Autorondreis Kroatie
o.v.v. wijzigingen 711 €

Autorondreis Kroatie

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 13 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 28 september 2024
Ref ID: 1187740
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.422 €
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 13 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 28 september 2024
Bestemmingen: Passau, Zadar, Plitvicka meren, Krk Island, Pula, Trieste, Venetië, Zürich

Beschrijving

28 sep
Autoreis van 837 Kilometers - 8uur 27min
Utrecht
Passau
28 sep
1. Passau
Overnachten
Over de bestemming: Passau is een stad en kreisfreie Stadt in de Duitse deelstaat Beieren. De stad telt 49.952 inwoners. De stad ligt langs de Duitse Bundesautobahn 3, niet ver voor de Oostenrijkse grens. In de oude binnenstad komen drie rivieren bijeen: de Donau, de Inn en de Ilz, waardoor de stad ook wel Dreiflüssestadt wordt genoemd.
Meer informatie
29 sep
Autoreis van 727 Kilometers - 6uur 54min
Passau
Zadar
29 sep
2. Zadar
Overnachten
Over de bestemming: Zadar staat al lang bekend om haar prachtige zonsondergang. De beroemde Britse filmregisseur Alfred Hitchcock zei zelfs dat de zonsondergang in Zadar de mooiste is in de hele wereld. Het oude centrum van Zadar ligt op een schiereiland en is makkelijk te bereiken met een voetgangersbrug. Een van de vele bezienswaardigheden in het oude centrum is de kerk van Sint Donatus uit de 9e eeuw, en het naastgelegen Romeinse Forum en de Sint Anastasias kathedraal. De Sint Donatus kerk kun je van binnen bekijken, het is in de ochtend en laat op de middag/begin van de avond open voor bezoekers. Aan de boulevard vind je twee zeer bijzondere kunstwerken, een zee-orgel en een prachtig monument dat werkt op zonne-energie, genaamd ‘Groeten aan de Zon’ (Pozdrav Sunce). Het zee-orgel is een uniek muziekinstrument, de zee bespeelt de pijpen van dit onderwaterorgel en bij iedere golf veranderen de tonen en de melodie. De ‘Groeten aan de Zon’ is een cirkel met een doorsnede van 22 meter. Het bestaat uit 300 glazen tegels op hetzelfde niveau als de natuurstenen tegels van de boulevard. Onder de glazen tegels liggen zonnemodulen die zonlicht omzetten in verlichting voor als het donker is. Met behulp van speciaal geprogrammeerde scenario’s maakt het een prachtig lichtspel in vele kleuren, in het ritme van golven en op het geluid van het zeeorgel. Je kunt het als het ware vergelijken met een hele mooie discovloer, maar dan veel indrukwekkender.
Meer informatie
29 sep
Geselecteerd hotel:
3 Nachten
02 okt
Autoreis van 148 Kilometers - 2uur 2min
Zadar
Plitvicka meren
02 okt
3. Plitvice meren
Overnachten
Over de bestemming: Een bezoek aan Kroatië is niet compleet zonder een bezoek aan Nationaal Park Plitvice. Dit park lijkt rechtstreeks uit een sprookje te komen, met haar betoverende watervallen en smaragdgroene meren. Zorg dat je camera helemaal opgeladen is en je een extra memory card bij je hebt, want je kunt nergens mooiere foto’s maken dan in Plitvice! Nationaal Park Plitvice is de grote trots van Kroatië. Dit prachtige park wordt ieder jaar door bijna anderhalf miljoen mensen bezocht, waarvan het overgrote deel in de maanden juli en augustus (meer dan 10.000 bezoekers per dag). Het park is het hele jaar door geopend, en de beste tijd voor een bezoek is in het voorjaar of najaar, omdat je dan profiteert van mooi weer en minder drukte. In het voorjaar is het waterniveau het hoogst, waardoor de watervallen extra krachtig zijn, en in de herfst kun je genieten van de prachtige herfstkleuren. In de zomer is er ook altijd water, het enige nadeel van een bezoek in de zomer is de drukte.
Meer informatie
02 okt
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
03 okt
Autoreis van 189 Kilometers - 2uur 56min
Plitvicka meren
Krk Island
03 okt
4. Eiland Krk
Overnachten
Over de bestemming: Naast de moeilijke naam heeft dit eiland heel veel moois te bieden. Het wordt ook wel ‘het gouden eiland’ genoemd. Dit hebben ze te danken aan de culturele en natuurlijke rijkheid. Bijna elke plantsoort groeit op dit eiland en ook een aantal hele bijzondere. Zo ook inheemse druif doort Žlahtina, waarmee ze heerlijke wijn maken op het eiland Krk! Het landschap op het eiland is erg wisselend, zo is het westen vruchtbaar en groen en heeft het oosten een wit een kaal rotsachtig landschap. Dat het oosten zo kaal is komt door de Bura wind die vanaf het vaste land richting het eiland waait. Het zoute water wat meekomt met de wind zorgt ervoor dat de rotsen zo wit worden en er geen planten groeien.
Meer informatie
06 okt
Autoreis van 153 Kilometers - 2uur 2min
Krk Island
Pula
06 okt
5. Pula
Overnachten
Over de bestemming: De prachtige stad Pula is waar je Kroatië ’s beroemde amfitheater vindt, één van de best bewaarde amfitheaters ter wereld. Het werd gebouwd in de 1e eeuw na Christus en er konden meer dan 20.000 toeschouwers in om naar gladiatorengevechten en andere ‘gezellige’ vormen van vermaak te kijken. In de ondergrondse ruimtes wachtten de gevaarlijke dieren, zoals leeuwen, en natuurlijk ook de gladiatoren tot ze voor het publiek mochten verschijnen. In deze ondergrondse ruimtes kun je nu een museum over het maken van olijfolie bezoeken. Er schijnt een netwerk van wel 10km aan ondergrondse gangen te zijn die vanaf het amfitheater onder de hele stad door lopen en een deel van deze gangen kun je bekijken als je het museum bezoekt.
Meer informatie
06 okt
Geselecteerd hotel:
3 Nachten
09 okt
Autoreis van 120 Kilometers - 1uur 28min
Pula
Trieste
09 okt
6. Triëst
Overnachten
Over de bestemming: Triëst wordt vaak ten onrechte over het hoofd gezien door toeristen die er meestal voor kiezen om de meer bekende Italiaanse steden met hun hoogontwikkelde toeristische infrastructuur te bezoeken, zoals Venetië (162 km naar het westen). Triëst is een van de meest unieke steden van Italië en veel van de vroegere grandeur is nog steeds duidelijk zichtbaar in de vorm van imposante gebouwen met fraaie neoklassieke gevels. Met haar vele culturele bezienswaardigheden, kwaliteitsmusea, koffiehuizen en oude Romeinse overblijfselen, is Triëst de perfecte uitvalsbasis voor diegenen die de streek willen verkennen. Het prachtige centrale plein is zonder twijfel het meest typerende beeld van Triëst. Het is het grootste plein, met uitzicht op zee, van Europa en beslaat 12.280m2. De naam van het plein heeft talloze veranderingen ondergaan gedurende meer dan 700 jaar. Oorspronkelijk stond het bekend als het Sint-Pietersplein, naar de gelijknamige kerk. Ook werd het langdurig eenvoudigweg aangeduid als Piazza Grande, voordat het de naam kreeg van Piazza Unità nadat de stad onderdeel was geworden van het Koninkrijk van Italië na WWI. Aan het plein staan enkele van de meest indrukwekkende en belangrijke gebouwen van de stad, evenals verschillende grote monumenten en een paar historische cafés en koffiehuizen maar daarover later meer.
Meer informatie
11 okt
Autoreis van 159 Kilometers - 1uur 51min
Trieste
Venetië
11 okt
7. Venetië
Overnachten
Over de bestemming: Deze betoverende stad is gegrondvest op zo'n 118 kleine eilandjes in de laguna. De voormalige machtige dogenstad en zeegrootmacht valt daarom ook nu nog geregeld ten prooi aan overstromingen en het is een constante bron van zorg om de verzakking van de stad te voorkomen. Niettemin lijkt de stad onverwoestbaar. Tussen de 12e en de 18e eeuw was Venezia [Venetië] een internationale handelsgrootmacht en als zodanig het middelpunt van de wereld. De combinatie van macht en geld heeft zijn weerslag gehad op de kunst en cultuur die (meer dan) overvloedig aanwezig zijn. Je wordt meteen gevangen door de stad; marmeren gevels, schitterende palazzi, pittoreske doorkijkjes, afbladderende muren, stampende vrachtboten, de geur van troebel water en rottend pleisterwerk... Het is onmogelijk om Venezia [Venetië] in één dag te bekijken tenzij je je beperkt tot het Centro Storico. Je kunt dan bijvoorbeeld een van de gemarkeerde wandelingen volgen of gewoon dwalen door een doolhof van straatjes en steegjes. De bordjes die je overal op de gevels aantreft, wijzen je altijd weer terug in de richting van de Piazza San Marco, het station of het Canal Grande. Als je de tijd hebt is het heerlijk om te dwalen langs de vele onbekende kanalen, de smalle straatjes en afgelegen pleintjes met verrassende doorkijkjes, kleine kerken en heerlijke terrasjes. Als je aan het lopen bent, weg van de gebaande paden, wordt het rustiger en rustiger. Je ziet ineens een stad waarin geleefd wordt, gewerkt wordt in de afwezigheid van het geluid van auto's...
Meer informatie
13 okt
Autoreis van 552 Kilometers - 5uur 53min
Venetië
Zürich
13 okt
8. Zürich
Overnachten
Over de bestemming: De kosmopolitische stad aan het water combineert creatief stadsleven met een prachtige natuur. Talloze evenementen, een veelzijdig aanbod aan musea, een eigen foodfestival en het levendigste nachtleven van Zwitserland: Zürich is dag en nacht een bruisende stad. En wie op zoek is naar ontspanning, is in minder dan een uur in de Zwitserse bergen.
Meer informatie
15 okt
Autoreis van 794 Kilometers - 8uur 4min
Zürich
Utrecht
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.422 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 8
Accommodaties 8

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes