Autorondreis Noord Italië
o.v.v. wijzigingen 1.335 €

Autorondreis Noord Italië

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 16 januari 2024 - Vertrek : vrijdag 3 mei 2024
Ref ID: 1335214
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.670 €
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 16 januari 2024 - Vertrek : vrijdag 3 mei 2024
Bestemmingen: Verbania, Cinque Terre, Arezzo, Trento (Province), Comomeer

Beschrijving

03 mei
Autoreis van 1000 Kilometers - 10uur 41min
Utrecht
Verbania
03 mei
1. Verbania
Overnachten
Over de bestemming: Verbania is de hoofdstad van de provincie Verbano Cusio Ossola. De stad Verbania ligt vlak bij het Lago Maggiore en is een industrieel en handelscentrum. De stad wordt gekenmerkt door een middeleeuws centrum met middeleeuwse villa’s en prachtige tuinen. In Verbania kunt u een groot aantal oude gebouwen en historische monumenten bezoeken maar er zijn ook een aantal musea te vinden waar u onder meer collecties schilderijen en beeldhouwwerken kunt bewonderen. In Verbania komt u van tijd tot ook langs vele kerken en kapellen maar nog vaker komt u langs leuke cafés en restaurantjes. De bezienswaardigheid van Verbania is de 19de-eeuwse Villa Taranto. Deze villa heeft een tuin die voor iedereen toegankelijk is. In deze botanische tuin, de grootste uit de omgeving, vindt u een van de grootste verzamelingen exotische planten in Italië. Er staan hier meer dan twintigduizend verschillende soorten planten, waarvan sommige zeer zeldzaam. Verder is de tuin aangekleed met mooie vijvers, fonteinen en watervallen. U kunt heerlijk door de tuin wandelen en genieten van het uitzicht. Ieder jaar wordt op de eerste zondag van september het Corso Fiorito gehouden. Dit is het bloemencorso van Verbania. Dit wordt ieder jaar gehouden als afsluiting van het zomerseizoen in Verbania.
Meer informatie
03 mei
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
05 mei
Autoreis van 322 Kilometers - 3uur 52min
Verbania
Cinque Terre
05 mei
2. Cinque Terre
Overnachten
Over de bestemming: De Cinque Terre zijn 5 fotogenieke dorpjes langs de kustlijn van Ligurië: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Pastel gekleurde huisjes die vanaf de rotsen uitkijken over de turquoise zee. Volgens heel wat mensen vormen de 5 dorpjes en hun omgeving een van de mooiste gebieden in Italië. Wij vertellen je alles wat je moet weten over de Cinque Terre. De vijf meest kleurrijke dorpjes van Italië In de inhammen van de rotsachtige Ligurische kust van Italië liggen de 5 kleurrijke dorpjes Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore op een rij. Samen vormen ze de Cinque Terre. In de dorpjes lijken de pastel gekleurde huizen zo tegen de rotswand geplakt te zijn. De Cinque Terre zijn misschien wel de vijf meest kleurrijke dorpjes van Italië. Nationaal Park Cinque Terre De Cinque Terre liggen in Nationaal Park Cinque Terre. Dit is een vrij ruig gebied vol steile kliffen, maar ook citrus- en olijfboomgaarden, en heuvels en terrassen vol wijngaarden. Het park ligt aan de Ligurische kust met zijn steile kliffen en woeste rotsen. Tussen de kleine dorpjes kan je dan ook prachtige wandelingen maken door UNESCO werelderfgoed Cinque Terre. De Cinque Terre zijn in 1997 namelijk door UNESCO bestempeld als Werelderfgoed vanwege hun ‘uitzonderlijk schilderachtige landschap’. Één blik op het prachtige blauwe water en de charmante dorpjes en je weet waarom!
Meer informatie
07 mei
Autoreis van 248 Kilometers - 3uur 13min
Cinque Terre
Arezzo
07 mei
3. Arezzo
Overnachten
Over de bestemming: Arezzo is een stad in Oost Toscane. Het herbergt een prachtig plein vol middeleeuwse gebouwen, een kathedraal en een baptisterium.
Meer informatie
10 mei
Autoreis van 400 Kilometers - 4uur 6min
Arezzo
Trento (Province)
10 mei
4. Trento (Province)
Overnachten
Over de bestemming: Autonome Provincie van Trento is een autonome provincie in de regio Trentino-Alto Adige van Italië. De hoofdstad is de stad Trento. Het maakt deel uit van de Provincie Bolzano, van de regio Trentino-Alto Adige. Maar door de overeenkomsten tussen de regeringen van Italië en Oostenrijk, voornamelijk vanwege de taalkwestie, werd de regio in zijn geheel vrijwel gedecentraliseerd ten gunste van de provincies, zodat de provincies kunnen worden goedgekeurd voor de rest van de regio's van Italië en niet voor de provincies.
Meer informatie
13 mei
Autoreis van 309 Kilometers - 4uur 3min
Trento (Province)
Comomeer
13 mei
5. Comomeer
Overnachten
Over de bestemming: Het Comomeer is een van de meest romantische meren ter wereld, een superbestemming voor je vakantie. De prachtige oude villa’s en palazzi die het meer omzomen zijn echt een plaatje. Hollywoodsterren weten dit plekje al lang te vinden – niet voor niets, want hier beleef je gegarandeerd een super vakantie. Het Comomeer ligt in het noorden van Italië in de provincie Lombardije. Het meer, in Italië ook wel Lago Lario genoemd, heeft een maximale diepte van 410 meter en is daarmee het diepste meer van Italië. Het Comomeer is vernoemd naar de grootste plaats aan het meer: de stad Como. Andere belangrijke plaatsen zijn Cernobbio, Bellaggio, Lecco, Varenna en Menaggio. De hoogste berg is de Monte Legnone in het noorden van het meer bij Colico. Het door bergen omgeven Comomeer is kleiner dan zijn bekendere broertjes in Noord-Italië, Lago Maggiore en Gardameer, maar het heeft merkwaardig genoeg de langste kustlijn. Dat komt omdat het meer de vorm heeft van een omgekeerde letter Y. De westelijke arm is het mooist, de spectaculaire kust hier is echt een plaatje. Tijdens een rondvaart kun je genieten van de prachtige tuinen en parken bij de villa's en palazzi aan het meer. Het Comomeer is al meer dan een eeuw een populaire vakantiebestemming. Het meer heeft dan ook alles in huis: het prachtige landschap, de sfeervolle stadjes en dorpen, de vele watersport-mogelijkheden (surfen, zeilen, waterskiën). Ook de bergen zijn binnen handbereik, hier kun je in een schitterende omgeving heerlijk wandelen en mountainbiken. Het Comomeer, een superbestemming voor je vakantie!
Meer informatie
13 mei
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
15 mei
Autoreis van 983 Kilometers - 10uur 34min
Comomeer
Utrecht
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten.

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.670 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 5
Accommodaties 5

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes