Autorondreis Natuurschatten Beierse meren | DL
o.v.v. wijzigingen 1.423 €

Autorondreis Natuurschatten Beierse meren | DL

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 6 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 12 oktober 2024
Ref ID: 1332833
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.845 €
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 6 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 12 oktober 2024
Bestemmingen: Konstanz, Lindau, Starnberg, Tegernsee

Beschrijving

12 okt
Autoreis van 745 Kilometers - 7uur 25min
Utrecht
Konstanz
12 okt
1. Konstanz | Bodensee
Overnachten
Over de bestemming: Konstanz is een universiteitsstad in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, gelegen aan de Zwitserse grens. Het is de Kreisstadt van het Landkreis Konstanz. De Bodensee is absoluut één van de mooiste meren in de Alpenregio. Daarnaast is het ook nog eens één van de grootste meren. Het voordeel van zo’n groot meer is dat je je hier echt even in een andere wereld kunt wanen. Om de Bodensee vind je meerdere steden en dorpen en zijn er voldoende leuke activiteiten en bezienswaardigheden te ontdekken. Het bijzondere aan de Bodensee is dat het meer in maar liefst drie landen ligt: Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het meer is ruim 530 km2 en technisch gezien bestaat het uit twee meren (Obersee en Untersee) die dankzij de Rijn met elkaar verbonden zijn. Om het meer liggen de steden Bregenz, Friedrichshafen en Konstanz. In sommige talen wordt de Bodensee het Meer van Konstanz genoemd. In de Bodensee vind je maar liefst tien eilanden, allemaal groter dan 2000 m2.
Meer informatie
15 okt
Autoreis van 94 Kilometers - 1uur 30min
Konstanz
Lindau
15 okt
2. Lindau
Overnachten
Over de bestemming: Met historische gebouwen, levendige pleinen en schilderachtige stegen straalt het oude centrum van Lindau op een 70 ha groot eiland een bijna mediterrane flair uit. Een indrukwekkend Alpen- en Bodenseepanorama strekt zich achter de wijd en zijd bekende havenmond met Beierse leeuwen en een witte vuurtoren uit. In een van de talrijke cafés kan de maritieme drukte in de haven en op de oeverpromenade, die doorgaat voor een van de mooiste aan de Bodensee, op uitstekende wijze worden geobserveerd. Met zijn prachtige locatie en feestelijke sfeer verandert Lindau in een kersteiland tijdens de kerstmarkt. Ontdek de oude stadskern van Lindau tijdens een rondleiding door de stad. De stadsgidsen van Lindau voeren u met gefundeerde kennis en mooie anekdotes op een tijdreis door de historie en traditie van de eiland- en tuinstad.
Meer informatie
15 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
17 okt
Autoreis van 172 Kilometers - 1uur 46min
Lindau
Starnberg
17 okt
3. Starnberg
Overnachten
Over de bestemming: Ten zuiden van München (deelstaat Beieren) vind je de Starnberger see. Dit meer is een van de grotere meren van Duitsland (20 km lang en 5 km breed) en bied je een mooi uitzicht op de Zugspitze (hoogste berg van Duitsland). Het meer bevat 1 eiland: Roseninsel welke een mooie villa met landgoed bevat. In de zomermaanden kun je er met een boot naartoe varen. Verder kun je je op en aan het meer vermaken met: windsurfen, kitesurfen, wandelen, fietsen en natuurlijk varen en zwemmen. Je vindt hier veel goed onderhouden strandjes waar je met het gezin heerlijk aan en in het water kunt vertoeven.
Meer informatie
19 okt
Autoreis van 63 Kilometers - 1uur 1min
Starnberg
Tegernsee
19 okt
4. tegernsee
Overnachten
Over de bestemming: De Tegernsee-vallei is bewoond sinds het stenen tijdperk. Records van het benedictijnenklooster dateren uit 746, dat tijdens de middeleeuwen een van de belangrijkste culturele centra in de regio was. In de hoogtijdagen telde het klooster 200 monniken en meer dan duizend inwoners die betrokken waren bij tal van industrieën. Onder abt Bernhard Wenzl (1673-1700) werd het klooster verbouwd in de hedendaagse barokstijl en alleen de abdijkerk is in zijn oorspronkelijke vorm bewaard gebleven. In 1815 werden de gebouwen van het kasteel en het klooster omgebouwd tot zomerresidentie van koning Wittelsbach. Dit werd gevolgd door vele andere edelen en kunstenaars in de regio en het begin van de toeristenindustrie van Tegernsee was geboren. In 1820 ontwierp de tuinarchitect Friedrich Ludwig von Sckell de tuinen rond het kasteel, die grotendeels nog steeds bewaard zijn gebleven. Vanuit het voormalige klooster werd de brouwerij Herzoglich Bayerische Brauhaus Tegernsee opgericht. De kloosterkerk doet nu dienst als parochiekerk.
Meer informatie
22 okt
Autoreis van 844 Kilometers - 8uur 37min
Tegernsee
Utrecht
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.845 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 4
Accommodaties 4

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes