Autorondreis La belle vie | Frankrijk
o.v.v. wijzigingen 1.126 €

Autorondreis La belle vie | Frankrijk

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: maandag 1 maart 2021 - Vertrek : vrijdag 1 oktober 2021
Ref ID: 1289683
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.251 €
Dit reisidee is gemaakt op: maandag 1 maart 2021 - Vertrek : vrijdag 1 oktober 2021
Bestemmingen: Vichy, Albi, Oranje, Plan-de-la-Tour, Grenoble, Beaune

Beschrijving

01 okt
Autoreis van 884 Kilometers - 8uur 58min
Utrecht
Vichy
Op de eerste dag reist u naar de Auvergne. Er zijn 2 routes mogelijk die nagenoeg evenleng zijn: via Orléans of via Nevers in Bourgondië. Dicht langs de route via Orléans is het leuk om een tussenstop in Bourges te maken om een van de allermooiste gotische kathedralen van Frankrijk te bewonderen. En neemt u toch de Nevers-route: maak dan eens een stop bij Moulins.
01 okt
1. Vichy
Overnachten
Over de bestemming: Vichy is een stad in het departement Allier en is bekend vanwege haar thermen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Vichy de hoofdstad van het zogenaamde Vichy-Frankrijk. Vandaag de dag staat dit stadje niet alleen meer bekend vanwege haar thermen, maar ook als een van de mooiste plaatsjes in de regio Auvergne. Er is dan ook genoeg te zien en te doen in deze leuke stad. In de eerste plaats zijn de beroemde thermen natuurlijk een bezoekje waard. Ook de prachtige kerk Saint Blaise is de moeite waard om te bezoeken. De opera is een mooi voorbeeld van architectuur in de Art nouveau stijl. Vichy is een prachtige stad en een prima uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in de regio Auvergne!
Meer informatie
01 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
03 okt
Autoreis van 346 Kilometers - 4uur 18min
Vichy
Albi
De route zou eventueel langs Parc Naturel Régionel des Volcans kunnen gaan. Het is een klein om weggetje, maar zeker de moeite waard. Wil je geen omweg maken en neem je de route via de A75, je krijgt een spectaculaire uitzicht op Viaduct de Garabit. Hier moet je vooral even stoppen. Een andere route die u zou kunnen rijden is via de Corrèze en de Dordogne. Een aanrader is om langs Rocamadour te rijden, spectaculair gelegen op de rotsen.
03 okt
2. Albi
Overnachten
Over de bestemming: Albi is een stad gelegen in de regio Midi-Pyrénées, in het departement Tarn. Sinds juli 2010 staat deze stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Vandaag de dag is Albi een stad waar de sporen uit het verleden nog goed zichtbaar zijn. Zo zijn er talloze prachtige bouwwerken die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals bijvoorbeeld de Pont Vieux. Deze indrukwekkende brug over de rivier de Tarn ligt middenin de stad. Ook is er het Musée Toulouse-Lautrec. Dit museum bevat een ruime verzameling aan schilderijen en tekeningen van deze bekende schilder. De kathedraal Sainte-Cécile is het grootste bakstenen gebouw ter wereld. Deze kathedraal is erg indrukwekkend. In de kathedraal bevindt zich een groot fresco van het Laatste Oordeel. Tot slot is ook de oude binnenstad van deze stad een bezoekje waard. De combinatie van de leuke straatjes en gezellige pleinen maken van Albi een erg gezellige plaats, waar het soms lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan!
Meer informatie
03 okt
Geselecteerd hotel:
3 Nachten
06 okt
Autoreis van 309 Kilometers - 3uur 59min
Albi
Oranje
U heeft de keus uit verschillende routes. Een hele mooie route is via het beschermde natuurgebied van de Haut Languedoc en de Grands Causses. Maar een echte aanrader is via Carcassonne, het beroemdste Franse voorbeeld van een middeleeuwse stad. Heerlijke cassoulet kun je hier eten. Een echt streek gerecht, en als je geluk hebt, serveren ze dat als menu du jour! ( tussen de middag). Beide routes gaan via Nimes, waar je het indrukwekkendste Romeinse monument van Frankrijk vindt: de Pont du Gard.
06 okt
3. Orange FR
Overnachten
Over de bestemming: Orange is een grote stad in de Vaucluse en telt ongeveer 30.000 inwoners. Rondom de stad zijn veel wijnboeren actief die heerlijke wijnen maken, zoals de Côte du Rhône en Châteauneuf du Pape. Vandaag de dag is Orange een bekende toeristische trekpleister met bezienswaardigheden als de kathedraal de Notre-Dame-de-Nazareth, het antieke theater en de bijzondere triomfboog. Hoewel we de Romeinse tijd even hebben overgeslagen in dit artikel, zijn deze twee laatste bezienswaardigheden uit die tijd ook zeker de moeite waard om te bezoeken.
Meer informatie
06 okt
Geselecteerd hotel:
3 Nachten
09 okt
Autoreis van 204 Kilometers - 2uur 7min
Oranje
Plan-de-la-Tour
09 okt
4. Plan-de-la-Tour
Overnachten
Over de bestemming: Claudins ligt in de gemeente Plan de la Tour, de plek waar het modaine Cote d ‘Azur samen komt met de prachtige Provence. Daar waar het bruisend boulevard leven overgaat in de bloemenpracht van de Provence. Uw buren in dit vakantieverblijf zijn aan de ene kant Hermann, de landschildpad, die woont in het duizenden hectares grote natuurreservaat ” Les Maures ” en aan de andere kant Johny Depp en Vanessa Paradise, het glamourechtpaar en waarschijnlijk de bekendste burgers van Plan de la Tour. Het departement Var ligt in het zuiden van Frankrijk aan de Middellandse zee. Het is gelegen in de Povence en een zeer geliefde vakantiebestemming. De Var kent prachtige stranden met azuurblauw water. Maar ook is er veel te zien in de natuur. Ontdek de kloof Gorges du Verdon of ga wandelen in één van de prachtige natuurgebieden van dit departement. Als je een beetje cultuur wilt snuiven, kun je terecht in één van de vele steden, zoals Saint Tropez, Toulon of Fréjus. Of breng een bezoek aan een van de kloosters in het departement. Kortom, genoeg te ontdekken.
Meer informatie
09 okt
Geselecteerd hotel:
7 Nachten
16 okt
Autoreis van 356 Kilometers - 4uur 19min
Plan-de-la-Tour
Grenoble
Vandaag gaat de reis richting de Alpen. Volg de Route Napoleon naar de Alpen, via Sisteron en Gap. En vandaag is het echt genieten van alles wat je ziet.
16 okt
5. Grenoble
Overnachten
Over de bestemming: Grenoble is de hoofstad van het departement Isère, en is gelegen in de regio Rhône-Alpes. Na de steden Lyon en Saint-Etienne is Grenoble de grootste stad van de regio Rhône-Alpes. De stad wordt ook wel de hoofdstad van de Alpen genoemd. Vandaag de dag is Grenoble een gezellige stad om eens te verkennen. De stad ligt op de route naar het zuiden, waardoor veel vakantiegangers hier een overnachting inplannen. Grenoble is echter meer dan slechts een stad met veel hotels voor vakantiegangers op doorreis. Wie de moeite neemt om deze stad te verkennen, zal al snel zien dat deze stad meerdere interessante bezienswaardigheden herbergt. Niet alleen is de oude binnenstad erg leuk om doorheen te lopen, ook kunt u hier goed winkelen. Vergeet gedurende uw bezoek vooral niet om het fort te bewonderen! Ook het paleis van het Parlement van Dauphiné is prachtig, en leuk om eens van dichtbij te bewonderen. Tot slot is ook het museum van Grenoble absoluut de moeite waard om te bezoeken. Dit museum herbergt onder andere schilderijen van grote en bekende kunstenaars als Andy Warhol Rubens en Gaugin. Deze stad is meer dan slechts een ideale plaats om te overnachten voor vakantiegangers op doorreis. Zij die de moeite nemen om de binnenstad van deze leuke stad te verkennen zullen het kunnen bevestigen: Grenoble is een prachtige stad, en absoluut de moeite waard om te bezoeken!
Meer informatie
16 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
17 okt
Bijgevoegde Excursie | Ticket
Canyoning van de Furon
Canyoning van de Furon
3 uur Canyoning van de Furon 13:30
Niet vergoedbaar
Zie details
18 okt
Autoreis van 270 Kilometers - 2uur 42min
Grenoble
Beaune
De laatste stop, voordat u weer terugkeert naar Nederland.
18 okt
6. Beaune
Overnachten
Over de bestemming: Beaune is een stad in de heuvels van het departement Côte-d’Or in de regio Bourgogne-Franche-Comté. Het is een mooie, oude ommuurde stad die velen beschouwen als de hoofdstad van de Bourgondische wijnen. Hier ontdek je een rijk erfgoed, want de nederzetting Beaune was ooit de thuisbasis van de hertogen van Bourgondië. Zes eeuwen geleden stichtten deze machtige heersers het Hospices de Beaune, een liefdadigheidsinstelling opgericht in 1443 als een armenhospitaal in Beaune. Het middeleuwse centrum wordt gedomineerd door het Hôtel-Dieu, prachtige vakwerkhuizen, eeuwenoude wijnkelders en leuke (traditionele) winkeltjes. Geniet je een laatste keer van je Franse croissantje en baguette? Je reis door de Franse cultuur en geschiedenis zit er bijna op!
Meer informatie
18 okt
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
18 okt
Bijgevoegde Excursie | Ticket
Truffelervaring, Château de Pommard & La Maison aux Mille Truffes
Truffelervaring, Château de Pommard & La Maison aux Mille Truffes
4 uur Truffelervaring, Château de Pommard & La Maison aux Mille Truffes 12:30
Niet vergoedbaar
Zie details
19 okt
Autoreis van 736 Kilometers - 7uur 5min
Beaune
Utrecht
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.251 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 6
Accommodaties 6
Activiteiten 2

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes