Fly & Drive best of Oost Canada
o.v.v. wijzigingen 1.560 €

Fly & Drive best of Oost Canada

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: woensdag 25 november 2020 - Vertrek : vrijdag 10 september 2021
Ref ID: 1204058
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 3.120 €
Dit reisidee is gemaakt op: woensdag 25 november 2020 - Vertrek : vrijdag 10 september 2021
Bestemmingen: Toronto, The Blue Mountains, Huntsville Canada, Ottawa, Quebec, Trois-Rivières, Montreal, Kingston, Niagara Falls, Toronto

Beschrijving

10 sep
Reizen van Amsterdam naar Toronto
Vertrek
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines - KL691
09:45 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
11:40 - Toronto, Lester B Pearson Intl (YYZ) Alternatieve luchthaven
7uur 55min 0 PC Rechtstreeks
Vervoer:  KL691
Reisklasse: Economy
10 sep
Autoverhuur
Kia Rio /AC/A/4dr
A/C 4 aantal deuren bij huurauto 4 Personen
Kia Rio /AC/A/4dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Automatisch
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Leeftijd bestuurder

Minimaal 18, Maximaal 80

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Algemene betalingsvoorwaarden
647.92 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Included, please check the conditions
Verzekering cascoschade
Included, please check the conditions
Huurauto ophalen

Toronto luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer:

Toronto, ON L5P 1A2, Canada

Terugbrengen

Toronto luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer

Toronto, ON L5P 1A2, Canada

10 sep
1. Toronto
Overnachten
Over de bestemming:

Met glanzende wolkenkrabbers en Victoriaanse huizen is Toronto een prachtige mix van oud en nieuw. De stad ligt aan Lake Ontario en staat bekend om zijn kosmopolitische sfeer, culturele diversiteit, indrukwekkende skyline en rijke culturele scene.

Toronto's skyline wordt gedomineerd door de 553 meter hoge CN Tower. Vanaf het hoogste uitzichtpunt kan kilometers ver gekeken worden. Bezoek ook zeker het Royal Ontario Museum, waar de natuurlijke geschiedenis en wereldculturen centraal staan. Alleen al de buitenkant is de moeite waard.

Een leuke wijk in het gevarieerde Toronto is Kensington Market. Dit is een wat alternatieve wijk vol met eettentjes, koffiehuizen, restaurants, supermarktjes en permanente marktkraampjes. De bezoekers van deze wijk zijn een kleurrijke mix van kunststudenten, expats en locals.

Daarnaast wordt aangeraden een bezoek te brengen aan het "middeleeuwse" kasteel Casa Loma en de moderne City Hall.

Toronto is een moderne stad vol bezienswaardigheden en leuke ervaringen. 

Meer informatie
10 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
11 sep
Autoreis van 161 Kilometers - 2uur 8min
Toronto
The Blue Mountains
11 sep
2. The Blue Mountains
Overnachten
Over de bestemming: The Blue Mountains is een plaatsje met circa 6.500 inwoners in het zuidwesten van Ontario, gelegen nabij de plaats waar de Beaver River in de Georgian Bay uitmondt. Bepalend voor het uiterlijk en de economie van de plaats is het Blue Mountain Ski Resort, waar je in de winter kunt wintersporten en in de overige seizoenen kunt kiezen uit een keur van buitenactiviteiten, zoals een ritje in de gondel (met aansluitend een wandel- of fietstocht), een kajaktocht op de Mill Pond of een segwaytour. Het dorp telt zo’n veertig winkels, cafés, restaurants en pubs en er zijn drie spa’s. Wandelen/fietsen: Bezienswaardigheden Blue Mountain Village, OntarioAls je wilt wandelen, kun je een deel van de Bruce Trail wandelen. Deze wandelroute volgt grofweg 900 kilometer de rand van het Niagara Escarpment, een lange klif/helling die honderden kilometers door het landschap loopt. Je kunt zelf de klim naar boven maken of gebruikmaken van de gondel en vervolgens aan je wandel- of fietstocht beginnen. Op de top (300 meter hoog) ligt een netwerk van trails in verschillende moeilijkheidsklassen. Groepswandelingen vinden plaats in juli en augustus. Het Kolapore-gebied is geschikt voor mountainbikers (in het dorp zijn mountainbikes te huur) en langlaufen en rotsklimmers kunnen terecht bij Metcalfe Rock.
Meer informatie
13 sep
Autoreis van 176 Kilometers - 2uur 13min
The Blue Mountains
Huntsville Canada
13 sep
3. Huntsville Canada
Overnachten
Over de bestemming: Huntsville is de grootste plaats in een van de oudste toeristische gebieden van de provincie, de waterrijke Muskoka-regio. De regio is beroemd om zijn natuurlijke schoonheid: weelderige bossen, granieten rotsen en heldere meren, met wildlife in overvloed. Huntsville vormt een geschikte uitvalsbasis voor een bezoek aan Algonquin Provincial Park. Muskoka Heritage Place: Voor een duik in de geschiedenis ga je naar Muskoka Heritage Place en bezoek je het Muskoka Museum en de Muskoka Pioneer Village. Ook rijdt er een stoomtrein uit 1902 rond. In de Pioneer Village laten bewoners in late negentiende-eeuwse kledij zien hoe men destijds te werk ging in smederijen, zaagmolens en stations. Van half mei tot half oktober zijn het museum en het oude dorp dagelijks geopend. Daarbuiten is het dorp gesloten en het museum enkel op doordeweekse dagen geopend. De stoomlocomotief rijdt alleen op bepaalde dagen in juli en augustus. Group of Seven Outdoor Gallery: Deze galerij bestaat uit zo’n veertig muurschilderingen met reproducties van schilderijen van de Group of Seven. Deze beroemde kunstenaarsgroep uit het begin van de twintigste eeuw schilderde Canadese landschappen. De muurschilderingen zijn voornamelijk rond Main Street East te zien. De tour begint bij het Algonquin Theater. Op de website van de Gallery kun je een wandelkaart downloaden. Arrowhead Provincial Park: Huntsville OntarioOp een kwartier rijden ten noorden van Huntsville ligt Arrowhead Provincial Park. Je kunt er wandelen door bossen, langs bevervijvers en naar een waterval. Kano’s, kajaks en mountainbikes zijn te huur en aan Arrowhead Lake liggen drie zandstranden. In het meer wordt ’s zomers veel gezwommen, in de winter zijn er wintersporters in het park te vinden. Wil je wat meer zien van de Muskoka-regio? Vanuit het plaatsje Bracebridge (een half uur rijden) vertrekt een boottocht over de Muskoka-rivier en Lake Muskoka.
Meer informatie
13 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
15 sep
Autoreis van 342 Kilometers - 4uur 12min
Huntsville Canada
Ottawa
15 sep
4. Ottawa
Overnachten
Over de bestemming: De tweetalige stad Ottawa vormt niet alleen het politieke hart van het land, maar het is ook een belangrijk cultureel centrum. Er zijn veel hoog aangeschreven musea te vinden die een interessante kijk bieden op de geschiedenis en cultuur van Canada. De bekendste attractie van de hoofdstad is Parliament Hill. Parliament Hill: Parlement HillOp de zuidelijke oever van de Ottawa-rivier prijken drie statige, neogotische gebouwen, die de thuisbasis van de Canadese overheid vormen. Een van de opvallendste kenmerken is de 92 meter hoge Peace Tower, die deel uitmaakt van het Centre Block. Aan de voet van de toren ligt het Visitor Welcome Centre. Leuk is hier om het wisselen van de wacht bij te wonen (eind juni tot eind augustus om tien uur ‘s morgens). De parlementsgebouwen zijn van architectonisch en symbolische waarde en trekken elk jaar miljoenen bezoekers. Parliament Hill ondergaat vanaf 2019 een tien jaar lange renovatie. Het Centre Blok met Peace Tower is al die tijd gesloten. Tip: voor het mooiste uitzicht op de parlementsgebouwen wandel je het Voyageurs Pathway. Dit pad ligt aan de Québec-zijde van de Ottawa-rivier. Confederation Boulevard: Parliament HillIn de National Capital Region (Ottawa en Gatineau) zijn veel musea, overheidsgebouwen, monumenten en erfgoedplaatsen met elkaar verbonden via de Confederation Boulevard. De boulevard is 7,5 kilometer lang en voert je onder andere langs Parliament Hill, Sussex Drive en Rideau Hill.
Meer informatie
16 sep
Bijgevoegde Excursie | Ticket
Discover The Capital Tour
Discover The Capital Tour
Flexible 1 Day Pass - Hop On Hop Off
Niet vergoedbaar
Zie details
17 sep
Autoreis van 451 Kilometers - 4uur 37min
Ottawa
Quebec
17 sep
5. Quebec
Overnachten
Over de bestemming: Québec, de hoofdstad van de gelijknamige Franstalige provincie, is de enige stad in Noord-Amerika die door een stadsmuur wordt omgeven. Hierdoor is het een van de best bewaarde koloniale steden ter wereld. Het historische centrum ('le vieux Québec') staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Franse sfeer is nog overal te proeven. Vieux-Québec (Old Town): Old TownDe koloniale binnenstad is goed bewaard gebleven door de hoge stadsmuur en vestingwerken (‘Les Remparts’). In het westelijke deel van Vieux-Québec is de stadsmuur het meest intact gebleven. Old Town is verdeeld in Haute-Ville (Upper Town) en Basse-Ville (Lower Town) en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Zoals de naam al aangeeft is Haute-Ville het hoger gelegen stadsgedeelte. Vroeger was dit deel voornamelijk voorbehouden aan hogere sociale klassen, waaronder adellijken en priesters. Basse-Ville was juist de woonplaats van de ‘gewone lieden’ en is een drukke wirwar van straten en gebouwen. De twee gedeelten zijn verbonden via de steile trap ‘Escalier Casse-Cou’ en de ‘funiculaire’, een kabelspoorweg tussen het Terrasse Dufferin (Haute-Ville) en Rue Petit-Champlain (Basse-Ville). In de winter, van half december tot ongeveer half maart, wordt de rodelbaan bij de Terrasse Dufferin geopend. Op de baan, die inmiddels al een eeuw oud is, kun je snelheden van 70 km per uur bereiken! Château Frontenac: Chateau FrontenacHoewel de naam en het uiterlijk van dit kolossale gebouw anders doet vermoeden, is Château Frontenac nooit een kasteel geweest. Het is namelijk een hotel, dat ontworpen werd in opdracht van de Canadian Pacific Railway. Onderaan begint het Terrasse Dufferin, een brede boulevard langs de St. Lawrence-rivier. Je kijkt mooi uit over de rivier en de oude vestingwerken. In de zomer zijn er veel straatartiesten en kunstenaars te vinden.
Meer informatie
17 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
18 sep
Bijgevoegde Excursie | Ticket
Kleine groepsexcursie van de stad Quebec en de watervallen van Montmorency
Kleine groepsexcursie van de stad Quebec en de watervallen van Montmorency
2 uur 30 minuten 10:00
Niet vergoedbaar
Zie details
19 sep
Autoreis van 129 Kilometers - 1uur 24min
Quebec
Trois-Rivières
19 sep
6. Trois-Rivières
Overnachten
Over de bestemming: Trois-Rivières dankt zijn naam aan de St. Lawrence-rivier, die zich hier splitst in drie aparte stromen. De stad werd in 1634 gesticht en is daarmee de op één na oudste Franstalige stad van Canada. De historie is voelbaar in de musea, oude gebouwen en 'heritage routes'. Trois-Rivières ligt ongeveer halverwege Québec en Montréal en vormt daarmee een mooie tussenstop tussen de twee grote steden. Vieille-ville: Trois-rivieres bezienswaardighedenTrois-Rivières heeft een oude stadskern met enkele gebouwen uit de achttiende eeuw. Het grootste deel van de gebouwen dateert echter van na de grote stadsbrand uit 1908. De mooiste gebouwen vind je langs de rivier, bij Rue des Ursulines. Wandel de Heritage Trail vanaf Place Pierre Boucher door het historische stadscentrum en kom aan de hand van 70 informatieve panelen meer te weten over de geschiedenis van Trois-Rivières en haar inwoners. Een routekaart is verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum aan 1457 Rue Notre-Dame Centre. Vanaf het bezoekerscentrum loop je in twintig minuten naar La Fresque de Trois-Rivières; een muurschildering van 760 vierkante meter. De kleurrijke olieverf vertelt je de geschiedenis van Trois-Rivières. Monastère des Ursulines: Trois-rivieres bezienswaardighedenDe Ursuline-nonnen, oorspronkelijk afkomstig uit Italië, vestigden zich in 1697 in dit klooster aan de Rue des Ursulines om de lokale bevolking te bekeren tot het christendom. Het klooster met de opvallende koepel deed tevens dienst als school en het eerste ziekenhuis in de regio. In het oude complex is het Musée des Ursulines gevestigd, dat historische boeken, kleding, beeldhouwwerken en godsdienstige voorwerpen toont. Vanuit de kloostertuin heb je een prachtig uitzicht over de St. Lawrence-rivier.
Meer informatie
19 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
20 sep
Autoreis van 141 Kilometers - 1uur 39min
Trois-Rivières
Montreal
20 sep
7. Montreal
Overnachten
Over de bestemming: Montréal is na Toronto de grootste stad van Canada en na Parijs de stad met de meeste Franstalige inwoners ter wereld. Het vormt het culturele hart van Canada en als een van Noord-Amerika's oudste steden heeft Montréal een boeiende geschiedenis en prachtige architectuur. Daarnaast is het geliefd vanwege zijn goede restaurants. Bijzonder is de Ville Souterraine; een immens ondergronds complex van winkels en restaurants. Bezienswaardigheden & activiteiten Vieux-Montréal (Old Town): Old TownIn het oude centrum van Montréal waan je je even in Frankrijk. Langs de geplaveide straten staan veel historische gebouwen die in uitstekende staat verkeren. Het is een gebied met veel trekpleisters, waaronder mooie pleinen en de oude haven (Old Port). De bekendste pleinen zijn Place Jacques-Cartier en Place d’Armes. Place d’Armes: Notre-DameAan het Place d'Armes, het vroegere exercitieplein, staat de beroemde neogotische Basilique Notre-Dame uit 1829. Vooral het altaar is indrukwekkend: het goud van de achterpanelen steekt mooi af tegen de blauwe koepel van de kerk. Bijzonder zijn de glas-in-loodramen, waarop gebeurtenissen uit de geschiedenis van Montréal zijn afgebeeld. Boven het voorportaal bevindt zich een van de grootste orgels ter wereld. Aan het plein staan verder Montréals eerste wolkenkrabber en oudste gebouw, het katholieke internaat Saint-Sulpice uit 1685. Place Jacques-Cartier: Place Jacques Cartier, MontrealAls toerist mag je Place Jacques-Cartier niet overslaan. Het plein is vaak druk bevolkt met straatartiesten en staat ‘s zomers vol met terrasjes. Vlakbij ligt Vieux-Port, de oude haven die tegenwoordig omgetoverd is tot stadspark. Het is een mooie locatie om te wandelen, fietsen en een rondvaart te maken. Breng er ook zeker een bezoek aan het Centre des Sciences de Montréal, een interactief wetenschappelijk museum dat lering en vermaak biedt aan het hele gezin.
Meer informatie
22 sep
Autoreis van 293 Kilometers - 3uur 7min
Montreal
Kingston
22 sep
8. Kingston
Overnachten
Over de bestemming: De noordelijke oever van Lake Ontario vormt het hart van de Engelssprekende gemeenschap van Canada. Na de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog streken er veel loyalisten neer – mensen die trouw bleven aan de Britse kroon. De studentenstad Kingston draagt de bijnaam ‘Limestone City’, omdat veel historische gebouwen in Kingston zijn opgetrokken uit kalksteen. Populair zijn de boottochten door het labyrint van de Thousand Islands. Thousand Islands: Thousand Islands KingstonIn Kingston (of Gananoque) kun je een rondvaart boeken naar de Thousand Islands, een groep rotsachtige eilanden in de Saint Lawrence-rivier. Veel eilanden zijn privé-eigendom en bebouwd met de meest grote en luxe vakantiehuizen. Mooi om te zien is het eilandje ‘Just Room Enough’, waar precies één huis op past. Een andere leuke locatie is Boldt Castle op Heart Island. Het kasteel heeft kantelen, torens en maar liefst 120 kamers. Vanuit Gananoque varen boten naar Boldt Castle. In deze plaats start ook de Thousand Islands Parkway, een mooie route langs de oever met uitzicht op de eilanden. Liever onbewoonde eilanden met ongerepte natuur zien? Dat kan tussen half mei en half oktober in het Thousand Islands National Park. Begin je uitstapje in het Mallorytown Landing Visitor Centre aan de Thousand Islands Parkway, op circa 60 kilometer van Kingston. Het bezoekerscentrum is op dinsdag en woensdag gesloten. City Hall: City Hall KingstonTussen 1841 en 1844 was Kingston de hoofdstad van Canada. Een fraai overblijfsel uit deze tijd is het in Engelse renaissancestijl gebouwde City Hall. Achter het stadhuis vind je de Public Market, met verse producten en werk van lokale kunstenaars. Vlak bij staan de prachtige St. George’s Cathedral en de Cathedral of Saint Mary of the Immaculate Conception.
Meer informatie
22 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
23 sep
Autoreis van 387 Kilometers - 3uur 59min
Kingston
Niagara Falls
23 sep
9. Niagara Falls
Overnachten
Over de bestemming: Niagara Falls is de benaming van drie watervallen langs de grens tussen de Canadese provincie Ontario en de Amerikaanse staat New York. De watervallen in de Niagara-rivier vormen een indrukwekkend watergeweld en worden tot de zeven natuurlijke wereldwonderen gerekend. Ongeveer 90% van het water stort via de hoefijzervormige Horseshoe Falls (ook wel Canadian Falls) naar beneden, de overige 10% via de American Falls en Bridal Veil Falls op Amerikaans grondgebied. Aan zowel de Canadese als Amerikaanse zijde ligt een stad met de naam Niagara Falls. Het Canadese Niagara Falls telt ongeveer 80.000 inwoners, het Amerikaanse broertje 50.000. Een brug verbindt beide zijden met elkaar; je kunt deze te voet of met je auto/camper oversteken. Aan beide kanten zijn voorzieningen, attracties en uitkijktorens. Een aanrader is een boottocht met de Maid of the Mist naar de voet van de watervallen. De boot vertrekt ieder kwartier vanaf beide kanten. Maid of the Mist/Hornblower: Maid of the Mist Niagara FallsDe populairste attractie bij de Niagara-watervallen is de boottocht waarbij je de Niagara-rivier op gaat voor een tocht naar de voet van de watervallen. Gelukkig krijgt iedereen aan boord een poncho, want door de mist van de watervallen kun je nog wel eens nat worden. De boten vertrekken aan beide zijden: aan Amerikaanse kant vertrekt de Maid of the Mist vanaf de voet van de Observation Tower en aan de Canadese kant vertrekt de Hornblower onderaan Clifton Hill. Het uitzicht vanaf het water is fantastisch, we raden het iedereen aan. Let op: de boten varen vanaf april/mei (dit verschilt per jaar, weersafhankelijk) tot eind oktober en varen af en aan. Het kan veel wachttijd schelen om vooraf je tickets te kopen. Wij kunnen dit voor je regelen. Rainbow Bridge: Niagara FallsVia de Rainbow Bridge kun je (tegen betaling) met de auto/camper, fiets of te voet naar de andere kant van de Niagara-rivier. Wandelend kost de oversteek je ongeveer een kwartier. De brug zelf biedt mooie uitzichten op de watervallen en is een goede plek om het vuurwerk op vrijdagavond in het hoogseizoen te bekijken. Soms zijn er ook shows op woensdag- en zaterdagavond. Vergeet niet je paspoort mee te nemen, je steekt immers een landsgrens over.
Meer informatie
23 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
23 sep
Bijgevoegde Excursie | Ticket
Ontdekking Niagara Falls Tour met avondverlichting en nachtlichtshow
Ontdekking Niagara Falls Tour met avondverlichting en nachtlichtshow
3 uur 15 minuten Zomer 2018 17:00
Niet vergoedbaar
Zie details
24 sep
Autoreis van 126 Kilometers - 1uur 26min
Niagara Falls
Toronto
24 sep
10. Toronto
Tussenstop
Over de bestemming:

Met glanzende wolkenkrabbers en Victoriaanse huizen is Toronto een prachtige mix van oud en nieuw. De stad ligt aan Lake Ontario en staat bekend om zijn kosmopolitische sfeer, culturele diversiteit, indrukwekkende skyline en rijke culturele scene.

Toronto's skyline wordt gedomineerd door de 553 meter hoge CN Tower. Vanaf het hoogste uitzichtpunt kan kilometers ver gekeken worden. Bezoek ook zeker het Royal Ontario Museum, waar de natuurlijke geschiedenis en wereldculturen centraal staan. Alleen al de buitenkant is de moeite waard.

Een leuke wijk in het gevarieerde Toronto is Kensington Market. Dit is een wat alternatieve wijk vol met eettentjes, koffiehuizen, restaurants, supermarktjes en permanente marktkraampjes. De bezoekers van deze wijk zijn een kleurrijke mix van kunststudenten, expats en locals.

Daarnaast wordt aangeraden een bezoek te brengen aan het "middeleeuwse" kasteel Casa Loma en de moderne City Hall.

Toronto is een moderne stad vol bezienswaardigheden en leuke ervaringen. 

Meer informatie
24 sep
Reizen van Toronto naar Amsterdam
Terug
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines - KL692
17:15 - Toronto, Lester B Pearson Intl (YYZ) Alternatieve luchthaven
06:25 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
+1 dag 7uur 10min 0 PC Rechtstreeks
Vervoer:  KL692
Reisklasse: Economy
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten.

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 3.120 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 10
Vlucht 2
Accommodaties 9
Auto's 1
Activiteiten 3

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes