Autorondreis: La Tour de France
o.v.v. wijzigingen 1.361 €

Autorondreis: La Tour de France

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 11 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 12 oktober 2024
Ref ID: 1299322
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.721 €
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 11 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 12 oktober 2024
Bestemmingen: Dijon, Saumane-de-Vaucluse, Saint-Raphael, Clermont-Ferrand, Tours, Parijs

Beschrijving

12 okt
Autoreis van 717 Kilometers - 6uur 59min
Utrecht
Dijon
12 okt
1. Dijon
Overnachten
Over de bestemming: Frankrijk is het land van de ‘joie de vivre’ En wat is een passender start van deze rondreis door het zoete leven dan de hoofdstad van de Bourgogne? Dijon, de stad van de mosterd, de wijn en van de bouwer van de Eiffeltoren, is bovendien de laatste jaren zo gerenoveerd dat de monumentale karakter steeds beter tot uitdrukking komt.
Meer informatie
14 okt
Autoreis van 428 Kilometers - 4uur 20min
Dijon
Saumane-de-Vaucluse
14 okt
2. Saumane-de-Vaucluse
Overnachten
Over de bestemming: U rijdt vandaag van de Bourgogne naar de Provence. Om precies te zijn naar Saumane-de-Vaucluse vlakbij het Venetië van de Provence: L’isle sur la Sorgue. Dit sfeervolle plaatsje was lange tijd een vissersplaatsje op een eiland tussen de rivieren en moerassen. Tegenwoordig is de plaats vooral bekend om z’n antiek en brocante. Het is heerlijk bivakkeren in deze schilderachtige omgeving, maar u kunt ook mooie uitstapjes maken. Vanuit Saumane-de-Vaucluse bereikt u eenvoudig Avignon, met z’n pauselijke paleis, z’n beroemde ‘pont’ en z’n historische centrum, maar ook Orange, met z’n fraaie amfitheater, en Arles, de stad van Vincent van Gogh. En om in de sfeer van de Tour de France te blijven: ook een uitstapje naar de Mont Ventoux is mogelijk.
Meer informatie
14 okt
Geselecteerd hotel:
3 Nachten
17 okt
Autoreis van 195 Kilometers - 2uur 8min
Saumane-de-Vaucluse
Saint-Raphael
17 okt
3. Saint-Raphael
Overnachten
Over de bestemming: Een reis langs de hoogtepunten van Frankrijk moet natuurlijk langs de Côte d’Azur voeren. Vandaag rijdt u naar Saint-Raphael. Stopt u onderweg voor een kop koffie onder de platanen in het elegante Aix-en-Provence? In de sporen van Brigitte Bardot, Picasso en andere beroemdheden… Neemt u een kijkje bij de Promenade des Anglais in Nice, vergaapt u zich aan de villa’s in Antibes of gaat u sterren spotten in Saint-Tropez?
Meer informatie
17 okt
Geselecteerd hotel:
3 Nachten
20 okt
Autoreis van 580 Kilometers - 5uur 31min
Saint-Raphael
Clermont-Ferrand
20 okt
4. Clermont-Ferrand
Overnachten
Over de bestemming: Op naar de Auvergne, de streek van enkele van Frankrijks beste kazen en beroemde vulkanen. Dit is wat de Fransen ‘La France profonde’ noemen, ‘de diepe kern’ van Frankrijk.
Meer informatie
20 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
22 okt
Autoreis van 339 Kilometers - 3uur 4min
Clermont-Ferrand
Tours
22 okt
5. Tours
Overnachten
Over de bestemming: Tijd voor wat koninklijke allure! Vandaag rijdt u naar de kastelen van de Loire. Die kunt u gaan bezichtigen vanuit een van de levendigste en mooiste provinciesteden van Frankrijk: Tours. Wist u dat dit de stad is van Sint-Maarten die ook in ons land op 11 november nog wordt bezongen? De Loire wordt niet voor niets ‘de tuin van Frankrijk’ genoemd. Deze prachtige regio is niet alleen vanwege zijn tientallen prachtige kastelen de moeite waard, maar ook vanwege z’n prachtige rivierlandschap, z’n heerlijke wijnen en z’n lekkere restaurantjes. Maar goed, die kastelen mag u natuurlijk niet overslaan. Een paar suggesties: het kasteel van Amboise, waar Leonardo da Vinci de laatste jaren van zijn leven werkte, dat van Chenonceau, Villandry, en Saumur. Maar soms is het net zo leuk om de wat minder bekende kasteeltjes te bekijken. Bezoekt u ook de prachtige abdij van Fontevraud, met het graf van Richard Leeuwenhart?
Meer informatie
25 okt
Autoreis van 240 Kilometers - 2uur 32min
Tours
Parijs
25 okt
6. Parijs
Overnachten
Over de bestemming: In de Tour de France is de laatste rit die naar Parijs. Het is vaak een triomftocht waarin de champagne wordt ontkurkt en de glazen worden geheven. Wij nodigen u uit dat voorbeeld te volgen. Op naar de mooiste stad ter wereld! Of stopt u onderweg nog even bij het kasteel van Chambord? Stad van de liefde, stad van de film, stad van de mode, stad van het licht. Stad van de mooiste musea, de verleidelijkste parfums en de heerlijkste restaurants. Stad van honderd bijzondere ervaringen per dag. De Champs Elysées is een mooie plek om, onder het genot van een glaasje, nog eens na te kaarten over al het bijzonders dat u hebt beleefd op deze reis langs de mooiste plekjes van Frankrijk.
Meer informatie
25 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
27 okt
Autoreis van 484 Kilometers - 5uur 16min
Parijs
Utrecht
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.721 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 6
Accommodaties 6

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes