Fly & Drive Noord-Oost USA + Canada
o.v.v. wijzigingen 2.218 €

Fly & Drive Noord-Oost USA + Canada

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: donderdag 5 oktober 2023 - Vertrek : zaterdag 13 januari 2024
Ref ID: 1257176
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 4.435 €
Dit reisidee is gemaakt op: donderdag 5 oktober 2023 - Vertrek : zaterdag 13 januari 2024
Bestemmingen: New York City NY, Boston MA, Freeport ME, Bar Harbor ME, Quebec, Montreal, Toronto, Niagara Falls, Lancaster PE, Washington DC, New York City NY

Beschrijving

13 jan
Reizen van Amsterdam naar New York City NY
Vertrek
Lufthansa
Lufthansa Lufthansa - LH7963 - Uitgevoerd door: United Airlines
09:15 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
11:40 - Newark, Newark Liberty Intl (EWR)
8uur 25min 1 PC Rechtstreeks
Vervoer:  LH7963 Uitgevoerd door:  United Airlines
Reisklasse: Economy
13 jan
Autoverhuur
Jeep Wrangler Unlimited SUV /AC/4dr
A/C 4 aantal deuren bij huurauto 4 Personen
Jeep Wrangler Unlimited SUV /AC/4dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Handgeschakeld
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Leeftijd bestuurder

Minimaal 25, Maximaal 99

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Volle tank bij het ophalen
Algemene betalingsvoorwaarden
95.37 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Newark (Shuttle Service) - Telefoonnummer:

Building 25, Newark, NJ 07114, U.S.A.

Terugbrengen

Newark (Shuttle Service) - Telefoonnummer

Building 25, Newark, NJ 07114, U.S.A.

13 jan
1. New York City NY
Overnachten
Over de bestemming:

Heeft deze beroemde stad nog een introductie nodig? New York heeft verschillende bijnamen, zoals ‘The Big Apple’ en ‘The city that never sleeps’ en is een belevenis voor iedereen op elk moment. Het is een van de meest toonaangevende steden ter wereld en de meeste bezienswaardigheden zijn wereldberoemd.

Vanaf het Empire State Building, Rockefeller Centre, One World Observatory, of vanaf een boot naar het Vrijheidsbeeld heeft u een fantastisch uitzicht over de stad. Geniet van winkelen op 5th Avenue of zie een spectaculaire show op Broadway. Times Square, mag ook zeker niet worden overgeslagen. U kunt natuurlijk ook even de mensenmassa’s mijden in Central Park of bij The Cloisters.

Er zijn teveel musea om te bezoeken, maar een bezoek aan The Museum of Modern Art, het Guggenheim Museum, Museum of Natural History en het 9/11 Memorial met bijbehorend museum wordt met name aangeraden. Voor cafés en restaurants gaat u naar Greenwich Village, Soho, Little Italy of Chinatown. Wanneer u zich een echte New Yorker wilt voelen kunt u naar een wedstrijd van de New York Yankees gaan of naar de Madison Square Gardens om de New York Knicks te zien spelen.

Meer informatie
13 jan
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
14 jan
Autoreis van 342 Kilometers - 3uur 51min
New York City NY
Boston MA
14 jan
2. Boston MA
Overnachten
Over de bestemming:

Boston is de hoofdstad van de staat Massachusetts. In deze oude stad, met een rijke geschiedenis, is genoeg te ontdekken. Boston beschikt over meerdere bezienswaardigheden, musea, historische locaties en diverse wijken met elk een eigen karakter.

Een fantastische manier om deze stad te ontdekken is door het wandelen van de ‘Freedom Trail’. Deze wandelroute van vier kilometer brengt u langs 16 historische hoogtepunten uit de tijd van de Onafhankelijkheidsoorlog. De route begint bij de Boston Common en loopt via het Old State House - waar de Boston Massacre plaatsvond - naar de USS Constitution. Ook ziet u Faneuil Hall, dat tegenwoordig een markthal is dat samen met het ernaast gelegen Quincy Market een gezellig gebied vormt vol winkeltjes en kleine restaurants. Bezoek daarnaast Beacon Hill, een van de meest historische wijken van Boston.

Vlak voor de kust ligt het Boston Harbor Islands National Recreation Area, een groot natuurgebied dat uit talloze eilanden bestaat met vele wandelroutes en fietspaden. Door de ligging aan de Atlantische Oceaan is Boston een ideale locatie om tijdens een excursie op zoek te gaan naar walvissen.

Meer informatie
16 jan
Autoreis van 199 Kilometers - 2uur 5min
Boston MA
Freeport ME
16 jan
3. Freeport ME
Overnachten
Over de bestemming: Sowieso is het al een hele mooie reis naar Freeport, qua natuur. Kennebunkport is één van Maines populairste zomerbestemmingen. Bezoek onderweg Dock Square met haar kleurrijke monument. Ongeveer drie kilometer ten oosten van Kennebunkport’s Dock Square vindt je het vissersplaatsje Cape Porpoise. Vanaf de pier kun je de vissers in de gaten houden en heb je zicht op de Goat Island Lighthouse. Geniet van de schoonheid van dit rustige havenplaatsje met zijn leuke winkeltjes, kruideniers, vismarkten en restaurantjes, bekend om hun verse vis en zeevruchten. Rij verder naar Freeport. Freeport is een mooi kustplaatsje met veel winkels, geweldige restaurants en gezellige cafés.
Meer informatie
16 jan
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
17 jan
Autoreis van 230 Kilometers - 2uur 44min
Freeport ME
Bar Harbor ME
17 jan
4. Bar Harbor ME
Overnachten
Over de bestemming:

Bar Harbor is een kleine kustplaats in de staat Maine. Het is een trendy plaats met een gezellig centrum, dat vroeger bekend stond als hét vakantieoord voor de rijkere Amerikanen.

Het is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het Acadia National Park, maar Bar Harbor zelf is ook zeker de moeite waard. U kunt Bar Harbor ontdekken per fiets, tijdens een wandeltour of vanaf het water per kajak. Bar Harbor staat bekend om de visserij en er wordt hier voornamelijk kreeft gevangen. Het proeven van verse kreeft, deelnemen aan een walvisexcursie en meegaan met een van de kreeftenboten wordt dan ook zeker aangeraden.

Het Acadia National Park is een van de oudste en mooiste nationale parken van Amerika. Het park is gelegen in de staat Maine op Mount Desert Island. In dit nationale park worden hoge kliffen afgewisseld met prachtige bergen, meren en pittorekse dorpjes. Ervaar de schoonheid van Acadia National Park terwijl u over de 43 kilometer lange Loop Road rijdt.

Meer informatie
17 jan
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
18 jan
Autoreis van 449 Kilometers - 5uur 44min
Bar Harbor ME
Quebec
18 jan
5. Quebec
Overnachten
Over de bestemming: De historische stad Québec is de hoofdstad van de gelijknamige provincie, daarom wordt de stad ook wel Québec City genoemd. De hoofdstad heeft een aantal unieke trekpleisters. Het is namelijk de enige stad in heel Noord-Amerika met een nog intacte stadsmuur. De historie is sowieso ontzettend goed bewaard gebleven. Het oude gedeelte van de stad heeft daardoor ook een plek gekregen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Deze bezienswaardigheden en de goede sfeer maken Québec City een populaire stop onder toeristen in Canada. Begin je verkenningstocht door Québec City in het oude gedeelte van de stad, voor het gemak vaak Old Québec genoemd. Loop langs (een gedeelte) van de oude stadsmuur, die wel een kleine vijf kilometer lang is. Bekijk zeker ook Le Cheateau Frontenac. Dit iconische gebouw schijnt het meest gefotografeerde hotel ter wereld te zijn. Wij snappen wel enorm, dit enorme gebouw is vanuit een groot gedeelte van de stad te zien en is absoluut erg mooi om te zien. Maak ook een wandeling over de leuke promenade langs het hotel. Geschiedenisliefhebbers kunnen terecht in het Battlefields Park. De Engelsen en Fransen vochten hier in 1759 een belangrijke slag uit, die van grote invloed was op de Canadese geschiedenis. Op de rand van de stad ligt het Montmorency Falls park. Hier vind je een indrukwekkende waterval, die leuk is om te bekijken. Uiteraard is deze niet zo bijzonder als de Niagara Falls, maar leuk is het wel. Andere leuke bezienswaardigheden in Québec City zijn de Citadel van de stad en de bijzonder fraaie Basilique Cathedrale.
Meer informatie
18 jan
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
19 jan
Autoreis van 255 Kilometers - 2uur 48min
Quebec
Montreal
19 jan
6. Montreal
Overnachten
Over de bestemming: Op het moment dat je de Canadese stad Montréal bezoekt zul je je mogelijk afvragen of je in Noord-Amerika of in Frankrijk bent. Deze stad is een duidelijke mix van twee werelden, die voortvloeit uit het feit dat Montréal oorspronkelijk door de Fransen gesticht is. Ondanks het feit dat de Britten in 1760 Montréal bezetten en drie jaar later officieel in handen kregen, is de Franse identiteit nooit verdwenen uit Montréal. Door migratie vanuit Europa, onder andere door grote aantallen Ieren, nam het aantal Engelstaligen toe. Tegen het einde van de negentiende eeuw nam het aandeel Franstaligen weer toe door de toestroom van Franstaligen vanuit de provincie. Hoewel Montréal (en de hele provincie Quebec) tot de zelfstandigheid van Canada lange tijd tot het Verenigd Koninkrijk behoorde, is de Franse identiteit altijd goed bewaard gebleven. Dat is mede te danken aan de in 1774 door het Britse parlement aangenomen Quebec Act, waarin bepaald werd dat de Franse wet, het rooms-katholicisme en de Franse taal officieel erkend werden in deze kolonie. Nog steeds is Frans de officiële taal in Quebec en dus ook in Montréal, hoewel veel lokale inwoners ook de Engelse taal machtig zijn. Als bezoeker heb je wel snel de indruk dat men koste wat het kost de Franse identiteit vast wil houden. Het nationalistische gevoel komt vooral tot uiting in de grote aanhang die de politieke partij ‘Parti Québécois’ in Montréal heeft. Deze in 1967 opgerichte partij heeft een onafhankelijk Quebec als doel en strijd daarnaast op intense wijze voor het gebruik van de Franse taal in de provincie.
Meer informatie
19 jan
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
20 jan
Autoreis van 549 Kilometers - 5uur 43min
Montreal
Toronto
20 jan
7. Toronto
Overnachten
Over de bestemming: Miljoenenstad Toronto is de grootste en economisch gezien belangrijkste stad van Canada. Hoewel Ottawa de hoofdstad en dus bestuurlijk gezien het middelpunt van het land is, heeft het bedrijfsleven zich vooral gevestigd in Toronto. Dat is mede het gevolg van het feit dat de Canadese beurs, de Toronto Stock Exchange, tot de belangrijkste aandelenbeurzen ter wereld behoort. De wisselwerking tussen migranten die op grote schaal naar Toronto kwamen en bedrijven die zich steeds meer in deze hoofdstad van de provincie Ontario vestigden zorgde vrijwel altijd voor een goede balans tussen werkgelegenheid en de hoeveelheid arbeidskrachten. Dit is samen de stuwende motor geweest tot het uitgroeien van Toronto tot een bloeiende welvarende metropool, waar tegenwoordig vrijwel altijd wel wat te beleven was. Het woord ‘tegenwoordig’ is niet voor niets in de vorige zin gebruikt. Decennialang werd Toronto toch een beetje als een suffige saaie stad gezien. Het is vooral de laatste decennia dat de stad vooral ook leuk geworden is. Dat maakt Toronto niet alleen aantrekkelijker om te wonen, het is hierdoor tevens uitgegroeid tot een geliefde vakantiebestemming.
Meer informatie
20 jan
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
22 jan
Autoreis van 125 Kilometers - 1uur 23min
Toronto
Niagara Falls
22 jan
8. Niagara Falls
Overnachten
Over de bestemming: Canada barst van de natuurwonderen. Er is er eentje die ze met de Verenigde Staten moeten delen: de Niagara Falls. Deze watervallen zijn onderdeel van de Niagara River die de natuurlijke grens vormt tussen Canada en de VS. Aan de Canadese kant is er een stad ontstaan die net als de watervallen de naam Niagara Falls draagt. Het is geen normale stad die gebouwd is om mensen te laten wonen, maar het is eigenlijk een toeristenplaats die uitgegroeid is tot een compleet entertainmentbolwerk. Men probeert aanwezigheid van het geweldige natuurfenomeen zo ver mogelijk uit te buiten. Aan de andere kant is het natuurlijk ook een kwestie van vraag en aanbod. Bezoekers komen speciaal voor de twee enorme watervallen naar deze plek en hebben er dan vaak een flinke rit opzitten. Ter plaatse willen ze vaak ook nog vermaakt worden. Of het is om de kinderen te vermaken. Feit is dat het hart van Niagara Falls meer weg heeft van een soort Las Vegas, inclusief meerdere casino’s, dan van een natuurpark. Het zal de gemiddelde bezoeker waarschijnlijk amper afschrikken. Als je Niagara Falls bezoekt dan heb je aan één overnachting vaak al meer dan genoeg. Waar je wel rekening mee moet houden is dat het weer in Niagara Falls vrij grillig kan zijn. Wil je meer kans hebben op een bezoek aan de watervallen terwijl het mooi zonnig weer is dan kan het erg krap zijn om op één of twee dagen te gokken. Anderzijds zouden wij niet zo goed weten wat je hier langer dan twee dagen zou moeten doen. Vanaf de Canadese stad Niagara Falls kijk je over de Niagara River uit naar de gelijknamige Amerikaanse stad Niagara Falls. Jazeker, ook de plaats aan de ander kant van de grens draagt deze naam. Het is echter geen plaats die verdeeld is over twee landen, maar het zijn twee afzonderlijke plaatsen. De Amerikaanse stad is overigens een stuk ouder dan de gelijknamige Canadese stad. Niagara Falls in Canada werd in het jaar 1903 gesticht, terwijl men aan de Amerikaanse kant zich al halverwege de zeventiende eeuw begon te vestigen en er in de negentiende eeuw al sprake was van een stad.
Meer informatie
22 jan
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
23 jan
Autoreis van 562 Kilometers - 6uur 15min
Niagara Falls
Lancaster PE
23 jan
9. Lancaster PE
Overnachten
Over de bestemming: Lancaster staat bekend om zijn typische Amish dorpjes, waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan. Ontdek de Amish lifestyle door middel van een rondleiding door een authentiek gemeubileerde Old Order Amish boerderij uit 1840. Klim op een paard en maak een tochtje door het dorp zoals de Amish doen. ’s Middags kun je op zoek naar souvenirs: keramiek, handgemaakte tegels of producten van andere ambachten. Eet een authentieke Amish maaltijd met verse hand geplukte ingrediënten.
Meer informatie
23 jan
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
24 jan
Autoreis van 194 Kilometers - 2uur 18min
Lancaster PE
Washington DC
24 jan
10. Washington DC
Overnachten
Over de bestemming: Beroemde bezienswaardigheden in Washington DC zijn het Witte Huis, het Capitoolgebouw en het Washington Monument. Geschiedenisliefhebbers zijn aan het juiste adres in de hoofdstad van de VS; Washington DC biedt een scala aan (gratis) musea en bezit het grootste deel van Amerika's belangrijkste monumenten en gedenktekens. Deze monumenten bevinden zich voornamelijk aan de belangrijkste bezienswaardigheid van DC: de National Mall, een omvangrijke groene strook in het centrum van bijna vier kilometer lang.
Meer informatie
24 jan
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
26 jan
Autoreis van 367 Kilometers - 4uur 6min
Washington DC
New York City NY
26 jan
11. New York City NY
Overnachten
Over de bestemming:

Heeft deze beroemde stad nog een introductie nodig? New York heeft verschillende bijnamen, zoals ‘The Big Apple’ en ‘The city that never sleeps’ en is een belevenis voor iedereen op elk moment. Het is een van de meest toonaangevende steden ter wereld en de meeste bezienswaardigheden zijn wereldberoemd.

Vanaf het Empire State Building, Rockefeller Centre, One World Observatory, of vanaf een boot naar het Vrijheidsbeeld heeft u een fantastisch uitzicht over de stad. Geniet van winkelen op 5th Avenue of zie een spectaculaire show op Broadway. Times Square, mag ook zeker niet worden overgeslagen. U kunt natuurlijk ook even de mensenmassa’s mijden in Central Park of bij The Cloisters.

Er zijn teveel musea om te bezoeken, maar een bezoek aan The Museum of Modern Art, het Guggenheim Museum, Museum of Natural History en het 9/11 Memorial met bijbehorend museum wordt met name aangeraden. Voor cafés en restaurants gaat u naar Greenwich Village, Soho, Little Italy of Chinatown. Wanneer u zich een echte New Yorker wilt voelen kunt u naar een wedstrijd van de New York Yankees gaan of naar de Madison Square Gardens om de New York Knicks te zien spelen.

Meer informatie
26 jan
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
27 jan
Reizen van New York City NY naar Amsterdam
Terug
Lufthansa
Lufthansa Lufthansa - LH7962 - Uitgevoerd door: United Airlines
18:10 - Newark, Newark Liberty Intl (EWR)
07:15 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
+1 dag 7uur 5min 1 PC Rechtstreeks
Vervoer:  LH7962 Uitgevoerd door:  United Airlines
Reisklasse: Economy
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 4.435 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 11
Vlucht 2
Accommodaties 11
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes