Autorondreis de Italiaanse Bloemenrivièra
o.v.v. wijzigingen 912 €

Autorondreis de Italiaanse Bloemenrivièra

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 11 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 14 september 2024
Ref ID: 1299265
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.823 €
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 11 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 14 september 2024
Bestemmingen: Dijon, Monaco, Genua, Cinque Terre, Bazel

Beschrijving

14 sep
Autoreis van 717 Kilometers - 6uur 59min
Utrecht
Dijon
15 sep
Autoreis van 680 Kilometers - 6uur 32min
Dijon
Monaco
15 sep
2. Monaco
Overnachten
Over de bestemming: Het Vorstendom Monaco is een dwergstaat aan de Middellandse Zee, dat verder aan de landzijde geheel omsloten wordt door Frankrijk. Monaco heeft een oppervlakte van 2,02 km² en is na Vaticaanstad het kleinste land ter wereld. Het telt circa 30.550 inwoners waardoor het de dichtstbevolkte onafhankelijke staat ter wereld is. Monaco staat vooral bekend vanwege het feit dat hier vooral de rijken op aarde vertoeven, belastingtechnisch het wonen in Monaco vrij aantrekkelijk is en de Formule 1 race die jaarlijks door de bochtige straten van Monaco gereden wordt. Belangrijke bron van inkomsten voor Monaco wordt gevormd door het toerisme en de casino’s, waar jaarlijks vele miljoenen euro’s vergokt worden. Ooit was dit schitterende paleis een simpel fort wat in 1191 werd gebouwd. Altijd is deze plaats thuis geweest voor het staatshoofd van Monaco en zijn familie. Na vele inwoners door de eeuwen heen, die gepaard zijn gegaan met hun wensen voor het onderkomen, is er van het fort niet veel meer over. Daar voor in plaats is dit schitterende paleis gekomen. Het paleis is gedeeltelijk toegankelijk voor publiek. Ook is er een museum gevestigd waar de sok en zakdoek van Napoleon te bewonderen zijn. Wat ook de moeite van een bezoekje waard is, is de wisseling van de wacht buiten het paleis. Dit gebeurt elke dag rond het middaguur en duurt enkele minuten. Je zult zien dat de wachters hier net als bij Buckingham Palace in Londen geen krimp geven als je hun aandacht probeert te trekken.
Meer informatie
17 sep
Autoreis van 185 Kilometers - 2uur 28min
Monaco
Genua
17 sep
3. Genua
Overnachten
Over de bestemming: Genua is de hoofdstad van de regio Ligurië en is tevens de grootste stad van deze regio. het is de grootste havenstad van Italië en na Marseille de grootste havenstad van de Middellandse Zee. Het is een prachtige oude stad die in 2004 samen met Lille Europese Culturele hoofdstad. De bekendste inwoner van de stad is zonder twijfel Christoffer Columbus. Enkele bezienswaardigheden in de stad zijn Via Garibaldi, de hoofdstraat van het historische centrum van de stad, De Kathedraal van San Lorenzo, Palazzo Reale, Palazzo San Giorgio en de vuurtoren La Lantarna.
Meer informatie
17 sep
Bijgevoegde Excursie | Ticket
City Sightseeing Genova
City Sightseeing Genova
2 Ingangs ( Volwassenen vanaf 16 jaar: 2 )
Flexible 48 hours
Zie de details
19 sep
Autoreis van 103 Kilometers - 1uur 46min
Genua
Cinque Terre
19 sep
4. Cinque Terre
Overnachten
Over de bestemming: De Cinque Terre bestaat uit vijf kleine dorpje aan de Italiaanse kust in de regio Ligurië in de provincie La Spezia. De vijf dorpen zijn Monterosse al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Deze dorpen staan samen met het dorp Portovenere en de eilanden Palmaria, Tino en Tinetto op de werelderfgoedlijst van de Unesco. De vijf dorpen worden met elkaar verbonden door de Via dell’Amore een meerdaags wandelpad. Vanaf dit wandelpad heb je een prachtig uitzicht over de prachtige Italiaanse rivièra en de verschillende dorpen van de Cinque Terre. Wie wat slechter ter been is kan de verschillende dorpen ook bezoeken met de trein. De verbinding tussen La Spezia en Genua doet de dorpen aan. La Spezia is een middelgrote stad in de provincie La Spezia in het zuidoosten van de regio Ligurië. Het is voor Italiaanse begrippen een erg jonge stad. De meeste gebouwen in de stad stammen uit het begin van de twintigste eeuw. Hierdoor zijn er in de stad maar weinig typische Italiaanse bezienswaardigheden te vinden. Een van de oudste gebouwen in de stad is de Dom Santa Maria Assunta uit de veertiende eeuw. De haven van La Spezia de Port Mirabello is een populaire aanlegplaats voor cruiseschepen. La Spezia is een populair bij toeristen die de Cinque Terre gaan bezoeken.
Meer informatie
19 sep
Geselecteerd hotel:
3 Nachten
22 sep
Autoreis van 589 Kilometers - 6uur 32min
Cinque Terre
Bazel
22 sep
5. Bazel
Overnachten
Over de bestemming: Bazel of Basel is een stad in het noordwesten van Zwitserland, op het drielandenpunt met Frankrijk en Duitsland. De stad ligt aan de Rijn, de Birs komt in Bazel in de Rijn uit.
Meer informatie
23 sep
Autoreis van 704 Kilometers - 7uur 11min
Bazel
Utrecht
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.823 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 5
Accommodaties 5
Activiteiten 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes