Fly & Drive van Zuid naar Noord Portugal
o.v.v. wijzigingen 1.379 €

Fly & Drive van Zuid naar Noord Portugal

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 13 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 12 oktober 2024
Ref ID: 1190875
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.757 €
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 13 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 12 oktober 2024
Bestemmingen: Faro, Sagres, Lissabon, Obidos, Ourem, Castelo Branco, Viseu, Sabrosa, Amares, Porto

Beschrijving

12 okt
Reizen van Amsterdam naar Faro
Vertrek
Transavia Holland
Transavia Holland Transavia Holland - HV5357
05:00 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
07:05 - Faro, Faro (FAO)
3uur 5min Rechtstreeks Tarief: Basic Flex
Vervoer:  HV5357
Reisklasse: Economy
Tarief: Basic Flex
12 okt
Autoverhuur
Opel Corsa /AC/4dr
A/C 4 aantal deuren bij huurauto 4 Personen
Opel Corsa /AC/4dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Handgeschakeld
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Extra::
Oneway kosten - 215,25 €
Leeftijd bestuurder

Minimaal 19, Maximaal 90

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Volle tank bij het ophalen
Algemene betalingsvoorwaarden
0 EUR charged in None
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Faro luchthaven (Shuttle Service) - Telefoonnummer:

Return: Rua Professor Doutor Egas Moniz nº 16/ 18, Montenegro - Faro, 8005-276 , Portugal

Terugbrengen

Porto Airport (Meet & Greet in arrival hall to shuttle) - Telefoonnummer

Return: Rua do Barreiro, n.º 4921, Maia, 4470-573, Portugal

12 okt
1. Faro
Overnachten
Over de bestemming: Faro, de hoofdstad en grootste stad van de Algarve, is het startpunt voor veel Noord-Europese zonvakanties. Toch hebben toeristen Faro niet overspoeld, het is een grote stad, en het prachtige strand, drijvend op een eilandje buiten de stad, helpt de afgematten hun lot te vergeten. Ondanks dat het slechts het aankomstpunt is voor veel vakantiegangers, met meer dan 300 dagen zon per jaar, is het een verleidelijke bestemming voor een stedentrip op zich. De oude binnenstad van Faro is een klein juweeltje. Het is klein, rustig en heerlijk sfeervol. De Cidade Vella zit vol met toeristen en de lokale bevolking die de ambachtelijke markten bezoeken of gewoon ronddwalen en kijken naar de oude gebouwen, waarvan er vele tekenen vertonen van de Moorse afkomst van de stad. Leidend naar de oude binnenstad van Faro staat de Arco da Vila, een poort oorspronkelijk gebouwd als een gebogen poort met een klokkentoren bovenop en een standbeeld van de patroonheilige van de stad, St Thomas Aquina. In het centrum is er een prachtig plein, Largo da Sé dat vroeger het Forum Romanum was. Het is omzoomd met sinaasappelbomen en het wordt geflankeerd door de kathedraal van Faro, het bisschoppelijk paleis en een 16e-eeuws klooster dat nu het Faro Museum of Archaeology is. Se Catedral, de kathedraal van Faro, domineert de oude binnenstad. De oorspronkelijke gotische kerk werd gebouwd in de 13e eeuw, maar werd zwaar beschadigd tijdens een aardbeving. Alleen de toren en een deuropening blijven uit die tijd en de tempel presenteert vandaag elementen van verschillende stijlen zoals gotiek, renaissance en barok. Vanaf de toren kunt u genieten van een panoramisch uitzicht op Faro en de kustlijn. Faro heeft een prachtige jachthaven die net ten noorden van de oude stad ligt en waarschijnlijk het drukste deel van de stad is. De stad Faro is een druk kosmopolitisch centrum en biedt veel dingen om te doen, of het nu gaat om een wandeling door de winkels, ontspannen in een van de vele terrasjes of een bezoek aan enkele van de historische bezienswaardigheden, deze stad heeft veel om u van het strand te verleiden.
Meer informatie
12 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
14 okt
Autoreis van 118 Kilometers - 1uur 24min
Faro
Sagres
14 okt
2. Sagres
Overnachten
Over de bestemming: Sagres is een Portugese plaats in het westen van de Algarve, bij de Kaap Sint-Vincent, het zuidwestelijkste punt van het Europese vasteland. De plaats hoort bij de gemeente Vila do Bispo.
Meer informatie
16 okt
Autoreis van 329 Kilometers - 3uur 6min
Sagres
Lissabon
16 okt
3. Lissabon
Overnachten
Over de bestemming: Lissabon is de hoofdstad en grootste stad van Portugal. Het is bovendien de populairste bestemming voor een stedentrip in het land. De laatste jaren is de stad uitgegroeid tot een geliefde bestemming voor een korte of lange citybreak. In de stad en in de directe omgeving van Lissabon is meer dan genoeg te doen om je meerdere bezig te houden. Alleen al de historische binnenstad bied genoeg afwisseling voor enkele dagen. Wil je niet alleen in het historische centrum blijven, dan zijn de stadsdelen Belém en Parque das Nações leuk voor de afwisseling. Ben je op zoek naar leuke hippe winkeltjes en eettentjes dan moet je in de XL Factory zijn. Een andere bekende bezienswaardigheid buiten de stad is Sintra. Bij dit dorp, dat ongeveer op een uurtje met de trein van Lissabon ligt zijn de oude buitenpaleizen van de voormalige koningen van Portugal te vinden. Kortom, er is in en om de stad meer dan genoeg te doen en is dan ook niet zo gek dat steeds meer mensen kiezen voor een citybreak in Lissabon.
Meer informatie
16 okt
Geselecteerd hotel:
3 Nachten
19 okt
Autoreis van 86 Kilometers - 59min
Lissabon
Obidos
19 okt
4. Obidos
Overnachten
Over de bestemming: Óbidos is een plaats en gemeente in het Portugese district Leiria. De gemeente heeft een totale oppervlakte van 142 km².
Meer informatie
19 okt
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
20 okt
Autoreis van 88 Kilometers - 1uur 5min
Obidos
Ourem
20 okt
5. Ourem
Tussenstop
Over de bestemming: Gelegen op een bevoorrechte plaats voor de vestiging, werd Ourém opgericht met de naam Abdegas. De huidige naam gaat terug tot de periode van de Arabische overheersing, van de IX, en de legende van Moura Oureana, bekeerd tot het christendom. Ongeveer 2 km, in het dal, ligt de nieuwe stad Ourém, opgericht na de aardbeving van 1755, momenteel het belangrijkste woon- en handelscentrum. Vergeet tijdens uw bezoek niet de lokale gastronomie te proeven, waar de gerechten gemaakt met lam, geit of konijn uitstekend zijn en als toetje de Cakes of Ourém Arch. Begeleid de maaltijd met regionale wijnen. De wijngaard is een van de oudste culturen, die dateert uit de tijd vóór de stichting van het dorp. In de buurt, bezoek Fatima, het belangrijke heiligdom van Mariano, en maak kennis met de Serra de Aires en Candeeiros, die het graafschap in het zuiden beperkt.
Meer informatie
20 okt
Autoreis van 145 Kilometers - 1uur 27min
Ourem
Castelo Branco
20 okt
6. Castelo Branco
Overnachten
Over de bestemming: Castelo Branco is een stad, gelegen in het midden van Portugal.
Meer informatie
22 okt
Autoreis van 174 Kilometers - 1uur 39min
Castelo Branco
Viseu
22 okt
7. Viseu
Tussenstop
Over de bestemming: Omringd door wijngaarden, boomgaarden en pijnboombossen, is het charmante plattelandsstadje Viseu sinds de tijd van de Romeinen een noordelijk kruispunt. Gelegen in de Beira Alta, tussen de bergketens van de Serra da Estrela en Serra do Caramulo, is Viseu vandaag het centrum van de Dão-wijnstreek, waar krokante witte wijnen en enkele van de meest populaire Portugese rode wijnen worden geproduceerd. Met zijn smalle straatjes geplaveid met granieten plavuizen, zijn renaissance- en klassiek huizen met encorbell, versierd met schilden met wapenschilden, heeft de oude Viseu zijn vroegere glorie behouden. Aan de prachtige Adro da Sé, het prachtige plein in het historische centrum van Viseu, staat de Sé Catedral de Santa Maria de Viseu, een monument voor het geloof. Het is een groot plein dat geplaveid is en omringd door vier gebouwen: het Balkon van de Kanunniken en de Toren van Hommage, de Kathedraal, het Paleis van de Drie Trappen, nu het Museo Vasco Grau en de Misericordia-kerk. In het midden van dit alles vind je een granieten kruis met het schild van bisschop Francisco de Oliveira. Viseu heeft een rijk erfgoed dat nog steeds zichtbaar is in zijn monumenten. Het bekendst voor zijn fluweelachtige rode wijnen en heerlijke gastronomische geneugten, Viseu zal u verleiden met zijn levendige folklore festivals, pastorale landschappen en overvloedige verzameling van culturele edelstenen.
Meer informatie
22 okt
Autoreis van 93 Kilometers - 1uur 0min
Viseu
Sabrosa
22 okt
8. Sabrosa
Overnachten
Over de bestemming: Sabrosa is een Portugese stad in het district Vila Real, Região Norte en de intergemeentelijke gemeente Douro, met ongeveer 1200 inwoners. Het is de zetel van een gemeente met 156,45 km² oppervlakte en 7032 inwoners (in 2001), onderverdeeld in 15 parochies. De gemeente grenst in het noorden aan de gemeenten Vila Pouca de Aguiar, in het oosten aan Alijó, in het zuidoosten aan São João da Pesqueira, in het zuiden aan Tabuaço en Armamar en in het westen aan Peso da Régua en Vila Real. Het bestaan ​​ervan begon in 1836 als gevolg van het uiteenvallen van Vila Real. In oktober 2014 werd de jumelage ondertekend tussen de stad Puerto San Julián, in Argentinië, en de stad Sabrosa.
Meer informatie
22 okt
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
23 okt
Autoreis van 143 Kilometers - 1uur 50min
Sabrosa
Amares
23 okt
9. Amares
Tussenstop
Over de bestemming: Amares is een gemeente in het district Braga, Portugal. De bevolking in 2011 bedroeg 18.889, op een oppervlakte van 81,95 km². De huidige burgemeester is José Gonçalves Barbosa, gekozen door de Socialistische Partij. De gemeentelijke feestdag is 13 juni.
Meer informatie
23 okt
Autoreis van 68 Kilometers - 1uur 9min
Amares
Porto
23 okt
10. Porto
Overnachten
Over de bestemming: Porto is een Portugese gemeente en havenstad in het noordwesten van Portugal, aan de Costa Verde. Porto is gebouwd aan de noordoever van de rivier de Douro. Het is de op één na grootste stad van Portugal. Porto is vooral bekend als herkomstplaats van port(o)wijn, die in Vila Nova de Gaia (gelegen tegenover Porto op de zuidoever van de rivier de Douro) wordt gelagerd, en van daaruit over de gehele wereld wordt geëxporteerd.
Meer informatie
25 okt
Reizen van Porto naar Amsterdam
Terug
Transavia Holland
Transavia Holland Transavia Holland - HV6002
14:55 - Porto, Porto (OPO)
18:30 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
2uur 35min Rechtstreeks Tarief: Basic Flex
Vervoer:  HV6002
Reisklasse: Economy
Tarief: Basic Flex
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten.

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.757 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 10
Vlucht 2
Accommodaties 7
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes