Autorondreis Nederland van boven
o.v.v. wijzigingen 623 €

Autorondreis Nederland van boven

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 23 februari 2021 - Vertrek : maandag 3 mei 2021
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.245 €
Beschrijving
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 23 februari 2021 - Vertrek : maandag 3 mei 2021
Bestemmingen: Giethoorn, Delfzijl, Schiermonnikoog, Harlingen
Thema
Benelux
Rondreizen
03 mei
Autoreis van 128 Kilometers - 1uur 32min
Utrecht
Giethoorn
03 mei
1. Giethoorn
Overnachten
Informatie over de stad: In Giethoorn, een typisch Hollands plaatsje in Overijssel, kunt u perfect zien hoe Nederlanders graag met en op het water leven. In een omgeving vol meertjes, rietlanden en bosgebied bevindt zich dit mooie plaatsje met z’n vele fraaie boerderijen met rieten daken en karakteristieke houten bruggetjes. Giethoorn is ontstaan als nederzetting van veenontginners. Door de vervening in de omgeving ontstonden plassen en meren en bouwde men huizen op de eilandjes ertussenin. Dat betekende dat ze alleen bereikbaar waren over bruggetjes óf met een typisch Gieters bootje, een zogenaamde ‘punter’, een smal bootje die wordt voortbewogen met een lange stok door een ‘punteraar’ Er is gelukkig weinig veranderd in Giethoorn. Nog altijd zijn de hoge houten bruggetjes er en kunt u er varen met een ‘punter’, maar ook met een fluisterbootje of rondvaartboot. Tijdens een 1 of 2 uur durende rondvaart komt u langs de prachtige 18de en 19de boerderijen en vaart u onder de bruggetjes door. Niet ver van Giethoorn vind je er ook oude Zuideerzeestadjes Vollenhove en Blokzijl. Als je van exclusieve restaurants houdt, breng dan een bezoek aan toprestaurant Kaatje bij de Sluis * in Blokzijl. Voor natuurliefhebbers is Nationaal Park De Weerribben-Wieden ook beslist een aanrader.
Meer informatie
06 mei
Autoreis van 118 Kilometers - 1uur 31min
Giethoorn
Delfzijl
06 mei
2. Delfzijl
Overnachten
Informatie over de stad: De havenplaats Delfzijl is ontstaan bij een drietal sluizen, de Dorpsterzijl, Slochterzijl en Scharmsterzijl, waarvan wel beweerd wordt dat ze in 1272 door monniken zijn geslagen. In 1317 kwam er een sluis in de Delf, het latere Damsterdiep, bij. De zijlrechten werden toen vastgelegd. De plaats aan de Eems had potenties om zich tot havenplaats te ontwikkelen. In de 14e eeuw is sprake van activiteiten die ten koste van het bloeiende Appingedam gingen. Delfzijl was in het begin van de 16e eeuw als strategische plek voorzien van een blokhuis. In 1580 is een vierkante schans bij de sluis aangelegd en ten oosten daarvan de eerste kerk. Na verovering door de Staatse troepen in 1591 werd de vesting versterkt en gemoderniseerd met een zestal bastions en een brede gracht. De plaats, vesting en zijlen leden veel schade tijdens de Kerstvloed van 1717. De vesting is aan het einde van de Franse tijd in 1813 opnieuw in staat van verdediging gebracht, waarna een langdurig beleg volgde. Vesting Delfzijl is pas in 1875 ontmanteld.
Meer informatie
08 mei
Autoreis van 62 Kilometers - 1uur 4min
Delfzijl
Wadlopen
08 mei
3. Veerboot Lauwersoog
NATURE - Tussenstop
Informatie over de stad: Hier bij de veerboot is een overdekt parkeerplaats waar de auto gestalt kan worden. Schiermonnikoog zelf is auto vrij. Aangekomen in de haven van Schiermonnikoog, kun je gemakkelijk de bus pakken naar het dorp waar het hotel zich bevindt.
08 mei
Autoreis van
Wadlopen
Schiermonnikoog
08 mei
4. Schiermonnikoog
Overnachten
Informatie over de stad: Schiermonnikoog is één van de meest wilde, ongerepte plekken van Nederland. Het is gevormd door zeestromen, wind en stuivend zand. En dat gaat nog steeds door. Door afkalving en aanslibbing schuift het eiland steeds verder naar het oosten. In grote delen van het eiland mag de natuur haar gang gaan, zonder dat de mens ingrijpt. Zulke plekken vind je in Nederland niet veel. Schiermonnikoog is de kleinste gemeente van Nederland, met maar één dorpje waar nog geen 1000 mensen wonen. Auto’s zijn hier overbodig en ook niet toegestaan. Maar geen zorgen: de fiets en de bus zijn een prima alternatief. Of je gaat lopen. Want het eiland is 18 kilometer lang en 4 kilometer op zijn breedst. Er ligt een uitstekend netwerk van fiets-, voet- en ruiterpaden. Hoe klein het eiland ook is, het is rijk aan landschappen: duinen, strand, bossen, polders en wad. Je vindt hier de helft van alle planten en bloemen die in Nederland voorkomen. Ook zijn er meer dan 300 vogelsoorten gespot. Geen wonder dat Schiermonnikoog is uitgeroepen tot een van de twintig Nationale Parken in Nederland, die samen een beeld geven van de verscheidenheid aan landschappen in Nederland. Bezoek Nationaal Park Schiermonnikoog, dit park mag je niet missen.
Meer informatie
12 mei
Autoreis van
Schiermonnikoog
Nationaal park Lauwersmeer
12 mei
5. Haven Lauwersoog
NATURE - Tussenstop
12 mei
Autoreis van 84 Kilometers - 1uur 1min
Nationaal park Lauwersmeer
Harlingen
12 mei
6. Harlingen
Overnachten
Informatie over de stad: Volgens velen is Harlingen de mooiste van de Friese Elfsteden. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, maar Harlingen heeft in elk geval iets wat de andere tien niet hebben: de unieke sfeer van een echte havenstad. Tijdens het watersportseizoen is Harlingen een levendige, bruisende stad. Maar ook in de winter zorgen de verschillende havens voor ‘leven in de brouwerij’. De ruim 500 (!) monumenten die de stad kent, weerspiegelen het rijke verleden. Dat historische decor herbergt niet alleen tal van schilderachtige plekjes, maar ook een keur aan bijzondere winkels, gezellige cafés, goede restaurants, verschillende musea en een flink aantal galeries. Een paar keer per jaar zorgen bijzondere evenementen voor extra gezelligheid: de Zoutsloter Kerstmarkt, het ‘Lanenkaatsen’ (derde week van juni) en de Visserijdagen (eind augustus). Met de zee direct naast de deur biedt Harlingen natuurlijk prachtige mogelijkheden voor verschillende vormen van watersport: zeilen, vissen, surfen, zwemmen, etc. Maak eens een rondvaart langs de singels en de havens. Of ga een dagje naar Vlieland of Terschelling; wanneer u gebruik maakt van de sneldienst is dat prima te doen.
Meer informatie
14 mei
Autoreis van 164 Kilometers - 1uur 54min
Harlingen
Utrecht
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.245 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 6
Accommodaties 4

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!
Meer ideeën