Rondreis Lapland, Noorkaap, Lofoten en de Midzomernachtzon
o.v.v. wijzigingen 3.937 €

Rondreis Lapland, Noorkaap, Lofoten en de Midzomernachtzon

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 21 juni 2022 - Vertrek : vrijdag 19 augustus 2022
Ref ID: 1333403
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 7.874 €
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 21 juni 2022 - Vertrek : vrijdag 19 augustus 2022
Bestemmingen: Narvik, Kiruna, Rovaniemi, Saariselka, Karasjok, Honningsvag, Alta, Tromso, Andenes, Stamsund, Harstad
Thema

Beschrijving

19 aug
Reizen van Amsterdam naar Narvik
Vertrek
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines Scandinavian Airlines
10:40 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
17:35 - Harstad/Narvik, Evenes (EVE) Alternatieve luchthaven
6uur 55min 0 PC 1 tussenstop
SK
SK Scandinavian Airlines - SK 822
10:40 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
12:30 - Oslo, Gardermoen (OSL)
Vervoer:  SK822
Reisklasse: Economy
3uur 30min - Aansluiting op het vliegveld Oslo, Gardermoen (OSL)
SK
SK Scandinavian Airlines - SK 4094
16:00 - Oslo, Gardermoen (OSL)
17:35 - Harstad/Narvik, Evenes (EVE) Alternatieve luchthaven
Vervoer:  SK4094
Reisklasse: Economy
19 aug
Autoverhuur
VW Golf /AC/A/4dr
A/C 4 aantal deuren bij huurauto 4 Personen
VW Golf /AC/A/4dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Automatisch
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Extra::
Ophalen/inleveren buiten openingstijden - 44,55 €
Leeftijd bestuurder

Minimaal 18, Maximaal 80

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Algemene betalingsvoorwaarden
297.03 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Evenes/Harstad-Narvik luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer:

Harstad/Narvik lufthavn, Evenes, Harstad, 8534, Noorwegen

Terugbrengen

Evenes/Harstad-Narvik luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer

Harstad/Narvik lufthavn, Evenes, Harstad, 8534, Noorwegen

19 aug
1. Narvik
Tussenstop
Over de bestemming: Narvik is een gemeente in de provincie Nordland in Noorwegen en verkreeg in 1902 stadsrechten. De stad telt circa 18.512 inwoners.
Meer informatie
19 aug
Autoreis van 170 Kilometers - 2uur 8min
Narvik
Kiruna
19 aug
2. Kiruna
Overnachten
Over de bestemming: Een merkwaardigere stad dan Kiruna zul je in heel Zweden niet vinden. Verstrooid tussen de kromme dwergberken op het bergplateau, overgeleverd aan de woeste elementen en geheel afhankelijk van de mijnbouw is Kiruna nu gedwongen om de gehele stad te verhuizen vanwege het toenemende instortingsgevaar door het steeds verder uithollen van de mijnen onder de stad. Dat wordt een ongeëvenaard spektakel, want hoe verhuis je eigenlijk het stadhuis uit 1963 van 50 bij 50 meter, dat de status van monument heeft en daarom niet gesloopt mag worden. Of de fantastische houten kerk uit 1912 die onlangs nog is uitgeroepen tot de mooiste houten kerk van Zweden. Er wordt gesproken om de huizen op verrijdbare onderstellen te zetten en ze naar de nieuwe locatiebij de dagmijn in Luossavara te rollen. De architecten gaan zich ondertussen te buiten aan de meest wilde plannen, zoals een binnengalerij met tropisch regenwoud en een indoor skihelling. Een toer door de mijn wordt aanbevolen. Het is de grootste ondergrondse ijzermijn ter wereld. Zomers rijden er dagelijks meerdere bussen met toeristen door de mijn. Het kan nog merkwaardiger. Net buiten Kiruna ligt de grootste civiele raketbasis van Europa – Esrange. Vanaf deze basis wil de luchtvaartmaatschappij Virgin Galactic vanaf 2012 vluchten met ruimtetoeristen gaan uitvoeren.
Meer informatie
19 aug
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
21 aug
Autoreis van 340 Kilometers - 4uur 26min
Kiruna
Rovaniemi
21 aug
3. Rovaniemi
Overnachten
Over de bestemming: Rovaniemi in Fins Lapland ligt op de poolcirkel en bekend van Santa Claus Village. De woonplaats van de kerstman met zijn rendieren. Rovaniemi is ook bekend van de heerlijke sauna’s die je overal vindt. Zo ontdek je middenin de natuur hout gestookte sauna’s waar je volledig tot rust komt. Er is veel te zien in Rovaniemi, het meest bekend is natuurlijk Santa Claus Village, woonplaats van de kerstman. Dit kun je zowel in de winter als in de zomer bezoeken met een rondleiding door het museum van de kerstman. Uiteraard kun je bij de kerstman op schoot, leuk voor kinderen én volwassenen. Een ervaring om nooit te vergeten. Vlakbij de village vind je rendieren houders, oorspronkelijk Sami. Hier kun je met de rendieren op de foto en ze voeren.
Meer informatie
23 aug
Autoreis van 260 Kilometers - 2uur 57min
Rovaniemi
Saariselka
23 aug
4. Saariselka
Overnachten
Over de bestemming: Saariselkä ligt op de Lapse hoogvlakten aan de noordrand van het nationaal park Urho Kekkonen (UKK). De ongerepte wildernis in dit gebied maakt Saariselkä tot een must voor avonturiers. In enkele decennia is Saariselkä uitgegroeid tot een van de bekendste toeristenplaatsen van Lapland, zowel in de zomer als in de winter. Het centrum is eigenlijk een lange straat met een aantal hotels, restaurants, een spa en een winkIelcentrum. De bungalows en vakantiehuizen liggen verspreid in de omgeving. Saariselkä heeft een klein alpine skigebied en het is een ideaal uitgangspunt voor trektochten te voet, per langlaufski’s of sneeuwschoenen. Op ca. 30 km van Saariselkä ligt Inari, een plaats waar van oudsher nog een relatief grote Sami gemeenschap woont. Het is een dorp van ongeveer 450 inwoners en ligt aan de rivier de Inarijoki, die hier uitmondt in het Ukonselkä, het randmeer van het immense Inarimeer, het op één na grootste meer van Finland. Inari is hét centrum voor de Sami cultuur in Finland.
Meer informatie
23 aug
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
24 aug
Autoreis van 187 Kilometers - 2uur 27min
Saariselka
Karasjok
24 aug
5. Karasjok
Overnachten
Over de bestemming: Karasjok of Kárášjohka of Kaarasjoki is een gemeente in de provincie Finnmark, Noorwegen. Het administratieve centrum van de gemeente is het dorp Karasjok. Andere dorpen zijn Dorvonjárga, Šuoššjávri en Váljohka. De gemeente van 5453 km2 is de op één na grootste van de 426 gemeenten in Noorwegen. Karasjok is de 286 meest bevolkte gemeente in Noorwegen met een bevolking van 2696. De bevolkingsdichtheid van de gemeente is en de bevolking is het afgelopen decennium met 6,2% afgenomen.Algemene informatie De gemeente Karasjok werd opgericht op 1 januari 1866 toen het werd gescheiden van de oude gemeente Kistrand. Aanvankelijk was de bevolking van Karasjok 515. De gemeentegrenzen zijn sinds die tijd niet veranderd. Naam Karasjok is een Noorse vorm van de Noord-Samische taalnaam Kárášjohka. De betekenis van het eerste element zou káráš uit Noord-Samisch kunnen zijn, wat "voedselbord van hout" zou kunnen betekenen, of uit het Fins, kara, "iets dat blijft steken". Het laatste element is johka wat "rivier" betekent. net als het Finse woord joki ook. De naam van de gemeente was Karasjok tot 1990 toen het werd veranderd in Kárášjohka-Karasjok. Het was de derde gemeente in Noorwegen die een Samische naam kreeg. In 2005 werd de naam opnieuw gewijzigd, zodat Kárášjohka of Karasjok kan worden gebruikt.
Meer informatie
25 aug
Autoreis van 237 Kilometers - 3uur 19min
Karasjok
Honningsvag
25 aug
6. Honningsvag
Overnachten
Over de bestemming: Honningsvåg ligt aan een baai aan de zuidoostelijke kant van het grote eiland Magerøya, terwijl de beroemde Noordkaap en zijn bezoekerscentrum aan de noordkant van het eiland liggen. Honningsvåg is een aanloophaven voor cruiseschepen, vooral in de zomermaanden. De ijsvrije oceaan (zuidwestelijk deel van de Barentszzee) biedt rijke visserijen en toerisme is ook belangrijk voor de stad.
Meer informatie
27 aug
Autoreis van 207 Kilometers - 2uur 56min
Honningsvag
Alta
27 aug
7. Alta
Overnachten
Over de bestemming: Alta is de grootste plaats in het noordelijkste graafschap van Noorwegen, en ligt in een gebied met een relatief mild klimaat voor haar breedtegraad. Hier kunt u de cultuur van de Samen van dichtbij ervaren, en de beroemde rotstekeningen zien, die als werelderfgoed op de Unescolijst staan. Alta is de grootste stad in het noorden van Noorwegen en ligt aan de Altafjord. Alhoewel Alta in het verre noorden ligt, is het redelijk makkelijk te bereiken per vliegtuig of op de weg. Het gebied biedt bossen, bergplateau's en kustlandschappen, en je hebt tal van mogelijkheden om de dagen - en nachten - door te brengen in de openlucht en om te gaan wandelen, fietsen en vissen. Alta doorloopt momenteel het proces om gecertificeerd te worden als Sustainable Destination, een keurmerk dat wordt toegekend aan bestemmingen die systematisch de negatieve impact van toerisme proberen tegen te gaan. Alta wil niet alleen zijn bezoekers aangename ervaringen bieden, maar streeft er ook naar de lokale natuur, cultuur en omgeving te behouden, sociale waarden te versterken en economisch levensvatbaar te zijn. De gemeente en de reisindustrie werken nauw samen om te verzekeren dat de bestemming een geweldige plek is zowel om in te wonen, als te bezoeken. In de zomer zijn ook de rotstekeningen van Hjemmeluft een aanrader. Deze rotstekeningen zijn tussen 4200 en 500 v.Chr gemaakt, in de tijd van de eerste menselijke bewoning zo hoog in het noorden. Deze rotstekeningen zijn een van de belangrijkste oudheidkundige schatten die in het Noordpoolgebied zijn gevonden, en zodoende zijn deze dan ook door UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst.
Meer informatie
27 aug
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
28 aug
Autoreis van 376 Kilometers - 5uur 11min
Alta
Tromso
28 aug
8. Tromso
Overnachten
Over de bestemming: De hoofdstad, toegangspoort van het Arctische gebied en Parijs van het Noorden, zo wordt Tromsø ook wel genoemd. Het is de meest dichtstbevolkte stad van Noord-Noorwegen en de kans is zeer groot dat je het Noorderlicht in deze omgeving kan aanschouwen. Aangezien de stad op 70 graden noorderbreedte ligt, ter hoogte van Alaska en Siberië, is tussen mei en juli de middernachtzon te zien en tussen november en januari de poolnacht wat zorgt voor bijna compleet donkere en koude dagen. Noorwegen staat bekend om haar prachtige fjorden, zoals het Geirangerfjord. Het Tromsø fjord mag in de lijstje echter niet ontbreken en is één van de meest indrukwekkende fjorden van Noorwegen. Het fjord is omringd door gletsjer landschappen en diepe kliffen. Een aanrader om het fjord te ontdekken middels een professionele boot toer. Zo kom je namelijk ook op de afgelegen en onontdekte plekjes! Ben je geïnteresseerd in de Noorse architectuur, geschiedenis en religie? Breng dan zeker een bezoek aan de Arctische kathedraal of kerk, ook wel de Tromsøysund kirke genoemd. Deze bevindt zich in Tromsdalen en kenmerkt zich door de driehoekige architectuur en witte kleur. De kathedraal is in 2005 nog volledig gerenoveerd en voorzien van een orgel. Openingstijden zijn doorgaans van maandag t/m zaterdag van 09:00 t/m 19:00 en op zondag van 13:00 t/m 19:00.
Meer informatie
30 aug
Autoreis van 468 Kilometers - 6uur 29min
Tromso
Andenes
30 aug
9. Andenes
Overnachten
Over de bestemming: Het walvismuseum The Whale in Andenes in Noorwegen is nog niet open, maar gaat nu al de wereld over. Dit nieuwe museum en onderzoekscentrum wordt in 2022 geopend op het Noorse eiland Andøya. Dit is een van de eilanden van Vesterålen. Al is nog niet helemaal duidelijk wanneer precies. De reden dat het nu al zo populair is? De ongekend fraaie architectuur, zoals Noren wel vaker laten zien de laatste tijd. Walvishoofdstad van Noorwegen Andenes is al jaren de walvishoofdstad van Noorwegen. Hier kun je talloze excursies maken om deze dieren te zien. Ik heb het zelf ook gedaan en zag al snel diverse walvissen vanaf de boot. En zoals de Noren dat doen, met respect naar de dieren toe. En in 2022 komt daar dus nog een spectaculaire attractie bij. Het walvissenmuseum krijgt een bijzonder uiterlijk. Namelijk dat van een walvis. Op de eerste foto’s die zijn verspreid zie je duidelijk dat het dak van het museum de rug van de walvis moet nabootsen. Waarbij het niet op zal vallen in het landschap. De architecten gebruiken alleen kleuren die Moeder Natuur in Noorwegen hier zo vaak tentoonspreidt. En ze gebruiken alleen natuurlijke materialen. In het museum komt een grote expositieruimte, maar ook een onderzoekscentrum. En een café en een winkel. In het museum kun je alles leren over de walvissen die leven in het voedselrijke water van Noorwegen. Zo kun je hier de potvis zien tijdens een walvissafari. Maar je hebt ook een kans op dwergvinvissen, bultruggen, grienden, dolfijnen en orka’s (al zijn dit eigenlijk ook dolfijnen). De kans om deze dieren te zien is hier bijna honderd procent. De reden is dat bij Noorwegen opvallend veel voedsel voor de dieren in het water zit. Waaronder krill, minuscule diertjes.
Meer informatie
30 aug
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
01 sep
Autoreis van 130 Kilometers - 1uur 59min
Andenes
Møysalen
01 sep
10. Møysalen
NATURE - Tussenstop
01 sep
Autoreis van 146 Kilometers - 2uur 12min
Møysalen
Stamsund
01 sep
11. Stamsund
Overnachten
Over de bestemming: Stamsund is een vissersdorp in de gemeente Vestvågøy in de provincie Nordland, Noorwegen. Het ligt aan de zuidkant van het eiland Vestvågøy in de Lofoten-archipel, langs de Vestfjorden. Het dorp ligt ongeveer 12 kilometer (7,5 mijl) ten oosten van de stad Leknes. Het dorp van 0,99 vierkante kilometer (240 acres) heeft een bevolking (2013) van 1.023. De bevolkingsdichtheid van Stamsund is 1.033 inwoners per vierkante kilometer (2.680/sq mi).
Meer informatie
05 sep
Autoreis van 234 Kilometers - 3uur 31min
Stamsund
Harstad
05 sep
12. Harstad
Overnachten
Over de bestemming: Als je in het centrum van Harstad bent, moet je zeker een bezoek brengen aan een van de vele restaurants op de pier. Je zult nergens versere gerechten vinden dan in de restaurants van Harstad! De 4 Roser is een van de populairste restaurants en wordt beschouwd als een van de beste in Harstad. Voor een bijzondere zwemervaring ga je naar Grottebadet, waar je kunt zwemmen in grotten onder de stad. Maak ook een uitstapje naar het schiereiland Trondenes om je te verdiepen in de Vikingtijd. Op het schiereiland is onder andere het Adolfkanonen te zien, 's werelds grootste landskanon uit de Tweede Wereldoorlog. Harstad is een bestemming voor degenen die eens wat anders willen. Het is geen grote stad, maar biedt unieke ervaringen die alleen het noorden van Noorwegen kan bieden. Diepzeevissen, het noorderlicht, de middernachtzon en een schitterende archipel liggen op je te wachten. Expedia biedt voordelige reizen naar Harstad en kan vooraf een auto voor je regelen, zodat je het gebied op je gemak kunt verkennen. Ook wat betreft accommodaties in Harstad biedt Expedia een ruime keuze. Vang je eigen vis en bereid deze voor het avondeten, verser wordt het niet!
Meer informatie
05 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
06 sep
Reizen van Harstad naar Amsterdam
Terug
Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle Norwegian Air Shuttle
15:40 - Harstad/Narvik, Evenes (EVE)
21:00 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
5uur 20min 0 PC 1 tussenstop Tarief: LowFare
DY
DY Norwegian Air Shuttle - DY 367
15:40 - Harstad/Narvik, Evenes (EVE)
17:25 - Oslo, Gardermoen (OSL)
Vervoer:  DY367
Reisklasse: Economy
Tarief: LowFare
1uur 40min - Aansluiting op het vliegveld Oslo, Gardermoen (OSL)
DY
DY Norwegian Air Shuttle - DY 1258
19:05 - Oslo, Gardermoen (OSL)
21:00 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
Vervoer:  DY1258
Reisklasse: Economy
Tarief: LowFare
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 7.874 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 12
Vlucht 2
Accommodaties 10
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes