Fly & Drive Costa Rica Wouden en Vulkanen
o.v.v. wijzigingen 1.507 €

Fly & Drive Costa Rica Wouden en Vulkanen

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: vrijdag 20 november 2020 - Vertrek : vrijdag 3 september 2021
Ref ID: 1199119
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 3.013 €
Dit reisidee is gemaakt op: vrijdag 20 november 2020 - Vertrek : vrijdag 3 september 2021
Bestemmingen: San Jose, Arenal, Monteverde, Rincon de la Vieja, Samara, Jacó, San Jose

Beschrijving

03 sep
Reizen van Amsterdam naar San Jose
Vertrek
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
10:35 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
16:55 - San Jose, Juan Santamaria Intl (SJO)
14uur 20min 0 PC 1 tussenstop
KL
KL KLM Royal Dutch Airlines - KL 2007
10:35 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
11:55 - Paris, Charles De Gaulle (CDG)
Vervoer:  KL2007 Uitgevoerd door:  Air France
Reisklasse: Economy
1uur 35min - Aansluiting op het vliegveld Paris, Charles De Gaulle (CDG)
Verander van terminal 2F naar 2E
KL
KL KLM Royal Dutch Airlines - KL 2366
13:30 - Paris, Charles De Gaulle (CDG)
16:55 - San Jose, Juan Santamaria Intl (SJO)
Vervoer:  KL2366 Uitgevoerd door:  Air France
Reisklasse: Economy
03 sep
Autoverhuur
Suzuki Jimny SUV /AC/4WD/2dr
A/C 2 aantal deuren bij huurauto 4 Personen
Suzuki Jimny SUV /AC/4WD/2dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Handgeschakeld
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Extra::
Ophalen/inleveren buiten openingstijden - 146,02 €
Leeftijd bestuurder

Minimaal 18, Maximaal 80

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Algemene betalingsvoorwaarden
86.15 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Included, please check the conditions
Verzekering cascoschade
Included, please check the conditions
Huurauto ophalen

San Jose luchthaven (Shuttle Service) - Telefoonnummer:

Heredia,Belen,La Rivera, 800m sur de la Cerveceria, San Jose, 40702, Costa Rica

Terugbrengen

San Jose luchthaven (Shuttle Service) - Telefoonnummer

Heredia,Belen,La Rivera, 800m sur de la Cerveceria, San Jose, 40702, Costa Rica

03 sep
1. San Jose
Overnachten
Over de bestemming:

San José is de hoofdstad en het culturele centrum van Costa Rica en wordt zowel gezien als een traditionele Midden-Amerikaanse stad, als kosmopolitisch stedelijk centrum. De centrale ligging maakt het de perfecte uitvalsbasis voor de populairste attracties van het land.

Omringt door allerlei nationale parken is San José een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers. In San Gerado de Dota leven ongeveer 200 verschillende soorten vogels en wordt daarom ook wel gezien als een van de mooiste plekken om vogels te spotten. Ook kunnen hier rustgevende wandelingen gemaakt worden, met uitzichten op glooiende heuvels en de prachtige Cordillera de Talamanca.

Daarnaast beschikt San José over een rijke cultuur en geschiedenis, prachtige architectuur, vriendelijke mensen en een bruisend nachtleven. Verspreidt door de stad staan verschillende gebouwen en musea die nog duidelijk de Europese artistieke invloeden van het koloniale verleden laten zien.

De vele musea, mooie kunstgalerijen, goede eetgelegenheden en prachtige natuur maken San José zeker een bezoek waard. 

Meer informatie
03 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
04 sep
Autoreis van 165 Kilometers - 3uur 12min
San Jose
Arenal
04 sep
2. Arenal
Overnachten
Over de bestemming:

Ongeveer 90 kilometer ten noorden van San José ligt een van Costa Rica’s opvallendste natuurverschijnselen: de Arenal vulkaan. Deze vulkaan ligt in het beschermde Parque Nacional Volcán Arenal en is vandaag de dag nog steeds actief. Er zijn voortdurend trillingen en kleine uitbarstingen.

Naast deze bekende vulkaan is ook de kleinere Chato vulkaan in het park te vinden. Voor de rest bestaat het park uit tropisch regenwoud, met prachtige watervallen, warmwaterbronnen en maar liefst 75% van de 850 vogelsoorten van Costa Rica.

Door het park lopen verschillende mooie en veilige wandelroutes, die zeker het verkennen waard zijn. Vanuit alle delen van het park is de Arenal vulkaan zichtbaar en hoe dichter bij u komt, hoe spectaculairder het uitzicht wordt. Een van de tochten leidt wandelaars naar een prachtige waterval, waar na een lange tocht heerlijk gerelaxt kan worden.

Daarnaast wordt het ook zeker aangeraden om te genieten in de warmwaterbronnen, een bezoek te brengen aan het Arenal Butterfly Conservatory en – voor een adrenaline kick – te kiezen voor een middag wildwaterraften.

Met alle dingen die er rond deze bekende vulkaan te doen zijn, is het een bezoek meer dan waard. 

Meer informatie
04 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
06 sep
Autoreis van 110 Kilometers - 2uur 33min
Arenal
Monteverde
06 sep
3. Monteverde
Overnachten
Over de bestemming:

Monteverde is een dorp in het noordelijke centrale deel van Costa Rica, dat beroemd is om haar nevelwouden. De regio van Monteverde zit vol prachtige groene bossen, waarvan het Monteverde Cloud Forest Reserve het populairst is.

Dit reservaat, dat in de New World Tropics wordt geprezen als een van de meest opmerkelijke natuurreservaten, omvat ieders idee van een regenwoud. De met mos bedekte bomen en 2500 soorten planten zorgen voor een uniek landschap. Het reservaat bevat ook meer dan 100 soorten zoogdieren en meer dan 400 soorten vogels – waaronder de beroemde quetzal vogel (een van de mooiste ter wereld). 

Wandelen is een van de populairste activiteiten, maar er is zoveel meer te doen. Actievelingen zullen zeker genieten van canopy-tours, tokkelen en raften. Daarnaast beschikt Monteverde over enkele van de beste hangbruggen van Costa Rica. Via deze skywalk kan het indrukwekkende nevelwoud op een hele andere manier verkend worden. Degenen die het liever wat rustiger aandoen, kunnen een bezoek brengen aan het kikkermuseum of het insectarium.

Aan activiteiten is in Monteverde dus geen gebrek!

Meer informatie
08 sep
Autoreis van 120 Kilometers - 2uur 25min
Monteverde
Rincon de la Vieja
08 sep
4. Rincon de la Vieja
Overnachten
Over de bestemming:

Met vulkanische bergtoppen, borrelende modderpoelen, talloze watervallen en heerlijke warmwaterbronnen is het Rincón de la Vieja National Park een van de meest geliefde natuurparken van Costa Rica.

Dit park, dat is gecentreerd rond de actieve Rincón de la Vieja vulkaan, is de perfecte bestemming voor outdoor liefhebbers en reizigers die op zoek zijn naar een adrenaline kick. Er kunnen verschillende mooie wandelingen gemaakt worden langs modderpoelen, watervallen en natuurlijke meertjes. Let wel op: er zijn geen gebaande paden. De bekendste wandelroute is de Sendero Las Pailas, die alle vulkanische hoogtepunten van het park laat zien.

Door de eeuw heen heeft de woest kolkende Rio Negro rivier een flinke kloof uitgesleten. Vandaag de dag is het mogelijk om het natuurgeweld van deze kloof met een opblaasband te ervaren. Tijdens tubing dobberen deelnemers langs kleine watervallen, stroomversnellingen en uitdagende hoogteverschillen. Ook loopt er een 420 meter lange waterglijbaan dwars door de jungle, waar met een zwemband om en helm op naar beneden gezoefd kan worden.

Het Rincón de la Vieja National Park is even divers als de rest van Costa Rica. 

Meer informatie
08 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
10 sep
Autoreis van 139 Kilometers - 2uur 52min
Rincon de la Vieja
Samara
10 sep
5. Samara
Overnachten
Over de bestemming:

Sámara is gelegen op het schiereiland Nicoya aan de Pacifische kust. Sámara is een klein paradijs met prachtige zandstranden met palmbomen en wordt ook wel gezien als het belangrijkste toeristische centrum van het schiereiland. In de hoofdstraat bevinden zich de meeste hotels, restaurants, bars en winkeltjes.

Playa Sámara is een prachtig breed zandstrand met vele palmbomen die voor schaduw zorgen. U kunt hier heerlijk zwemmen, maar ook duiken of snorkelen naar het prachtige koraalrif dat niet ver van de kust ligt. Het strand is ook ideaal voor gezinnen - vanwege het ondiepe water en de rustige golven - en beginnende surfers.

Een echte aanrader is een excursie per boot, waar de mogelijkheid wordt geboden tot het spotten van dolfijnen, walvissen en het bewonderen van de prachtige kustlijn. Ook is het maken van een paardrijtocht over de verlaten stranden of door de natuur een geweldige ervaring.

Daarnaast is Sámara een geweldige uitvalsbasis voor een dagtrip naar Isla Chora - een eiland op ongeveer een half uur tot drie kwartier peddelen in een kajak vanaf Playa Sámara. In het heldere water langs het prachtige witte zandstrand kan gezwommen worden tussen koraalrif, schildpadden en zeesterren. Echt adembenemend!

Meer informatie
10 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
12 sep
Autoreis van 213 Kilometers - 3uur 42min
Samara
Jacó
12 sep
6. Jacó
Overnachten
Over de bestemming:

Jacó is een populaire badplaats, gelegen aan de Stille Oceaan in Costa Rica, die bekend staat om zijn prachtige stranden, levendige sfeer en diverse activiteiten die zowel natuurliefhebbers als avonturiers zullen aanspreken.

De uitgestrekte en schilderachtige stranden zijn het belangrijkste kenmerk van Jacó. Het gouden zand en de kalme golven maken het een geweldige plek om te ontspannen, zonnebaden en te genieten van de oceaan. Watersporten zoals surfen, paddleboarden en jetskiën zijn ook populaire activiteiten.

Jacó biedt ook een breed scala aan mogelijkheden voor avontuur. Zo is het nabijgelegen Carara National Park een geweldige plek om vogels te spotten, zoals felgekleurde ara’s en andere inheemse vogels. Degenen die op zoek zijn naar wat meer spanning, kunnen canopy tours maken door het regenwoud en genieten van ziplining.

Daarnaast biedt Jacó een bruisend nachtleven en een breed aanbod aan restaurants, cafés en bars.

Van ontspannen op het strand tot het verkennen van de omliggende natuur, Jacó heeft voor elk wat wils. 

Meer informatie
14 sep
Autoreis van 102 Kilometers - 1uur 56min
Jacó
San Jose
14 sep
7. San Jose
Tussenstop
Over de bestemming:

San José is de hoofdstad en het culturele centrum van Costa Rica en wordt zowel gezien als een traditionele Midden-Amerikaanse stad, als kosmopolitisch stedelijk centrum. De centrale ligging maakt het de perfecte uitvalsbasis voor de populairste attracties van het land.

Omringt door allerlei nationale parken is San José een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers. In San Gerado de Dota leven ongeveer 200 verschillende soorten vogels en wordt daarom ook wel gezien als een van de mooiste plekken om vogels te spotten. Ook kunnen hier rustgevende wandelingen gemaakt worden, met uitzichten op glooiende heuvels en de prachtige Cordillera de Talamanca.

Daarnaast beschikt San José over een rijke cultuur en geschiedenis, prachtige architectuur, vriendelijke mensen en een bruisend nachtleven. Verspreidt door de stad staan verschillende gebouwen en musea die nog duidelijk de Europese artistieke invloeden van het koloniale verleden laten zien.

De vele musea, mooie kunstgalerijen, goede eetgelegenheden en prachtige natuur maken San José zeker een bezoek waard. 

Meer informatie
14 sep
Reizen van San Jose naar Amsterdam
Terug
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines
15:05 - San Jose, Juan Santamaria Intl (SJO)
12:20 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
+1 dag 13uur 15min 0 PC 1 tussenstop
KL
KL KLM Royal Dutch Airlines - KL 3006
15:05 - San Jose, Juan Santamaria Intl (SJO)
17:25 - Panama City, Tocumen Intl (PTY)
Vervoer:  KL3006 Uitgevoerd door:  Copa Airlines
Reisklasse: Economy
1uur 30min - Aansluiting op het vliegveld Panama City, Tocumen Intl (PTY)
KL
KL KLM Royal Dutch Airlines - KL 758
18:55 - Panama City, Tocumen Intl (PTY)
12:20 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
Vervoer:  KL758
Reisklasse: Economy
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten.

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 3.013 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 7
Vlucht 2
Accommodaties 6
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes