Autorondreis Wijnroute Elzas-Rijn-Moezel
o.v.v. wijzigingen 425 €

Autorondreis Wijnroute Elzas-Rijn-Moezel

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 11 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 14 september 2024
Ref ID: 1311103
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 849 €
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 11 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 14 september 2024
Bestemmingen: Colmar, Mulhouse, Koblenz

Beschrijving

14 sep
Autoreis van 644 Kilometers - 6uur 35min
Utrecht
Colmar
14 sep
1. Colmar
Overnachten
Over de bestemming: olmar ligt in het noordoosten van Frankrijk en is een van de grootste steden van de Elzas. De stad ligt met ten oosten van de grote “ballons “van de Vogezen. Bij een vakantie in deze streek behoort Colmar zeker tot een van de leukste bezienswaardigheden. Colmar is een mooie oude en gezellige stad. De stad ontstond in de vroeger middeleeuwen en groeide tijdens de late middeleeuwen, nadat het van de Duitse keizer een speciale status had gekregen, uit tot bloeiden handelsstad. Veel van de oude handelshuizen uit de periode zijn nog steeds bewaard gebleven. Lopend door Colmar heb je het gevoel dat de tijd stil heeft gestaan. Er is een groot aantal kleine straatjes met prachtige gekleurde huizen aan weerszijde. Allemaal gebouwd in het voor de Elzas zo typische vakwerk. Door de stad loopt het riviertje de lauch. Het gebied hier om heen wordt zelfs klein Venetië genoemd. Dat is door de kleurrijke huizen in de buurt zeker geen overdreven bijnaam. Colmar is een erg leuke stad met vele kleine pleintjes met gezellige terrasjes. De stad noemt zich ook wel wijnhoofdstad va de Elzas. Waar beter dus en lekker Elzas wijntje drinken dan hier op het terras. Vooral in de 19e een 20e eeuw veranderde Colmar nog al eens van machthebber. Duitsland en Frankrijk wisselden elkaar als heerser af. Leuke van Colmar is dat beide landen hun sfeer hebben achtergelaten. De vakwerkhuizen doen erg Duits aan, maar de sfeer in de stad is echt typisch Frans.
Meer informatie
14 sep
Geselecteerd hotel:
3 Nachten
17 sep
Autoreis van 43 Kilometers - 37min
Colmar
Mulhouse
17 sep
2. Mulhouse
Overnachten
Over de bestemming: Mulhouse, de hoofdstad van het zuiden van de Elzas, wordt omgeven door wijngebieden. De stad heeft een groot en rijk cultureel aanbod. Ontdek het historische centrum, dat helemaal voetgangersgebied is en de Place de la Réunion met de kleurrijke gevels. Bijzonder zijn het stadhuis in de karakteristieke Rijnlandse renaissancestijl en de kerk van Saint-Etienne met gebrandschilderde ramen uit de 14e eeuw. Mulhouse beschikt over de meest prestigieuze technische musea van Europa, zoals het Automuseum, het Spoormuseum en het Museum van Stofbedrukking. Geniet van de Elzasser gastronomie in de talrijke restaurants van Mulhouse en van de beroemde Elzassische wijnen met hun rijke smaakpalet.
Meer informatie
18 sep
Autoreis van 377 Kilometers - 3uur 52min
Mulhouse
Koblenz
18 sep
3. Koblenz
Overnachten
Over de bestemming: Koblenz, prachtig gelegen oude stad ingeklemd tussen de samenvloeiing van de Moezel en de Rijn. Met een geschiedenis die terug gaat tot de Romeinse tijd meer dan 2000 jaar geleden. Kerken, kastelen, paleizen en deftige burgerhuizen getuigen van een rijk verleden. De Romeinen vermelden ongeveer 14 jaar na Chr. de naam Castrum ad Confluentes wat betekent nederzetting bij de samenvloeiing Hier eindigt de Moezel en stroomt in de Rijn. Dit beroemde punt, het Deutsches Eck maakt Koblenz tot een trekpleister van toeristen uit de hele wereld. Oude vestingmuren , burchttorens, kastelen en patriërshuizen zijn de overblijfselen uit een bewogen verleden. Dit verleden met als middelpunt de Moezel- en Rijnwijnen is vandaag de dag nog steeds actueel, Koblenz is een centrum van de wijnhandel. De nauwe straten , romantische stegen en mooie pleinen met hun fraaie fonteinen nodigen uit om de stad te verkennen. Terrassen en restaurants zijn er naast wijnlokalen in overvloed om te kunnen genieten van de uitstekende lokale wijnen. Ook als winkelstad heeft Koblenz het nodige te bieden.
Meer informatie
21 sep
Autoreis van 307 Kilometers - 3uur 12min
Koblenz
Utrecht
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 849 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 3
Accommodaties 3

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes