Autorondreis Grand Tour Polen
o.v.v. wijzigingen 1.162 €

Autorondreis Grand Tour Polen

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 11 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 7 september 2024
Ref ID: 1280555
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.323 €
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 11 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 7 september 2024
Bestemmingen: Berlijn, Poznan, Torun, Gdansk, Olsztyn, Białystok, Warschau, Zakopane, Wroclaw, Dresden

Beschrijving

07 sep
Autoreis van 636 Kilometers - 6uur 37min
Utrecht
Berlijn
07 sep
1. Berlijn
Overnachten
Over de bestemming: De Duitse hoofdstad Berlijn behoort al jarenlang tot de top tien van populairste steden van Europa als het gaat om stedentrips en schoolreisjes. Er zijn voldoende redenen te noemen om Berlijn te bezoeken. Voor velen is de belangrijkste beweegreden om naar Berlijn te komen het roemruchte verleden van een in twee delen gesplitste stad, waarvan een democratisch westers deel een exclave vormde binnen het Oostblok ten tijde van de Koude Oorlog. De tweedeling van Berlijn en de Berlijnse Muur waren tot de val van de Muur in 1989 de belangrijkste reden om Berlijn toentertijd te bezoeken. Gefascineerd door het idee dat je bijna doordrong tot het hart van het Sovjet bolwerk en dat een grote betonnen muur een werkelijke fysieke grens vormde tussen oost en west trokken toen al grote aantallen toeristen richting Berlijn. Sinds de val van de Muur is de stad eigenlijk alleen maar interessanter geworden. Enerzijds is er het verleden, waarvan nu nog diverse elementen zichtbaar zijn in de stad, anderzijds is er een stad ontwikkeld die niet vanuit één centrum een normaal groeipatroon heeft doorstaan tijdens een belangrijke naoorlogse periode, maar een stad die voortkomt uit losse gebieden die een enorme inhaalslag gemaakt hebben waarbij de inrichting en architectuur soms aanzienlijk afwijkt van wat men gewend is. Wat eigenlijk een must-do is, is om je vooraf goed in de geschiedenis van de stad te verdiepen. Dit zal je helpen om te begrijpen waarom dingen in Berlijn zijn zoals ze zijn. Verder is Berlijn schoon, relatief veilig en zijn de mensen gastvrij. Het is gewoonweg een aangename stad om te vertoeven.
Meer informatie
09 sep
Autoreis van 272 Kilometers - 3uur 1min
Berlijn
Poznan
09 sep
2. Poznan
Overnachten
Over de bestemming: Poznań is een stad in het westen van Polen. De stad ligt aan de rivier de Warta en telt circa 546.829 inwoners, waarmee het de vijfde stad van het land is. Het mooiste stadhuis ten noorden van de Alpen, in Renaissance stijl opgetrokken met zijn mechanische geiten die rond het middaguur rondspringen, het enige schilderij van Monet in Polen, de unieke gezelligheid en de Sint Maarten Croissant - de duizend jaar oude stad aan de rivier de Warta heeft iets om over op te scheppen. Vanuit de ramen van het Rogalowe Museum zie je het stadhuis met een voorgevel versierd met bogen en beelden van de koningen van de Jagiellonische dynastie op de bovenste verdieping. Op een klein platform boven de klok, elke dag om twaalf uur 's middags, op het geluid van de hoornblazer, komen twee mechanische geiten tevoorschijn die elkaar rammen. Volgens de legende ontsnapten de dieren direct onder het koksmes, dat verondersteld werd ze te bereiden als het hoofdgerecht voor de notabelen die eeuwen geleden de installatie van het eerste uurwerkmechanisme in het stadhuis vierden. Het plein wordt omringd door barokke huizen en vier fonteinen: Prozerpina, Apollo, Mars en Neptunus. Voor het stadhuis staat een schandpaal met daarop een beulsfiguur - de meest populaire ontmoetingsplaats voor de inwoners van Poznań. Een beetje verborgen is de Bamber's Put met een beeld van een vrouw die water draagt in een volkskostuum. Het herinnert aan de tijd toen Poznan in de 18e eeuw als haven werd gekozen door kolonisten aan de overkant van de Oder, genaamd Bambers. Poznan was een stad van vele culturen, waar Polen, Duitsers en Joden naast elkaar leefden.
Meer informatie
11 sep
Autoreis van 186 Kilometers - 2uur 27min
Poznan
Torun
11 sep
3. Torun
Overnachten
Over de bestemming: Torun is zowel in Polen als daarbuiten heel bekend geworden, o.a. dankzij de astronoom Nicolaus Copernicus en de smaak van zijn bekende gembercake. De goed geconserveerde historische binnenstad staat sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het historische hart bestaat uit een goed bewaarde wooncomplex van middeleeuwse architectuur. Als rijke Hanzehaven was Torun één van de belangrijkste handels en cultuurcentra in dit gedeelte van Europa. Het heeft nog steeds de magnifieke Gothische gebouwen die getuigen van de voorbije grandeur van de stad. Er zijn verschillende in het oog springende burgerhuizen met het prachtig gedecoreerde ‘huis onder de ster’. Het middeleeuwse oude stadscomplex van Torun omvat bovendien ook de ruïnes van een Teutoons ridderkasteel. Het moderne Torun is een zich snel ontwikkelend academisch centrum met zijn Nicolaus Copernicusuniversiteit en de stad heeft ook een groot aantal van aantrekkelijke artistieke evenementen. Tegenwoordig telt de stad ongeveer 30.000 studenten.
Meer informatie
11 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
12 sep
Autoreis van 181 Kilometers - 1uur 47min
Torun
Gdansk
12 sep
4. Gdansk
Overnachten
Over de bestemming: De hoofdstad van de provincie Pommeren, die samen met Gdynia en Sopot de Driesteden vormt, waar een rijke historie en een aantrekkelijke moderne stad samenkomen. Gdańsk – Stad van de Vrijheid en van Solidariteit De stad met een duizendjarige traditie, de maritieme hoofdstad van Polen en één van de grootste havens in de Baltische Zee Dit is een plek die altijd vervuld zal zijn met de geest van vrijheid en moed. De Latijnse spreuk “Nec Temere, Nec Timide", het motto van de stad van Neptunus, geeft het best het karakter weer van deze voormalige Hanzestad. De wieg van Vrijheid en Solidariteit Drie 42-meter hoge kruizen met ankers – het Monument voor de gestorven havenarbeiders 1970 staat op het Solidariteit-plein, naast het Europees Centrum voor Solidariteit, een interactief museum dat over het vrijheidsstreven van de Polen gaat. Dit is het verhaal van de strijd tegen het communistische regime, over hoop en opoffering, die de volkeren gevangen achter het IJzeren Gordijn zich moesten troosten en over de schitterende overwinning die zij uiteindelijk behaalden, waarmee hun eigen lot en dat van de wereld veranderde. Vlak ernaast, op de scheepswerf van Gdansk, begon in augustus 1980 een beroemde staking, die al snel heel Polen inspireerde en de autoriteiten van de Poolse Volksrepubliek dwong tot talrijke concessies, waaronder de legalisering van de vakbond Solidariteit. Het Museum over de Tweede Wereldoorlog bevat een van de grootste tentoonstellingen ter wereld over dit bloedige conflict. De hoofdexpositie bevindt zich 14 meter onder de grond en vertelt het verhaal van de helden van Westerplatte en het Poolse postkantoor in Gdańsk, die als eerste heldhaftig weerstand boden aan de nazi 's. In het museum leren we over de oorlog vanuit het perspectief van vele naties en vele regio's in de wereld.
Meer informatie
14 sep
Autoreis van 184 Kilometers - 1uur 53min
Gdansk
Olsztyn
14 sep
5. Olsztyn
Overnachten
Over de bestemming: Olsztyn is perfect gelegen midden in de natuur. Dit visitekaartje van Warmië en Mazurië huisvest binnen de stadsgrenzen verschillende meren en een groot boscomplex. Het overal aanwezige groen bedekt de gotische en art nouveau-gebouwen en onderstreept de kleuren van de stad. Olsztyn is de hoofdstad van de regio en ligt centraal daarin. In het centrum staat de torenhoge kathedraal van St. Jacobus, de indrukwekkende tempel van baksteen die meer dan zes eeuwen lang als bisschoppelijke zetel fungeerde. De gotische Jakobskathedraal heeft een fantastische akoestiek dat niet geheel onbelangrijk is met het oog op de hier gehouden zomerse orgelconcerten.
Meer informatie
14 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
16 sep
Autoreis van 230 Kilometers - 3uur 37min
Olsztyn
Białystok
16 sep
6. Białystok
Overnachten
Over de bestemming: In feite gaat de geschiedenis van Bialystok al terug tot de vijftiende eeuw. Eeuwenlang hebben mensen van verschillende nationaliteiten zich in de stad gevestigd. Toen in 1862 de spoorlijn Warschau-Petersburg werd aangelegd, kwamen veel nieuwe inwoners naar de stad, voornamelijk van Russische, Duitse en Joodse nationaliteit. Dit inspireerde inwoner Ludwik Zamenhof om voor iedereen een gemeenschappelijke, universele taal te creëren. Ja het was juist in Bialystok dat Esperanto is ontstaan! Vlak achter de Rynek, in een parkje, staat een standbeeld opgedragen aan Zamenhof en in het Zamenhof Centrum is een tentoonstelling met evocaties, waarbij Zamenhof tegen het decor van zijn geboortestad, het vroegere Bialystok, wordt belicht. Hierdoor krijgt de bezoeker meteen een historische kijk op deze stad geboden. Op de eerste verdieping omvat de bibliotheek de grootste collectie boeken ter wereld, die in het Esperanto geschreven zijn. Bialystok, vroeger een florerend textielcentrum, is nu een wijds opgezette metropool. Door de witte, lage gebouwen in het centrum doet deze hoofdstad van Podlasie denken aan Russische steden als Odessa. Vooral de voornaamste straat, de Rynek, met zijn oude pandjes in lichte pasteltinten, het witte stadhuis midden op een plein en de classicistische gebouwen dragen hiertoe bij. Bialystok werd ontworpen als privé stad voor de magnaat Jan Klemens Branicki - grote hetman van de kroon, gekend voor zijn fijne smaak en zijn elegante bals. Het barokke Branicki-paleis in het centrum van de stad is van hem, net als de tuinen eromheen, nu een landschapspark. De magnaat bouwde ook het stadhuis, de school en zelfs het 18de-eeuwse gebouw voor de brandweer, dat momenteel gebruikt wordt als Nationaal Archief. Het Branicki-paleis werd in 1944 door de terugtrekkende Duitsers in brand gezet, die eveneens de stad grotendeels vernietigden en de helft van de bevolking, vooral joden, ombrachten.
Meer informatie
18 sep
Autoreis van 199 Kilometers - 2uur 19min
Białystok
Warschau
18 sep
7. Warschau
Overnachten
Over de bestemming: Het koninklijke kasteel, het kasteelplein met de zuil van koning Zygmunt III Waza en de Oude Stad zijn, naast het Paleis van Cultuur en Wetenschap, de bekendste attracties van Warschau. Onsterfelijk gemaakt op duizenden foto’s en postkaartjes, zijn ze niet alleen een symbool van Warschau maar ook van Polen geworden. Elk jaar bezoeken miljoenen toeristen de hoofdstad. Warschau heeft naast monumenten of moderne kantoorarchitectuur, nog veel meer te bieden. De populairste toeristische trekpleisters zitten verstopt achter de verdedigingsmuren. Die zijn gebouwd tussen de 13e en de 16e eeuw, heropgebouwd na de oorlog en ze leiden van het Koninklijk Kasteel langs de toegangspoort “Barbakan” naar de oever van de Vistula. Barbakan is één van de best bewaard gebleven vestingwerken. Nu is er een permanente tentoonstelling van het Museum van Warschau in ondergebracht. Halverwege tussen het Koninklijk Kasteel - „Zamek Królewski” en Barbakan ligt het rechthoekige oude stadsplein “Rynek Starego Miasta”. In de 13e en 14e eeuw was dit het belangrijkste plein in de stad. De mooie gevels van de historische huizen rond de stad, de smalle straatjes en woonhuizen erlangs, die meestal allemaal heropgebouwd zijn na de oorlog, nodigen je uit voor mooie wandelingen in de oude stad.
Meer informatie
18 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
20 sep
Autoreis van 417 Kilometers - 5uur 27min
Warschau
Zakopane
20 sep
8. Zakopane
Overnachten
Over de bestemming: Zakopane, de wieg van het Poolse bergtoerisme, ligt in de prachtige vallei aan de voet van het Tatra-gebergte. Het draagt ​​met trots de naam van de winterhoofdstad van Polen, maar ook in de andere seizoenen is het even aantrekkelijk. Veel toeristen komen hier vanwege het Tatra gebergte, maar de stad zelf is ook erg interessant, dus als het weer wat minder is, zul je je hier zeker niet vervelen. Het symbool van Zakopane is beslist de Zakopane- architectuur stijl, die perfect harmonieert met het landschap van de Tatra. Deze stijl ontstond aan het einde van de 19e eeuw dankzij schilder, schrijver, kunst criticus en journalist Stanisław Witkiewicz. Het oudste object gebouwd volgens richtlijnen van Witkiewicz is de Koliba-villa, gemaakt van hout in de jaren 1892-1893; tegenwoordig herbergt het het Stanisław Witkiewicz Museum. De opmerkelijke schoonheid van de constructie is te zien in de Pod Jedlami-villa, gebouwd met een hoge stenen fundering, talrijke dakranden en sculptuurornamenten op gevels. Het klassieke voorbeeld van de Zakopane-stijl is een kleine kapel in Jaszczurówka. Veel gebouwen in die stijl zijn te vinden bij een van de beroemdste straten van Polen: Krupówki. Deze promenade is het echte hart van de stad. Er zijn hier veel souvenirwinkels, restaurants waar u lokale lekkernijen kunt proeven, kraampjes met een speciale bergkaas (waaronder de meest populaire - oscypek), maar ook cafés, pubs en galerijen. Het is een plek waar één van de beste bakstenen gebouwen te vinden is en gebouwd in de Zakopane-stijl, namelijk het Tatra Museum. De prachtige collecties van het museum zijn gewijd aan de aard van de Tatra, de geschiedenis van het toerisme in de Tatra en de folklore van hooglanders uit de Podhale regio.
Meer informatie
20 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
22 sep
Autoreis van 388 Kilometers - 4uur 29min
Zakopane
Wroclaw
22 sep
9. Wroclaw
Overnachten
Over de bestemming: De hoofdstad van de provincie Neder-Silezië is met zijn eeuwenlange geschiedenis, die de vele monumenten die hier voorkomen beïnvloedt, het belangrijkste culturele, economische, academische en toeristische centrum van Zuidwest-Polen; een stad die zeer rijk is aan attracties voor elke toerist... De stad van de bruggen Op de Oder varen schepen langs, bijna zoals in Venetië. Meer dan honderd bruggen en loopbruggen verbinden de oevers van de stad - hun aantal maakt doet in Europa denken aan Venetië, Amsterdam, Sint-Petersburg of Hamburg. 45 meter boven de grond hangt de hoogste in Wroclaw, de Heksenbrug, die de torens van de gotische Sint Maria Magdalena kathedraal met elkaar verbindt. De Grunwaldbrug is de keizer van Wrocław - het is al meer dan honderd jaar het uithangbord van de stad. Zijn baanbrekende constructie maakt zowel overdag als 's nachts indruk, wanneer zijn charme wordt benadrukt door de spectaculaire verlichting.
Meer informatie
24 sep
Autoreis van 276 Kilometers - 3uur 5min
Wroclaw
Dresden
24 sep
10. Dresden
Overnachten
Over de bestemming: Dresden is een onder toeristen geliefde stad die in het oosten van Duitsland gesitueerd is. Ten tijde van de tweedeling van Duitsland lag Dresden in de communistische Duitse Democratische Republiek. Na de Val van de Muur is het communisme in rap tempo verdwenen. Tegenwoordig is Dresden een romantische sfeervolle stad waar men graag vertoeft. Niet voor niets dat er jaar op jaar records sneuvelen op het gebied van toerisme. Dresden telt ruim een half miljoen inwoners. Daarmee is de stad iets kleiner dan bijvoorbeeld Rotterdam, om maar even een indruk te geven. Als je Dresden bezoekt dan zul je het gevoel hebben dat de stad een stuk kleiner is dan Rotterdam. Dat komt vooral door de beperkte hoogbouw. Dresden en Rotterdam hebben overigens twee belangrijke overeenkomsten: beide steden liggen aan een grote rivier en beide steden hebben zwaar te lijden gehad onder bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog. In Dresden heeft men ervoor gekozen om tijdens de wederopbouw van de binnenstad historische gebouwen zoveel mogelijk te reconstrueren. Vandaar dat je als bezoeker niet altijd door hebt dat veel van de bouwwerken die je in het centrum van Dresden ziet na de oorlog gebouwd zijn.
Meer informatie
26 sep
Autoreis van 712 Kilometers - 7uur 11min
Dresden
Utrecht
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten.

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.323 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 10
Accommodaties 10

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes