Home
Autorondreis + wandelvakantie Eifel

Autorondreis + wandelvakantie Eifel

Deze mooie afwisselende reis begint in Maastricht. 

Klassiek, stijlvol en trendy. Hotel Monastère Maastricht ademt Parijs chic uit. Het voormalige klooster is met behoud van klassieke elementen uit de 14e eeuw een inspirerende locatie aan de Boschstraat, midden in het centrum van Maastricht. Hier verblijft u 2 nachten.


Vervolgens gaat deze reis door naar Kyllburg in Duitsland. In het Moezel gebied, vindt u een heerlijk rustig wandelgebied met bossen, uitgestrekte heuvels en pittoreske valleien. U wandelt 5 dagen in de mooie Eifel door een gevarieerd middelgebergte, waarbij de hoogteverschillen beperkt blijven.


Na deze wandeltour gaat de reis verder naar Luxemburg waar u 2 nachten verblijft. Luxemburg heeft iets met vestingen en vestingwerken. Alleen al de oude bovenstad van Luxemburg lijkt al op een vesting. Je kunt er kijken in de beroemde Kazematten van Bock, een ondergronds labyrint van verdedigingswerken. Maar ook in de groene heuvels rondom de stad steken peperbustorens en kloeke ridderwoningen omhoog (Bourscheid, Vianden, de ruïne van Brandenbourg bij Diekirch, Larochette). Kerken (kathedraal van Luxemburg) en abdijen (Clervaux, Echternach) worden druk bezocht. Ook de oude mijnindustrie heeft bezienswaardigheden nagelaten (mijnbouwmuseum Rumelange en industriepark Fond-de-Gras).


Pas deze reis geheel naar wens aan, komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op.Thema's: Duitsland Rondreizen

Van dag tot dag

View in Google Maps
13/03/2021
Utrecht
Maastricht
13/03/2021 15/03/2021

Overnachting in Maastricht

Informatie over de stad

Maastricht is een stad in het zuiden van Nederland. Het is de hoofdstad van de provincie Limburg en telt circa 122.418 inwoners.

Meer informatie

Select Hotel Apple Park Maastricht

74%
 • Op 2,0 km van het centrum
 • Pierre de coubertinweg 3 maastricht 6225, Maastricht
Dit aantrekkelijke hotel van de hogere middenklasse bevindt zich op ongeveer 1,5 kilometer van het beroemde stadscentrum en het expositie- en congrescentrum (MECC) van Maastricht. Het ligt in het hart van het schitterende Limburgse landschap en wordt...
Meer informatie
 • Comfort tweepersoonskamer, 2 eenpersoonsbedden (1)

 • logies met ontbijt

 • 2 Aantal hotelovernachtingen

15/03/2021
146 Kilometers - 1uur 32min
Maastricht
Bitburg
15/03/2021 20/03/2021

Wandelroutes Eifel

Wandelvakantie Eifel
Bestemmingen: Bitburg
1 5 5

Wandelroutes Eifel

Wandelvakantie Eifel
Operator
Go Parcs
Adres
Hotel Kyllburg
Vertrektijd
15:00
Eindtijd
10:00
Inclusief
 • 5 nachten verblijf op basis van HP
 • Bagagetransport
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Lunchpakket op alle wandeldagen
Exclusief


Vervoer naar Kyllburg


Hotels

Uw gezellige familiehotel staat aan de rand van het stadje, iets hoger gelegen, naast de imposante Ernst-Moritz-Arndt toren. Het hotel heeft ook appartementen. Deze liggen in het hotel en hebben een ruime kamer en kitchenette. 


U verblijft hier op basis van half pension.

Er kan afgeweken worden van het hotel, mocht het hotel vol zitten.

Itinerary:

Op niet te grote afstand van Nederland en België, ten noorden van de Moezel, vindt u een heerlijk rustig wandelgebied met bossen, uitgestrekte heuvels en pittoreske valleien. U wandelt in de mooie Eifel door een gevarieerd middelgebergte, waarbij de hoogteverschillen beperkt blijven. U begint de tocht in Kyllburg, dat mooi in een meander van de rivier de Kyll ligt. Het stadje heeft zijn middeleeuwse karakter gedeeltelijk nog behouden. De wandelroutes leiden u door naaldbossen, over open heuvelland met weidse vergezichten, over smalle beekdalpaden en door landelijke dorpjes zoals Schönecken en Seffern. Het landelijk karakter van de tocht wordt afgewisseld door een enkele burcht zoals de middeleeuwse Bertradaburcht in Mürlenbach. 


Wandelroutes Eifel


Dag 1 Aankomst in Kyllburg

Kyllburg ligt mooi in een meander van de rivier de Kyll. Na aankomst kunt u een stadswandeling maken. Het stadje heeft gedeeltelijk zijn middeleeuwse karakter nog behouden.


Dag 2 Van Kyllburg naar Kopp 24 km

Op de eerste etappe van deze wandelvakantie wandelt u hoog bovenlangs het dal van de Kyll naar het dorpje St. Thomas. Onderweg wisselt u een enkele keer van oever. In Mürlenbach staat de middeleeuwse Bertradaburcht waar Karel de Grote geboren zou zijn. Uw hotel is mooi gelegen aan de bosrand bij het dorpje Kopp.


Dag 3 Van Kopp naar Prüm 22 km

De volgende dag wandelt u omhoog tot boven de 500 m en u blijft op hoogte wandelen in het naaldbos rondom de Prümerberg. Weißenseifen is een kleine kunstenaars-‘Siedlung’. In een bosweide staan diverse, uit voor deze streek typerende roze zandsteen gehakte, sculpturen. Via een enkel dorpje en over een lichtglooiend plateau bereikt u Prüm, waar u overnacht.


Dag 4 Van Prüm naar Plütscheid 26 km

Vanaf Prüm gaat u zuidwaarts en komt u spoedig door een bosrijke omgeving te wandelen naar Schönecken, ingebed in het dal van de Nims met de ruïnes van het kasteel van Schönecken. Langs de bedevaartskerk van Lambertsberg beklimt u weer een hoog plateau om daarna af te dalen naar uw hotel tegenover de gerestaureerde kerk van het dorpje Plütscheid. 


Dag 5 Van Plütscheid naar Kyllburg 23 km

Op de laatste dag van uw wandeltocht loopt u door het Hardtwald naar Seffern, een voormalig steenhouwersdorp. Dit is te zien aan de zandstenen heiligenbeelden, wegkruisen en de ornamenten aan de oude huizen. Dan gaat het door een hellingbos stevig omhoog naar een plateau met windmolenpark. Langs de Neidenbach daalt u weer af naar de vallei van de Kyll. U bezoekt de hoog ­boven het dorp uittorende burcht van Malberg. In de 18e eeuw werd dit kasteel verbouwd in de stijl van de Venetiaanse barok, een unicum in deze contreien. Via de stiftskerk van Kyllburg daalt u af naar uw hotel.


Dag 6 Vertrek


20/03/2021
67 Kilometers - 46min
Bitburg
Luxemburg
20/03/2021 22/03/2021

Overnachting in Luxemburg

Informatie over de stad

Luxemburg is de hoofdstad van het Groothertogdom Luxemburg, het ligt in het kanton Luxemburg. De rivieren Alzette en Pétrusse stromen door de stad en telt circa 100.000 inwoners.

Meer informatie

Hotel Central Molitor

74%
 • Op 0,7 km van het centrum
 • 28 avenue de la liberte, Luxembourg city 1930
Met een verblijf bij Hotel Central Molitor bevind je je centraal in Luxemburg, op een kwartiertje rijden van Kazematten van Bock en Stadhuis van Luxemburg. Dit hotel ligt op 0,2 km van Place des Martyrs en op 0,3 km van Galerie d'Art Contemporain Am...
Meer informatie
 • Twin room (1)

 • logies met ontbijt

 • 2 Aantal hotelovernachtingen

Overzicht

Autorondreis + wandelvakantie Eifel
Autorondreis + wandelvakantie Eifel