Fly & Drive Koningsroute | Portugal
o.v.v. wijzigingen 1.512 €

Fly & Drive Koningsroute | Portugal

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: donderdag 18 maart 2021 - Vertrek : zaterdag 4 september 2021
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 3.023 €
Beschrijving
Dit reisidee is gemaakt op: donderdag 18 maart 2021 - Vertrek : zaterdag 4 september 2021
Bestemmingen: Faro, Silves, Evora, Castelo de Vide, Guarda, Vila Real, Braga, Porto, Obidos, Lissabon, Lagos, Faro
Thema
Portugal
Fly&Drive
04 sep.
Reizen van Schiphol naar Faro
Vertrek
Transavia Holland Transavia Holland - HV5357
05:00 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
07:05 - Faro, Faro (FAO)
3uur 5min 1 PC Rechtstreeks Tarief: Plus
Vluchtnummer: HV5357
Reisklasse: Economy
Tarief: Plus
04 sep.
Autoverhuur
A/C 4 aantal deuren bij huurauto 4 Personen
Opel Astra STW /AC/4dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Handgeschakeld
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Leeftijd bestuurder

Minimaal 18, Maximaal 80

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Algemene betalingsvoorwaarden

1000 EUR charged in CreditCard

Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Faro luchthaven (Shuttle Service) - Telefoonnummer:

Rua Samuel Gacon 4, Montenegro - Faro, 8005-282, Portugal

Terugbrengen

Faro luchthaven (Shuttle Service) - Telefoonnummer

Rua Samuel Gacon 4, Montenegro - Faro, 8005-282, Portugal

04 sep.
1. Faro
Tussenstop
Informatie over de stad: Faro is een stad en gemeente in het Portugese district Faro. De gemeente heeft een totale oppervlakte van 213 km² en telt ongeveer 28.900 inwoners.
Meer informatie
04 sep.
Autoreis van 65 Kilometers - 46min
Faro
Silves
04 sep.
2. Silves
Overnachten
Informatie over de stad: Silves is een van de oudere stadjes van de Algarve. Silves ligt in het binnenland en heeft een prachtig oude fort. Met name het Fort van Silves trekt veel toeristen naar het dorpje toe. Het kasteel is te vinden op het hoogste punt van het dorp. Silves is gelegen in het binnenland van de Algarve, aan de rivier de Arade achter Portimão. De stad was tot en met de 13 eeuw in Moorse handen en was eeuwen lang een belangrijke vestigingsplaats in de regio. De rijkdommen van de stad lokte zelfs de Noormannen op hun plundertochten tot deze streek. Vanaf de 13e eeuw kwam de stad weer in handen van de Portugese koning. Silves is een dorpje met de kenmerkende leuke klein steile straatjes. Bovenop de berg ligt de ommuurde binnenstad. Hier vindt je mooie oude pandjes en witgepleisterde huizen. De kathedraal van het plaatsje stamt uit de 12 eeuw en deed tijden de Moorse overheersing dienst als Moskee. Wellicht dat dit de oorzaak is voor de wat sobere stijl van de kathedraal. In vergelijking met de kerken in de regio is deze maar somber. Boven de stad uit zie je van ver al het fort van Silves liggen. Het fort is nog steeds te bezoeken en een belangrijke attractie van het stadje. De muren van het fort staan nog steeds overeind. De binnenkant van het fort is echter vervallen en hiervan zijn alleen nog maar de fundamenten zichtbaar. Je kunt de oude muren beklimmen en vanuit deze muren de omgeving bekijken. Je snapt direct het strategische nut van het fort, aangezien het uitzicht prachtig is en je tot ver in de omgeving kunt kijken. Mooi ook zijn de diverse ooievaarsnesten rondom het fort. De binnenkant van het fort is verder verfraaid met een prachtige tuin, vol rozen en fruitbomen.
Meer informatie
06 sep.
Autoreis van 200 Kilometers - 2uur 18min
Silves
Evora
06 sep.
3. Evora
Overnachten
Informatie over de stad: De stad Évora is als een boek over Portugese kunstgeschiedenis. U kunt deze stad het best te voet bezoeken en door de smalle straatjes met de witte huizen wandelen. Zo ontdekt u ook de monumenten en de details die getuigen van de geschiedenis van Évora en de rijkdom van haar cultureel erfgoed. U merkt onmiddellijk aan de rustige en gezellige sfeer waarom de Portugese koningen zich in de 15e eeuw in deze stad, die dateert uit de Romeinse tijd, kwamen vestigen. Dit heeft bijgedragen tot de ontwikkeling van de stad en het cultureel belang ervan in de volgende eeuwen. Het is inderdaad omwille van haar lange geschiedenis en het feit dat een aantal representatieve gebouwen uit de 16e tot de 18e eeuw tot op vandaag bewaard is gebleven dat Évora door UNESCO werd erkend als werelderfgoed. Begin bij het plein Praça do Giraldo Dit is het hart van de stad en dé ontmoetingsplaats bij uitstek met cafés, terrasjes, winkels en een toeristenbureau. Op een van de uiterste punten bevinden zich de kerk Igreja de Santo Antão en de marmeren fontein met 8 spuiters die verwijzen naar de 8 straten die op dit plein uitkomen. Suggestie voor een stadswandeling Vertrek aan de arcades van de Praça do Giraldo en bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden: De Romeinse Tempel en thermen, de middeleeuwse stadsmuren, de kathedraal Sé, de kerk Igreja da Graça en de Igreja de São Francisco, met de eigenaardige Capela dos Ossos (bottenkapel).
Meer informatie
07 sep.
Autoreis van 120 Kilometers - 1uur 32min
Evora
Castelo de Vide
07 sep.
4. Castelo de Vide
Overnachten
Informatie over de stad: Het kasteel dat is omringd door witte huizen valt op in het landschap en is ongetwijfeld de eerste verrassing voor de bezoeker. Vanuit de hoogte oogt het landschap van de Alentejo in volle glorie. Hier vlakbij, op zo'n 20 km afstand, kunt u net Marvão waarnemen en nog iets verder ziet u Spanje liggen. Aan de noordkant, tussen het kasteel en de Fonte da Vila, wordt de historische joodse buurt door een aantal smalle straatjes afgebakend. De joodse buurt van Castelo de Vide is een van de belangrijkste voorbeelden van de joodse aanwezigheid in ons land, die uit de 13e eeuw dateert, tijdens het koningschap van D. Dinis. Hier kunnen we één van de best bewaarde joodse buurten in Portugal zien, waar één van de grootste verzamelingen civiele architectuur uit de gothische periode bewaard is gebleven. Wandel door de steile en smalle straatjes en laat u betoveren door de charme van het middeleeuwse verleden. Castelo de Vide heeft echter ook andere monumenten die een bezoek waard zijn. We noemen bijvoorbeeld de Capela do Salvador do Mundo, de oudste kapel (einde van de 13e eeuw) waarvan de binnenkant bekleed is met panelen van witte en blauwe tegels, of de Capela de São Roque, gebouwd in de 15e eeuw en herbouwd in de 18e eeuw. Maar dit zijn slechts twee van de 24 bestaande kerken. Indien u nog tijd en zin heeft, kunt u de heuvel tegenover Castelo de Vide beklimmen waar de Capela de Nossa Senhora da Penha staat en waarvandaan u weer een ander uitzicht over het dorp heeft. Castelo de Vide heeft altijd bekend gestaan om de natuurlijke rijkdommen zoals de bronnen met geneeskrachtig water. U treft hier verschillende bronnen waarvan de Vila en Mealhada bronnen het bekendst zijn. U moet wel weten dat, volgens de plaatselijke gezegdes, diegene die het water uit de Mealhada bron drinkt naar Castelo de Vide terug zal keren om te trouwen.
Meer informatie
08 sep.
Autoreis van 183 Kilometers - 1uur 53min
Castelo de Vide
Guarda
08 sep.
5. Guarda
Overnachten
Informatie over de stad: In de hoogste stad van Portugal waait een lichte en gezonde bergwind door de middeleeuwse straten, die door het graniet statigheid en een donkere kleur heeft. Dat is ook de kleur van de Sé Catedral. Dit hoog, immens en imposant gebouw lijkt op een fort met machtige torens die zich als symbolen van de verdediging van het geloof en het land verheffen. Als de buitenkant met zijn inspirerende vorm en gotische versieringen u al doen opkijken, zult u het interieur met de duizelingwekkend hoge schepen en een enorm retabel dat volledig uit steen is gehouwen nog mooier vinden! Buiten op het plein kunt u uitrusten in een van de cafés onder de 16e-eeuwse arcades in het kloppend hart van de stad. Vanaf dit plein vertrekken smalle straatjes met granieten paleizen en oude huizen met gotische ramen en waterspuwers aan de dakranden. Het historisch centrum is volledig omgeven door middeleeuwse stadsmuren, poorten en torens die tot in onze tijd haast onbeschadigd zijn gebleven. Naast de stadsmuren bevindt zich de joodse wijk. De meeste gebouwen dateren uit de middeleeuwen en bezitten nog steeds de in steen uitgehouwen symbolen en de originele architectuur met twee deuren – een smalle deur die toegang geeft tot de bovenverdieping waar het gezin woonde en een bredere deur op het gelijkvloers waar zich de handelszaak van de meeste joden bevond. Eindig uw wandeling met een bezoek aan het Museu da Guarda, dat is ondergebracht in het vroegere Paço Episcopal (bisschoppelijk paleis), de kerk Igreja da Misericórdia met een barok interieur en de Igreja de São Vicente, met opmerkelijke azulejo-panelen. Buiten het stadscentrum ligt de Capela de Nossa Senhora do Mileu, een kapel in Romaanse stijl, een van de oudste monumenten dat dateert van voor de 12e eeuw.
Meer informatie
09 sep.
Autoreis van 172 Kilometers - 1uur 46min
Guarda
Vila Real
09 sep.
6. Vila Real
Overnachten
Informatie over de stad: Vila Real is een op een voorgebergte gelegen stad met goed bewaarde aristocratische gebouwen, met wapenschilden versierde huizen, manuelijnse ramen en traditionele smeedijzeren balkons. Vila Real is een oude stad aan de samenloop van de rivieren Corgo en Cabril en is ingesloten tussen de bergketens Serra do Alvão en Serra do Marão in het westen en Serra de Montemuro in het zuiden. Deze stad in het binnenland heeft een grote avenida langs de rand van een diep ravijn waar de rivier Corgo stroomt. De Avenida Carvalho Araújo, omrand met stoepen in “calçada portuguesa” (Portugese straatstenen), doorkruist de hele stad en komt uit bij het 19e-eeuwse gebouw van de Paços do Concelho. Iets verder bevindt zich de gotische kathedraal Sé, en daar tegenover een 16e -eeuws huis met manuelijnse ramen waar nu het toeristenbureau is gehuisvest. Wanneer u verder loopt langs de Avenida Carvalho Araújo en de Avenida Marginal, langs de herenhuizen en de winkelstraten, komt u bij het meest levendige en karakteristieke deel van Vila Real. Hier bevinden zich de kerken Igreja da Misericórdia en Igreja dos Clérigos, een meesterwerk van de Italiaanse architect Nicolau Nasoni. Tijdens uw wandeling moet u letten op de met smeedijzerwerk versierde balkons en op de met graniet omlijste ramen die een galerij van typisch Portugese architectuur vormen.
Meer informatie
09 sep.
Bijgevoegde Excursie | Ticket
Porto Sightseeing Bus
Porto Sightseeing Bus
Flexible 24 Hours Tour (09:00-18:30)
Zie de details
10 sep.
Autoreis van 106 Kilometers - 1uur 9min
Vila Real
Braga
10 sep.
7. Braga
Overnachten
Informatie over de stad: Braga, een van de oudste steden van Portugal, is een bruisende studentenstad. “Bracara Augusta” werd meer dan 2000 geleden door keizer Augustus gesticht en ligt op een van de belangrijkste Romeinse verbindingswegen van het Iberisch Schiereiland. Het was immers de bestuurlijke zetel van het keizerrijk. Later werd de stad door keizer Caracalla verheven tot hoofdstad van de Romeinse provincie Galécia, het huidige Gallicië. Het bisdom Braga is het oudste van Portugal en wedijverde in de middeleeuwen wat betreft macht en aanzien zelfs met Santiago de Compostela. Hier passeerde een van de pelgrimswegen naar Santiago toen deze cultus ten tijde van de christelijke herovering (Reconquista) en de stichting van Portugal meer bekendheid kreeg. De Sé is ook de oudste kathedraal van Portugal en werd in de 12e eeuw gebouwd in opdracht van de ouders van de eerste koning van Portugal, D. Henrique en D. Teresa, die hier liggen begraven. Braga is ook vandaag nog een van de belangrijkste religieuze centra van het land, waar de Festas da Semana Santa (feestelijkheden tijdens de Goede Week) en de feesten van São João liturgische en toeristische hoogtepunten zijn. Naast het Tesouro-Museu da Sé is het Museu dos Biscainhos een bezoek waard. Dit museum is gehuisvest in een paleis uit de barokperiode, voor het erfgoed van Braga de belangrijkste stijl. In het Museu Arqueológico D. Diogo de Sousa vindt u vele overblijfselen uit de Romeinse tijd. U kunt rustig door het historisch centrum wandelen om de vele kerken te bezoeken, de typische huizen en de historische gebouwen zoals het Palácio do Raio, het Theatro Circo, de Arco da Porta Nova te bewonderen of een kopje koffie te drinken in het bekende café Brasileira met uitzicht op de drukte van de Avenida Central. Braga wordt evenwel beschouwd als de jongste stad van Portugal. Een van de modernere gebouwen is het Estádio Municipal de Braga (gemeentelijk stadion van Braga) dat werd ontworpen door Souto Moura, een vooraanstaand Portugees architect die de Pritzker-prijs heeft ontvangen. Wie Braga bezoekt mag zeker het heiligdom Santuário do Bom Jesus niet vergeten, het symbool van de stad met een monumentaal trappencomplex. Omringd door groene ruimte heeft u van hieruit een prachtig uitzicht over de stad. In de buurt zijn er nog twee andere kerken: Het heiligdom Santuário de Nossa Senhora do Sameiro, een belangrijke bedevaartsplaats in Portugal en de kerk Igreja de Santa Maria da Falperra. Buiten het historisch centrum zijn ook het klooster Mosteiro de São Martinho de Tibães en de Capela de S. Frutuoso de Montélios om hun schoonheid en historisch belang een bezoek waard. Enkele van de bekendste gastronomische specialiteiten van Braga zijn de stokvisgerechten “Bacalhau à Braga”, “Bacalhau à Narcisa” of “Bacalhau à minhota”, gebraden geitenvlees “cabrito assado” en het zoete nagerecht “Pudim Abade de Priscos”. U mag ook het nachtleven in deze studentenstad niet missen, met animatie voor ieder wat wils. De vestiging van de universiteit en de kwaliteit van de hedendaagse architectuur hebben Braga een verjongingskuur gegeven waardoor deze eeuwenoude stad een onverwacht moderne uistraling heeft gekregen.
Meer informatie
12 sep.
Autoreis van 53 Kilometers - 41min
Braga
Porto
12 sep.
8. Porto
Overnachten
Informatie over de stad: Porto is een Portugese gemeente en havenstad in het noordwesten van Portugal, aan de Costa Verde. Porto is gebouwd aan de noordoever van de rivier de Douro. Het is de op één na grootste stad van Portugal. Porto is vooral bekend als herkomstplaats van port(o)wijn, die in Vila Nova de Gaia (gelegen tegenover Porto op de zuidoever van de rivier de Douro) wordt gelagerd, en van daaruit over de gehele wereld wordt geëxporteerd.
Meer informatie
12 sep.
Bijgevoegde Excursie | Ticket
Porto Sightseeing Bus
Porto Sightseeing Bus
Flexible 48 Hours Tour (09:00-18:30)
Zie de details
14 sep.
Autoreis van 241 Kilometers - 2uur 16min
Porto
Obidos
14 sep.
9. Obidos
Overnachten
Informatie over de stad: Het middeleeuwse stadje Óbidos is een van de meest pittoreske en best bewaarde vestigingsstadjes van Portugal. Óbidos ligt voldoende dicht bij de hoofdstad, boven op een berg vlak bij de Atlantische kust en was ooit van strategisch belang voor de verdediging van het grondgebied. Het werd al bevolkt voordat de Romeinen het Iberisch Schiereiland innamen en kende een nog grotere bloei vanaf het moment dat het werd uitgekozen door de koninklijke familie. Toen koning D. Dinis het stadje in de 13e eeuw aan zijn vrouw, D. Isabel, schonk werd Óbidos de stad van de koninginnen van Portugal, die verschillende dynastieën lang het stadje hebben verfraaid en verrijkt. Dit is ook een van de belangrijkste redenen waarom er zoveel kerken in dit kleine stadje zijn te vinden. Binnen de stadsmuren bevindt zich een goed bewaard kasteel tussen een labyrint van smalle straatjes en charmante witte huisjes. Tussen de portieken in Manuelijnse stijl, de met bloemen versierde ramen en de kleine pleintjes, vindt u verschillende bezienswaardigheden, goede voorbeelden van de religieuze en civiele architectuur uit de gouden tijden van het stadje. De kerken Igreja Matriz de Santa Maria, Igreja da Misericórdia, Igreja de São Pedro, de “Pelourinho” (schandpaal) en buiten de stadsmuren het aquaduct en het heiligdom Santuário do Sr. Jesus da Pedra, met een rond grondplan, zijn enkele van de monumenten die een uitgebreid bezoek waard zijn. Zoals ook het Museu Municipal de Óbidos, waar u de werken van Josefa de Óbidos kunt bewonderen. Deze beroemde schilderes uit de 17e eeuw was een vrouw met een eigenzinnige artistieke houding die ongewoon was voor haar tijd. Haar schilderijen tonen de invloed van grote 17e-eeuwse meesters zoals de Spaanse schilders Zurbarán en Francisco de Herrera, of de Portugezen André Reinoso en Baltazar Gomes Figueira, haar vader.
Meer informatie
15 sep.
Autoreis van 86 Kilometers - 58min
Obidos
Lissabon
15 sep.
10. Lissabon
Overnachten
Informatie over de stad: Lissabon is de hoofdstad en grootste stad van Portugal. Het is bovendien de populairste bestemming voor een stedentrip in het land. De laatste jaren is de stad uitgegroeid tot een geliefde bestemming voor een korte of lange citybreak. In de stad en in de directe omgeving van Lissabon is meer dan genoeg te doen om je meerdere bezig te houden. Alleen al de historische binnenstad bied genoeg afwisseling voor enkele dagen. Wil je niet alleen in het historische centrum blijven, dan zijn de stadsdelen Belém en Parque das Nações leuk voor de afwisseling. Ben je op zoek naar leuke hippe winkeltjes en eettentjes dan moet je in de XL Factory zijn. Een andere bekende bezienswaardigheid buiten de stad is Sintra. Bij dit dorp, dat ongeveer op een uurtje met de trein van Lissabon ligt zijn de oude buitenpaleizen van de voormalige koningen van Portugal te vinden. Kortom, er is in en om de stad meer dan genoeg te doen en is dan ook niet zo gek dat steeds meer mensen kiezen voor een citybreak in Lissabon.
Meer informatie
16 sep.
Bijgevoegde Excursie | Ticket
Hop-on hop-off bustour naar de Taag
Hop-on hop-off bustour naar de Taag
1 dag 09:00
Zie de details
17 sep.
Autoreis van 302 Kilometers - 2uur 41min
Lissabon
Lagos
17 sep.
11. Lagos
Overnachten
Informatie over de stad: Lagos is een prachtig klein stadje aan de kust in de regio Algarve. Lagos heeft een lange geschiedenis die zijn sporen op het kleine plaatsje hebben achtergelaten. Lagos behoort tot de populairste toeristische bestemmingen in de Algarve. Lagos is een van de oudere steden in de Algarve. De stad stond eeuwen lang onder Moorse overheersing en heette toen Zawaia. In de 13 eeuw werd de stad door de Portugese koning Alfons de II van Portugal heroverd en kwam de stad langzaam aan tot grote bloei. De stad had als een van de eerste in Europa een overdekte slavenmarkt en Lagos werd het centrum voor de ontdekkingsreizen in Portugal. In de stad vindt je nog vele oude kerken, de oude stadsmuren en mooie oude patriciërs huizen. Lagos kent een bijzonder relaxte sfeer. De charme van een Zuid-Europese stad wordt gecombineerd met hippe winkeltjes en leuke barretjes. De stad heeft een hele fijne hippie achtige sfeer. Dit komt door de grote groepen studenten en hippies die de stad in de jaren 80 verkozen tot hun eindbestemming van hun inter rail reizen. Nog steeds zie je dit terug in de stad aan de straatkunst en het soort cafés en restaurants die je tegenkomt. Vanaf de haven van Lagos kun je in kleine bootjes diverse tripjes maken. Er liggen mooie houten bootjes om een dag mee te gaan zeilen of vissen. Diverse bootjes maken tochten om dolfijnen te gaan spotten en vanaf Lagos kun je ook de grotten die zich in de kust hebben gevormd bezoeken. De kleine bootjes varen je langs de spectaculaire kust en laten je alle bijzonder gevormde rotsen zien.
Meer informatie
19 sep.
Autoreis van 91 Kilometers - 1uur 1min
Lagos
Faro
19 sep.
12. Faro
Tussenstop
Informatie over de stad: Faro is een stad en gemeente in het Portugese district Faro. De gemeente heeft een totale oppervlakte van 213 km² en telt ongeveer 28.900 inwoners.
Meer informatie
19 sep.
Reizen van Faro naar Schiphol
Terug
Transavia Holland Transavia Holland - HV5352
19:50 - Faro, Faro (FAO)
23:50 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
3uur 0min 1 PC Rechtstreeks Tarief: Plus
Vluchtnummer: HV5352
Reisklasse: Economy
Tarief: Plus
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 3.023 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 12
Vlucht 2
Accommodaties 10
Auto's 1
Activiteiten 3

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!
Meer ideeën