Autorondreis Elzas, Jura en Bourgogne | FR
o.v.v. wijzigingen 474 €

Autorondreis Elzas, Jura en Bourgogne | FR

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: maandag 20 november 2023 - Vertrek : zaterdag 11 mei 2024
Ref ID: 1334874
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 947 €
Dit reisidee is gemaakt op: maandag 20 november 2023 - Vertrek : zaterdag 11 mei 2024
Bestemmingen: Strasbourg, Colmar, Besançon, Beaune

Beschrijving

11 mei
Autoreis van 576 Kilometers - 5uur 54min
Utrecht
Strasbourg
11 mei
1. Strasbourg
Overnachten
Over de bestemming: In het noordoosten van Frankrijk, in de regio Grand Est ligt Strasbourg. De stad ligt aan de linkerkant van de Rijn, de rivier die op die plek de grens vormt tussen Frankrijk en Duitsland. Daarnaast ligt de stad ook op een splitsingspunt van de rivier de Ill. De stad staat bekend om zijn kerstmarkten, die hier ieder jaar in de wintermaanden plaatsvinden. Het is een echte studentenstad die genoeg te bieden heeft qua restaurants en barretjes. Daarnaast zijn er ook verschillende historische bezienswaardigheden die je in Strasbourg zeker gezien moet hebben. Zoals de Notre-Dame en het pittoreske La Petite France. Strasbourg kent prachtige kerken, paleizen en andere gebouwen. De meest bekende bezienswaardigheid in Starsbourg is de Notre-Dame van Strasbourg. De kerk is een schitterend gebouw die ver boven alle andere gebouwen van de stad uitsteekt. Het is zeker de moeite waard om deze kerk van binnen te bewonderen. Het interieur en de glas-in-loodramen zijn erg indrukwekkend. Tegen betaling kun je ook de toren beklimmen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. Daarnaast is het het ook een aanrader om Palais Rohan te bezoeken. Het is een prachtig oud paleis uit de 18e eeuw. Vandaag de dag is het een museum. Één van de bekendste wijken in Strasbourg is La Petite France. De wijk kent prachtige straatjes met vakwerkhuizen. Een aanrader is om dit deel van de stad met de rondvaartboot te ontdekken! Place Kléber is ook zeker een aanrader. Dit is het bekendste plein van de stad met leuke terrasjes en restaurantjes. Voor wat natuur in de stad kun je terecht in de botanische tuin van Strasbourg of in het Parc de la Citadelle.
Meer informatie
11 mei
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
13 mei
Autoreis van 72 Kilometers - 50min
Strasbourg
Colmar
13 mei
2. Colmar
Overnachten
Over de bestemming: Colmar ligt in het noordoosten van Frankrijk en is een van de grootste steden van de Elzas. De stad ligt met ten oosten van de grote “ballons “van de Vogezen. Bij een vakantie in deze streek behoort Colmar zeker tot een van de leukste bezienswaardigheden. Colmar is een mooie oude en gezellige stad. De stad ontstond in de vroeger middeleeuwen en groeide tijdens de late middeleeuwen, nadat het van de Duitse keizer een speciale status had gekregen, uit tot bloeiden handelsstad. Veel van de oude handelshuizen uit de periode zijn nog steeds bewaard gebleven. Lopend door Colmar heb je het gevoel dat de tijd stil heeft gestaan. Er is een groot aantal kleine straatjes met prachtige gekleurde huizen aan weerszijde. Allemaal gebouwd in het voor de Elzas zo typische vakwerk. Door de stad loopt het riviertje de lauch. Het gebied hier om heen wordt zelfs klein Venetië genoemd. Dat is door de kleurrijke huizen in de buurt zeker geen overdreven bijnaam. Colmar is een erg leuke stad met vele kleine pleintjes met gezellige terrasjes. De stad noemt zich ook wel wijnhoofdstad va de Elzas. Waar beter dus en lekker Elzas wijntje drinken dan hier op het terras. Vooral in de 19e een 20e eeuw veranderde Colmar nog al eens van machthebber. Duitsland en Frankrijk wisselden elkaar als heerser af. Leuke van Colmar is dat beide landen hun sfeer hebben achtergelaten. De vakwerkhuizen doen erg Duits aan, maar de sfeer in de stad is echt typisch Frans.
Meer informatie
15 mei
Autoreis van 178 Kilometers - 2uur 1min
Colmar
Besançon
15 mei
3. Besançon
Overnachten
Over de bestemming: Besançon is een mooie stad in het departement Doubs in de regio Bourgogne-Franche-Comté. De oude stad bevindt zich op een schiereiland, gevormd door een meander in de rivier de Doubs. Boven op de landverbinding van het schiereiland, hoog boven de Doubs staat de citadel van Besançon. Deze citadel is een van de door Vauban gebouwde vestingswerken. Besançon is een historische stad met oude wijken, leuke straatjes, mooie monumenten, historische gebouwen en verschillende musea. Bezienswaardigheden in de stad zijn onder meer de citadel van Vauban, die op de lijst van het Werelderfgoed staat, en de kathedraal. Een andere belangrijke bezienswaardigheid is het Musée des beaux arts et d’archéologie. Hier vind je schilderijen, beeldhouwwerken en een archeologische collectie. Andere musea in de stad zijn Musée du temps, museum van la Madeleine, museum van verzet en deportatie (in de citadel) en het museum in de voormalige Sint-Jacobskliniek. Maak een wandeling door de historische stad langs de Porte Noire (Romeinse triomfboog), het plein Castan (aangelegd als een park) dat naast de kathedraal Saint-Jean ligt en de Grenier de historische bewaarplaats voor graan aan de Place de la Révolution, naast het kunstmuseum.
Meer informatie
16 mei
Autoreis van 105 Kilometers - 1uur 14min
Besançon
Beaune
16 mei
4. Beaune
Overnachten
Over de bestemming: Beaune is een stad in de heuvels van het departement Côte-d’Or in de regio Bourgogne-Franche-Comté. Het is een mooie, oude ommuurde stad die velen beschouwen als de hoofdstad van de Bourgondische wijnen. Hier ontdek je een rijk erfgoed, want de nederzetting Beaune was ooit de thuisbasis van de hertogen van Bourgondië. Zes eeuwen geleden stichtten deze machtige heersers het Hospices de Beaune, een liefdadigheidsinstelling opgericht in 1443 als een armenhospitaal in Beaune. Het middeleeuwse centrum wordt gedomineerd door het Hôtel-Dieu, prachtige vakwerkhuizen, eeuwenoude wijnkelders en leuke (traditionele) winkeltjes. In Beaune valt veel te zien. Zelfs in een ochtend kun je al kennismaken met de hoogtepunten van de stad. Een bezoek aan de charmante stad Beaune begint in het ommuurde centrum. Slenter langs de goed bewaard gebleven vestinguren en oude straatjes en stop bij de Église de Notre-Dame. De kerk is gebouwd in Romaanse en Gotische stijl en heeft een indrukwekkende reeks wandtapijten die het leven van de Maagd Maria uitbeelden. Het hoogtepunt van de stad Beaune is het eerder genoemde Hospices (of Hôtel-Dieu) de Beaune. Het prachtige voormalige ziekenhuis en armenhuis is gebouwd in 1443.
Meer informatie
16 mei
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
18 mei
Autoreis van 736 Kilometers - 7uur 5min
Beaune
Utrecht
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten.

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 947 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 4
Accommodaties 4

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes