Fly&Drive Rondje Toscane | Italië
o.v.v. wijzigingen 1.027 €

Fly&Drive Rondje Toscane | Italië

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: maandag 20 november 2023 - Vertrek : zaterdag 13 april 2024
Ref ID: 1183415
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.053 €
Dit reisidee is gemaakt op: maandag 20 november 2023 - Vertrek : zaterdag 13 april 2024
Bestemmingen: Pisa, Lucca, Florence, Siena, Piombino, Pisa

Beschrijving

13 apr
Reizen van Amsterdam naar Pisa
Vertrek
Transavia Holland
Transavia Holland Transavia Holland - HV5423
13:10 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
15:05 - Pisa, Pisa Airport (PSA)
1uur 55min Rechtstreeks Tarief: Basic
Vervoer:  HV5423
Reisklasse: Economy
Tarief: Basic
13 apr
Autoverhuur
Fiat 500L /AC/4dr
A/C 4 aantal deuren bij huurauto 4 Personen
Fiat 500L /AC/4dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Handgeschakeld
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Leeftijd bestuurder

Minimaal 18, Maximaal 99

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Volle tank bij het ophalen
Algemene betalingsvoorwaarden
250 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Pisa luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer:

Piazzale Mario Cobianchi, Snc, Pisa, 56121, Italië

Terugbrengen

Pisa luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer

Piazzale Mario Cobianchi, Snc, Pisa, 56121, Italië

13 apr
1. Aankomst in Pisa
Tussenstop
Over de bestemming: Pisa is een stad in Italië nabij de mond van de rivier Arno in de regio Toscane. Het is tevens hoofdstad van de provincie Pisa. De stad telt circa 89.940 inwoners en is vooral beroemd om zijn "scheve toren".
Meer informatie
13 apr
Autoreis van 35 Kilometers - 29min
Pisa
Lucca
13 apr
2. Overnachten in Lucca
Overnachten
Over de bestemming: Lucca is een middelgrote stad in het noordwestelijke deel van Toscane. Het is de hoofdstad en de grootste van de provincie Lucca. Het is een oude stad die al ver voor Christus is gesticht. Lucca komt voor het eerst voor in de geschiedenisboekjes in de derde eeuw voor Christus. Dit was de plaats waar Sempronius naartoe vluchtte nadat hij verslagen was door Hannibal. Aan het stratenplan van Lucca is goed te zien dat de stad gesticht is door de Romeinen. Het stratenplanen de verschillende bezienswaardigheden in Lucca zorgen ervoor dat er veel overeenkomsten te vinden zijn met nabij gelegen Florence. Lucca wordt daarom ook wel eens gezien als het kleinere broertje van Florence. Bijzonder is dat zo goed als alle bezienswaardigheden in Lucca te vinden zijn binnen de oude stadsmuren. De stad is altijd omringt geweest met stadsmuren. Al in de tweede eeuw was er een omwalling rond de stad. Lucca is lang een zelfstandige republiek geweest. In de negentiende eeuw is er zelfs nog even sprake geweest van het Vorstendom Lucca en Piombino.
Meer informatie
13 apr
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
15 apr
Autoreis van 74 Kilometers - 57min
Lucca
Florence
15 apr
3. Overnachten in Florence
Overnachten
Over de bestemming: Florence is de hoofdstad en de grootste stad van de regio Toscane. Daarnaast is het de populairste toeristische bestemming in de regio. Ieder jaar komen er miljoenen toeristen naar de stad toe om er de vele kunstwerken en de schitterende architectuur met eigen ogen te aanschouwen. Veel van de grootste en bekendste kunstenaars uit de renaissance komen uit Florence of hebben een deel van hun leven hier doorgebracht. Veel van de rijkdom van Florence is te danken aan de familie de’Medici. Deze bijzonder rijke familie lieten meerdere paleizen, kerken en musea in de stad bouwen. Later werden al deze kunstschatten geschonken aan de stad Florence. Mede hierdoor is Florence één van de rijkste steden ter wereld op het gebied van kunst en architectuur. Natuurlijk heeft de stad meer te bieden dan de vele hoogtepunten uit de renaissance maar het merendeel van de toeristen bezochten de stad om zijn vele kunstschatten. Florence staat tevens bekend als een uitstekende winkelstad alle grote merken zijn er te vinden. Dit aangevuld met leuke kleine en unieke winkeltjes maken van Florence een waar shopparadijs. Florence staat bekend om zijn leren schoenen, tassen en jassen. In het historische centrum van Florence zijn er tal van leuke een gezellige osteria’s, restaurants en eetcafeetjes te vinden. Natuurlijk zijn er in Florence genoeg ijssalons te vinden.
Meer informatie
17 apr
Autoreis van 73 Kilometers - 1uur 15min
Florence
Siena
17 apr
4. Overnachten in Siena
Overnachten
Over de bestemming: Dit stadje straalt nog steeds een middeleeuwse sfeer uit. Een stad op een heuvel, gedomineerd door het silhouet van de Duomo, waar je lekker door de kleine smalle straatjes kunt dwalen. Op de affreschi, fresco's, in het Palazzo Pubblico kun je zien dat dit beeld nauwelijks veranderd is. Het beroemde schelpvormige licht hellende plein heeft een intiem karakter en is erg geschikt om eens heerlijk op de grond te gaan zitten en alle indrukken op je af te laten komen. Al dan niet genietend van een stuk panforte, letterlijk 'het zware brood', de specialiteit van Siena, gevuld met vruchten en noten, die je in een van de winkeltjes op het plein kunt kopen. De Fonte Gaia met reliëfs van Jacopo della Quercia biedt aangenaam verfrissend drinkbaar water dat wordt aangevoerd door een 500 jaar oud aquaduct. Het plein wordt gedomineerd door het Palazzo Pubblico, nog steeds het stadhuis en onderkomen van het Museo Civico, en de 102m hoge Torre del Mangia, de campanile van het paleis.
Meer informatie
19 apr
Autoreis van 134 Kilometers - 1uur 35min
Siena
Piombino
19 apr
5. Overnachten in Piombino
Overnachten
Over de bestemming: Piombino is een stadje aan de kust in het westen van Toscane en maakt onderdeel uit van de provincie Livorno. In deze Toscaanse kustplaats wonen in totaal ongeveer 35.000 mensen. Iedere zomer neemt dit aantal fors toe. Enerzijds vanwege het feit dat in de omgeving van de stad veel mooie stranden zijn te vinden.
Meer informatie
19 apr
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
21 apr
Autoreis van 106 Kilometers - 1uur 10min
Piombino
Pisa
21 apr
6. Pisa
Overnachten
Over de bestemming: Pisa is een middelgrote stad aan de Arno. De stad dankt zijn naamsbekendheid voornamelijk aan de scheve toren van Pisa. Deze toren is wereldberoemd en de rede dat Pisa ieder jaar overspoeld wordt door toeristen. Bij de toren van Pisa, ook wel bekend als de scheven toren, staan de andere belangrijkste bezienswaardigheden van de stad de Dom van Pisa, het Baptisterium en het Camposanto. Veel van de toeristen die naar Pisa komen gaan met de taxi naar het Piazza dei Miracoli toe om vervolgens de stad weer te verlaten. Dit is zonde want Pisa heeft meer te bieden dan alleen de scheve toren. Zo bijvoorbeeld de oudste botanische tuin ter wereld in Pisa gevestigd. Pisa is een echte studentenstad. Op de universiteit die opgericht werd in 1343 volgen ongeveer 50.000 studenten lessen. Een van de beroemdste leerlingen van de universiteit is de natuurkundige Galileo Galilei. Pisa is een oude stad die al sinds de vijfde eeuw voor Christus bewoond wordt. Ten tijde van de Romeinen was Pisa één van de belangrijkste havenplaatsen. Ten tijde van keizer Augustus was Pisa zelfs de thuisbasis van de Romeinse zeemacht. In de dertiende eeuw raakt Pisa zijn zelfstandigheid kwijt en kwam de stad onder het bewind van Florence te staan. Later toen Pisa deel uitmaakte van het groothertogdom Lotharingen werd de stad aan Italië toegevoegd.
Meer informatie
21 apr
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
23 apr
Reizen van Pisa naar Amsterdam
Terug
Transavia Holland
Transavia Holland Transavia Holland - HV5424
15:00 - Pisa, Pisa Airport (PSA)
17:05 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
2uur 5min Rechtstreeks Tarief: Basic
Vervoer:  HV5424
Reisklasse: Economy
Tarief: Basic
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.053 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 6
Vlucht 2
Accommodaties 5
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes