Fly & Drive Adembenemend Andalusië
o.v.v. wijzigingen 900 €

Fly & Drive Adembenemend Andalusië

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: maandag 12 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 19 oktober 2024
Ref ID: 1261042
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.800 €
Dit reisidee is gemaakt op: maandag 12 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 19 oktober 2024
Bestemmingen: Malaga, Carmona, Córdoba, Jaén, Granada, Torre Del Mar, Malaga

Beschrijving

19 okt
Reizen van Amsterdam naar Malaga
Vertrek
EasyJet
EasyJet EasyJet - U27889
07:40 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
10:50 - Malaga, Malaga (AGP)
3uur 10min Rechtstreeks Tarief: Standard
Vervoer:  U27889
Reisklasse: Economy
Tarief: Standard
19 okt
Autoverhuur
Nissan Micra /AC/4dr
A/C 4 aantal deuren bij huurauto 4 Personen
Nissan Micra /AC/4dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Handgeschakeld
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Leeftijd bestuurder

Minimaal 23, Maximaal 99

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Volle tank bij het ophalen
Algemene betalingsvoorwaarden
300 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Malaga luchthaven (Shuttle Service) - Telefoonnummer:

Avda. Garcia Morato 42 (Return at nr. 32), Málaga, 29004, Spanje

Terugbrengen

Malaga luchthaven (Shuttle Service) - Telefoonnummer

Avda. Garcia Morato 42 (Return at nr. 32), Málaga, 29004, Spanje

19 okt
1. Malaga
Overnachten
Over de bestemming: Malaga, een bruisende stad in Zuid Spanje Málaga ligt aan de Zuid Spaanse kust. Het kustgebied staat beter bekend als de Costa del Sol. Het maakt onderdeel uit van de autonome regio Andalusië. Málaga is een bruisende stad en na Sevilla de grootste stad van Andalusië. Geliefd bij vakantiegangers als stedentrip, een strandvakantie, maar ook als stop tijdens een rondreis door Andalusië. Een combinatie van boeiende geschiedenis, tradities en mooie bezienswaardigheden maken deze stad populair. De vriendelijke inwoners zorgen voor fijne en ontspannen sfeer. Als stad aan de Costa del Sol, met veel stranden en een zonnig klimaat, is dit een veelzijdige vakantiebestemming. De geschiedenis van Málaga gaat ruim 3000 jaar terug. Verschillende invloeden zijn nog steeds te zien. Vooral in het historisch centrum zie je de mooiste bezienswaardigheden van Málaga. Zo zie je werk van de Romeinen terug bij Teatro Romano (Romeins theater). Zowel het Alcazaba (Moors fort) en het Gibralfaro kasteel zijn door de Moren gebouwd. De Katholieke Koningen drukte ook hun stempel op de stad. Naast de Kathedraal van Málaga vind je een aantal oude katholieke kerken in Málaga centro.
Meer informatie
20 okt
Autoreis van 187 Kilometers - 2uur 10min
Malaga
Carmona
20 okt
2. Carmona
Overnachten
Over de bestemming: Op je rondreis door Andalusie moet je hier zeker stoppen. Carmona , sfeervol middeleeuws, een van de oudste steden van Andalusië. Gesticht door de Carthagers. Was belangrijk als stad bij de Romeinen, de Moren en de Katholieken. Restanten van het verleden zijn nog zichtbaar in de oude wijk: monumentale gebouwen, elegante paleizen, patriciershuizen en mooie kerken. Alle stijlen van Andalusie zijn er te vinden. In de straatjes kun je lekker slenteren. Zij komen allen uit op het centrale plein (terrasjes en nette openbare toiletten).
Meer informatie
20 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
22 okt
Autoreis van 108 Kilometers - 1uur 11min
Carmona
Córdoba
22 okt
3. Córdoba
Overnachten
Over de bestemming: In de binnenlanden van Andalusië vinden we op een hoogte van 122 meter boven zeeniveau Córdoba, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Het is wat grootte betreft de derde stad van Andalusië met ruim 326.000 inwoners. Ondanks dat een derde plaats van grote steden in Andalusië nog altijd betekent dat de stad vrij omvangrijk is, was deze stad in zijn lange geschiedenis ooit een wereldstad. In de tiende eeuw telde de stad 500.000 inwoners waarmee het alleen Constantinopel voor zich moest dulden. Je kunt dus stellen dat de laatste duizend jaar gesproken kan worden van een krimpregio. Op de kortere termijn is dit natuurlijk geenszins het geval. Wat wel duidelijk is hieruit is dat de stad een lange geschiedenis heeft waarvan de sporen nog altijd terug te vinden zijn. Sinds 1984 is de historische binnenstad zelfs opgenomen in de werelderfgoedlijst van Unesco. Als een stad al in de tiende eeuw een half miljoen inwoners heeft betekent dit dat er zelfs toen al een lange geschiedenis was voordat er zoveel mensen zich vestigden in Córdoba. De eerste mensen die zich vestigden in deze regio waren de Tartessos die hier vooral waren om koper en zilver te mijnen. Het waren de Carthagenen die hier al in 250 voor Christus de stad Karduba stichtten. Niet lang daarna deden de Romeinen hier hun intrede. Na de Romeinen waren het de Byzantijnen en de Visgoten die het hier voor het zeggen hadden, tot de komst van de Moren die hier van 711 tot 1236 de scepter zwaaiden. De reconquista bereikte dit gebied dus in 1236 en daarmee werd het Katholieke tijdperk ingeluid. Veel verschillende culturele trends hebben in deze periode ook nog invloed achtergelaten. Tegenwoordig staat Córdoba vooral bekend als cultuurstad en natuurlijk om zijn fantastisch goed geconserveerde oude stad.
Meer informatie
22 okt
Bijgevoegde Excursie | Ticket
City Sightseeing Cordoba Hop-On Hop-Off Tour
City Sightseeing Cordoba Hop-On Hop-Off Tour
2 Ingangs ( Volwassenen vanaf 13 jaar: 2 )
80 minuten 24 hours (9:30-18:00)
Zie de details
23 okt
Autoreis van 120 Kilometers - 1uur 30min
Córdoba
Jaén
23 okt
4. Jaén
Overnachten
Over de bestemming:

De stad Jaén ligt in de gelijknamige provincie in het noordoosten van de regio Andalusië. De stad heeft 112.999 inwoners en ligt in een uitgestrekt landschap overladen met olijfbomen. 25% van de wereldproductie van olijven schijnt uit deze regio van Spanje te komen. De lokale bevolking noemt dit niet voor niets het vloeibare goud. Verder heeft het een belangrijke functie in de regio als universiteitsstad, waardoor de stad een redelijk jonge bevolking heeft en is het steeds meer in opkomst als toeristische bestemming.

Net als de rest van Andalusië heeft ook Jaén een Moorse geschiedenis, welke we bijvoorbeeld terugvinden in het kasteel van Santa Catalina. De regio van Jaén staat verder bekend om zijn grote aantallen kastelen. De stad is gedrapeerd over heuvels en het centrum bevat daardoor veel kronkelende straatjes en steile hellingen, gecombineerd met paleizen in renaissancestijl. Dé bezienswaardigheid van Jaén is echter de enorme kathedraal die duidelijk te zien is in de skyline van de stad.

Meer informatie
25 okt
Autoreis van 93 Kilometers - 1uur 3min
Jaén
Granada
25 okt
5. Granada
Overnachten
Over de bestemming: n het zuidoosten van Spanje ligt Granada. De stad telt ruimt 234.000 inwoners (2016) en is tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Het is de vierde stad van Andalusië. De stad ligt vrij hoog, namelijk 738 meter boven zeeniveau. De historie van Granada Granada kent een lange geschiedenis die begint in de achtste eeuw voor Christus. Toen waren het de Iberische volkeren die hier nederzettingen hadden. Later volgden, net als in andere plekken in Andalusië nog de Feniciërs, Tartessos, Grieken en Carthagers. De nederzettingen op het grondgebied stonden bekend onder de naam Iliberri tot de Romeinen het gebied veroverden in 193 voor Christus. Zo’n 15 kilometer verderop stichtten zij Iliberris. Ronde de zevende eeuw deden de Moren hier hun intrede terwijl enkele kilometers verderop de joden inmiddels een dorpje hadden dat de naam Gárnata droeg. Het huidige Granada werd gesticht in de elfde eeuw. Granada was het laatste bolwerk van de Moren. Uiteindelijk was hier ondergang van het Moorse rijk in 1492. De Moren hebben hier lang stad gehouden en dat zie je ook terug in en rond de stad. Het bekendste voorbeeld hiervan is natuurlijk het Alhambra, maar er is veel meer te zien dat dit wereldberoemde complex.
Meer informatie
25 okt
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
26 okt
Autoreis van 118 Kilometers - 1uur 21min
Granada
Torre Del Mar
26 okt
6. Torre Del Mar
Overnachten
Over de bestemming:

Torre del Mar (Toren van de zee) ligt aan 

Costa del Sol  op ongeveer 32 km ten oosten van Málaga en maakt deel uit van Vélez-Málaga.

Er wonen ongeveer 20.000 inwoners. Torre del Mar is een plaats waar veel mensen hun vakantie door brengen en het is ook zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens je rondreis door Andalusië.

Torre del Mar is van oorsprong een oud vissersdorpje waarvan niet helemaal duidelijk is hoe het ooit is ontstaan. De plaats moet het vooral van het toerisme hebben, maar ooit was dit wel anders. Vroeger was de landbouw de belangrijkste inkomstenbron van de bewoners van Torre del Mar.

Enkele boeren verdienen nog steeds hun geld met de teelt van suikerriet. Het was de teelt van suikerriet die in de 18e eeuw Torre del Mar op de kaart zetten

Meer informatie
28 okt
Autoreis van 36 Kilometers - 34min
Torre Del Mar
Malaga
28 okt
7. Malaga
Tussenstop
Over de bestemming: Malaga, een bruisende stad in Zuid Spanje Málaga ligt aan de Zuid Spaanse kust. Het kustgebied staat beter bekend als de Costa del Sol. Het maakt onderdeel uit van de autonome regio Andalusië. Málaga is een bruisende stad en na Sevilla de grootste stad van Andalusië. Geliefd bij vakantiegangers als stedentrip, een strandvakantie, maar ook als stop tijdens een rondreis door Andalusië. Een combinatie van boeiende geschiedenis, tradities en mooie bezienswaardigheden maken deze stad populair. De vriendelijke inwoners zorgen voor fijne en ontspannen sfeer. Als stad aan de Costa del Sol, met veel stranden en een zonnig klimaat, is dit een veelzijdige vakantiebestemming. De geschiedenis van Málaga gaat ruim 3000 jaar terug. Verschillende invloeden zijn nog steeds te zien. Vooral in het historisch centrum zie je de mooiste bezienswaardigheden van Málaga. Zo zie je werk van de Romeinen terug bij Teatro Romano (Romeins theater). Zowel het Alcazaba (Moors fort) en het Gibralfaro kasteel zijn door de Moren gebouwd. De Katholieke Koningen drukte ook hun stempel op de stad. Naast de Kathedraal van Málaga vind je een aantal oude katholieke kerken in Málaga centro.
Meer informatie
28 okt
Reizen van Malaga naar Amsterdam
Terug
Transavia Holland
Transavia Holland Transavia Holland - HV6116
10:40 - Malaga, Malaga (AGP)
13:45 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
3uur 5min Rechtstreeks Tarief: Basic
Vervoer:  HV6116
Reisklasse: Economy
Tarief: Basic
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.800 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 7
Vlucht 2
Accommodaties 6
Auto's 1
Activiteiten 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes