Autorondreis Grand Eurotour
o.v.v. wijzigingen 1.590 €

Autorondreis Grand Eurotour

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: maandag 12 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 7 september 2024
Ref ID: 1221306
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 3.180 €
Dit reisidee is gemaakt op: maandag 12 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 7 september 2024
Bestemmingen: Colmar, Zürich, Como, Montecatini, Siena, Genua, Sainte-Maxime, Montpellier, Barcelona, Zaragoza, Toledo, Córdoba, Sevilla, Lissabon, Porto, Santiago de Compostela, Santander, Biarritz, La Rochelle, Blois

Beschrijving

07 sep
Autoreis van 644 Kilometers - 6uur 35min
Utrecht
Colmar
07 sep
1. Colmar
Overnachten
Over de bestemming: Colmar ligt in het noordoosten van Frankrijk en is een van de grootste steden van de Elzas. De stad ligt met ten oosten van de grote “ballons “van de Vogezen. Bij een vakantie in deze streek behoort Colmar zeker tot een van de leukste bezienswaardigheden. Colmar is een mooie oude en gezellige stad. De stad ontstond in de vroeger middeleeuwen en groeide tijdens de late middeleeuwen, nadat het van de Duitse keizer een speciale status had gekregen, uit tot bloeiden handelsstad. Veel van de oude handelshuizen uit de periode zijn nog steeds bewaard gebleven. Lopend door Colmar heb je het gevoel dat de tijd stil heeft gestaan. Er is een groot aantal kleine straatjes met prachtige gekleurde huizen aan weerszijde. Allemaal gebouwd in het voor de Elzas zo typische vakwerk. Door de stad loopt het riviertje de lauch. Het gebied hier om heen wordt zelfs klein Venetië genoemd. Dat is door de kleurrijke huizen in de buurt zeker geen overdreven bijnaam. Colmar is een erg leuke stad met vele kleine pleintjes met gezellige terrasjes. De stad noemt zich ook wel wijnhoofdstad va de Elzas. Waar beter dus en lekker Elzas wijntje drinken dan hier op het terras. Vooral in de 19e een 20e eeuw veranderde Colmar nog al eens van machthebber. Duitsland en Frankrijk wisselden elkaar als heerser af. Leuke van Colmar is dat beide landen hun sfeer hebben achtergelaten. De vakwerkhuizen doen erg Duits aan, maar de sfeer in de stad is echt typisch Frans.
Meer informatie
09 sep
Autoreis van 161 Kilometers - 1uur 54min
Colmar
Zürich
09 sep
2. Zürich
Overnachten
Over de bestemming: Zürich is de grootste stad van Zwitserland en is hoofdstad van het kanton Zürich. De stad is het economisch centrum van Zwitserland. Alle belangrijke banken hebben hier een vestiging. De Zwitserse beurs is hier gevestigd, en tevens is het de handelsplaats voor goud in de wereld.
Meer informatie
09 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
10 sep
Autoreis van 251 Kilometers - 3uur 1min
Zürich
Como
10 sep
3. Como
Overnachten
Over de bestemming: Het Comomeer is een van de meest romantische meren ter wereld, een superbestemming voor je vakantie. De prachtige oude villa’s en palazzi die het meer omzomen zijn echt een plaatje. Hollywoodsterren weten dit plekje al lang te vinden – niet voor niets, want hier beleef je gegarandeerd een super vakantie. Het Comomeer ligt in het noorden van Italië in de provincie Lombardije. Het meer, in Italië ook wel Lago Lario genoemd, heeft een maximale diepte van 410 meter en is daarmee het diepste meer van Italië. Het Comomeer is vernoemd naar de grootste plaats aan het meer: de stad Como. Andere belangrijke plaatsen zijn Cernobbio, Bellaggio, Lecco, Varenna en Menaggio. De hoogste berg is de Monte Legnone in het noorden van het meer bij Colico. Het door bergen omgeven Comomeer is kleiner dan zijn bekendere broertjes in Noord-Italië, Lago Maggiore en Gardameer, maar het heeft merkwaardig genoeg de langste kustlijn. Dat komt omdat het meer de vorm heeft van een omgekeerde letter Y. De westelijke arm is het mooist, de spectaculaire kust hier is echt een plaatje. Tijdens een rondvaart kun je genieten van de prachtige tuinen en parken bij de villa's en palazzi aan het meer. Het Comomeer is al meer dan een eeuw een populaire vakantiebestemming. Het meer heeft dan ook alles in huis: het prachtige landschap, de sfeervolle stadjes en dorpen, de vele watersport-mogelijkheden (surfen, zeilen, waterskiën). Ook de bergen zijn binnen handbereik, hier kun je in een schitterende omgeving heerlijk wandelen en mountainbiken.
Meer informatie
12 sep
Autoreis van 358 Kilometers - 3uur 41min
Como
Montecatini
12 sep
4. Montecatini
Overnachten
Over de bestemming: De stad Montecatini Terme is gelegen in de Italiaanse regio Toscane, in de provincie Pistoia. De plaats ligt in het dal van het riviertje de Nievole. Montecatini Terme is een van de belangrijkste thermaalbadplaatsen van Europa. Het water van de bronnen zou vooral een heilzame werking hebben op de lever en het spijsverteringsstelsel. Vanuit Montecatini Terme loopt een kabelbaan naar het hoger gelegen Montecatini Alto. Dat is het oudste deel van de stad. Het is ontstaan rondom een gelijknamig kasteel.
Meer informatie
13 sep
Autoreis van 120 Kilometers - 1uur 27min
Montecatini
Siena
13 sep
5. Siena
Overnachten
Over de bestemming: Ten opzichte van Firenze, Florence, is Siena een verademing. Dit stadje straalt nog steeds een middeleeuwse sfeer uit. Een stad op een heuvel, gedomineerd door het silhouet van de Duomo, waar je lekker door de kleine smalle straatjes kunt dwalen. Op de affreschi, fresco's, in het Palazzo Pubblico kun je zien dat dit beeld nauwelijks veranderd is. PIAZZA DEL CAMPO Piazza del Campo Het beroemde schelpvormige licht hellende plein heeft een intiem karakter en is erg geschikt om eens heerlijk op de grond te gaan zitten en alle indrukken op je af te laten komen. Al dan niet genietend van een stuk panforte, letterlijk 'het zware brood', de specialiteit van Siena, gevuld met vruchten en noten, die je in een van de winkeltjes op het plein kunt kopen. De Fonte Gaia met reliëfs van Jacopo della Quercia biedt aangenaam verfrissend drinkbaar water dat wordt aangevoerd door een 500 jaar oud aquaduct. Het plein wordt gedomineerd door het Palazzo Pubblico, nog steeds het stadhuis en onderkomen van het Museo Civico, en de 102m hoge Torre del Mangia, de campanile van het paleis. PALIO Het intieme karakter van het plein wordt 2x per jaar danig verstoord. Op 2 juli en op 16 augustus (de dag na Ferragosto) wordt de beroemde Palio delle Contrade gehouden. In de volksmond wordt de eerste race, ook wel Palio di Provenzano genoemd, vaak bestempeld als zijnde voor de inwoners van Siena, de echte dus. De tweede, de Palio dell'Assunta, is 'voor de toeristen'... Tijdens de palio hebben de zeventien wijken, de contrade, ieder een eigen deelnemer te paard die zo snel mogelijk probeert drie rondjes op het plein te rijden. De winnaar van dit spektakel brengt zijn Contrada de eeuwige roem, voor een jaar tenminste.... Elke contrada bereidt ter opluistering van de feestvreugde zijn eigen gerechten. In de contrada van de oca, de gans, worden veel vleesgerechten bereid vanwege de hier in het verleden aanwezige slachterijen. In de Torre zijn varkensvleesgerechten favoriet en in de Contrada dell'Aquila, adelaar, wordt risotto met zwarte truffels geserveerd. Ook traditionele gerechten zijn volop aanwezig: crostini rossi alla milza, rode crostini met milt; panzella, een soort broodsoep; brassato al Brunello, vlees gestoofd in de bekende rode wijn, natuurlijk rijkelijk overgoten. Nadat het spektakel op het bekende Campo achter de rug is, kan worden begonnen aan de cena della vittoria, het culinaire overwinningsfeest. Tijdens de feestelijkheden, die bijna een hele week duren, worden diverse banketten georganiseerd...dat moet je een keer mee maken.
Meer informatie
15 sep
Autoreis van 297 Kilometers - 3uur 24min
Siena
Genua
15 sep
6. Genua
Overnachten
Over de bestemming: Genua is de hoofdstad van de regio Ligurië en is tevens de grootste stad van deze regio. het is de grootste havenstad van Italië en na Marseille de grootste havenstad van de Middellandse Zee. Het is een prachtige oude stad die in 2004 samen met Lille Europese Culturele hoofdstad. De bekendste inwoner van de stad is zonder twijfel Christoffer Columbus. Enkele bezienswaardigheden in de stad zijn Via Garibaldi, de hoofdstraat van het historische centrum van de stad, De Kathedraal van San Lorenzo, Palazzo Reale, Palazzo San Giorgio en de vuurtoren La Lantarna.
Meer informatie
15 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
16 sep
Autoreis van 294 Kilometers - 3uur 28min
Genua
Sainte-Maxime
16 sep
7. Sainte-Maxime
Overnachten
Over de bestemming: Sainte Maxime is een populaire en zeer geliefde badplaats in Zuid Frankrijk aan de Golf van Saint Tropez. Geliefd vanwege de mooie lange zandstranden, populair door het gezellige stadscentrum en de gunstige ligging. Sainte Maxime ligt tussen Saint Tropez en Cannes en is de ideale bestemming voor een familievakantie in Zuid Frankrijk. Op korte rijafstand van het centrum bevindt zich het populaire strand La Nartelle, met langgerekte, naar het zuiden gelegen stranden en heel veel leuke beachclubs. Sainte Maxime dankt haar bekendheid natuurlijk ook aan de nabijheid van Saint Tropez, de meest populaire bestemming in de regio. Vanuit de haven van Sainte Maxime vaart u in 20 minuten – zonder file – met het veerbootje naar Saint Tropez. Het leuke boottochtje is sowieso de moeite waard en eindigt in de mondaine haven van Saint Tropez, waar u zich kunt vergapen aan de luxe jachten. Dé reden om met het veerbootje naar Saint Tropez te varen is de levendige Provençaalse markt in het centrum op Place de Lices van Saint Tropez. Deze markt is op dinsdag- en zaterdagmorgen een klassieker onder de Zuid-Franse markten en zonder twijfel ook de hipste en levendigste markt in Zuid Frankrijk. Naast dagverse produkten en leuke brocante stalletjes is het zeker ook een moment van zien en gezien worden.
Meer informatie
18 sep
Autoreis van 271 Kilometers - 2uur 49min
Sainte-Maxime
Montpellier
18 sep
8. Montpellier
Overnachten
Over de bestemming: Montpellier is een Zuid-Franse stad, prefectuur van het departement Hérault en van de vroegere regio Languedoc-Roussillon. De stad ligt in een stedelijk gebied met circa 540.000 inwoners. Daarvan is Montpellier de belangrijkste stad. Het is vooral een levendige stad waar je niet uitgekeken raakt! Er is altijd wel ergens iets te beleven en omdat het een universiteitsstad is zul je ook op het gebied van uitgaan niets te kort komen. Het bijzondere van Montpellier is dat je vlakbij de Middellandse Zee zit en dus heel goed een stedentrip met strand en zee kunt combineren.
Meer informatie
19 sep
Autoreis van 347 Kilometers - 3uur 38min
Montpellier
Barcelona
19 sep
9. Barcelona
Overnachten
Over de bestemming: Barcelona ligt aan de Middellandse Zee, aan de Costa del Maresme, met in het noorden de Costa Brava en in het zuiden de Costa del Garraf, en heeft een belangrijke haven. De stad ligt op 160 kilometer van de Pyreneeën. Barcelona is een prachtige stad gelegen in het noordoosten van Spanje. Onder Nederlandse toeristen is Barcelona al jarenlang de populairste stad op het Iberische schiereiland. De combinatie van perfecte winkelstad, veel bezienswaardigheden, heerlijk eten en de ligging aan het water maken van Barcelona de topbestemming die het is.
Meer informatie
21 sep
Autoreis van 313 Kilometers - 3uur 1min
Barcelona
Zaragoza
21 sep
10. Zaragoza
Overnachten
Over de bestemming: Zaragoza is een gemeente en de op vier na grootste stad van Spanje. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en van de autonome regio Aragón. De stad ligt op 199 meter boven zeeniveau, aan de rivier Ebro, in een vallei met een landschap van bergen, bossen en woestijnen. De stad Zaragoza in het noorden van Spanje is misschien minder bekend onder het grote publiek, maar je vindt er onder andere heerlijke restaurants, leuke boetiekjes en prachtige monumenten die zelfs nog teruggaan naar de Romeinse tijd. CATEDRAL-BASÍLICA DE NUESTRA SEÑORA DEL PILAR Deze indrukwekkende kathedraal uit de 17e eeuw is de grootste barokke kerk van Spanje. Er is in de kerk een aantal meesterwerken te bewonderen, waaronder fresco’s van Francisco Goya, de heilige kapel van Ventura Rodríguez en een altaarstuk van Damián Forment. Je vindt deze kathedraal aan het sfeervolle plein Plaza del Pilar.
Meer informatie
22 sep
Autoreis van 390 Kilometers - 3uur 44min
Zaragoza
Toledo
22 sep
11. Toledo
Overnachten
Over de bestemming: Toledo is een stad in Spanje, gelegen in de gelijknamige provincie Toledo waarvan het tevens de hoofdstad is. Ooit was Toledo één van de machtigste steden van het Iberisch schiereiland. Tegenwoordig moet het deze rol overlaten aan de nabijgelegen miljoenenstad Madrid. Het is jammer dat Toledo tegenwoordig zowel letterlijk als figuurlijk in de schaduw van Madrid ligt, want de historische stad is absoluut de moeite van een stedentrip waard. De weinige Nederlanders die Toledo wel bezoeken die doen dat als dagexcursie vanuit Madrid. Met de bus ben je immers binnen een uurtje in Toledo en wie nog sneller wil zijn die kiest voor de snelle trein die in iets meer dan een half uur van Madrid naar Toledo zoeft. Waarom Toledo bezoeken? Als je enigszins interesse hebt in de historie van Spanje of in middeleeuwse Europese steden dan kun je eigenlijk bijna niet om Toledo heen. De stad is eerst hoofdstad geweest van het Koninkrijk Castilië, vervolgens van de Kroon van Castilië en daarna van Spanje. In de middeleeuwen heeft de stad zich dermate ontwikkeld dat er een enorme schat aan eeuwenoude gebouwen is ontstaan. Een groot deel van de historische binnenstad is goed bewaard gebleven of gerestaureerd op het moment dat er een gebouw zwaar beschadigd raakte. Tussen de middeleeuwse gebouwen zijn er wel veel gebouwen uit latere tijden, en dan met name de 17e en 18e eeuw, tussen gezet. Het stratenpatroon met de vele kronkelige en smalle straatjes en diverse pleinen is grotendeels intact gebleven. Eigenlijk ga je als je Toledo bezoekt de proloog van Madrid bekijken. Zo mag je het eigenlijk wel beschouwen. Op het moment dat de toenmalige Spaanse koning Filips II het hof in 1561 van Toledo naar Madrid verhuisde kwam de ontwikkeling van Toledo vrijwel stil te staan en begon die van Madrid. De twee steden zijn daarom enorm aan elkaar verbonden.
Meer informatie
23 sep
Autoreis van 344 Kilometers - 3uur 23min
Toledo
Córdoba
23 sep
12. Córdoba
Overnachten
Over de bestemming: Córdoba is een stad in Andalusië in het zuiden van Spanje. Het is de hoofdstad van de provincie Córdoba. De stad ligt op 122 meter boven zeeniveau, aan de rivier Guadalquivir en aan de voet van het gebergte Sierra Morena. De stad telt 321.165 inwoners, waarmee het de derde stad van Andalusië is. Het is de warmste stad van Europa, de temperatuur stijgt elk jaar weer maandenlang onafgebroken boven de 35 graden. Córdoba is vooral dankzij de Mezquita maar ook door het gehele historische centrum één van de populairdere steden binnen Andalusië om te bezoeken.
Meer informatie
24 sep
Autoreis van 149 Kilometers - 1uur 47min
Córdoba
Sevilla
24 sep
13. Sevilla
Overnachten
Over de bestemming: Sevilla behoort tot de mooiste steden van Spanje. Er zijn zelfs voldoende mensen die vinden dat Sevilla de mooiste stad van Spanje of zelfs Europa is. Omdat schoonheid een subjectief begrip is, zullen wij zulke uitspraken niet doen. Dat Sevilla haar charmes heeft is echter zeker een feit. Geen mens die Sevilla bezoekt en terug zal keren met het gevoel dat Sevilla een harteloze grauwe stad is. De stad is kleurrijk, heeft een mooie historie en de mensen zorgen ervoor dat de stad tot leven komt. Zeker als er iets te vieren is zul je de Sevillanos massaal terug zien op straat. Een goed feest gaat in Sevilla altijd gepaard met heerlijk eten en drinken. Dit zijn kernelementen in het leven van de inwoners van Sevilla. Sevilla is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en van de regio Andalusië. Dit is de warmste regio van Spanje, waardoor het openbaar leven aangepast wordt aan de omstandigheden die er op dat moment zijn. In de warmste zomermaanden leeft men daarom vooral ’s avonds buiten op straat. Overdag zoekt men zoveel mogelijk de verkoeling binnen op. In de avonduren kun je terecht op de vele terrassen die Sevilla kent. Straten waar overdag nog geen terrastafel te vinden is veranderen na zonsondergang tot levendige uitgaansstraten. Hiermee wordt direct een favoriete bezigheid van de Sevillanos aangesneden: feesten. Want als er iets is wat men graag doet in Sevilla dan is het wel feesten. Dat kan massaal zijn, bijvoorbeeld tijdens religieuze feesten, maar soms ook heel klein en spontaan. Dat zijn misschien wel de leukste feestjes die je in Sevilla ziet.
Meer informatie
26 sep
Autoreis van 391 Kilometers - 4uur 33min
Sevilla
Lissabon
26 sep
14. Lissabon
Overnachten
Over de bestemming: Lissabon is de hoofdstad en grootste stad van Portugal. Het is bovendien de populairste bestemming voor een stedentrip in het land. De laatste jaren is de stad uitgegroeid tot een geliefde bestemming voor een korte of lange citybreak. In de stad en in de directe omgeving van Lissabon is meer dan genoeg te doen om je meerdere bezig te houden. Alleen al de historische binnenstad bied genoeg afwisseling voor enkele dagen. Wil je niet alleen in het historische centrum blijven, dan zijn de stadsdelen Belém en Parque das Nações leuk voor de afwisseling. Ben je op zoek naar leuke hippe winkeltjes en eettentjes dan moet je in de XL Factory zijn. Een andere bekende bezienswaardigheid buiten de stad is Sintra. Bij dit dorp, dat ongeveer op een uurtje met de trein van Lissabon ligt zijn de oude buitenpaleizen van de voormalige koningen van Portugal te vinden. Kortom, er is in en om de stad meer dan genoeg te doen en is dan ook niet zo gek dat steeds meer mensen kiezen voor een citybreak in Lissabon.
Meer informatie
26 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
28 sep
Autoreis van 315 Kilometers - 3uur 0min
Lissabon
Porto
28 sep
15. Porto
Overnachten
Over de bestemming: Porto is een Portugese gemeente en havenstad in het noordwesten van Portugal, aan de Costa Verde. Porto is gebouwd aan de noordoever van de rivier de Douro. Het is de op één na grootste stad van Portugal. Porto is vooral bekend als herkomstplaats van port(o)wijn, die in Vila Nova de Gaia (gelegen tegenover Porto op de zuidoever van de rivier de Douro) wordt gelagerd, en van daaruit over de gehele wereld wordt geëxporteerd.
Meer informatie
30 sep
Autoreis van 230 Kilometers - 2uur 24min
Porto
Santiago de Compostela
30 sep
16. Santiago de Compostela
Overnachten
Over de bestemming: De meest bekende bedevaartsplek in Spanje is Santiago de Compostela, vaak kortweg ‘Santiago’ genoemd. Deze stad ligt in het noordwestelijke deel van Spanje in de provincie 'A Coruña' en de regio Galicië. Het is een stad met slechts 100.000 inwoners, waarvan ook nog eens een derde deel studenten zijn aan de universiteit. Het autovrije en historische centrum van de stad staat sinds 1985 als één van de dertien Spaanse steden op de UNESCO Werelderfgoedlijst en heeft de nodige religieuze gebouwen, zoals kathedralen en kloosters. Grote voordeel is dat alle bezienswaardigheden van Santiago op wandelafstand van elkaar liggen vanaf het plein Plaza de Obradoiro met de kathedraal. Daarnaast is door de grote studentenpopulatie de stad ’s avonds een levendige mengeling van studenten, pelgrims en andere toeristen.
Meer informatie
01 okt
Autoreis van 492 Kilometers - 4uur 43min
Santiago de Compostela
Santander
01 okt
17. Santander
Overnachten
Over de bestemming: De hoofdstad van de regio Cantabrië heeft op het eerste gezicht veel gemeen met San Sebastián. Beide noordelijke badplaatsen hebben klasse, liggen prachtig aan een baai en hebben altijd veel aantrekkingskracht uitgeoefend op de Spaanse royalties. Toch zijn er ook de nodige verschillen. Waar de Baskische badplaats steeds populairder wordt, weten buitenlandse toeristen Santander nog mondjesmaat te vinden. En waar Baskenland bekend staat om zijn onafhankelijkheidsstreven staan Cantabrië en zijn hoofdstad juist bekend om hun vaderlandslievendheid. Met maar liefst 13 fraaie stranden zit je in Santander in ieder geval goed als je houdt van het strandleven en smakelijke visgerechten én gaat voor een minder bekende Spaanse kuststrook.
Meer informatie
03 okt
Autoreis van 246 Kilometers - 2uur 45min
Santander
Biarritz
03 okt
18. Biarritz
Overnachten
Over de bestemming: In het zuiden van Frankrijk, aan de Atlantische Oceaan, ligt de plaats Biarritz. Het is een prachtige plaats in de Aquitaine. Biarritz staat vooral bekend als een badplaats en een populair surfdorp. Je kunt hier heerlijk tot rust komen op één van de prachtige stranden die Biarritz rijk is. Maar Biarritz heeft veel meer te bieden dan zon, zee en strand! Het is rijk aan verschillende historische bezienswaardigheden, zoals de oude vuurtoren en de vissershaven. Daarnaast zijn er verschillende festivals en leuke markten die je kunt bezoeken! Lekker eten kun je ook zeker in Biarritz. De badplaats is rijk aan hippe en luxe restaurants waar je kunt genieten van de heerlijke Franse keuken.
Meer informatie
05 okt
Autoreis van 385 Kilometers - 3uur 49min
Biarritz
La Rochelle
05 okt
19. La Rochelle
Overnachten
Over de bestemming: La Rochelle is een Franse havenstad aan de Atlantische Oceaan. Het is de hoofdstad van het Frans departement Charente-Maritime en van het gelijknamige Frans arrondissement La Rochelle. De havenstad La Rochelle heeft een rijke geschiedenis en dat proef je bij elke stap in deze gezellige stad. Blikvanger in veel toeristische folders is de haven met de 3 torens die waakzaam over zee uitkijken. Dat is niet verwonderlijk want als je in La Rochelle bent geweest staat dit beeld absoluut in je geheugen gegrift!
Meer informatie
06 okt
Autoreis van 298 Kilometers - 3uur 1min
La Rochelle
Blois
06 okt
20. Blois
Overnachten
Over de bestemming: De stad Blois, gelegen in het hart van de Loirevallei, getuigt van de fantastische geschiedenis van de Loire Châteaux. Deze stad van kunst en van geschiedenis nodigt u uit het oude hart van de stad te bezoeken, het levendige stadscentrum en de mooie gebouwen. Het indrukwekkende koninklijke château, woonplaats van François de 1e, doet aan de, iets verderop gelegen, kastelen van Chambord en van Cheverny denken. Vanaf z’n hooggelegen zetel op een rotsachtige uitloper kijkt het koninklijk Château van Blois uit over de stad en de Loire. Met z’n vier voorgevels, elk in een andere stijl, geeft het op zich al een overzicht van de Franse architectuur en de geschiedenis van de Loire châteaux. Het koninklijk château kan overigens trots zijn op het feit dat het als enige niet minder dan 10 koninginnen en 7 koningen verwelkomd heeft, waaronder Louis XII en zijn neefje en opvolger François de 1e. Twee vorsten die trouwens letterlijk hun steentje aan het gebouw hebben bijgedragen. Louis XII heeft een vleugel aan het gebouw toegevoegd terwijl François de 1e de binnenplaats heeft verfraaid met een opmerkelijke trap.
Meer informatie
07 okt
Autoreis van 659 Kilometers - 6uur 57min
Blois
Utrecht
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 3.180 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 20
Accommodaties 20

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes