Fly & Drive Historische steden en romeins erfgoed | Kroatie
o.v.v. wijzigingen 1.886 €

Fly & Drive Historische steden en romeins erfgoed | Kroatie

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 13 februari 2024 - Vertrek : vrijdag 20 september 2024
Ref ID: 1200450
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 3.772 €
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 13 februari 2024 - Vertrek : vrijdag 20 september 2024
Bestemmingen: Zagreb, Pula, Plitvicka meren, Zadar, Split, Dubrovnik

Beschrijving

20 sep
Reizen van Amsterdam naar Zagreb
Vertrek
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines - KL1967 - Uitgevoerd door: KLM Cityhopper
13:40 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
15:30 - Zagreb, Zagreb (ZAG)
1uur 50min 0 PC Rechtstreeks
Vervoer:  KL1967 Uitgevoerd door:  KLM Cityhopper
Reisklasse: Economy
20 sep
Autoverhuur
FIAT TIPO
Add Car
A/C 4 aantal deuren bij huurauto 5 Personen
FIAT TIPO (CDMRCDMR)
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Handgeschakeld
Ongelimiteerde kilometers
Extra::
OneWay - 350,00 €
Leeftijd bestuurder

Minimaal 18, Maximaal 80

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Auto''s worden geleverd met een volle tank brandstof en moeten vol ingeleverd worden. De klant wordt anders doorbelast voor de ontbrekende brandstof, plus een toeslag voor het bijtanken.
Is het belangrijk om te tanken binnen een straal van 10 kilometer van het verhuurstation en om de tankbon te bewaren. Gebeurt dit niet, dan kan er een nabelasting van de leverancier volgen.
De kosten voor bijtanken bedragen 45.00 EUR.
De brandstofkosten bedragen 5 EUR per liter brandstof, plus tax.
Algemene betalingsvoorwaarden
De minimale borg bedraagt: MCMR (MCMR), MDMR (MDMR), 600.00 EUR
EDMR (EDMR), 800.00 EUR
CDMR (CDMR), 920.00 EUR
EDAR, EFMR (EFMR), NBAE, 1200.00 EUR
EDMH (EDMH), 1400.00 EUR
CDAV, CDAR (CDAV), 1500.00 EUR
IWMR (IWMR), 2000.00 EUR
FFAR (FFAR), FFMH (FFMH), FFMR (FFMR), IFAR (IFAR), IFMH (IFMH), IFMR (IFMR), IWAD (IWAD), SVMR (SVMR), 2700.00 EUR
IPMR (IPMR), 3200.00 EUR
Geaccepteerde wijze van betaling:  Mastercard creditcard,  Visa creditcard Niet geaccepteerde wijze van betaling: Cheques,  Contant, American Express creditcard,  Diners Club creditcard,  Debetkaarten, Debet- en creditcards gemarkeerd als: electronic use only, Maestro, Kaarten niet uitgegeven door een bank, Solo,  Virtuele kaarten, Visa electronTenzij anders aangegeven zijn alle kosten in deze voorwaarden onderhevig aan lokale belastingen en fees.
920,00 €
Bescherming tegen diefstal
920,00 €
Verzekering cascoschade
920,00 €
Huurauto ophalen

Selnica Scitarjevska 113a - Telefoonnummer: +38 595 6600220 // +38 595 660 0220

Selnica Scitarjevska 113a, Zagreb

Openingsuren: 08:00 - 23:00

Pendeldienst. Ga naar de vertrekzone. De vertegenwoordiger van addCar wacht op u naast de lift met uw naam aan boord. In geval van assistentie kunt u bellen naar: +385956600220
Terugbrengen

Dubrota 24 - Telefoonnummer +38 595 6600220 // +38 595 660 0220

Dubrota 24, Mocici, Cilipi

Openingsuren: 08:00 - 23:00

Na aankomst gaat u naar het kantoor van addCar office op de kruising van de luchthaven en het INA tankstation, ca. 70 meter verder. Voor assistentie kunt u bellen met: +38520747826
20 sep
1. Zagreb
Overnachten
Over de bestemming: Zagreb is de hoofdstad van Kroatië en van de provincie Zagreb. De stad ligt in het noorden van het land, dicht bij de grens met Slovenië en telt circa 973.667 inwoners. De stad Zagreb ligt aan de rivier de Sava en aan de voet van het gebergte Medvednica aan de rand van de Pannonische vlakte. Vanwege de goede ligging van de stad (precies tussen de steden Venetië, Wenen en Boedapest) heeft het een rijke geschiedenis en een overvloed aan cultuur. De stad ademt de sfeer van het Austro-Hongaarse rijk en in het centrum vind je veel monumenten en musea, galerieëen, herenhuizen, kerken en een overvloed aan winkels, restaurants en cafés. Zagreb heeft meer dan 60 musea en galerieëen, waaronder het Archeologisch Museum, gelegen in het Vranyczany-Hafner Paleis. Het museum bezit ongeveer 460.000 objecten uit verschillende tijdperken, zoals de prehistorie, de Grieken, Romeinen, de middeleeuwen etc. Het Kroatische Museum van de Naïeve Kunst (Hrvatski Muzej Naivne Umjetnosti) bevindt zich in het Raffay Paleis en toont 1500 prachtige schilderijen, tekeningen en beelden van naïeve kunstenaars uit de 20e eeuw. In het centrum van Zagreb vind je een vele winkelstraten waar je heerlijk kunt shoppen. De bekendste winkelstraat is Ilica en voor designerwinkels ga je bijvoorbeeld naar de straten Gundulićeva en Frankopanska. Ook zijn er veel winkelcentra zoals bijvoorbeeld Nama, Kaptol Centrar, Branimir Centar, Importanne Galleria en Centar Cvjetni. De bekendste markt van Zagreb is Dolac, die iedere dag geopend is. Hier vind je groente, fruit, vlees, vis en andere etenswaren, zelfgemaakte produkten van boeren uit de omgeving, bloemen, souveniers en nog veel meer.
Meer informatie
22 sep
Autoreis van 266 Kilometers - 2uur 55min
Zagreb
Pula
22 sep
2. Pula
Overnachten
Over de bestemming: De prachtige stad Pula is waar je Kroatië ’s beroemde amfitheater vindt, één van de best bewaarde amfitheaters ter wereld. Het werd gebouwd in de 1e eeuw na Christus en er konden meer dan 20.000 toeschouwers in om naar gladiatorengevechten en andere ‘gezellige’ vormen van vermaak te kijken. In de ondergrondse ruimtes wachtten de gevaarlijke dieren, zoals leeuwen, en natuurlijk ook de gladiatoren tot ze voor het publiek mochten verschijnen. In deze ondergrondse ruimtes kun je nu een museum over het maken van olijfolie bezoeken. Er schijnt een netwerk van wel 10km aan ondergrondse gangen te zijn die vanaf het amfitheater onder de hele stad door lopen en een deel van deze gangen kun je bekijken als je het museum bezoekt. Ook na het Romeinse tijdperk werd het amfitheater nog volop gebruikt, onder andere voor markten en toernooien. Tegenwoordig wordt het veel gebruikt voor concerten, zo hebben bijvoorbeeld Joe Cocker, Sting, Simply Red, Seal, Elton John, Luciano Pavarotti, Andrea Bocelli en vele andere beroemdheden er al opgetreden. Iedere zomer, tijdens het Pula Film Festival, kun je in het amfitheater genieten van openlucht filmvoorstellingen, het amfitheater wordt dan omgetoverd tot de grootste openluchtbioscoop ter wereld.
Meer informatie
26 sep
Autoreis van 271 Kilometers - 3uur 33min
Pula
Plitvicka meren
26 sep
3. Plitvicka jezera
Overnachten
Over de bestemming: Een bezoek aan Kroatië is niet compleet zonder een bezoek aan Nationaal Park Plitvice. Dit park lijkt rechtstreeks uit een sprookje te komen, met haar betoverende watervallen en smaragdgroene meren. Zorg dat je camera helemaal opgeladen is en je een extra memory card bij je hebt, want je kunt nergens mooiere foto’s maken dan in Plitvice! Parkeren, ingangen en wandelroutes Het park heeft twee ingangen met grote parkeerplaatsen (prijs voor parkeren is 7 kuna per uur) en bij de ingangen vind je plattegronden met de routes die je kunt volgen. Ook is er bij de kassa’s en ingangen personeel aanwezig om advies te geven over de wandelroutes. Je bent natuurlijk niet verplicht om een wandelroute aan te houden. Je moet de routes zien als suggesties en niet bang zijn om tijdens het wandelen van route te veranderen, je kunt in het park echt niet verdwalen. Ook kun je je eigen route samenstellen en combineren met het treintje en/of de boottochten.
Meer informatie
26 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
27 sep
Bijgevoegde Excursie | Ticket
Toegangskaartje voor Nationaal Park Plitvicemeren
Toegangskaartje voor Nationaal Park Plitvicemeren
2 Ingangs ( Volwassenen van 18 tot 100 jaar: 2 )
Van 1 tot 5 uur 10:00 INGANG 2, Hladovina (Zuid)
Zie details
28 sep
Autoreis van 148 Kilometers - 2uur 6min
Plitvicka meren
Zadar
28 sep
4. Zadar
Overnachten
Over de bestemming: Zadar was al sinds 900 voor Christus een belangrijke stad in de strijd om de macht door verschillende heersers uit de omgeving. Tijdens de 3000 jaar oude geschiedenis van de stad is het in handen geweest van de Romeinen, de Byzantijnen, de Venetianen, de Ottomanen, het Kroatische koninkrijk, het Austro-Hongaarse rijk, het Italiaanse koninkrijk (tot aan het einde van de 2e wereldoorlog) en daarna de Republiek Joegoslavië. Tijdens de wisselingen van de macht is de stad regelmatig aangevallen en tijdens de laatste aanval (tijdens de Balkan oorlog) is de stad vanuit verschillende richtingen gebombardeerd, waarbij sommige historische gebouwen in de stad ernstig zijn beschadigd. De stad is uiteindelijk in 1993 bevrijd door het Kroatische leger. Nu de beschadigde gebouwen zijn gerestaureerd is het voor toeristen soms moeilijk te bevatten dat er minder dan 20 jaar geleden nog oorlog heerste in Zadar. Zadar staat al lang bekend om haar prachtige zonsondergang. De beroemde Britse filmregisseur Alfred Hitchcock zei zelfs dat de zonsondergang in Zadar de mooiste is in de hele wereld. Het oude centrum van Zadar ligt op een schiereiland en is makkelijk te bereiken met een voetgangersbrug. Een van de vele bezienswaardigheden in het oude centrum is de kerk van Sint Donatus uit de 9e eeuw, en het naastgelegen Romeinse Forum en de Sint Anastasias kathedraal. De Sint Donatus kerk kun je van binnen bekijken, het is in de ochtend en laat op de middag/begin van de avond open voor bezoekers.
Meer informatie
28 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
30 sep
Autoreis van 157 Kilometers - 1uur 53min
Zadar
Split
30 sep
5. Split
Overnachten
Over de bestemming: Split is na Zagreb de grootste en belangrijkste stad van Kroatië. Het is de belangrijkste stad van de regio Dalmatië. Als je in deze regio op vakantie gaat dan is de kans groot dat het eerste wat je ziet het vliegveld van Split is. Split ligt op een klein schiereiland in de Adriatische Zee. Door zijn ligging is Split uitgegroeid tot één van de belangrijkste havenplaatsen van Kroatië. Het is tevens de plaats waar de veerboot vertrekt naar één van de vele eilanden die hier voor de kust liggen. Split is een oude stad dit in de derde eeuw na Christus is gesticht. Het was omstreeks het jaar 300 na Christus dat de Romeinse keizer Diocletianus opdracht gaf om een paleis te bouwen. De bouw van dit paleis wordt gezien als het ontstaan van Split. Nog steeds vormt dit indrukwekkende paleis het middelpunt van de stad. Dit paleis en het historische centrum van Split staan op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.
Meer informatie
30 sep
Geselecteerd hotel:
3 Nachten
03 okt
Autoreis van 231 Kilometers - 3uur 8min
Split
Dubrovnik
03 okt
6. Dubrovnik
Overnachten
Over de bestemming: Historisch gezien is Dubrovnik altijd al bijzonder geweest. Toen de stad een republiek was had het een heel interessant politiek systeem; de burgemeester werd maar voor een periode van een maand aangesteld om corruptie tegen te gaan en om er voor te zorgen dat de burgemeesters altijd handelden in het belang van de republiek. Voor de Balkan oorlog was Dubrovnik echt een eersteklas vakantiebestemming in Kroatië. Tijdens de oorlog zijn er grote delen van het oude centrum verwoest, dit was natuurlijk een grote tegenslag voor de stad. Maar Dubrovnik heeft inmiddels haar positie als één van de belangrijkste en populairste vakantiebestemmingen in Kroatië teruggekregen. Het oude stadsdeel is volledig gerenoveerd en de enige herinneringen aan de oorlog zijn de vele nieuwe rode dakpannen die vanaf de stadsmuren te zien zijn. Als je de kustweg van Split naar Dubrovnik volgt (dit duurt ongeveer 4 uur) heb je onderweg een prachtig uitzicht over de kust, de zee en de vele Dalmatische eilanden. Om Dubrovnik te bereiken moet je een stukje door Bosnië rijden dus vergeet niet om je paspoort mee te nemen. Denk eraan dat je geen goederen meeneemt die je aan moet geven bij de douane en let op je snelheid want de Bosnische politie voert vaak snelheidscontroles (laser) uit.
Meer informatie
05 okt
Reizen van Dubrovnik naar Amsterdam
Terug
Transavia Holland
Transavia Holland Transavia Holland - HV5008
15:15 - Dubrovnik, Dubrovnik (DBV)
17:40 - Rotterdam, Rotterdam (RTM) Alternatieve luchthaven
2uur 25min Rechtstreeks Tarief: Basic
Vervoer:  HV5008
Reisklasse: Economy
Tarief: Basic
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten.

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 3.772 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 6
Vlucht 2
Accommodaties 6
Auto's 1
Activiteiten 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes