Autorondreis Wallonië, Elzas en Ardennen
o.v.v. wijzigingen 559 €

Autorondreis Wallonië, Elzas en Ardennen

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: maandag 8 mei 2023 - Vertrek : zaterdag 7 oktober 2023
Ref ID: 1333376
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.118 €
Dit reisidee is gemaakt op: maandag 8 mei 2023 - Vertrek : zaterdag 7 oktober 2023
Bestemmingen: Namen, Colmar, Clervaux

Beschrijving

07 okt
Autoreis van 229 Kilometers - 2uur 33min
Utrecht
Namen
07 okt
1. Namen
Overnachten
Over de bestemming: Namen is een van de grootste steden in Wallonië en tevens ook de hoofdstad van dit deel van België. Strategisch gelegen op de plaats waar de Samber en Maas in elkaar vloeien is Namen als sinds de middeleeuwen een belangrijke stad in deze regio. Door zijn belangrijke strategische ligging werd Namen, of Namur zoals de Walen zelf zeggen, vaak het decor van verschillende strijdperken. Middeleeuwse verdedigingswerken, uitvalsbasis tegen de opstand in de Nederlanden, Napoleontische kazernes en monumenten uit zowel de Eerste als Tweede Wereldoorlog kom je tegen in de stad. Namen heeft een mooi oud centrum met gebouwen uit al de bovenstaande periodes. Door hevige bombardementen in zowel de Eerste als Tweede Wereldoorlog zijn wel veel huizen opnieuw opgebouwd en vermengd zeer oud zich in de stad met relatief nieuw. Doordat Namen een universiteit heeft is het ook een echte studentenstad. Je merkt dit vooral aan de relaxte sfeer die er hangt en de grote overvloed aan gezellige kroegen en goedkope restaurantjes. Namen is absoluut een aanrader voor wie in de buurt is. Het is een gezellige stad om in rond te dwalen en ook de citadel boven op de rotsen is zeer zeker een bezoek waard.
Meer informatie
09 okt
Autoreis van 446 Kilometers - 4uur 26min
Namen
Colmar
09 okt
2. Colmar
Overnachten
Over de bestemming: Colmar is een stad en gemeente in de Elzas in Frankrijk. Het is de prefectuur van het departement Haut-Rhin. De stad ontstond in de vroeger middeleeuwen en groeide tijdens de late middeleeuwen, nadat het van de Duitse keizer een speciale status had gekregen, uit tot bloeiden handelsstad. Veel van de oude handelshuizen uit de periode zijn nog steeds bewaard gebleven. Lopend door Colmar heb je het gevoel dat de tijd stil heeft gestaan. Er is een groot aantal kleine straatjes met prachtige gekleurde huizen aan weerszijde. Allemaal gebouwd in het voor de Elzas zo typische vakwerk. Door de stad loopt het riviertje de lauch. Het gebied hier om heen wordt zelfs klein Venetië genoemd. Dat is door de kleurrijke huizen in de buurt zeker geen overdreven bijnaam. Colmar is een erg leuke stad met vele kleine pleintjes met gezellige terrasjes. De stad noemt zich ook wel wijnhoofdstad va de Elzas. Waar beter dus en lekker Elzas wijntje drinken dan hier op het terras. Vooral in de 19e een 20e eeuw veranderde Colmar nog al eens van machthebber. Duitsland en Frankrijk wisselden elkaar als heerser af. Leuke van Colmar is dat beide landen hun sfeer hebben achtergelaten. De vakwerkhuizen doen erg Duits aan, maar de sfeer in de stad is echt typisch Frans.
Meer informatie
11 okt
Autoreis van 356 Kilometers - 3uur 44min
Colmar
Clervaux
11 okt
3. Clervaux
Overnachten
Over de bestemming: Als je het stadje binnen komt rijden dan zie je als eerste borden naar de Benedictijnenabdij van St-Maurice en St-Maur tegen. Dit prachtige is gebouwd in het begin van de vorige eeuw naar voorbeeld van de abdij van Cluny. Gedeeltes van deze abdij kunnen bezocht worden en het is zelfs mogelijk om enkele van de door de paters gemaakte producten te kopen in het kleine winkeltje in de abdij. Als je het winkeltje binnenkomt gelopen schrikt een pater wakker die je vervolgens uiterst vriendelijk de eigen gemaakte producten probeert te slijten. Als je verder het dorp in gaat kom je als eerste een gezellige winkelstraat tegen en een plein waar verschillende terrassen te vinden zijn. Op dit plein kun je heerlijk bijkomen onder het genot van een Luxemburgs biertje of een Duitse apfelstrüdel. Bij dit plein kom je een lift tegen die je naar het kasteel van Clervaux brengt. In dit kasteel is naast het gemeentehuis een klein oorlogsmuseum en een permanente fototentoonstelling gevestigd. Deze fototentoonstelling die bekend staat onder de naam “The Family of Man” staat op de Memory of de World lijst van de Unesco. Als je na je bezoek aan het kasteel onderlangs het kasteel verder loopt kom je uiteindelijk uit bij de parochiekerk van de stad. Deze kerk kan vrij bezocht worden indien er geen dienst bezig is. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is er in Clervaux en in de directe omgeving rond het stadje zwaar gevochten. Tijdens deze gevechten is een groot deel van het stadje en zijn bezienswaardigheden zwaar beschadigd. Vlak na de oorlog zijn de meeste bouwwerken in Clervaux terug in ere hersteld.
Meer informatie
11 okt
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
13 okt
Autoreis van 297 Kilometers - 3uur 23min
Clervaux
Utrecht
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 1.118 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 3
Accommodaties 3

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes