Autorondreis Romantiek in Oostenrijk
o.v.v. wijzigingen 1.295 €

Autorondreis Romantiek in Oostenrijk

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: maandag 12 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 14 september 2024
Ref ID: 1277806
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.590 €
Dit reisidee is gemaakt op: maandag 12 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 14 september 2024
Bestemmingen: Salzburg, Hallstatt, Zell am See, Bad Kleinkircheim, Graz

Beschrijving

14 sep
Autoreis van 932 Kilometers - 9uur 22min
Utrecht
Salzburg
14 sep
1. Salzburg
Overnachten
Over de bestemming: Salzburg is een stad in Oostenrijk en is de hoofdstad van de gelijknamige deelstaat. De stad is beroemd als de geboortestad van Mozart en organiseert 's zomers de Salzburger Festspiele. De veelbezochte binnenstad staat in haar geheel op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Ze wordt gedomineerd door barokgebouwen, waaronder de dom, en door de vesting Hohensalzburg, een middeleeuwse burcht op een heuvel 120 m boven de stad.
Meer informatie
14 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
16 sep
Autoreis van 85 Kilometers - 1uur 21min
Salzburg
Hallstatt
16 sep
2. Hallstatt
Overnachten
Over de bestemming: Stel je een berglandschap voor met van die prachtige huisjes, denk daar de serene muziek en de zachte stem bij van de televisie schilder Bob Ross en je hebt alvast een impressie van Halstatt. Nee, met die bovenstaande opening doe ik Hallstatt echt onrecht aan, het kleine dorpje aan de oevers van de Hallstättersee is echt uniek. Tot de jaren zestig (1960) was het dorpje alleen met een boot bereikbaar over het meer. Nadat er een weg naar het dorp werd gebouwd is ook gelijk het toerisme naar het dorpje ontstaan. Eerst waren het de Oostenrijkers zelf en later kwamen er meer en meer toeristen. Sterker nog, er kwam een opvallende groep architecten langs – verkleed als toeristen maakte deze groep uit China wel heel erg veel foto’s en tekeningen van de typische details van de huisjes, de pleinen en het kerkje. Niet veel later ontstond er zonder dat de inwoners van Hallstatt het wisten een complete kopie, van het dorp in een pretpark in China. Ondanks dat het dorp niet erg groot is en je het centrum in een uurtje wel kunt bekijken zijn er nog genoeg andere bezienswaardigheden en musea die je kunt bezoeken. Is het lekker weer? Huur dan een bootje of een waterfiets en bekijk het stadje vanuit een ander perspectief. Zoutmijnen van Hallstatt; Het winnen van zout zat de Oostenrijkers vroeger in het bloed, vooral rondom Salzburg werd vroeger veel geld verdient met de zoutmijnen. Het werd vaak ook wel het witte goud uit Oostenrijk genoemd. Hallstatt ligt in het Salzkammergut en is één van de plekken waar je nog kunt zien hoe het zout vroeger uit de mijnen werd gehaald.
Meer informatie
16 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
17 sep
Autoreis van 111 Kilometers - 1uur 44min
Hallstatt
Zell am See
17 sep
3. Zell am See
Overnachten
Over de bestemming: Een schitterende witte gletsjer, superhoge bergen en kristalheldere meren. In dit unieke natuurparadijs aan de rand van 'Nationalpark Hohe Tauern' kunnen actieve en sportieve vakantiegangers, gezinnen en iedereen die ontspanning zoekt zowel 's zomers als ’s winters hun hart ophalen. Het eeuwige ijs van de Kitzsteinhorn gletsjer, de spectaculaire uitzichten op de Schmittenhöhe en met het kristalheldere water van de Zeller See liggen klaar voor een ideale vakantie! Hier kun je 365 dagen per jaar vakantie vieren: de pistes van het 100% sneeuwzekere gletsjerskigebied Kitzsteinhorn met 'Gipfelwelt 3000' en uitkijkplatform garanderen een perfecte wintersportvakantie en de Schmittenhöhe biedt in de zomer fijne wandelroutes en 's winters veelzijdige pistes. Bovendien heb je hier overal en altijd een geweldig uitzicht. 's Zomers staan er onvergetelijke belevenissen op het programma, zoals een boottocht op de Zeller See, de stuwmeren in het hooggebergte bij Kaprun, de Sigmund-Thun-kloof of een rondje golfen op de 36-holes 'Leading Golf Course Zell am See-Kaprun'. De spectaculaire evenementen zoals de wekelijkse Magic Lake Show, maken je vakantie in Oostenrijk helemaal af. 's Avonds kun je trouwens ook heerlijk ontspannen in de TAUERN SPA, een van de modernste wellness-oases van de Alpen.
Meer informatie
19 sep
Autoreis van 166 Kilometers - 2uur 19min
Zell am See
Bad Kleinkircheim
19 sep
4. Bad Kleinkircheim
Overnachten
Over de bestemming: Van alle dorpen in Karinthië is Bad Kleinkirchheim misschien wel één van de bekendste dorpen. Sinds enkele jaren exploiteert de bekende vakantiehuisjes aanbieder Landal hier een luxe vakantie resort met praktisch alle voorzieningen die je nodig hebt tijdens een vakantie. Goed je komt niet alleen voor de leuke vakantiewoningen naar Bad kleinkirchheim. De omgeving is een paradijs voor buitensporters wandelen, fietsen, watersport golfen en ook bergbeklimmen om maar een paar dingen op te noemen. Het dorp bruist van de adrenaline en ’s avonds is iedereen moe en voldaan van alle activiteiten. Vervelen is dus echt onmogelijk in Bad Klein Kirchheim. Naast de vele activiteiten kun je er ook heerlijk tot rust komen in de Thermen Römerbad of een paar holes golfen op de 18 holes golfbaan met het mooiste uitzicht over de Nockberg.
Meer informatie
19 sep
Geselecteerd hotel:
3 Nachten
22 sep
Autoreis van 183 Kilometers - 2uur 23min
Bad Kleinkircheim
Graz
22 sep
5. Graz
Overnachten
Over de bestemming: Wat is de tweede grootste stad van Oostenrijk? Graz! Ik durf te wedden dat je buurman of buurvrouw nog nooit van deze stad heeft gehoord. Toch is het met ruim 294.236 inwoners (stand 1 januari 2021) de tweede stad van Oostenrijk en tevens de hoofdstad van het Oostenrijkse bundesland Steiermark. De Stad is gelegen aan de rivier de Mur en ligt praktisch aan de voet van de Alpen. Zelf ben ik als schrijver voor Alles over Oostenrijk bijna maandelijks in Graz te vinden. Ik woon namelijk in de buurt en voor veel zaken ben ik gebonden aan Graz. De historische binnenstad van Graz is sinds 1999 opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco en dat is niet voor niks natuurlijk. Het is namelijk de grootste middeleeuwse binnenstad van Midden-Europa. Als industriestad doet Graz het economisch gezien ook erg goed. Het is namelijk een belangrijk knooppunt voor de export naar Slovenië en de andere delen van het voormalige Joegoslavië. Puchwerk in Graz Tevens is Graz bekend vanwege het Puchwerk, Ondertussen is dit grote fabrieksterrein inclusief de fabrieken in bezit van de autobouwer Magna Steyr. Momenteel worden er diverse modellen van Mercedes (G-klasse) en de Mini (Countryman en Paceman) gebouwd in de fabrieken. Heel vroeger werden hier de beroemde Puch brommers gemaakt.
Meer informatie
24 sep
Autoreis van 1107 Kilometers - 10uur 55min
Graz
Utrecht
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten.

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.590 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 5
Accommodaties 5

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes