Fly&Drive Madeira | Portugal
o.v.v. wijzigingen 1.011 €

Fly&Drive Madeira | Portugal

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 13 februari 2024 - Vertrek : zondag 13 oktober 2024
Ref ID: 1187510
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.021 €
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 13 februari 2024 - Vertrek : zondag 13 oktober 2024
Bestemmingen: Funchal, Machico, Madeira, Santana, Madeira, Porto Moniz, Calheta, Ponta do Sol, Funchal

Beschrijving

13 okt
Reizen van Amsterdam naar Funchal
Vertrek
Transavia Holland
Transavia Holland Transavia Holland - HV6631
14:35 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
17:45 - Funchal, Madeira (FNC)
4uur 10min Rechtstreeks Tarief: Basic
Vervoer:  HV6631
Reisklasse: Economy
Tarief: Basic
13 okt
Autoverhuur
Fiat 500 /AC/2dr
A/C 2 aantal deuren bij huurauto 2 Personen
Fiat 500 /AC/2dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Handgeschakeld
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Leeftijd bestuurder

Minimaal 21, Maximaal 99

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Volle tank bij het ophalen
Algemene betalingsvoorwaarden
De meeste verhuurbedrijven stellen een borgsom voor de autohuur als voorwaarde
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Funchal APT (Desk at Airport) - Telefoonnummer:

Funchal, 9100-125, Portugal

Terugbrengen

Funchal APT (Desk at Airport) - Telefoonnummer

Funchal, 9100-125, Portugal

13 okt
1. Funchal
Tussenstop
Over de bestemming: De Boulevard van Funchal is een fijne wandelboulevard van zo’n 1,5 kilometer lang. De Boulevard loopt helemaal vanaf de haven tot en met het oude gele fort in de oude stad. Het is een mooie brede boulevard met mooi kleine zwart-witte steentjes zoals je die wel vaker ziet in Portugal. Aan het begin en aan het einde van de boulevard vindt je veel leuke terrasjes en restaurantjes. Erg mooi zijn de twee ijssalons die zo’n beetje halverwege de boulevard liggen. De beiden gebouwtjes zijn gebouwd in prachtige art-Deco stijl met een mooi rond torentje als dak. De stoeltjes en tafeltjes van het terras zijn ook helemaal in stijl. Samen met de mooie bloemen en palmbomen op de boulevard vormen ze een prachtig geheel. Een heerlijke plek om bij de oranje avond gloed een drankje te doen.
Meer informatie
13 okt
Autoreis van 25 Kilometers - 23min
Funchal
Machico, Madeira
13 okt
2. Machico, Madeira
Overnachten
Over de bestemming: Machico is een historische stad en heeft de op een na grootste bevolking van het eiland. Gelegen in het oostelijke deel was Machico de eerste hoofdstad van Madeira van 1440 tot 1496 onder Tristão Vaz Teixeira. Hier vestigden de eerste ontdekkingsreizigers zich in 1420. In 1508 werd Funchal de hoofdstad. Het land werd verdeeld in twee delen; het zuiden en het westen gingen naar Kapitein João Gonçalves Zarco en het noorden en het oosten naar Kapitein Tristão Vaz Teixeira, die de bouw van de eerste gebouwen en de cultivatie van het eiland beval. In samenwerking met de kolonisten waren de Franiscanen verantwoordelijk voor de bouw van kapels. De oudste religieuze plaats in Capela dos Milagres en de forten van São João Baptista en Nossa Senhora do Amparo dateren uit deze periode. Het moderne Machico beschikt over een bewaakt zand- en keienstrand uitgerust met douches en toiletten. En voor wie graag duikt is er een zeereservaat aan de kust, een populaire plaats voor duikers. Voor een schitterend uitzicht maakt u een uitstap naar Pico do Facho, een populair uitkijkpunt en historisch baken waar vroeger toortsten brandden om de stad te waarschuwen als er piraten naderden.
Meer informatie
15 okt
Autoreis van 18 Kilometers - 19min
Machico, Madeira
Santana, Madeira
15 okt
3. Santana, Madeira
Overnachten
Over de bestemming: Santana is een charmant stadje in het noordwesten van Madeira dat bekend staat om zijn unieke driehoekige huizen van steen met een rieten dak. Oorspronkelijk stammen ze uit de 16de eeuw, en worden tot op heden behouden als toeristische attractie. Het Madeira Themapark in Santana heeft een fantastische tentoonstelling voor jong en oud om de geschiedenis, tradities en culturen van Madeira te leren kennen en om te genieten van de attracties en shows. 48 uren dansen! Een van de grootste traditionele folklorefestivals wordt hier jaarlijks gehouden in juli en er worden vele folkloregroepen uitgenodigd om deel te nemen, niet alleen van Madeira maar ook uit andere streken of landen. Vanuit Santana kunt u heel goed de beste Levadawandelingen verkennen langs het Laurisilvabos naar Queimadas, Pico das Pedras en voor wie werkelijk fit is, naar het hoogste punt van Madeiréa Pico Ruivo, op 1861 meter met spectaculair uitzicht. Langs de hoofdweg is Quinta do Furão (landhuis) temidden wijngaarden boven op een klip met sensationeel uitzicht op de oceaan en de kust. Elk jaar kunt u er dankzij een Madrileens wijnbedrijf rond de eerste of de tweede week van september de oude traditie ervaren van de wijnindustrie.
Meer informatie
17 okt
Autoreis van 48 Kilometers - 1uur 11min
Santana, Madeira
Porto Moniz
17 okt
4. Porto Moniz
Overnachten
Over de bestemming: Het dorpje Porto Moniz is te vinden in het meest zuidwestelijk puntje van Madeira. Het dorp staat bekend om zijn prachtige natuurlijke vulkanische meren en om het kleine maar mooie aquarium. Langs de boulevard van Porto Moniz zijn er behoorlijk wat leuke winkeltjes en restaurants te vinden. Het dorp staat bekend om zijn visrestaurants, Porto Moniz is hierdoor misschien wel de beste plaats om de lokale specialiteit van Madeira de zwarte degenvis met banaan te proberen. Deze combinatie lijkt in eerste instantie een hele vreemde, maar valt zeker niet tegen. De bekendste bezienswaardigheid van Porto Moniz zijn echter de vulkanische baden. Degene die nu gelijk aan heerlijk warme thermale baden denken komen bedrogen uit. De baden zijn namelijk alleen gevormd door lava en gevuld met water uit de Atlantische Oceaan. Het grote voordeel van zwemmen in deze baden is echter dat je geen last heb van de enorme golven die aan de noordzijde van Madeira voorkomen. Een bijkomend voordeel is dat de baden iets sneller opwarmen. Als je een bezoek brengt aan Porto Moniz vergeet dan zeker niet even het hoger gelegen centrum van het dorp te bezoeken en het uitkijkpunt Miradoura da Santa. Je hebt er een prachtig uitzicht over het dorp Porto Moniz en zijn vulkanische baden.
Meer informatie
19 okt
Autoreis van 29 Kilometers - 43min
Porto Moniz
Calheta
19 okt
5. Calheta
Tussenstop
Over de bestemming: Het dorpje Calheta is te vinden aan de zuidwestkust van Madeira. Het dorp ie één van de oudste plaatsen op het eiland. Naast prachtige stranden is er in het dorp ook een rumstokerij te vinden. Het dorpje Calheta werd gesticht in 1430 door de eerste kolonisten die zich op Madeira vestigden. Van deze vroege bewoning is vandaag de dag nog maar weinig terug te vinden. Wel is er in het dorp een prachtige kerk te vinden. Deze kerk zou een replica zijn van de Sé kathedraal van Funchal. De binnenzijde van de kerk is rijkelijk versierd met muurschilderingen en er zou een prachtig houten tabernakel moeten staan.
Meer informatie
19 okt
Autoreis van 12 Kilometers - 19min
Calheta
Ponta do Sol
19 okt
6. Ponta do Sol
Overnachten
Over de bestemming: Ponta do Sol voelt als het einde van de wereld, wat op veel manieren ook zo is: het ligt waar de weg eindigt, letterlijk. Het gevoel van rauwe kracht hier, met monsterlijke Atlantische golven en steile kliffen die naar de wolken reiken, laat je ontzag hebben voor de natuur. Het heeft een groeiende scene van gastenverblijven en een paar fatsoenlijke eetgelegenheden, en het mooie kasseien centrum vormt een prima basis voor wandelingen langs de klifrand langs de kust.
Meer informatie
19 okt
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
20 okt
Autoreis van 23 Kilometers - 27min
Ponta do Sol
Funchal
20 okt
7. Funchal
Tussenstop
Over de bestemming: Wanneer u in Funchal aankomt, staat u versteld van de onmetelijkheid. Huizen en meer huizen rijzen op uit de zee en bedekken het hele natuurlijke amfitheater dat Funchal is. Het is het belangrijkste commerciële, toeristische en culturele centrum van het eiland Madeira. La Zona Velha, de oude binnenstad van de stad, heeft nog steeds een levendig eigen lokaal leven en het is de meest trendy plek op het eiland. Een wandeling door de smalle geplaveide straatjes met een aantal intrigerende kleine musea, winkels en cafés en een zout oud havengebied is een waar genot. 's Nachts komt de buurt tot leven. De restaurants zitten tot de nok toe vol en St. Mary Street wordt de ontmoetingsplaats voor jongeren die klaar zijn om een goede tijd te hebben. Om van de prachtige flora van het eiland te genieten, hoeft u Funchal niet te verlaten. Aan de rand van de stad vinden we een aantal glorieuze tuinen zoals de Jardim Botânico, Quinta da Boa Vista, Palheiro Gardens en Monte Palace Tropical Gardens, bereikbaar met de kabelbaan vanuit het centrum van Funchal. Enkele andere interessante dingen om te doen en te bezoeken zijn: De Mercado dos Lavradores, een zeer kleurrijke markt van verse producten en handwerk; de 15e-eeuwse kathedraal; Quinta das Cruzes en de wijnkelders van Adegas São Francisco. Er zijn veel redenen om van de bruisende havenstad te houden, dat ondanks dat het klein is, het veel te bieden heeft.
Meer informatie
20 okt
Reizen van Funchal naar Amsterdam
Terug
Transavia Holland
Transavia Holland Transavia Holland - HV6632
18:30 - Funchal, Madeira (FNC)
23:30 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
4uur 0min 0 PC Rechtstreeks
Vervoer:  HV6632
Reisklasse: Economy
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten. 

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.021 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 7
Vlucht 2
Accommodaties 4
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes