Autorondreis De Nostalgie van de DDR
o.v.v. wijzigingen 882 €

Autorondreis De Nostalgie van de DDR

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 21 juni 2022 - Vertrek : zaterdag 6 augustus 2022
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.763 €

Beschrijving

Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 21 juni 2022 - Vertrek : zaterdag 6 augustus 2022
Bestemmingen: Duisburg, Weimar, Leipzig, Dresden, Berlijn, Rheinsberg, Rugen Island, Bremen
Thema
Duitsland
Rondreizen
06 aug.

Autoreis van

165 Kilometers - 1uur 48min
Utrecht
Duisburg
06 aug.
1.

Duisburg

Overnachten
Informatie over de stad:Duisburg verenigt schijnbare tegenstellingen tot een spannende grootsteedse mengeling tussen Ruhrgebied en Niederhein, industrie en landelijke idylle, winkelcentra en kiosken, de Philharmonie als concertzaal en het industriële erfgoed. De stad heeft alles te bieden wat het hartje begeert, van havenrondvaarten tot industriëel cultureel erfgoed. Ontdek het enorme aanbod aan recreatie en cultuur dat niets meer te wensen overlaat. Voor iedere bezoeker die, alleen of samen met een van onze professionele gidsen, met partner of met het hele gezin op pad gaat in Duisburg, heeft de stad wel iets te bieden. De vele indrukwekkende hoogtepunten zullen het verblijf tot een heel bijzondere ervaring maken.
Meer informatie
07 aug.

Autoreis van

428 Kilometers - 4uur 19min
Duisburg
Weimar
07 aug.
2.

Weimar

Overnachten
Informatie over de stad:Weimar is een grote kreisvrije stad van ruim 64.000 inwoners in het midden van het Duitse bondsland Thüringen. De stad is vooral bekend om zijn culturele erfgoed. Weimar ligt in een boog aan de Ilm ten zuidoosten van de Ettersberg. De gemeente Weimar omvat naast de stad zelf twaalf dorpen en gehuchten. Over de weg is Weimar te bereiken via de A4, de B7 en de B85. Ook beschikt Weimar over een station en komen meerdere spoorlijnen in de stad bij elkaar. Verder voeren verschillende langeafstandsfietspaden door het stadsgebied, zoals de Ilm-Radweg, de Radfernweg Thüringer Städtekette en de Lauraradweg. De Goethewanderweg is een wandelpad dat van Weimar naar Grosskochberg voert.
Meer informatie
08 aug.

Autoreis van

130 Kilometers - 1uur 26min
Weimar
Leipzig
08 aug.
3.

Leipzig

Overnachten
Informatie over de stad:Leipzig kent een lange geschiedenis. Als we de geschiedenisboeken induiken dan lezen we dat de stad voor het eerst als burcht werd genoemd in 1015. Ruim 150 jaar later kreeg de stad al stadsrechten en daarmee marktrechten. Door de marktrechten werd de stad al snel een belangrijke handelsstad in Duitsland. Ondanks de verwoestingen tijdens WOII en de stilstand in de DDR-tijd, heeft de stad zich gevormd tot een hippe, populaire plek waar heden en verleden elkaar afwisselen. Denk aan pleinen waar muzikanten spelen en musea in de huizen waar muziekmeesters als Bach en Mendelssohn hebben gewoond. In het kader van cultuur: de oude Baumwollspinnerei in de wijk Neulindenau is opgericht in 1884 en zou uitgroeien tot een complex van bijna 10 hectare. Het terrein is nu industrieel erfgoed waar kustenaars wonen en werken. Elke dag (behalve zondag) kun je een rondleiding krijgen over het complex. Regelmatig vinden er evenementen plaats en ’s zomers is er buiten een openluchtbioscoop.
Meer informatie
09 aug.

Autoreis van

121 Kilometers - 1uur 24min
Leipzig
Dresden
09 aug.
4.

Dresden

Overnachten
Informatie over de stad:Dresden is een onder toeristen geliefde stad die in het oosten van Duitsland gesitueerd is. Ten tijde van de tweedeling van Duitsland lag Dresden in de communistische Duitse Democratische Republiek. Na de Val van de Muur is het communisme in rap tempo verdwenen. Tegenwoordig is Dresden een romantische sfeervolle stad waar men graag vertoeft. Niet voor niets dat er jaar op jaar records sneuvelen op het gebied van toerisme. Dresden telt ruim een half miljoen inwoners. Daarmee is de stad iets kleiner dan bijvoorbeeld Rotterdam, om maar even een indruk te geven. Als je Dresden bezoekt dan zul je het gevoel hebben dat de stad een stuk kleiner is dan Rotterdam. Dat komt vooral door de beperkte hoogbouw. Dresden en Rotterdam hebben overigens twee belangrijke overeenkomsten: beide steden liggen aan een grote rivier en beide steden hebben zwaar te lijden gehad onder bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog. In Dresden heeft men ervoor gekozen om tijdens de wederopbouw van de binnenstad historische gebouwen zoveel mogelijk te reconstrueren. Vandaar dat je als bezoeker niet altijd door hebt dat veel van de bouwwerken die je in het centrum van Dresden ziet na de oorlog gebouwd zijn.
Meer informatie
10 aug.

Bijgevoegde Excursie | Ticket

Grote stadstour hop on hop off 22 haltes
Grote stadstour hop on hop off 22 haltes
2 uur Grote stadstour hop on hop off 22 haltes
Zie de details
12 aug.

Autoreis van

193 Kilometers - 2uur 10min
Dresden
Berlijn
12 aug.
5.

Berlijn

Overnachten
Informatie over de stad:De Duitse hoofdstad Berlijn behoort al jarenlang tot de top tien van populairste steden van Europa als het gaat om stedentrips en schoolreisjes. Er zijn voldoende redenen te noemen om Berlijn te bezoeken. Voor velen is de belangrijkste beweegreden om naar Berlijn te komen het roemruchte verleden van een in twee delen gesplitste stad, waarvan een democratisch westers deel een exclave vormde binnen het Oostblok ten tijde van de Koude Oorlog. De tweedeling van Berlijn en de Berlijnse Muur waren tot de val van de Muur in 1989 de belangrijkste reden om Berlijn toentertijd te bezoeken. Gefascineerd door het idee dat je bijna doordrong tot het hart van het Sovjet bolwerk en dat een grote betonnen muur een werkelijke fysieke grens vormde tussen oost en west trokken toen al grote aantallen toeristen richting Berlijn. Sinds de val van de Muur is de stad eigenlijk alleen maar interessanter geworden. Enerzijds is er het verleden, waarvan nu nog diverse elementen zichtbaar zijn in de stad, anderzijds is er een stad ontwikkeld die niet vanuit één centrum een normaal groeipatroon heeft doorstaan tijdens een belangrijke naoorlogse periode, maar een stad die voortkomt uit losse gebieden die een enorme inhaalslag gemaakt hebben waarbij de inrichting en architectuur soms aanzienlijk afwijkt van wat men gewend is. Wat eigenlijk een must-do is, is om je vooraf goed in de geschiedenis van de stad te verdiepen. Dit zal je helpen om te begrijpen waarom dingen in Berlijn zijn zoals ze zijn. Verder is Berlijn schoon, relatief veilig en zijn de mensen gastvrij. Het is gewoonweg een aangename stad om te vertoeven.
Meer informatie
12 aug.

Bijgevoegde Excursie | Ticket

Hop on-hop-off - Sightseeingbus in Berlijn met Stromma
Hop on-hop-off - Sightseeingbus in Berlijn met Stromma
60 tot 120 minuten Bus 48H Hop on-Hop off
Zie de details
14 aug.

Autoreis van

95 Kilometers - 1uur 28min
Berlijn
Rheinsberg
14 aug.
6.

Rheinsberg

Overnachten
Informatie over de stad:Rheinsberg, een plek die veel te bieden heeft: natuur, geschiedenis, cultuur - en dat alles in 17 wijken. Kleinzerlang, Flecken Zechlin en Rheinsberg zijn "door de staat erkende resorts". Dus de beste voorwaarden voor een vakantie om verliefd op te worden! Rheinsberg ligt midden in het prachtige Ruppin Lake District. Theodor Fontane kon dit buitengewone landschap al waarderen tijdens zijn wandelingen door de Mark Brandenburg. In het zuiden komt het heuvelachtige Ruppiner Zwitserland bij. De uitgestrekte Kyritz-Ruppiner Heide strekt zich uit ten westen van Rheinsberg.
Meer informatie
16 aug.

Autoreis van

207 Kilometers - 2uur 33min
Rheinsberg
Rugen Island
16 aug.
7.

Rugen Island

Overnachten
Informatie over de stad:Rugen, gelegen in Noord Duitsland, is een schiereiland in de Oostzee en is met een hangbrug verbonden met de vaste wal. De Hangbrug is gelegen in de Hanzestad Stralsund. Rugen is een klein maar complex eiland met een totale afstand van zuid naar noord van +- 50 kilometer en een maximale breedte van ongeveer 40 kilometer in het Zuiden van Rugen. Het totale oppervlak van Rugen ligt tegen de 900 km 2 aan. Er wonen ongeveer 75.000 inwoners op ruggen. Bergen is de hoofdplaats van Rugen, een gezellig dorp met typische duitse stijl aan huizen, hotels en restaurants. De diverse dorpen hebben ieder een uniek karakter en zijn veelal op zijn Duits gezellig.
Meer informatie
19 aug.

Autoreis van

422 Kilometers - 4uur 5min
Rugen Island
Bremen
19 aug.
8.

Bremen

Overnachten
Informatie over de stad:Bremen is een stad in Noord-Duitsland die samen met Bremerhaven de deelstaat Vrije Hanzestad Bremen vormt. Bremen stad ligt aan weerszijden van de Wezer, de rivier waaraan de oude Hanzestad waarschijnlijk zijn ontstaan te danken heeft. De rivier verbreedt zich even voorbij de stad en maakt de stad bereikbaar voor zeeschepen. De havenactiviteiten vinden vooral plaats in Bremerhaven, dat 60 km noordelijker en direct aan zee ligt.
Meer informatie
20 aug.

Autoreis van

334 Kilometers - 3uur 36min
Bremen
Utrecht
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.763 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 8
Accommodaties 8
Activiteiten 2

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!
Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes