Fly & Drive Noord Italië en de Toscane
o.v.v. wijzigingen 1.116 €

Fly & Drive Noord Italië en de Toscane

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 11 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 12 oktober 2024
Ref ID: 1316239
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.231 €
Dit reisidee is gemaakt op: zondag 11 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 12 oktober 2024
Bestemmingen: Milaan, Bérgamo, Pisa, Siena, Florence, Verona, Milaan

Beschrijving

12 okt
Reizen van Amsterdam naar Milaan
Vertrek
EasyJet
EasyJet EasyJet - U23852
08:50 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
10:35 - Milano, Malpensa (MXP)
1uur 45min Rechtstreeks Tarief: Standard
Vervoer:  U23852
Reisklasse: Economy
Tarief: Standard
12 okt
Autoverhuur
Fiat 500L /AC/4dr
A/C 4 aantal deuren bij huurauto 4 Personen
Fiat 500L /AC/4dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Handgeschakeld
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Leeftijd bestuurder

Minimaal 18, Maximaal 99

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Volle tank bij het ophalen
Algemene betalingsvoorwaarden
250 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Milan Malpensa APT luchthaven (Shuttle Service) - Telefoonnummer:

Via Europa 90, Lonate Pozzolo, 21015, Italië

Terugbrengen

Milan Malpensa APT luchthaven (Shuttle Service) - Telefoonnummer

Via Europa 90, Lonate Pozzolo, 21015, Italië

12 okt
1. Milaan
Tussenstop
Over de bestemming: Milaan is de tweede stad van Italië en de belangrijkste stad van Noord-Italië. De stad is de hoofdstad van Lombardije, een van de meest ontwikkelde regio's van Italië. Tevens is het de hoofdstad van de provincie Milaan. De stad zelf heeft ongeveer 1,3 miljoen inwoners. Met de omliggende stedelijke gebieden erbij gerekend komt men op vier miljoen.
Meer informatie
12 okt
Autoreis van 51 Kilometers - 1uur 0min
Milaan
Bérgamo
12 okt
2. Bérgamo
Overnachten
Over de bestemming: Bergamo bijvoorbeeld tussen het Lago di Como en Lago d'Iseo is een plaatje, met name de Città Alta. Deze tegen de heuvel opklimmende oude bovenstad van Bergamo, dat van de 15e tot de 18e eeuw onder Venetiaanse heerschappij was, kun je te voet bereiken. Slimmer is het echter om de funiculare te nemen vanaf de modernere en ruimer opgezette Città Bassa. De trots van de benedenstad wordt gevormd door de Galleria dell'Academia Carrara. Een geweldig museum met o.a. 15e eeuws werk van Pisanello en Botticelli, 16e eeuwse schilderijen van Titiaan en Rafaël, 18e eeuwse schilderijen van Tiepolo en werk van buitenlanders als Holbein, Dürer, Breughel en Velasquez. Aangekomen in de smalle kronkelende straatjes van de Città Alta vormt de Piazza Vecchia het stedenbouwkundig middelpunt. Tussen dit plein en de Piazza del Duomo ligt het Palazzo della Ragione met zijn prachtige open zuilenhal. Aan het domplein ligt de Santa Maria Maggiore; een gedeeltelijk Romaanse basiliek met leeuwenportalen en mooie gotische baldakijnen. Als je de basiliek betreedt via de mooie sobere Romaanse achterzijde heb je een vreemde gewaarwording. Bij binnenkomst word je werkelijk overspoeld door het barokke Italiaanse interieur. Het decor voor het graf van de componist Donizetti (1731-1848).
Meer informatie
12 okt
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
13 okt
Autoreis van 329 Kilometers - 3uur 22min
Bérgamo
Pisa
13 okt
3. Pisa
Overnachten
Over de bestemming: n haar glorietijd, de middeleeuwen, lag Pisa aan zee en was het een belangrijke havenstad. Via de handel met Spanje en Noord-Afrika kwam de stad in een wetenschappelijke en culturele stroomversnelling terecht. Deze revolutie leidde bijvoorbeeld tot de bouw van de beroemde scheve toren van Pisa. In 1284 werd de stad verslagen door Genoa wat het verval van de havenstad betekende. Door de verzanding van een deel van de rivier de Arno kwam de stad meer landinwaarts te liggen. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft Pisa behoorlijk te lijden gehad, al bleven de belangrijkste gebouwen bespaard. Deze gebouwen zijn terug te vinden op het Campo dei Miracoli (het veld der wonderen). Het beroemdste gebouw, de grootste attractie en het grootste wonder is natuurlijk de Torre Pendente. De toren was oorspronkelijk bedoeld als campanile, klokkentoren, voor de Duomo. Er wordt gezegd dat Galileo Gallilei er zijn beroemde theorieën m.b.t. de snelheid van vallende voorwerpen testte. Tussen januari 1990 en december 2001 was de toren uit veiligheidsoverwegingen gesloten voor publiek. Met man en macht werd gedurende die tien jaar gewerkt om de sterke helling van het gebouw te verminderen. De fundamenten van de torre werden versterkt, maar het gebouw werd niet helemaal rechtgezet; dat zou het toerisme immers geen goed doen. In augustus 2004 kwam het verlossende woord; de toren was weer in veiligheid. Inmiddels is de oude toren weer helemaal stabiel en kan, volgens esperti, de komende eeuwen niet instorten. Het is leuk om door het stadje te lopen en vanuit allerlei hoeken een glimp op te vangen van dit scheve fenomeen.
Meer informatie
13 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
15 okt
Autoreis van 130 Kilometers - 1uur 53min
Pisa
Siena
15 okt
4. Siena
Overnachten
Over de bestemming: Ten opzichte van Firenze, Florence, is Siena een verademing. Dit stadje straalt nog steeds een middeleeuwse sfeer uit. Een stad op een heuvel, gedomineerd door het silhouet van de Duomo, waar je lekker door de kleine smalle straatjes kunt dwalen. Op de affreschi, fresco's, in het Palazzo Pubblico kun je zien dat dit beeld nauwelijks veranderd is. PIAZZA DEL CAMPO Piazza del Campo Het beroemde schelpvormige licht hellende plein heeft een intiem karakter en is erg geschikt om eens heerlijk op de grond te gaan zitten en alle indrukken op je af te laten komen. Al dan niet genietend van een stuk panforte, letterlijk 'het zware brood', de specialiteit van Siena, gevuld met vruchten en noten, die je in een van de winkeltjes op het plein kunt kopen. De Fonte Gaia met reliëfs van Jacopo della Quercia biedt aangenaam verfrissend drinkbaar water dat wordt aangevoerd door een 500 jaar oud aquaduct. Het plein wordt gedomineerd door het Palazzo Pubblico, nog steeds het stadhuis en onderkomen van het Museo Civico, en de 102m hoge Torre del Mangia, de campanile van het paleis. PALIO Het intieme karakter van het plein wordt 2x per jaar danig verstoord. Op 2 juli en op 16 augustus (de dag na Ferragosto) wordt de beroemde Palio delle Contrade gehouden. In de volksmond wordt de eerste race, ook wel Palio di Provenzano genoemd, vaak bestempeld als zijnde voor de inwoners van Siena, de echte dus. De tweede, de Palio dell'Assunta, is 'voor de toeristen'... Tijdens de palio hebben de zeventien wijken, de contrade, ieder een eigen deelnemer te paard die zo snel mogelijk probeert drie rondjes op het plein te rijden. De winnaar van dit spektakel brengt zijn Contrada de eeuwige roem, voor een jaar tenminste.... Elke contrada bereidt ter opluistering van de feestvreugde zijn eigen gerechten. In de contrada van de oca, de gans, worden veel vleesgerechten bereid vanwege de hier in het verleden aanwezige slachterijen. In de Torre zijn varkensvleesgerechten favoriet en in de Contrada dell'Aquila, adelaar, wordt risotto met zwarte truffels geserveerd. Ook traditionele gerechten zijn volop aanwezig: crostini rossi alla milza, rode crostini met milt; panzella, een soort broodsoep; brassato al Brunello, vlees gestoofd in de bekende rode wijn, natuurlijk rijkelijk overgoten. Nadat het spektakel op het bekende Campo achter de rug is, kan worden begonnen aan de cena della vittoria, het culinaire overwinningsfeest. Tijdens de feestelijkheden, die bijna een hele week duren, worden diverse banketten georganiseerd...dat moet je een keer mee maken.
Meer informatie
17 okt
Autoreis van 75 Kilometers - 1uur 6min
Siena
Florence
17 okt
5. Florence
Overnachten
Over de bestemming: Florence is een stad in Italië. Het is de hoofdstad van de regio Toscane en de metropolitane stad Florence . De stad telt circa 377.000 inwoners en ligt aan de rivier de Arno. Deze prachtige en indrukwekkende stad ligt tussen de groene heuvels van de Toscana met de Domo als middelpunt. Deze elegant mode-stad met mooie winkelstraten is rijk aan kunstschatten en musea. Maak een mooie wandeling door de stad, de Campanili en het grote plein van Piazza della Signoria. Er is heel veel te zien en alles is op loopafstand in de binnenstad. Bezoek de wereldberoemde Galerieën , het Palazzo Pitti, het geweldige Bargello-Museum alsmede de rijke kunstschatten van de kerken San Lorenzo, Santa Croce of de Santa Maria Novella. Tussendoor passeer je een groot aantal kleine en grote pleinen en het stijlvolle stadsleven geeft u een heerlijk vakantiegevoel.
Meer informatie
17 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
19 okt
Autoreis van 231 Kilometers - 2uur 24min
Florence
Verona
19 okt
6. Verona
Overnachten
Over de bestemming: Verona is een stad in Noord-Italië en is hoofdstad van de gelijknamige provincie Verona in de regio Veneto. De stad ligt ten oosten van Milaan, ten westen van Venetië en Padua. De stad telt circa 259.966 inwoners. De binnenstad van Verona staat sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Verona’s bekendste bezienswaardigheid is de Arena uit de Romeinse tijd. Het enorme complex biedt plaats aan 22.000 toeschouwers en vele malen per jaar worden hier concerten en opera’s gehouden. Tijdnes een wandeling door de smalle winkelstraten van Verona kom je zeker langs de „Bottega del Vino”. Hier kun je kiezen uit een groot aantal wijnsoorten. En vergeet ook het bekende balkon van Romeo & Julia niet!
Meer informatie
21 okt
Autoreis van 155 Kilometers - 1uur 56min
Verona
Milaan
21 okt
7. Milaan
Tussenstop
Over de bestemming: Milaan is de tweede stad van Italië en de belangrijkste stad van Noord-Italië. De stad is de hoofdstad van Lombardije, een van de meest ontwikkelde regio's van Italië. Tevens is het de hoofdstad van de provincie Milaan. De stad zelf heeft ongeveer 1,3 miljoen inwoners. Met de omliggende stedelijke gebieden erbij gerekend komt men op vier miljoen.
Meer informatie
21 okt
Reizen van Milaan naar Amsterdam
Terug
EasyJet
EasyJet EasyJet - U23859
12:00 - Milano, Malpensa (MXP)
14:00 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
2uur 0min Rechtstreeks Tarief: Standard
Vervoer:  U23859
Reisklasse: Economy
Tarief: Standard
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.231 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 7
Vlucht 2
Accommodaties 5
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes