Fly & Drive Peloponnesos | Griekenland
o.v.v. wijzigingen 1.053 €

Fly & Drive Peloponnesos | Griekenland

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 6 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 14 september 2024
Ref ID: 1335463
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.105 €
Dit reisidee is gemaakt op: dinsdag 6 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 14 september 2024
Bestemmingen: Athene, Nauplia, Monemvasia, Mistra, Pylos, Olympia, Patras, Athene

Beschrijving

14 sep
Reizen van Amsterdam naar Athene
Vertrek
Transavia Holland
Transavia Holland Transavia Holland - HV6861
16:40 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
20:55 - Athens, Eleftherios Venizelos Intl (ATH)
3uur 15min Rechtstreeks Tarief: Basic
Vervoer:  HV6861
Reisklasse: Economy
Tarief: Basic
14 sep
Autoverhuur
Citroen C1 /AC/4dr
A/C 4 aantal deuren bij huurauto 2 Personen
Citroen C1 /AC/4dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Handgeschakeld
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Leeftijd bestuurder

Minimaal 21, Maximaal 99

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Volle tank bij het ophalen
Algemene betalingsvoorwaarden
100 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Athen luchthaven (Shuttle Service) - Telefoonnummer:

Return address: Peanias-Markopoulou Road 7km , Athen, 19019, Griekenland

Terugbrengen

Athen luchthaven (Shuttle Service) - Telefoonnummer

Return address: Peanias-Markopoulou Road 7km , Athen, 19019, Griekenland

14 sep
1. Athene
Overnachten
Over de bestemming: Athene is de stad met een van de oudste beschavingen ter wereld. Hier komen oud en nieuw samen. De indrukwekkende geschiedenis van Athene die nog steeds overal zichtbaar is mengt zich met de hedendaagse Griekse cultuur. Wanneer je de Akropolis en de Antieke Agora bezoekt en rond dwaalt door de mooie straatjes van de historische wijk Plaka waan je je in een andere tijd. De verhalen van de goden uit de Griekse mythologie komen hier tot leven. In de wijk rondom de centrale markt van proef je letterlijk de sfeer van het hedendaagse Athene. Trek er minstens een paar dagen voor uit om je onder te dompelen in de Griekse cultuur en te genieten van alle schatten die Athene te bieden heeft. Een fietstour langs de hoogtepunten is een handige en leuke manier om een goed beeld van de stad te krijgen en neemt je mee door de verschillende wijken.
Meer informatie
16 sep
Autoreis van 138 Kilometers - 1uur 40min
Athene
Nauplia
16 sep
2. Nauplia
Overnachten
Over de bestemming: Nafplion of Nauplion (Nieuwgrieks Ναύπλιο, Náfplio) is een stad van Griekenland, de hoofdstad van de randapparatuur van Argolis en belangrijke haven in de Golf Argolic (ook wel de Golf van Nafplion) met 14.203 inwoners in 2011. Het is gelegen in de gemeente zijn dezelfde naam, die in 2011 had een bevolking van 33.356 inwoners. Bezienswaardigheden heeft Nafplion genoeg. In het centrum mag je de Vouleftiko Tzami moskee uit 1550 niet missen. Nog niet zo lang geleden is de oude moskee gerestaureerd. De functie van moskee is in het fraaie gebouw inmiddels verloren. De oude vesting Palamidi pronkt boven de stad uit. En inderdaad je hebt hier vanaf een heel mooi uitzicht op zowel Nafplion als een groot stuk zee en vasteland erachter. De stad is ook verschillende interessante musea rijk en liefhebbers van cultuur en historie kunnen hier hun hart ophalen. Aan de boulevard kun je prima eten, maar leuker is het om door het (oude) centrum in te wandelen. Hier kun je niet ontkomen aan de vele gezellige tavernes, mezzedakia, café’s en restaurants. Het oogt een beetje Venetiaans en de met marmer geplaveide straatjes met chique boetieks maken Nafplion een mondaine stad. In opkomst is het nieuwe centrum aan de andere kant van het park. Hier vind je trendy restaurants in nieuwe Griekse stijl. Je begrijpt waarom Atheners hier graag een weekendje verblijven. Het stadsstrand Arvanitia is bedekt met (grotere) kiezels en heeft met Blublanc een gezellige en fraaie beach bar. Het strand is vrij toegankelijk en ligt onder het Palamidi kasteel. In de warme zomermaanden een plek om een duik in zee te nemen. Karathona beach ligt een paar kilometer ten zuiden van Nafplion en is een groot en breed zandstrand met meerdere beach clubs.
Meer informatie
17 sep
Autoreis van 228 Kilometers - 3uur 2min
Nauplia
Monemvasia
17 sep
3. Monemvasia
Overnachten
Over de bestemming: Monemvasia is een oud dorp gelegen op een rotsachtige eiland voor de kust van het dorp Gefira. Het wordt ook wel “Gibraltar” van Griekenland en omringd door de stenen muur is het net een vesting. Vanuit Gefira kun je Monemvasia niet zien. Het ligt namelijk verscholen achter de grote rots van 300 meter hoog. Gefira is het nieuwe dorp en Monemvasia het oude dorp. Ze zijn met elkaar verbonden door een dam. Vertaald uit het Grieks staan mone en emvasi voor “enkelvoudige toegang”. Een wandeling over de hoofdstraat is een must. Onderweg zie je charmante winkeltjes, café’s en het dorpsplein met klokkentoren en oude kanonnen geeft je een rust- en overzichtspunt. De meeste café’s en tavernes hebben een terras aan de achterzijde met zicht over de oranje pannendaken van Monemvasia en de natuurlijk de zee.
Meer informatie
19 sep
Autoreis van 91 Kilometers - 1uur 49min
Monemvasia
Mistra
19 sep
4. Mistra
Overnachten
Over de bestemming: Mystras, ook wel Mistras genoemd, is een herinnering aan het Byzantijnse Griekenland. Het is een spookstad op een steile heuvel, waar nog enkele nonnen hun onderkomen vinden. Bovenop deze heuvel staat de burcht uit 1249. Althans de overblijfselen. Binnen de imposante vestingsmuren woonden tot begin 18e eeuw nog zo’n 35.000 mensen. Veel kloosters en Byzantijnse kerken zijn nog in goede conditie en bezienswaardig. Tegenwoordig zijn er het oude en nieuwe Mystras. Het nieuwe Mystras is bewoond en hier vind je taveernes en verschillende kleine accommodaties. De oude stad Mistras is indrukwekkender en ook waarom toeristen hier komen. In augustus is er in het nieuwe dorp de jaarlijkse grote markt. In het oude Mystras is veel te zien. Neem een halve tot een hele dag om de archeologische site goed te ontdekken. Tip begin bij de hoogste ingang aan de westzijde, Chora, en wandel naar beneden. Schaduw is een schaarste en in het hoogseizoen kan het hier overdag erg heet zijn. Neem voldoende drinkwater mee en goed schoeisel is eerder noodzaak dan een uitzondering.
Meer informatie
19 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
20 sep
Autoreis van 140 Kilometers - 2uur 3min
Mistra
Pylos
20 sep
5. Pylos
Overnachten
Over de bestemming: Pylos, ook wel geschreven als Pilos, is een havenplaatsje aan de zuidwest kust van de streek Messinia op de Peloponnesos in Griekenland.net. Dichtbij het welvarende Costa Navarino en de biotoop van Gialova op een steenworp afstand van één van de mooiste stranden van de Peloponnesos Voidakilia beach. Het stadje is amfitheatersgewijs gebouwd tegen de hellingen van de bergen in een komvormige baai. De jachthaven ligt aan de noordzijde van Pylos, vaak goed gevuld met zeilboten en de nodige visserskotters. Langs de boulevard en de oude haven de nodige terrasjes. Het centrum heeft een plein met oorlogsmonument en terrasjes in de schaduw van de bomen. ’s Avonds gezellig. Vanuit de haven varen boten uit voor excursies naar bijvoorbeeld Voidakilia beach. Pylos ligt aan de baai van Navarino. Bijna geheel afgesloten van zee. De resten van het Turkse Niokastro kasteel zijn bezienswaardig als ook het lange “Golden beach”, ook wel het zandstrand van Gialova genoemd. In de omgeving van Pylos is genoeg te zien en te doen. Wandelen en birdwatchen bij de Aga Osman lagune op zo’n zes kilometer ten noorden van de vakantiebestemming. Of het oude Paleis van Nestor bezoeken.
Meer informatie
20 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
21 sep
Autoreis van 107 Kilometers - 1uur 59min
Pylos
Olympia
21 sep
6. Olympia
Overnachten
Over de bestemming: Olympia is misschien de bekendste en beroemdste bezienswaardigheid in Griekenland. Niet alleen zijn hier de Olympische Spelen begonnen, maar kun je hier tegenwoordig veel bezichtigen. Elke vier jaar wordt hier de Olympische vlam ontstoken om zijn reis te vervolgen naar de bestemming waar de Olympische Spelen gaan plaatsvinden. Olympia ligt in de streek Eleia op de Griekse Peloponnesos op 10 kilometer ten oosten van de stad Pirgos in een vallei. Olympia ligt tussen de berg Kronos, de rivier Alfiosen diens zijrivier Kladeos. De omgeving is groen, maar helaas heeft hier in 2011 ook een fikse bosbrand gewoed en de gevolgen hiervan zijn nog steeds zichtbaar in de natuur rondom het heiligdom. Het is één van de vruchtbaarste en vochtigste dalen van de Peloponnesos.
Meer informatie
21 sep
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
23 sep
Autoreis van 116 Kilometers - 1uur 50min
Olympia
Patras
23 sep
7. Patras
Overnachten
Over de bestemming: Patras is een grote havenstad in het noordwesten van de Peloponnesos. Het is na Athene en Thessaloniki de op twee na grootste stad van Griekenland en heeft ongeveer 200.000 vaste inwoners. De kustplaats is verbonden via de fraaie en moderne Rio-Antirrio brug met het departement Centraal Griekenland. Vanuit Italië, Igoumenitsa en Corfu komen de grote veerboten aan in de haven van Patras. De stad fungeert vaak als springplank om met de auto verder Griekenland in te rijden of de Peloponnesos te ontdekken. Tevens zijn er veerdiensten naar vrijwel alle Ionische eilanden. De Agios Andreas kerk is een ware bezienswaardigheid van de stad en wordt beschouwd als de grootste kerk van de Balkan en één van de mooiste kerken van Griekenland. Ook het archeologisch museum van de havenstad en de vesting van Patra, zoals de stad ook wel wordt genoemd, zijn een bezoekje waard. De Rio-Antirrio brug ligt op een paar kilometer van Patras vandaan en je kunt bijvoorbeeld via de brug naar het havenplaatsje Nafpaktos rijden. De tol op de burg is best aan de prijs en een alternatief is de veerboot vanuit het haventje bij de brug vertrekt. De vuurtoren van Patras kun je ook niet missen tijdens je bezoek en is het maritieme symbool van de stad. Sinds 1999 is de vuurtoren verplaatst en heeft het zijn oorspronkelijke functie verloren. Bij de vuurtoren (faros) vind je een bar met gezellig terras. Het kasteel van Patras is gratis te bezoeken van dinsdag tot en met zondag van 08.30 tot 15.00 uur. Het totale oppervlakte van deze burcht is groot en je hebt een fantastisch uitzicht op de stad en verderop de haven en de zee. Vergeet het antieke Odeum niet te bezoeken, welke op een steenworp afstand ligt van het kasteel.
Meer informatie
24 sep
Autoreis van 213 Kilometers - 2uur 29min
Patras
Athene
24 sep
8. Athene
Overnachten
Over de bestemming: Athene is de stad met een van de oudste beschavingen ter wereld. Hier komen oud en nieuw samen. De indrukwekkende geschiedenis van Athene die nog steeds overal zichtbaar is mengt zich met de hedendaagse Griekse cultuur. Wanneer je de Akropolis en de Antieke Agora bezoekt en rond dwaalt door de mooie straatjes van de historische wijk Plaka waan je je in een andere tijd. De verhalen van de goden uit de Griekse mythologie komen hier tot leven. In de wijk rondom de centrale markt van proef je letterlijk de sfeer van het hedendaagse Athene. Trek er minstens een paar dagen voor uit om je onder te dompelen in de Griekse cultuur en te genieten van alle schatten die Athene te bieden heeft. Een fietstour langs de hoogtepunten is een handige en leuke manier om een goed beeld van de stad te krijgen en neemt je mee door de verschillende wijken.
Meer informatie
24 sep
Geselecteerd hotel:
1 Nachten
25 sep
Reizen van Athene naar Amsterdam
Terug
Air Serbia
Air Serbia Air Serbia
15:30 - Athens, Eleftherios Venizelos Intl (ATH)
19:30 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
5uur 0min 0 PC 1 tussenstop
JU
JU Air Serbia - JU 533
15:30 - Athens, Eleftherios Venizelos Intl (ATH)
16:10 - Belgrade, Beograd (BEG)
Vervoer:  JU533 Uitgevoerd door:  **
Reisklasse: Economy
50min - Aansluiting op het vliegveld Belgrade, Beograd (BEG)
JU
JU Air Serbia - JU 262
17:00 - Belgrade, Beograd (BEG)
19:30 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
Vervoer:  JU262
Reisklasse: Economy
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten.

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.105 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 8
Vlucht 2
Accommodaties 8
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes