Autorondreis Slovenië & Oostenrijk
o.v.v. wijzigingen 933 €

Autorondreis Slovenië & Oostenrijk

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: maandag 12 februari 2024 - Vertrek : zondag 15 september 2024
Ref ID: 1277817
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.866 €
Dit reisidee is gemaakt op: maandag 12 februari 2024 - Vertrek : zondag 15 september 2024
Bestemmingen: Kitzbühel, Bled, Ljubljana, Postojna, Neurenberg

Beschrijving

15 sep
Autoreis van 917 Kilometers - 9uur 24min
Utrecht
Kitzbühel
15 sep
1. Kitzbühel
Overnachten
Over de bestemming: Kitzbühel is een gemeente in de Oostenrijkse deelstaat Tirol, en maakt deel uit van het district Kitzbühel. Kitzbühel telt circa 8544 inwoners. Mede door zijn goede ligging groeide Kitzbühel uit tot een van de meest prestigieuze skioorden van Oostenrijk. Veel wintersporters bezoeken het skigebied en jaarlijks verzamelt de wereldtop van skiërs zich voor de afdaling van de bekende Hahnenkamm. Het dorp biedt toegang tot 170 kilometer piste en twee snowparks. Iets hoger dan de stad ligt de Schwarzsee, een meer dat veelvuldig in het jaar gebruikt wordt.
Meer informatie
20 sep
Autoreis van 250 Kilometers - 3uur 21min
Kitzbühel
Bled
20 sep
2. Bled
Overnachten
Over de bestemming: Het bekendste meer van Slovenië is zonder twijfel het meer van Bled (Blejsko jezero). Jaarlijks trekken tienduizenden toeristen naar deze populaire bezienswaardigheid in Slovenië Bled om het bijzondere bergmeer met het eilandje met kerk in het midden te bewonderen. Dit eiland is op vrijwel alle foto’s over Bled te zien en wordt ook veelvuldig gebruikt op ansichtkaarten en overige foto’s over Slovenië. Als je in Bled bent geweest snap je waarom dit bergmeer zo’n aantrekkingskracht heeft op toeristen. Verscholen in een bergachtig landschap ligt een prachtig meer met in het midden een klein eiland waar alleen een kerk met een paar bomen op lijkt te staan. Met name in het voorjaar en zomer is Bled op zijn mooist en zorgen de groene bomen voor een haast sprookjesachtige sfeer.
Meer informatie
24 sep
Autoreis van 60 Kilometers - 42min
Bled
Ljubljana
24 sep
3. Ljubljana
Overnachten
Over de bestemming: Ljubljana is de grootste stad van Slovenië en tevens de hoofdstad van het land. De stad ligt op de oevers van de rivier Ljubljanica en wordt door de rivier letterlijk in tweeën gesplitst. De rivier is lange tijd een belangrijke inkomstenbron geweest voor de stad maar tegenwoordig vind je langs de oevers in het historische gedeelte van de stad gezellige terrassen en de markt van Ljubljana. Ljubljana, de verassende hoofstad van Slovenië Ljubljana komt niet direct op bij mensen die denken aan een stedentrip, toch is de stad een ideale plek voor een korte citytrip van een weekend of midweek. Ondanks dat er geen wereldberoemde bezienswaardigheden in Ljubljana te vinden zijn is de stad een geweldige stad om te bezoeken. Het historische centrum behoort tot de mooiste van Slovenië en biedt geschiedenis, traditie, stijl, kunst en cultuur en ademt zowel een Midden Europese als Middellandse zee sfeer. Een ander bijzonder punt aan Ljubljana is de architectuur, veel gebouwen in het centrum van de stad hebben een mix van jugendstil en barok wat zorgt voor een bijzonder geheel. En dankzij de ruim 50.000 studenten die in de stad leven is Ljubljana tevens een levendige en dynamische stad met veel culturele evenementen.
Meer informatie
26 sep
Autoreis van 54 Kilometers - 38min
Ljubljana
Postojna
26 sep
4. Postojna
Overnachten
Over de bestemming: De grotten van Postojna (Postojna Cave) zijn één van de populairste attracties van Slovenië. Jaarlijks trekt deze toeristische trekpleister ruim een half miljoen bezoekers. Als je op vakantie bent in Slovenië mag een bezoek aan deze grot dan ook zeker niet ontbreken. Vooral tijdens een vakantie naar Slovenië met kinderen is het bezoeken van de grotten van Postojna een must-do. De kinderen zullen hun ogen uitkijken in deze schitterende grot! En dankzij de centrale ligging van de grotten midden in Slovenië ben je in minder dan wee uur rijden vanuit Trieste, Koper of Venetië bij de grot waardoor het een prima activiteit is voor een leuk dagje weg tijdens je vakantie. Het enorme grottencomplex van Postojna (Postojnska jama in Sloveens) behoren tot de langste grottenstelsels van de wereld. In totaal bestaat het grottencomplex uit maar liefst 21 kilometer, dit kan echter nog meer zijn aangezien er momenteel nog maar 21 kilometer aan tunnels in ontdekt. Hiermee is de grot de langste druipsteengrot van Slovenië en de op een na langste van de wereld. Van die 21 kilometer is er ongeveer zes kilometer opengesteld voor het publiek.
Meer informatie
28 sep
Autoreis van 629 Kilometers - 6uur 23min
Postojna
Neurenberg
28 sep
5. Neurenberg
Overnachten
Over de bestemming: Neurenberg is een stad in het midden van de Duitse deelstaat Beieren. De stad telt circa 501.072 inwoners. Samen met de omliggende gemeenten Fürth, Erlangen en Schwabach vormt het de zogeheten Metropolregion Nürnberg, een agglomeratie van 2,5 miljoen inwoners.
Meer informatie
29 sep
Autoreis van 619 Kilometers - 6uur 21min
Neurenberg
Utrecht
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten.

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.866 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 5
Accommodaties 5

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes