Treinrondreis Maarten Luther Duitsland
o.v.v. wijzigingen 642 €

Treinrondreis Maarten Luther Duitsland

Combinatie-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: vrijdag 9 oktober 2020 - Vertrek : vrijdag 6 november 2020
Ref ID: 1168895
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.283 €
Dit reisidee is gemaakt op: vrijdag 9 oktober 2020 - Vertrek : vrijdag 6 november 2020
Bestemmingen: Frankfurt, Erfurt, Wittenberg, Leipzig, Frankfurt
Thema

Van dag tot dag

06 nov
Reizen van Utrecht naar Frankfurt
Vertrek
Deutsche Bahn - 2A121
07:06 - UTRECHT CENTRAAL RAILWAY STN
10:16 - Frankfurt, Frankfurt Main
3uur 10min 0 PC Rechtstreeks
Reisklasse: Economy
06 nov
1. Tussenstop Frankfurt
Tussenstop
Over de bestemming: Frankfurt am Main is de grootste stad in de Duitse deelstaat Hessen en de vijfde stad van Duitsland. De stad ligt aan de oevers van de Main en telt ongeveer 717.700 inwoners.
Meer informatie
06 nov
Reizen van Frankfurt naar Erfurt
Deutsche Bahn - 2A1651
13:01 - Frankfurt, Frankfurt Main
15:38 - ERFURT HBF RAILWAY STATION
2uur 37min 0 PC Rechtstreeks
Reisklasse: Economy
06 nov
2. Erfurt
Overnachten
Over de bestemming: Erfurt is de op één na oudste stad in Duitsland en een prima bestemming voor een gecombineerde stedentrip. Erfurt is wellicht niet de eerste plek waar je aan denkt wanneer je voor een aantal dagen op vakantie naar Duitsland gaat. Toch is de 1260 jaar oude hoofdstad van Thüringen de moeite waard om te bezoeken. Erfurt is een gezellig stadje met veel karakteristieke gebouwen, sfeer en terrasjes. De stad heeft een van de best bewaarde middeleeuwse stadskernen van Duitsland en ziet er voor een Oost-Duitse stad erg “vernieuwd” uit. Heb je interesse in Bach, Luther, Goethe Schiller of Van de Velde dan kun je hier je hart ophalen. Bijna alle highlights van Erfurt hebben direct of indirect wel iets met deze historische figuren te maken.
Meer informatie
06 nov
Geselecteerd hotel:
3 Nachten
09 nov
Reizen van Erfurt naar Wittenberg
Meerdere vervoersbedrijven
10:32 - ERFURT HBF RAILWAY STATION
12:50 - LUTHERSTADT WITTENBERG WITTENBERG RAILWAY STN
2uur 18min 0 PC 1 tussenstop
2A
2A Deutsche Bahn - 2A 1708
10:32 - ERFURT HBF RAILWAY STATION
11:04 - Oppin, Halle-Oppin Airport
Reisklasse: Economy
48min - Tussenstop in / verbinding met Oppin, Halle-Oppin Airport
CZECHRAILT
CZECHRAILT Czech Rail train - 37834
11:52 - Oppin, Halle-Oppin Airport
12:50 - LUTHERSTADT WITTENBERG WITTENBERG RAILWAY STN
Reisklasse: Economy
09 nov
3. Wittenberg
Overnachten
Over de bestemming: Wittenberg, officieel Lutherstadt Wittenberg, is een stad in Saksen-Anhalt, Duitsland. Gelegen aan de rivier de Elbe, heeft het ongeveer 50.000 inwoners. Het belang van Wittenberg was historisch gezien te danken aan de zetel van de keurvorst van Saksen, een waardigheid van de hertogen van Saksen-Wittenberg en ook aan de nauwe band met Maarten Luther en het aanbreken van de protestantse Reformatie; verschillende van de gebouwen zijn in verband gebracht met de gebeurtenissen van deze tijd. Een deel van het Augustijner klooster waarin Luther woonde, eerst als monnik en later als eigenaar met zijn vrouw en gezin, is bewaard gebleven en wordt beschouwd als 's werelds belangrijkste museum gewijd aan Luther.
Meer informatie
09 nov
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
10 nov
Reizen van Wittenberg naar Leipzig
Deutsche Bahn - 2A1609
23:17 - DESSAU HBF RAILWAY STN
23:51 - LEIPZIG/HALLE LEIPZIG HBF RAIL STN
34min 0 PC Rechtstreeks
Reisklasse: Economy
10 nov
4. Leipzig
Overnachten
Over de bestemming: Ondanks de verwoestingen tijdens WOII en de stilstand in de DDR-tijd, heeft de stad zich gevormd tot een hippe, populaire plek waar heden en verleden elkaar afwisselen. Denk aan pleinen waar muzikanten spelen en musea in de huizen waar muziekmeesters als Bach en Mendelssohn hebben gewoond. Het Altes Rathaus (oude stadhuis) op de markt is volgens de locals een van de mooiste Duitse renaissance gebouwen. Het valt gelijk op als je op de markt van Leipzig loopt. Sinds 1909 is hier het Stadtgeschichtliches Museum gevestigd, een van de grootste cultuurhistorische musea met zo’n 500.000 tentoonstellingstukken.
Meer informatie
11 nov
Reizen van Leipzig naar Frankfurt
Deutsche Bahn - 2A593
06:31 - LEIPZIG/HALLE LEIPZIG HBF RAIL STN
09:44 - Frankfurt, Frankfurt-Main Hauptbahnhof
3uur 13min 0 PC Rechtstreeks
Reisklasse: Economy
11 nov
5. Frankfurt
Tussenstop
Over de bestemming: Frankfurt-am-Main is de belangrijkste financiële en zakelijke metropool van Duitsland en de meest kosmopolitische stad. Bijgenaamd "Mainhattan" vanwege zijn blitse wolkenkrabbers, is het ook een bloeiend cultureel centrum, met belangrijke wetenschappelijke onderzoekscentra en universiteiten, een mooie opera, vele theaters en een rijke verzameling musea. De Römerberg is het historische hart van Frankfurt. In het midden van dit prachtige plein vinden we een kopie van het standbeeld van Gerechtigheid. Aan de zuidkant hebben we de schattige Nikolai-kerk en in het westen hebben we de beroemde Römer, het stadhuis dat bestaat uit verschillende gebouwen, daterend uit de 15e en 16e eeuw. In de buurt vinden we het Goethe-huis, het meest gekoesterde museum van Frankfurt, het geeft een gevoel van de burgerlijke weelde van de familie Goethe. Achter de Historischer Garten, de historische tuin, waar je kunt wandelen tussen Romeinse en Karolingische opgravingen, verrijst de Frankfurter Dom. De belangrijkste katholieke kerk van Frankfurt hield bekroningsceremonies voor de keizers van het Heilige Roomse Rijk. Deze oude kerk in gotische stijl is een van de belangrijkste kerken in de Duitse geschiedenis. Beklim de toren voor een prachtig uitzicht over de stad. Het nachtleven van de stad is fascinerend en breed. De traditionele live jazzscene is nog steeds kicking en een hele reeks trendy nieuwe bars bieden bezoekers de kans om te genieten van een nacht in de stad. Bovendien zit Frankfurt vol met geweldige clubs voor degenen die tot in de vroege uurtjes kunnen dansen.
Meer informatie
11 nov
Reizen van Frankfurt naar Utrecht
Terug
Deutsche Bahn - 2A124
13:43 - Frankfurt, Frankfurt Main
17:01 - UTRECHT CENTRAAL RAILWAY STN
3uur 18min 0 PC Rechtstreeks
Reisklasse: Economy
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.283 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 5
Vlucht 6
Accommodaties 3

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes