Autorondreis Grand Tour Spanje
o.v.v. wijzigingen 1.883 €

Autorondreis Grand Tour Spanje

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: woensdag 7 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 12 oktober 2024
Ref ID: 1321499
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 3.765 €
Dit reisidee is gemaakt op: woensdag 7 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 12 oktober 2024
Bestemmingen: Orleans, Barcelona, Valencia, Murcia, Granada, Córdoba, Sevilla, Mérida, Madrid, Salamanca, Leon, Gijon, Santander, Bilbao, San Sebastian, Tours

Beschrijving

12 okt
Autoreis van 605 Kilometers - 6uur 42min
Utrecht
Orleans
12 okt
1. Overnachting Orleans
Overnachten
Over de bestemming: Orléans is een stad in Midden-Frankrijk, 130 km ten zuiden van Parijs. Het is de prefectuur van het departement Loiret en van de regio Centre in de voormalige provincie Orléanais. Het is een universiteitsstad en een bisschopszetel, met een indrukwekkende kathedraal, en heeft ongeveer 115.000 inwoners.
Meer informatie
13 okt
Autoreis van 916 Kilometers - 8uur 35min
Orleans
Barcelona
13 okt
2. Overnachting Barcelona
Overnachten
Over de bestemming: Barcelona ligt aan de Middellandse Zee, aan de Costa del Maresme, met in het noorden de Costa Brava en in het zuiden de Costa del Garraf, en heeft een belangrijke haven. De stad ligt op 160 kilometer van de Pyreneeën. Bij een bezoek aan Barcelona wil je natuurlijk de belangrijkste bezienswaardigheden zien, maar misschien ook genieten van het strand, lekker eten, shoppen en een leuke actieve of culturele activiteit plannen. Maak gebruik van de Hop-on-Hop-off bus, en je ziet alles!!
Meer informatie
13 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
15 okt
Autoreis van 352 Kilometers - 3uur 32min
Barcelona
Valencia
Na het ontbijt verlaat je de bruisende stad Barcelona en rijdt langs de mooie kust langs de Costa Dorada naar Valencia wij je 2 nachten verblijft. Onderweg kom je langs plaatsen als Sitges, Peniscola en Castellon waar je eventueel nog een stop kunt maken.
15 okt
3. Overnachting Valencia
Overnachten
Over de bestemming: Valencia is een mooie stad met veel bezienswaardigheden, waarbij je het nieuwe en het historische deel van de stad kunt bezoeken. De “Cuidad de Artes” werd grotendeels gebouwd door de architect Santiago de Calatrava en zal grote indruk maken. In de middag bent je in de gelegenheid een aantal gebouwen te bezoeken en om ook een goede indruk te krijgen van de hoogstandjes aan deze bouwstijl. Het oude centrum heeft een wirwar van kleine straatjes met typische Spaanse sfeer. Het nieuwe gedeelte heeft mooie en aparte bouwstijl van bezienswaardigheden zoals het Oceanografico.
Meer informatie
17 okt
Autoreis van 231 Kilometers - 2uur 27min
Valencia
Murcia
Een lange dag in het programma, waarbij je via Murcia en Guadix (met zijn grotwoningen) de provincie Andalusië binnenrijdt. In de namiddag kom je aan in Granada, gelegen aan de voet van het imposante Sierra Nevada gebergte.
17 okt
4. Bezichtiging Murcia
Tussenstop
Over de bestemming: Murcia is een stad met geschiedenis, maar met een heel modern karakter. De stad staat ook wel bekend om zijn innovativiteit en creativiteit. Tussen de historische gebouwen vind je bijzondere architectonische hoogstandjes. Murcia is ook een mooi beginpunt om de regio te gaan ontdekken. Je bent zo op het strand voor een relaxt dagje, en ook voor de avonturiers is er van alles te doen. Met stip op nummer één qua bezienswaardigheden in Murcia is de kathedraal van de stad. Bijzonder is dat kerk gekenmerkt wordt door veel verschillende bouwstijlen. Je vindt er gotieke, barrokke en renaissance stijl elementen. Kijk vooral even omhoog en je zult meteen een foto willen maken, zo mooi zijn de authentieke elementen. Maar vergeet ook het glas en lood niet! Vooral als de zon er doorheen schittert, is dat onweerstaanbaar mooi.
Meer informatie
17 okt
Autoreis van 278 Kilometers - 2uur 55min
Murcia
Granada
17 okt
5. Overnachting Granada
Overnachten
Over de bestemming: Geniet de hele dag van deze schitterende stad, gelegen aan de voet van de vaak besneeuwde Sierra Nevada. Het oude centrum met veel winkels en de statige Ramblas heeft veel te bieden. Breng een bezoek aan het Alhambra, het indrukwekkende paleizencomplex met mooie tuinen dat boven de stad uitkomt.
Meer informatie
19 okt
Autoreis van 201 Kilometers - 2uur 20min
Granada
Córdoba
19 okt
6. Bezichtiging Córdoba
Tussenstop
Over de bestemming: De hoofdstad van het kalifaat Al Andalus, gelegen aan de rivier de Gualdaquivir. Je kunt de auto gratis parkeren aan de overkant van de rivier en de nieuwe brug over wandelen naar het oude centrum. Je treft hier een wereldwonder met een van de mooiste moskeeën waarbij in de moskee een gotische kathedraal is gebouwd. Cordoba heeft een wirwar van kleine straatjes waar je heerlijke tapas kunt eten.
Meer informatie
19 okt
Autoreis van 149 Kilometers - 1uur 47min
Córdoba
Sevilla
19 okt
7. Overnachting Sevilla
Overnachten
Over de bestemming: Een van de mooiste steden van Spanje met veel bezienswaardigheden. Maak een wandeling naar de Plaza Espana en het prachtige Maria Luisa Park met uniek paviljoens. Bezoek de enorme kathedraal met de Giralda en de uniek wijk Santa Cruz. Sevilla is een stad die dag en nacht bruist met zijn vele straatjes, winkels en grote pleinen. Geniet van deze bruisende stad die altijd leeft! Maak een mooie wandeling langs de rivier en loop een van de bruggen over naar de Triana-wijk. De Sevillanen weten wat het echte Spaanse leven betekent en genieten daar volop van. Je kunt door de kleine straatjes slenteren en in een van de honderden kleinschalige restaurants lunchen of dineren.
Meer informatie
21 okt
Autoreis van 188 Kilometers - 1uur 47min
Sevilla
Mérida
21 okt
8. Overnachting Mérida
Overnachten
Over de bestemming: Mérida is een gemeente in de Spaanse provincie Badajoz en hoofdstad van de autonome regio Extremadura, met een oppervlakte van 866 km². In 2007 telde Mérida 54.894 inwoners. De stad ligt aan de rivier de Guadiana. Deze stad is gesticht in 25 voor Christus door de Romeinse keizer Augustus en werd de hoofdstad van de Romeinse provincie. Merida groeide uit tot een der belangrijkste van het Romeinse rijk en vele monumenten uit die tijd zijn bewaard gebleven.
Meer informatie
22 okt
Autoreis van 344 Kilometers - 3uur 11min
Mérida
Madrid
22 okt
9. Overnachting in Madrid
Overnachten
Over de bestemming: Deze stad heeft zoveel te bieden. Echte aanraders zijn het Retiro Park, het Koninklijk Paleis van de Bourbons en de Plaza Mayor. Wil je gewoon lekker ontspannen, wandelen of winkelen dan kun je naar de Gran Via of de trendy wijk Chueca gaan met zijn kleine winkeltjes en smalle straatjes. Je kunt uiteraard ook kiezen om naar het Bernabeu-stadion van Real Madrid te gaan voor een rondleiding en het museum. Bezoek het El Prado en/of het tegenover gelegen Thyssen Museum. Ook kun je naar Toledo rijden (ca. 45 km), deze rijke historische stad is beschermd door Unesco en is indrukwekkend om te bekijken.
Meer informatie
25 okt
Autoreis van 215 Kilometers - 2uur 12min
Madrid
Salamanca
Stop onderweg bij het Paleizencomplex El Escorial, waar tevens de Spaanse Koninklijke familie ligt begraven. Leuk om te bezichtigen.
25 okt
10. Overnachting Salamanca
Overnachten
Over de bestemming: Salamanca is de hoofdstad van de gelijknamige Spaanse provincie Salamanca, gelegen in de regio Castilië en León, circa 200 km ten westen van Madrid. Ze heeft een oppervlakte van 29 km² en telt circa 160.331 inwoners. Door de vele (taal) studenten is het altijd gemoedelijk in Salamanca. De Slag om Salamanca in het jaar 1812 betekende het einde van Napoleons verblijf in Spanje. De schade was enorm en de overgebleven gebouwen zijn in Romaans, Gotische en Renaissance stijl. Zoek de kikker (la rana) op de oude universiteit en breng een bezoek aan de kathedralen. Sinds 1988 staat het oude centrum op de lijst van Unesco.
Meer informatie
27 okt
Autoreis van 210 Kilometers - 2uur 2min
Salamanca
Leon
27 okt
11. Overnachting Leon
Overnachten
Over de bestemming: De stad León is een gemeente en de hoofdstad van de provincie León in de autonome gemeenschap van Castilië en León, in het noordwesten van Spanje. León ligt op 841 meter hoogte op de Spaanse hoogvlakte en is met 136.414 inwoners de grootste stad van de provincie, die ongeveer een half miljoen inwoners telt.
Meer informatie
28 okt
Autoreis van 153 Kilometers - 1uur 38min
Leon
Gijon
28 okt
12. Overnachting Gijon
Overnachten
Over de bestemming: Gijón is een gemeente in de Spaanse provincie Asturië in de regio Asturië met een oppervlakte van 181,60 km². Het is de hoofdstad van de gelijknamige comarca. De stad staat vooral bekend om een van de grootste havens van Noord-Spanje. De stad ligt in een gebied waar vroeger de Kelten woonden en waar je nog steeds de doedelzak hoort. De woeste kust van het noorden is erg indrukwekkend met daartussen vele kleine en mooie baaien, waar je met mooi weer naar het strand kunt gaan.
Meer informatie
29 okt
Autoreis van 181 Kilometers - 1uur 50min
Gijon
Santander
29 okt
13. Overnachting Santander
Overnachten
Over de bestemming: Santander is de hoofdstad van de provincie Cantabrië in het noorden van Spanje. De oude elegante stad met mooie boulevards en prachtige stranden biedt u veel bezienswaardigheden. De kust is ruw met prachtige brede zandstranden. De stad heeft een rijke historie en werd al bewoond in de tijden van het Romeinse Rijk. In de 7e en 8e eeuw speelde zich binnen de hoge stadsmuren een demografische verschuiving af, waarbij de inwoners van de stad zich in twee groepen verdeelden. Dit alles is te zien in de verschillende musea van deze statige stad.
Meer informatie
31 okt
Autoreis van 105 Kilometers - 1uur 16min
Santander
Bilbao
31 okt
14. Bilbao
Tussenstop
Over de bestemming: Deze mooie stad ligt aan de rivier de Nervion en aan de pelgrimsroute naar Santiago. Je kunt een bezoek brengen aan het Guggenheim-museum waarbij de collectie is ondergebracht in een wel heel bijzonder gebouw dat aan de oever van de rivier ligt. Nadat je de stad verkend hebt rijd je door naar San Sebastian.
Meer informatie
31 okt
Autoreis van 100 Kilometers - 1uur 15min
Bilbao
San Sebastian
31 okt
15. San Sebastian
Overnachten
Over de bestemming: Als afsluiting van deze reis bezoek je de mooiste stad van Spanje San Sebastian met een rijke historie, gelegen aan de noordkust van Spanje, grenzend aan Frankrijk. De Baskische naam van de stad is “Donostia” in de autonome regio Baskenland. De stad heeft ca. 185.000 inwoners en het kroonjuweel van het noorden. Geniet van de prachtige gebouwen, pleintjes, het haventje en de vele pittoreske straatjes van deze stad.
Meer informatie
02 nov
Autoreis van 586 Kilometers - 5uur 32min
San Sebastian
Tours
02 nov
16. Tours
Overnachten
Over de bestemming: Tours is een stad in Midden-Frankrijk, gelegen aan de rivier de Loire. Tours was de hoofdstad van de voormalige provincie Touraine, thans is het de hoofdplaats van het departement Indre-et-Loire. De stad telt bijna 135.000 inwoners.
Meer informatie
03 nov
Autoreis van 714 Kilometers - 7uur 25min
Tours
Utrecht
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 3.765 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 16
Accommodaties 13

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes