Fly & Drive Boheemse woud en Beierse woud
o.v.v. wijzigingen 1.313 €

Fly & Drive Boheemse woud en Beierse woud

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: donderdag 15 februari 2024 - Vertrek : donderdag 12 september 2024
Ref ID: 1177741
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.626 €
Dit reisidee is gemaakt op: donderdag 15 februari 2024 - Vertrek : donderdag 12 september 2024
Bestemmingen: Praag, Dresden, Karlsbad, Passau, Bohemer Woud, Plzen (Pilsen), Praag

Beschrijving

12 sep
Reizen van Amsterdam naar Praag
Vertrek
EasyJet
EasyJet EasyJet - U27925
07:05 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
08:35 - Prague, Praga Ruzyne (PRG)
1uur 30min 0 PC Rechtstreeks Tarief: Standard
Vervoer:  U27925
Reisklasse: Economy
Tarief: Standard
12 sep
Autoverhuur
Skoda Fabia STW /AC/4dr
A/C 4 aantal deuren bij huurauto 4 Personen
Skoda Fabia STW /AC/4dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Handgeschakeld
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Leeftijd bestuurder

Minimaal 21, Maximaal 99

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Volle tank bij het ophalen
Algemene betalingsvoorwaarden
800 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Praag Vaclav Havel luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer:

Aviatická 1082/10, Prague, 16100, Tsjechië

Terugbrengen

Praag Vaclav Havel luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer

Aviatická 1082/10, Prague, 16100, Tsjechië

12 sep
1. Praag
Overnachten
Over de bestemming: Praag is de prachtige hoofdstad van Tsjechië die inmiddels vele bijnamen toebedacht is. De meest gebruikte bijnaam is de Gouden Stad, waarmee vooral de schoonheid van Praag eer aangedaan wordt. De aan de Moldau gelegen stad telt meer dan een miljoen inwoners die van Praag een moderne multiculturele stad maken. Je merkt dat in de stad niet alleen Tsjechen wonen maar er sprake is van een breed palet aan verschillende culturen. De gemiddelde Prager bestaat dan ook niet, al decennia lang is er hier sprake van een mix van etniciteiten. Zo is er in Praag al eeuwenlang sprake van een grote joodse gemeenschap, die vooral terug te vinden is in de wijk Josefov. Praag is na de Fluwelen Revolutie één van de meest populaire steden in Europa geworden voor een stedentrip. Vanuit Europa maar ook van ver buiten de Europese grenzen komen jaarlijks miljoenen toeristen naar Praag. Inmiddels staat de stad hoog in de top tien van meest bezochte steden in Europa. Praag dankt haar populariteit vooral aan de statige bouwwerken uit vorig eeuwen, de bonte mix van architectuur en de toegankelijkheid van de stad. Praag is redelijk compact juist voor voetgangers prima te doen vanwege de vrij beperkte afstanden. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich in een viertal wijken binnen het centrum van Praag: Staré Město (Oude Stad), Nové Město (Nieuwe Stad), Hradčany (de Burchtwijk) en het daarnaast gelegen Malá Strana.
Meer informatie
14 sep
Autoreis van 147 Kilometers - 1uur 39min
Praag
Dresden
14 sep
2. Dresden
Overnachten
Over de bestemming: Dresden is de hoofdstad van Saksen, een deelstaat gelegen in het oosten van Duitsland. Wat betreft inwoneraantal is het de derde stad na Berlijn en Leipzig gelegen in het voormalige Duitsland. Dresden heeft meerdere rampen overleeft, waarvan het bombardement in de nacht van 13 op 14 februari 1945 de ergste was. Vijfentwintig duizend doden en tientallen duizenden vernietigde gebouwen waren het resultaat van één van de zwaarste bombardementen die tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft plaatsgevonden. Omdat het communistische bewind besloot de getroffen gebouwen na de oorlog helemaal te slopen bleef er maar weinig van het oorspronkelijke Dresden over. Slechts enkele historische gebouwen werden herbouwd zoals de Semperoper en de Zwinger. Na de Duitse hereniging in 1990 is men begonnen met een deels herstel naar het oude barokke beeld zoals dat in Dresden voor de oorlog te zien was. De Frauenkirche werd geheel herbouwd en rondom de kerk verrezen prachtige barokke panden die Dresden de allure van weleer teruggaven. Hoewel een groot deel van de gebouwen in de binnenstad vrij jong zijn, lijken ze oud. De manier waarop men van de binnenstad van Dresden een nieuwe oude stad gemaakt heeft verdient veel respect.
Meer informatie
16 sep
Autoreis van 169 Kilometers - 2uur 17min
Dresden
Karlsbad
16 sep
3. Karlsbad
Overnachten
Over de bestemming: Karlsbad (Karlovy Vary) is natuurlijk vooral bekend van de kuuroorden en warmwaterbronnen. De Tsjechische stad heeft talloze spa’s waar je de heilzame werking van de bronnen kunt ondergaan en in het oude centrum zijn verschillende fonteintjes waar je het water kunt drinken. Maar naast de bronnen is er in Karlsbad ook op ander gebied van alles te zien en te doen. Een populaire bezienswaardigheid voor kinderen in Karlsbad is de Diana uitzichttoren (Rozhledna Diana), bovenop een heuvel ten westen van het oude stadscentrum. Bovenop de toren heb je een panoramisch uitzicht over het kuuroord en de groene heuvels in de omgeving.
Meer informatie
16 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
18 sep
Autoreis van 301 Kilometers - 3uur 12min
Karlsbad
Passau
18 sep
4. Passau, de ‘drie-rivierenstad’
Overnachten
Over de bestemming: Waar de drie rivieren de Donau, de Inn en de Ilz samenkomen, ligt Passau. Het leverde de stad haar toepasselijke bijnaam ‘drie-rivierenstad’ op. Het barokke stadsbeeld met zijn hoge torens, schilderachtige pleinen, romantische promenades en wirwar van steegjes en straatjes is het werk van Italiaanse barokmeesters. Midden in het centrum van de stad staat de Italiaans-barokke dom St. Stephan met het grootste kerkorgel ter wereld. In de zomermaanden worden hier op weekdagen orgelconcerten gegeven. In de zomer van 2010 werd in het Passauer Land het langeafstandswandelpad Donausteig geopend. Dit grensoverschrijdende Donaupad gaat daar verder waar premium-wandelroute Goldsteig ophoudt en voert van de drierivierenstad Passau tot het Oostenrijkse Linz. De 450 km lange wandelroute en de 41 Donausteigrunden, speciale kortere wandelroutes die afbuigen van het hoofdpad, tonen de bijzondere schoonheid van de verschillende Donaulandschappen en belonen de wandelaar onderweg met de mooiste uitzichten. Het beschermde natuurgebied Donauleiten dat zich uitstrekt van Passau tot de Jochenstein is met zijn ongerepte natuur een van de mooiste en afwisselendste landschappen van Duitsland. Vanuit Passau kun je ook leuke dagwandelingen met de boot maken. Bijvoorbeeld naar natuurinformatiecentrum ‘Haus am Strom’ dat vanaf 8 april 2011 opnieuw geopend is. Hier kun je behalve voor natuurwandelingen met een gids terecht voor een schat aan informatie over het leven in en rond de rivier.
Meer informatie
18 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
20 sep
Autoreis van 90 Kilometers - 1uur 52min
Passau
Bohemer Woud
20 sep
5. Bohemer Woud
Overnachten
Over de bestemming: Het Bohemer Woud / Böhmerwald of Tsjechische Nationaal Park Sumava herbergt een begroeiing van beuken, bergsparren en dennen. Bruisende beken stromen door het 400 jaar oude oerbos van het Boheemse woud. Daar waar de Höllbach rivier ontspringt zijn rotsen bedekt met gele korstmossen. De legende zegt dat zich hier het gat naar de hel bevindt. In het Boheemse Woud worden vaak reëen en herten gezien. Maar ook de schuwe lynx heeft er zijn leefgebied. Langs het water maak je kans op een ontmoeting met de rivierotter. Ook een dagexcursie naar de bron van de Moldau (Vltava), de langste rivier van Tsjechië, is de moeite! Vanaf het plaatsje Kvilda kan je een 6 kilometer lang pad wandelen langs een zijarm van de rivier, de Teplá Vltava, en je weg vervolgen tot bij de bron van de Moldau. Uiteraard is Sumava ook een uitstekend wandelgebied. Met name de Goldsteigroute voert door het Boheemse Woud. De trail dankt haar naam aan een oude smokkelroute. In de middeleeuwen werd zout gesmokkeld van de Donau naar Bohemen, wat resulteerde in een grote rijkdom voor de aangrenzende dorpjes.
Meer informatie
20 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
21 sep
Autoreis van 114 Kilometers - 2uur 19min
Bohemer Woud
Plzen (Pilsen)
21 sep
6. Plzen (Pilsen)
Overnachten
Over de bestemming: Voor bierliefhebbers is de Tsjechische stad Pilsen (Plzeň) waarschijnlijk geen onbekende naam. Deze hoofdstad van de gelijknamige regio is immers de plek waar het pils haar oorsprong kent. Pilsener wordt sinds 1842 in de stad gebrouwen, hoewel de stad al een bierhistorie kent die terug te voeren is naar de dertiende eeuw. Pilsen is echter meer dan alleen maar een bierstad. Net als zoveel Tsjechische steden heeft ook Pilsen voldoende te bieden op het gebied van bezienswaardigheden, cultuur en evenementen. In 2015 is Pilsen zelfs culturele hoofdstad, samen met de Belgische stad Mons (Bergen). Wie van plan is Pilsen te bezoeken die mag daar zeker een hele dag voor uittrekken. Redelijk wat Nederlandse toeristen combineren een vakantie in Praag, het Reuzengebergte of elders in Tsjechië met een stedentrip naar Pilsen.
Meer informatie
21 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
22 sep
Autoreis van 97 Kilometers - 1uur 12min
Plzen (Pilsen)
Praag
22 sep
7. Praag
Tussenstop
Over de bestemming: Praag, is de hoofdstad en grootste stad van Tsjechië. Praag wordt als een van de mooiste steden van Europa beschouwd en het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Meer informatie
22 sep
Reizen van Praag naar Amsterdam
Terug
EasyJet
EasyJet EasyJet - U27926
10:05 - Prague, Praga Ruzyne (PRG)
11:40 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
1uur 35min 0 PC Rechtstreeks Tarief: Standard
Vervoer:  U27926
Reisklasse: Economy
Tarief: Standard
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten.

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.626 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 7
Vlucht 2
Accommodaties 6
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes