Vakantiehuis Costa Brava
o.v.v. wijzigingen 665 €

Vakantiehuis Costa Brava

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 23 oktober 2022 - Vertrek : zaterdag 9 september 2023
Ref ID: 1299340
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.329 €
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 23 oktober 2022 - Vertrek : zaterdag 9 september 2023
Bestemmingen: Lyon, Torroella de Montgri, Dijon
09 sep
Autoreis van 903 Kilometers - 8uur 42min
Utrecht
Lyon
09 sep
1. Lyon
Overnachten
Over de bestemming: Lyon is een stad in het oosten van Frankrijk, gelegen op de plaats waar de rivieren de Rhône en de Saône samenvloeien. Het historische deel van Lyon staat sinds 1998 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Natuurlijk is er genoeg te zien in deze historische stad. Een bezoek van twee of drie dagen aan Lyon is absoluut de moeite waard. Het is een oude stad, vol monumenten en musea. En natuurlijk kan je er fantastisch eten. Ben je echter niet in de gelegenheid om langer in Lyon te blijven, bezoek dan ieder geval de drie belangrijkste bezienswaardigheden van de stad: Notre-Dame de Fourvière, De oude binnenstad van Lyon, De Traboules van Lyon. Vergeet vooral ook niet om een “Plat du Jour” (dagmenu) te nuttigen tijdens de lunch. De lokale restaurants van Lyon serveren heerlijk eten!
Meer informatie
09 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
10 sep
Autoreis van 543 Kilometers - 5uur 25min
Lyon
Torroella de Montgri
10 sep
2. L’escala
Overnachten
Over de bestemming: L ‘escala is in de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grootste toeristensteden in het noorden van Spanje. Dit is niet voor niets natuurlijk. De stad heeft een prachtige omgeving, een aantal mooie stranden en sinds kort ook een hoop leuke clubs. Het toerisme in de stad bestaat voornamelijk uit Spanjaarden en Engelsen, gevolgd door Duitsers, Fransen en Nederlanders. L’escala is van oorsprong een vissersdorpje en dit is, alhoewel het meeste geld tegenwoordig van het toerisme komt, nog goed te zien. L’escala staat bekend om haar ansjovis die elke ochtend vers uit de haven wordt gehaald. De ‘Anxoves de L’escala’ vind je hier in bijna elk restaurant. Bezienswaardigheden De geschiedenis van L’escala is lang en boeiend. Meer dan 2500 jaar geleden stond er al een grote handelstad in de regio. Later lag het gebied onder controle van de Romeinen, de Moren en de Spanjaarden. Veel van deze geschiedenis is nog goed terug te zien, zoals bijvoorbeeld in de Ruïnes d’Empúries. Ruïnes d’Empúries In het noorden van L’escala vind je de Ruïnes d’Empúries. Dit zijn overblijfselen van de aller eerste Griekse colonie op het Spaanse vasteland. 200 jaar na de stichting van de stad kwam de plaats in handen van de Romeinen, waar de stad nog verder groeide. Het tragische eind van de stad kwam een kleine 1000 jaar later, toen de Moren de stad plunderden. De Ruïnes d’Empúries zijn een van de best bewaarde vloerplannen uit hun tijd. In het centrum van L’ escala vind je een Museum dat hierover gaat. In dit museum vind je ook een oud beeld van de Griekse god Asclepius, god van de geneeskunde. Het beeld is meer dan 2000 jaar oud. Montgrí natuurgebied Ten zuiden van L’escala ligt het enorme Montgrí beschermd natuurgebied. Dit park omvat maar liefst 12,000 hectare en bestaat uit het Montgrí natuurpark, de Massís del Montgrí bergketen en de Medes eilanden. Het gebied heeft een prachtige flora en fauna en is de thuisbasis van maar liefst 190 verschillende vogelsoorten, waaronder de havikarend. Torroella de Montgrí Aan de voet van de Massís del Montgrí ligt het sfeervolle dorpje Torroella de Montgrí. Een van de mooiste delen van deze stad is het prachtige dorpsplein Plaça de la Vila, waar veel leuke winkeltjes en terrasjes zijn. Rond dit plein bevinden zich vele smalle steegjes met 13e eeuwse huizen. Església de Sant Genís Vlakbij het Plaça de la Vila ligt de gotische kerk Església de Sant Genís. Dit bouwwerk dateert uit de 13e eeuw en is gebouwd in dezelfde stijl als de kathedraal van Girona. Església de Sant Genís is te herkennen aan de twee voorste torens, het zes-hoekige dak en de 10 pilaren die het gebouw ondersteuen. De kerk is van binnen te bekijken.
Meer informatie
10 sep
Geselecteerd hotel:
14 Nachten
24 sep
Autoreis van 728 Kilometers - 7uur 7min
Torroella de Montgri
Dijon
24 sep
3. Dijon
Overnachten
Over de bestemming: Dijon is een elegante stad in het zuidoosten van het departement Côte d’Or in de regio Bourgogne-Franche-Comté. Het is een historische stad met verschillende imposante monumenten en een levendig centrum. Onder de heerschappij van de hertogen van Bourgondië was Dijon tijdens de 14e en 15e eeuw een van de grote steden van Europa. Dijon was opnieuw rijk in de 17e en 18e eeuw als regionaal regeringscentrum. Tot op de dag van vandaag is Dijon een bruisende moderne stad, waar je heerlijk kunt wandelen en veel kunt ontdekken tussen de middeleeuwse en historische gebouwen, die in de stad te vinden zijn. Dijon heeft een goede keuken en is de toegangspoort tot een van de meest prestigieuze wijngaarden van Frankrijk: de Côte de Nuits met wijnen van wereldklasse! Laat je betoveren door de hoofdstad van de Bourgogne en geniet van de schoonheid en rijkdom van zijn erfgoed en gastronomische hoogstandjes.
Meer informatie
24 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
25 sep
Autoreis van 707 Kilometers - 6uur 51min
Dijon
Utrecht
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.329 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 3
Accommodaties 3

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes