Fly&Drive Rondje Algarve | Portugal
o.v.v. wijzigingen 1.288 €

Fly&Drive Rondje Algarve | Portugal

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 13 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 19 oktober 2024
Ref ID: 1183504
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.575 €
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 13 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 19 oktober 2024
Bestemmingen: Faro, Portimao, Sagres, Aljezur, Vila Nova de Milfontes, Mertola, Vila Real de Santo António, Tavira, Faro

Beschrijving

19 okt
Reizen van Amsterdam naar Faro
Vertrek
EasyJet
EasyJet EasyJet - U27963
07:00 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
09:15 - Faro, Faro (FAO)
3uur 15min 0 PC Rechtstreeks Tarief: Standard
Vervoer:  U27963
Reisklasse: Economy
Tarief: Standard
19 okt
Autoverhuur
Ford Ka /AC/2dr
A/C 2 aantal deuren bij huurauto 2 Personen
Ford Ka /AC/2dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Handgeschakeld
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Leeftijd bestuurder

Minimaal 18, Maximaal 99

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Volle tank bij het ophalen
Algemene betalingsvoorwaarden
1107 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Faro luchthaven (Shuttle Service) - Telefoonnummer:

Rua Samuel Gacon 4, Montenegro - Faro, 8005-282, Portugal

Terugbrengen

Faro luchthaven (Shuttle Service) - Telefoonnummer

Rua Samuel Gacon 4, Montenegro - Faro, 8005-282, Portugal

19 okt
1. Overnachten in Faro
Overnachten
Over de bestemming: Faro is de hoofdstad van de toeristische regio de Algarve. Hoewel de meeste mensen de stad alleen maar vanuit de lucht zien is de stad een bezoek zeker meer dan waard. Omdat het strand van Faro, door het bijzondere natuurgebied, aan de rand van de stad ligt is het toerisme in de stad wat beperkt gebleven. In tegenstelling tot veel andere dorpen en steden in de Algarve heb je het idee dat er hier ook nog gewoon Portugezen wonen en werken en dat de stad niet alleen puur voor de toeristen bedoelt is. In het oude centrum hangt een gezellig sfeertje en het is fijn slenteren door de kleine straatjes. Faro werd al bewoond in de late prehistorie en kenden gedurende zijn geschiedenis vele overheersers. De Moren lieten er lange tijd hun sporen na en ook de Britten plunderde de stad in de 19e eeuw. Bovendien werd de stad begin 18e eeuw bijna volledig verwoest door een aardbeving. Faro werd echter volledig herbouwd en gerestaureerd en kent in grote delen van de stad nog steeds de oude sfeer van vroeger.
Meer informatie
19 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
21 okt
Autoreis van 71 Kilometers - 49min
Faro
Portimao
21 okt
2. Overnachten in Portimao
Overnachten
Over de bestemming: Portimão, gelegen in het estuarium van de rivier Rio Arade, is bekend om zijn prachtige uitgestrekte zandstranden met kalm en warm water. Het is dan ook een heel verleidelijke vakantiebestemming. Portimão is van oudsher een visserstadje dat een grote bloei kende in de 19e en 20ste eeuw met de opkomst van de conservenindustrie en het toerisme. Uit die periode dateert een groot deel van de gebouwen die u tijdens een wandeling door de straten van het historisch centrum kunt bewonderen. Een voorbeeld hiervan is het gebouw dat het Museu de Portimão huisvest. Deze verbouwde conservenfabriek won in 2010 de Museum of the Year Award van de Raad van Europa. Dit museum is een ode aan de inwoners van deze stad die eeuwen lang uitsluitend van de zee leefden.
Meer informatie
23 okt
Autoreis van 60 Kilometers - 53min
Portimao
Sagres
23 okt
3. Overnachten in Sagres
Overnachten
Over de bestemming: Sagres is gelegen in de mooie Algarve. Het plaatsje ligt op het meest zuidwestelijke puntje van Europa en is erg geliefd bij surfers door de mooie hoge golven. Aan de kust staan verschillende oude campers waar de surfers verblijven. Sagres heeft een aantal prachtige baaien die erg geliefd zijn bij surfers. Het waait op dit uiterst westelijke puntje van Portugal bijna altijd. Dit zorgt voor prachtig mooie spectaculaire golven die surfers vanuit heel de wereld trekken. Leuk om zelf te doen of te leren of om gewoon vanaf de kliffen naar te kijken. In het dorpje hangt dan ook de relaxte sfeer die je bij de surfers gewend bent.
Meer informatie
24 okt
Autoreis van 47 Kilometers - 49min
Sagres
Aljezur
24 okt
4. Overnachten in Aljezur
Overnachten
Over de bestemming: Aljezur ligt op een heuvel in het noordwesten van de Algarve, nog onbedorven door het massa-toerisme. Aljezur is een klein stadje 20 km ten noorden van Carrapateira. Aljezur ligt ca 15km van de grens van de Alentejo, het gebied aan de andere kant van Tejo, en is daarom een soort exclave van de Algarve. Door de ligging aan de Atlantische Oceaan heeft een volledig ander karakter dan de plaatsen in het zuiden. Door de eeuwen heen is landbouw de belangrijkste bron van inkomsten geweest maar geleidelijk aan deelt ook Aljezur in de sociale en economische vernieuwingen en de opkomst van het toerisme in de regio. Een Moorse burcht prijkt op één van de heuvels rond het oude stadsgedeelte. Dit Moors fort domineert de stad maar is in verval geraakt. Het bekijken van de typische ronde torens en een cistere is nog steeds de moeite waard. In 1246 werd de burcht veroverd en verwoest. De schade veroorzaakt door de aardbeving van 1755 heeft geleidt tot de aanleg van een nieuwe wijk bij Aljezur, genaamd “Igreja Nova” (Nieuwe Kerk). De barokke ‘Igreja Nova’, de ‘Nieuwe Kerk’ aan de rand van de stad, is een bezichtiging waard.
Meer informatie
25 okt
Autoreis van 59 Kilometers - 58min
Aljezur
Vila Nova de Milfontes
25 okt
5. Vila Nova de Milfontes
Overnachten
Over de bestemming: Gelegen aan de monding van de Mira rivier, heeft dit vriendelijke dorpje veel te danken aan het toenemende toerisme van de afgelopen jaren. De rustige en mooie stranden van de Costa Vicentina zijn erg in trek omdat ze nog in natuurlijke staat verkeren en ook uitstekende gelegenheid bieden voor het beoefenen van watersporten. Van het architectonisch erfgoed onderscheiden zich het fort dat tussen 1599 en 1602 is gebouwd ter verdediging tegen piratenaanvallen, de moederkerk Igreja Matriz en de vuurtoren Farol do Cabo Sarão, gebouwd aan het begin van de 20ste eeuw.
Meer informatie
26 okt
Autoreis van 121 Kilometers - 1uur 51min
Vila Nova de Milfontes
Mertola
26 okt
6. Overnachten in Mertola
Overnachten
Over de bestemming: De stad heeft verscheidene verdiensten van historisch belang op haar naam staan, zo was het een voormalig Romeinse stad, de hoofdstad van een Arabisch rijk en de eerste vestiging van de Orde van Santiago. En als de meest noordelijk gelegen haven aan de Guadiana, de grote waterweg vanuit het zuiden, vervoerde het de zware metalen uit de streek naar zee. Mértola bewaart van de Romeinen, Sueven, Arabieren en uiteindelijk de Portugezen, die in 1268 de stad veroverden, waardevolle schatten die ondergebracht zijn in diverse musea. Na een tijd in de vergetelheid te zijn geraakt, is het dorp weer nieuw leven ingeblazen dankzij de tussenkomst van archeologen die met het openluchtmuseum een nieuw concept hebben gecreëerd en hierbij ook het herstel van de traditionele cultuur en handwerk hebben geïntegreerd. In uw wandeling langs de onregelmatige straatjes, waarvan de middeleeuwse sfeer bewaard is gebleven, kunt u rustig door deze geschiedenis bladeren. In de raadszaal vindt u de overblijfselen van een Romeins huis van de oorspronkelijke nederzetting Mirtilis; in de Torre de Menagem van het kasteel (met een fantastisch uitzicht over de oevers van de rivier) ziet u de periode die aan de Islamitische overheersing vooraf ging; in het Islamitische museum, vindt u de één van de belangrijkste collecties ter wereld, een ware archeologische droom; in een oude kerk treft u een verzameling Sacrale kunst. In de kerk Igreja Matriz vormen de hoefijzervormige bogen en de Mihrab die aan de moskee hebben toebehoord, de renaissance poort en de cilindervormige torens van de christelijke tempel, een meesterwerk van architectuurgeschiedenis en de aanpassing van één en dezelfde plaats aan verschillende geloven.
Meer informatie
26 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
28 okt
Autoreis van 66 Kilometers - 1uur 2min
Mertola
Vila Real de Santo António
28 okt
7. Overnachten in Vila Real de Santo António
Overnachten
Over de bestemming: De oorspronkelijke stad, Vila de Santo António de Aremilha, verzonk in de zee, die in de loop van de 16e en 17e eeuw steeds meer land wegspoelde. Het vissersdorpje dat hierna op deze plaats werd gebouwd, werd door de aardbeving van 1755 verwoest. In 1774 liet minister Marquês de Pombal het dorp herbouwen, waarbij de wederopbouw van Lissabon als voorbeeld diende. De plaats werd in slechts vijf maanden uit de grond gestampt, wat voor die tijd een uitzonderlijke prestatie was. De verklaring hiervoor ligt in het grote beland van de vissershaven van Vila Real de Santo António en in de concurrentie met de naburige Spaanse haven Ayamonte. De stad kende een grote opleving aan het eind van de vorige eeuw, toen tal van visconservenfabrieken werden opgericht. Sindsdien leidt het stadje een bloeiend bestaan, en het is nu een niet onbelangrijke vissershaven. Historisch waardevolle monumenten zijn er niet, maar toch is het een levendig stadje en lijkt het alsof het er al eeuwen zo uit heeft gezien, door het grensverkeer dat zich sinds de ingebruikstelling van de nieuwe brug over de Guadiana bij Junqueira niet meer hoeft te behelpen met het soms tijdrovende pontveer heerst er in de plaats een geheel eigen atmosfeer, want het is de enige Portugese stad waar de inwoners even gemakkelijk Portugees als Spaans spreken. Tegenwoordige leeft Vila Real de Santo António voornamelijk van het toerisme, waarbij het doorgaande verkeer uit Spanje een grote rol speelt. Sinds de nieuwe brug over de Guadiana ten nooren van de stad af is, is de aantrekkingskracht van Vila Real nog groter geworden. Wie de grensstad Vila Real de Santo Antonio bezoekt zal zeker beamen, dat er in de Oost-Algarve leuke en interessante stadjes zijn. Elke dag weer worden de talrijke winkeltjes druk bezocht door op koopjes beluste toeristen en Spanjaarden van net over de grens. U kunt er goed vissen als u daar van houdt.
Meer informatie
28 okt
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
29 okt
Autoreis van 22 Kilometers - 27min
Vila Real de Santo António
Tavira
29 okt
8. Overnachten in Tavira
Overnachten
Over de bestemming: Tavira is een van de mooiste plaatsjes van de Agrave. Dit prachtige dorpje ligt aan de rivier de Gilão. Tavira is één van de weinige plaatsen in het oostelijke deel van de Algarve die zeker een bezoek waard is. Al in de 8e eeuw voor Christus was op deze plaats aan de revier een kleine nederzetting te vinden. De Feniciërs, de Romeinen en later ook de Moren drukte hun stempel op dit mooie oude plaatsje. In de 12e eeuw werd het dorp weer terugveroverd op de Mooren. In de 18e eeuw bevond de stad zich op zijn hoogte punt. Het werd een centrum voor de handel in gedroogde vis en zout in de Algarve. De grote aardbeving die in de Algarve plaatsvond in 1755 had echter ook zijn verwoestende effect op Tavira.
Meer informatie
30 okt
Autoreis van 35 Kilometers - 31min
Tavira
Faro
30 okt
9. Terugreis vanaf Faro
Tussenstop
Over de bestemming: Faro is een stad en gemeente in het Portugese district Faro. De gemeente heeft een totale oppervlakte van 213 km² en telt ongeveer 28.900 inwoners.
Meer informatie
30 okt
Reizen van Faro naar Amsterdam
Terug
Transavia Holland
Transavia Holland Transavia Holland - HV5358
18:50 - Faro, Faro (FAO)
23:00 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
3uur 10min Rechtstreeks Tarief: Basic
Vervoer:  HV5358
Reisklasse: Economy
Tarief: Basic
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten. 


Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.575 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 9
Vlucht 2
Accommodaties 8
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes