Luxe Fly & Drive Midden Europa
o.v.v. wijzigingen 2.837 €

Luxe Fly & Drive Midden Europa

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: donderdag 15 februari 2024 - Vertrek : donderdag 12 september 2024
Ref ID: 1178262
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 5.673 €
Dit reisidee is gemaakt op: donderdag 15 februari 2024 - Vertrek : donderdag 12 september 2024
Bestemmingen: Wenen, Graz, Zagreb, Balatonmeer, Boedapest, Wenen

Beschrijving

12 sep
Reizen van Amsterdam naar Wenen
Vertrek
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines - KL1901
06:50 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
08:35 - Vienna, Wien Schwechat (VIE)
1uur 45min 0 PC Rechtstreeks
Vervoer:  KL1901
Reisklasse: Economy
12 sep
Autoverhuur
VW Polo /AC/2dr
A/C 2 aantal deuren bij huurauto 4 Personen
VW Polo /AC/2dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Handgeschakeld
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Leeftijd bestuurder

Minimaal 21, Maximaal 99

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Volle tank bij het ophalen
Algemene betalingsvoorwaarden
960 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Vienna luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer:

Return: Parking Garage 4, Vienna, 1300, Oostenrijk

Terugbrengen

Vienna luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer

Return: Parking Garage 4, Vienna, 1300, Oostenrijk

12 sep
1. Wenen
Overnachten
Over de bestemming: De Oostenrijkse hoofdstad Wenen is bruisende plek waar historie en toekomst hand in hand gaan. Natuurlijk is Wenen vooral nog die klassieke stad waar opera, paleizen, musea, muziek en theater een enorme aantrekkingskracht op mensen hebben. Natuurlijk staat Wenen symbool voor romantiek en ja, Wenen is nog steeds ook de stad van Sisi. Maar wie denkt dat Wenen alleen maar een stad is voor mensen die interesse hebben in klassieke muziek, geschiedenis en cultuur die heeft het helemaal mis. Wenen is een levendige stad waar die de afgelopen decennia enorm in ontwikkeling is geweest. Zo zie je naast de barokke en neoclassicistische gebouwen ook prachtige stukjes moderne architectuur, zul je tijdens het winkelen veel leuke winkels tegenkomen tussen de grote ketens en beperkt het culinaire deel zich absoluut niet tot Wienerschnitzels en Sachertorte. Omdat Wenen voor elk wat wils heeft zie je dat de gemiddelde leeftijd van Wenen-bezoekers de afgelopen jaren ook wat gedaald is. Wenen is niet meer de stad die vooral onder veertigplussers geliefd is, maar is inmiddels populair onder alle leeftijdscategorieën. De marketingterm ‘hip’ is tegenwoordig erg populair om plaatsen te promoten. Wij zouden niet zo ver willen gaan om Wenen de classificatie ‘hip’ te geven, maar feit is dat de stad dat in sommige opzichten echt wel is. Je merkt dat er rondom het centrum steeds meer leuke straatjes en wijken ontstaan, waar nog ruimte is voor allerlei initiatieven. Kunst neemt bijvoorbeeld een belangrijke positie in binnen het leven in Wenen. In Wenen is altijd wel wat te beleven. Dit varieert van grootse evenementen tot kleine initiatieven.
Meer informatie
12 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
13 sep
Bijgevoegde Excursie | Ticket
Klassiek concert in Wenen in de Sint-Pietersbasiliek
Klassiek concert in Wenen in de Sint-Pietersbasiliek
2 Ingangs ( Volwassenen van 27 tot 65 jaar: 2 )
Van 60 tot 70 minuten 20:30 Categorie I
Zie details
14 sep
Autoreis van 202 Kilometers - 2uur 14min
Wenen
Graz
14 sep
2. Graz
Overnachten
Over de bestemming: Midden in de stad torent de Klokkentoren op de Schlossberg, voormalig symbool van de stad, hoog boven de stad uit. Het nieuwe symbool zweeft sinds 2003 boven de rechter oever van de Mur in de vorm van een reusachtige blauwe glimmende bubbel waarin het Kunsthaus gevestigd is. De stad, met 305.000 inwoners, zal je betoveren met historische, maar ook dynamische en moderne bezienswaardigheden. De laat-gotische Dom herinnert aan de tijd dat Graz nog een keizerlijke stad was. In het Mausoleum rust Keizer Ferdinand II. In het Landeszeughaus kun je 32.000 historische wapens en wapenuitrustingen bewonderen. Het Landhaus met zijn renaissance arcadehof lijkt wel een Venetiaans paleis. Het door Erzherzog Johann gestichte Joanneum is het grootste Landesmuseum van Oostenrijk. Hier leer je meer over de natuur, cultuur en kunst uit de deelstaat Steiermark. Het eiland in de Mur was als tijdelijk project voor Graz als culturele hoofdstad van 2003 bedacht. Maar de stalen constructie in de vorm van half open mosselschelp is nog steeds dagelijks te bezoeken. Gerenommeerde culturele festivals, zoals de “Styriarte” of de Steirischer Herbst, een festival rondom theater, beeldende kunst, film, literatuur en muziek, evenals de Jazz Sommer of de Eggenberger Schlossconcerten zijn een bezoek meer dan waard. Grote bekende evenementen vinden op plaatsen als het Kunsthaus, de Stadshal, de opera van Graz, diverse theaters en het stadspark plaats.
Meer informatie
14 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
16 sep
Autoreis van 193 Kilometers - 2uur 15min
Graz
Zagreb
16 sep
3. Zagreb
Overnachten
Over de bestemming: Zagreb is een van de leukste bestemmingen in Zuid-oost Europa. Zagreb is de hoofdstad van Kroatië, behoorde in het verleden tot Joegoslavië en het grote Habsburgse keizerrijk. Het is een stad met een diverse geschiedenis. Middeleeuwse straatjes worden afgewisseld met grote avenues en moderne nieuwbouw. Er zijn prachtige kerken, een gezellige markt en tal van leuke cafés en restaurants. Zagreb is een stad met ontzettend veel musea en een mooie overzichtelijke binnenstad. Op een weekend is de stad goed te bezichtigen en heb je meer tijd dan zijn er tal van leuke musea en exposities om naar toe te gaan. Je kunt de stad grofweg verdelen in een bovenstad en een benedenstad. De bovenstad is oud en middeleeuws. Vele trappen leiden hier naar toe. Er is nog een oude stadspoort, stukjes muur en oude wachttorens. In de beneden stad, die grotendeels werd aangelegd in de 19e eeuw, vind je de brede lanen als in de grote Franse steden. Prachtige oude panden vormen hier het stadsbeeld. Dit is ook de wijk waar moderne architectuur hand in hand gaat met 19e eeuwse bouwkunst. Zagreb heeft een vleugje Oostenrijk, Parijse grandeur en mediterrane schwung. Een stad met een geheel eigen stijl die je zeker niet mag missen.
Meer informatie
18 sep
Autoreis van 216 Kilometers - 2uur 6min
Zagreb
Balatonmeer
18 sep
4. Balatonmeer
Overnachten
Over de bestemming: Het Balatonmeer is een van de populairste vakantiebestemmingen in Hongarije. Dat is niet zo gek, als je bedenkt dat het grootste zoetwatermeer van Europa eindeloos veel mogelijkheden heeft te bieden voor je vakantie. De ‘Hongaarse Zee‘, zoals het Balatonmeer ook wordt genoemd, heeft talloze stranden waar je kunt zwemmen, zonnebaden en ontspannen. In de zomer kun je er buiten dineren in een van de restaurants aan de waterkant of de nacht weg dansen in een van de clubs. Je kunt zeilen over het kalme water van het meer of je vermoeide lichaam tot rust brengen in een spa of wellnesshotel. Actievelingen maken de 200 lange fietstocht rond het Balatonmeer of gaan wandelen in de heuvels en bergen in de omgeving, waar je gegarandeerd een prachtig uitzicht hebt op het natuurschoon. Rond het meer vind je pittoreske dorpjes waar je terecht kunt voor cultuur, musea, kastelen, geschiedenis en barokke architectuur.
Meer informatie
22 sep
Autoreis van 139 Kilometers - 1uur 31min
Balatonmeer
Boedapest
22 sep
5. Boedapest
Overnachten
Over de bestemming: Boedapest is de prachtige hoofdstad van Hongarije. De stad bestaat uit twee gedeeltes: Boeda samen met Óbuda op de linkeroever en Pest op de rechteroever. De stadsdelen waren vroeger afzonderlijke steden, die door de Donau van elkaar gescheiden waren. Nu vormen ze samen een bijna twee miljoen inwoners tellende stad waarbij de Donau meer een centraal onderdeel van de stad vormt dan dat het een scheiding is. De meeste toeristen trekken naar het vlakke en drukke Pest. In Boeda (Buda) komen ze vooral overdag om daar van de vele bezienswaardigheden te genieten zoals de Burcht van Boeda, de Gellertheuvel en het Vissersbastion. Als stedentripbestemming was Boedapest altijd minder populair dan het in Tsjechië gelegen Praag. Volgens ons een beetje ten onrechte, want Boedapest is volgens ons net zo mooi. Misschien is het centrum iets zakelijker en daardoor wat minder toeristisch, maar daardoor klopt het plaatje wel. Inmiddels is het tij echter gekeerd en weten Nederlandse toeristen Boedapest massaal te vinden. Het leuke aan Boedapest is dat het aantal dingen die je moet zien minder is, waardoor er meer tijd overblijft om te genieten van de stad zelf. Ga lekker koffie drinken, maak een boottochtje op de Donau of ga een dagje ontspannen in één van de prachtige badhuizen. Wat je zult merken tijdens je verblijf in Boedapest is dat de stad voor Europese begrippen nog steeds redelijke goedkoop is. Natuurlijk betaal je vaak meer dan wat je elders in Hongarije betaalt, maar dat geldt eigenlijk altijd voor hoofdsteden.
Meer informatie
22 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
24 sep
Autoreis van 245 Kilometers - 2uur 42min
Boedapest
Wenen
24 sep
6. Wenen
Overnachten
Over de bestemming: Wenen is de hoofdstad en grootste stad van de Republiek Oostenrijk. Het is een prachtige romantische stad en beroemd om zijn koffiecultuur en cafés, klassieke muziek en concertzalen, historische gebouwen, paardenkoetsen en zijn charmante straatjes. Er is een rijke culturele diversiteit in Wenen, en de ligging in het hart van Europa maakt het ook een uitstekend startpunt voor reizen door Europa. Wenen is een indrukwekkende stad om te bezoeken, de stad wordt gedomineerd door de Ringstrasse, een vier kilometer lange boulevard die het centrum van de stad omringt. De stad is gevuld met moderne gemakken en attracties, maar ook met herinneringen aan een groot historisch en cultureel erfgoed. Uitstekende musea, paleizen, tuinen, architectonische triomfen, overblijfselen van oude bewoners, beeldhouwwerken en grand cafés worden gecombineerd met trendy winkels, uitstekende restaurants, toegankelijke muzieklocaties, moderne musea en beeldhouwwerken en luxe hotels om Wenen zeer aantrekkelijk te maken. De uitgestrekte autovrije straten van de oude stad zijn een genot, omzoomd door prachtige oude gebouwen, bevolkt door jong en oud, gevuld met lokale winkels, boetieks en cafés, en met het onverwachte om elke hoek. De centrumstad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Wenen is geschiedenis en muziek, poëzie en cultuur, modernisme en traditie, nostalgie en grandeur.
Meer informatie
24 sep
Bijgevoegde Excursie | Ticket
Vienna Residence Orchestra - Mozart Strauss Classical Concerts
Vienna Residence Orchestra - Mozart Strauss Classical Concerts
2 Ingangs ( Volwassenen vanaf 15 jaar: 2 )
1 uur 20:30 Category B
Zie details
25 sep
Reizen van Wenen naar Amsterdam
Terug
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines - KL1906
19:55 - Vienna, Wien Schwechat (VIE)
21:45 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
1uur 50min 0 PC Rechtstreeks
Vervoer:  KL1906
Reisklasse: Economy
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten.

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 5.673 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 6
Vlucht 2
Accommodaties 6
Auto's 1
Activiteiten 2

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes