen; door decennia van verschillende stijlen en ideologieën heen. Het resultaat? Een wervelende maar onsamenhangende collage van bouwwerken die bezoekers eerder verwarren dan verrassen. Met het project Skopje 2014 besloot de overheid om hun hoofdstad een meer “klassieke look” te geven. Een van de manieren waarop dit werd gedaan is door een waanzinnig aantal monumenten over de stad te verspreiden.
Meer informatie
27 okt
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
28 okt
Autoreis van 433 Kilometers - 4uur 3min
Skopje
Belgrade
28 okt
14. Overnachten in Belgrado
Overnachten
Over de bestemming: Belgrado, de aantrekkelijke Servische hoofdstad, wordt geroemd om haar samensmelting van oosterse en westerse culturele kenmerken. Deze verfrissende combinatie vind je zowel in de architectuur, de keuken als de gehele sfeer die de stad ademt. Het oude historische centrum van Belgrado ligt tegen het Kalemegdan Park aan. Het hart van het centrum is de straat Knez Mihailova. Op het centrale plein van de stad, de Trg Republike, zie je onder meer het standbeeld van de vorst Michaël Obreovic III en ook het Nationale Theater. Overdag kun je hier prima winkelen en 's avonds verandert het oude centrum in een uitgaansgebied.
Meer informatie
28 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
30 okt
Autoreis van 939 Kilometers - 8uur 51min
Belgrade
München
30 okt
15. Overnachting terugreis in München
Overnachten
Over de bestemming: München is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Beieren en met circa 1.429.584 inwoners de derde stad van Duitsland. München behoort tot de belangrijkste economische en culturele centra in de Bondsrepubliek.
Meer informatie
31 okt
Autoreis van 787 Kilometers - 7uur 58min
München
Utrecht
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.148 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 15
Accommodaties 11

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes