De 3 steden in 1 trip
o.v.v. wijzigingen 1.250 €

De 3 steden in 1 trip

Combinatie-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: vrijdag 15 september 2023 - Vertrek : vrijdag 10 mei 2024
Ref ID: 1343767
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.499 €
Dit reisidee is gemaakt op: vrijdag 15 september 2023 - Vertrek : vrijdag 10 mei 2024
Bestemmingen: Barcelona, Rome, Athene

Beschrijving

Van dag tot dag

10 mei
Reizen van Schiphol naar Barcelona
Vertrek
Vueling Airlines
Vueling Airlines Vueling Airlines - VY8307
18:25 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
20:45 - Barcelona, Barcelona El Prat (BCN)
2uur 20min 0 PC Rechtstreeks
Vervoer:  VY8307
Reisklasse: Economy
10 mei
1. Barcelona
Overnachten
Over de bestemming: Barcelona, een betoverende stad aan de Middellandse Zee, heeft alles voor een fantastische stedentrip! In deze stad met haar beroemde gebouwen van architect Gaudí, geniet je van lange warme zomers, een relaxte cultuur en heerlijke stranden. Bezoek het stadion van FC Barcelona, smul van de rijke cultuur en ga shoppen in kilometerslange winkelstraten. Barcelona is een stad die je nooit meer loslaat! Hoogtepunten Barcelona De enorme La Sagrada Família van architect Gaudí is het bekendste bouwwerk van Barcelona. Miljoenen mensen per jaar bezoeken de gotische kerk, die je vanuit veel plekken boven de stad kunt zien uittorenen. Slechts acht van de achttien geplande torens zijn voltooid tijdens Gaudí’s leven en de kerk heeft nog steeds geen interieur, maar daar komt verandering in. De verwachting is dat de kerk in 2022 dan toch eindelijk klaar zal zijn. De bouw van de kerk werd geheel gefinancierd door donateurs, die in ruil voor hun geld een plek in de hemel is beloofd. Ook de huidige entreeprijs wordt gezien als een soort donatie. Proef de unieke sfeer in het schitterende Camp Nou, één van de grootste voetbalstadions ter wereld! Huisclub FC Barcelona is voor de Catalanen meer dan alleen een voetbalclub - qua nationalistisch fanatisme overtreffen ze de Lage Landen -, maar ook voor Nederlanders is het meer dan zómaar een voetbalclub. Hier waren Johan Cruijff, Louis van Gaal én Frank Rijkaard trainer. Het schitterende Camp Nou van Fútbol Club Barcelona kun je bezoeken in Noord-Barcelona. In het stadion is plek voor 120.000 mensen. Ook kun je een bezoek brengen aan het voetbalmuseum, genoemd naar de voormalige president van de club, Josep Lluiz Nuñez. Bij de olympische haven van Barcelona (Zomerspelen 1992) is zelfs een restaurant gevestigd met een officiële licentie van FC Barcelona: Màgic Barça! Bezoek het Picasso Museum, waarvoor je wellicht in de rij moet staan, maar dat wél de belangrijkste werken van de schilder toont, uit de tijd dat hij in Barcelona woonde en werkte. Die mag je zeker niet missen! Barcelona blijft boven alles een betoverende stad aan zee, en dus bezoek je natuurlijk het strand van Barceloneta. Dit is ook de wijk waar het Olympisch Dorp uit 1992 gevestigd is. Barceloneta is destijds helemaal gerenoveerd, maar heeft zijn oorspronkelijke karakter behouden.
Meer informatie
11 mei
Bijgevoegde Excursie | Ticket
Barcelona City Tour Hop-On Hop-Off Tour
Barcelona City Tour Hop-On Hop-Off Tour
2 Ingangs ( Volwassenen vanaf 13 jaar: 2 )
Multiday. Flexible Bus only - Senior +65 (09:00-19:00 48-Hour Ticket)
Zie details
13 mei
Reizen van Barcelona naar Rome
Ryanair
Ryanair Ryanair - FR6341
13:55 - Barcelona, Barcelona El Prat (BCN)
15:45 - Roma, Fiumicino Airport (FCO)
1uur 50min 0 PC Rechtstreeks Tarief: Basic
Vervoer:  FR6341
Reisklasse: Economy
Tarief: Basic
13 mei
2. Rome
Overnachten
Over de bestemming: La bella Roma: deze historische metropool is één van de mooiste steden van Europa! Je kunt hier één grote culturele schatkist bekijken, met onder meer het indrukwekkende Vaticaanstad, talloze kerken, monumenten, romantische pleinen met fonteinen en resten uit de klassieke oudheid. Tegelijkertijd is Rome dé stad om geweldig te winkelen, onovertroffen te eten én fantastisch uit te gaan. Hoogtepunten Rome Laat je overrompelen door Vaticaanstad! In dit minilandje van de Paus kun je dagen rondwalen tussen meest spectaculaire hoogtepunten. De St.-Pieterbasiliek was lang de grootste kerk ter wereld. Als je de reusachtige koepel beklimt heb je een prachtig uitzicht over de stad. Ook kun je met eigen ogen het beroemde schilderij 'De creatie van Adam' van Michelangelo bewonderen in de Sixtijnse Kapel. Hij heeft het hele plafond en een gigantische muur in deze ruimte op onovertroffen wijze beschilderd. Dwaal ten slotte door de lange gangen van de meer dan 20 Vaticaanse musea met wel 50.000 kunstschatten! Eén van de beroemdste gebouwen in Rome is het Flavisch Amfitheater, beter bekend als het Colosseum, uit de 1ste eeuw na Christus. Het was het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk. Op de ovale, steile tribunes konden wel 50.000 Romeinen plaatsnemen tijdens gladiatorengevechten. Het theater staat nog grotendeels overeind. Het centrum van Rome is dé plek waar je heerlijk kunt winkelen en genieten op gezellige terrasjes, maar waar ook de meeste historische monumenten te vinden zijn. Plekken die je bijna niet kunt missen zijn de gebeeldhouwde Trevi-fontein - beroemd uit de film La Dolce Vita - voor het Renaissancepaleis Palazzo Poli en de Spaanse Trappen, waar je bovenaan bij de kerk Trinita dei Monti prachtig uitzicht heeft over de stad.
Meer informatie
13 mei
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
13 mei
Bijgevoegde Excursie | Ticket
Big Bus Rome Hop-On Hop-Off Tour
Big Bus Rome Hop-On Hop-Off Tour
2 Ingangs ( Volwassenen vanaf 16 jaar: 2 )
100 minuten Essential - 2 days
Zie details
Er is een transport op dezelfde dag. Check uren
15 mei
Reizen van Rome naar Athene
Sky Express
Sky Express Sky Express - GQ821
13:00 - Roma, Fiumicino Airport (FCO)
15:55 - Athens, Eleftherios Venizelos Intl (ATH)
1uur 55min Rechtstreeks Tarief: SKY Joy
Vervoer:  GQ821
Reisklasse: Economy
Tarief: SKY Joy
15 mei
3. Athene
Overnachten
Over de bestemming: Athene is een stad waarin de geschiedenis dicht aan de oppervlakte ligt. Je vindt er talloze sporen van de klassieke Griekse beschaving. De bekendste is wel het Parthenon, de tempel op de Akropolis. Ook het hedendaagse Athene is de moeite waard: het is een stad om lekker te eten, uit te gaan en natuurlijk heel veel te bekijken. Hoogtepunten Athene De tafelberg Akropolis is hét symbool van Athene. De belangrijkste tempel op de berg is het Parthenon met zijn prachtige zuilen. Van hier af heb je een fantastisch uitzicht over de stad. De Agora is de markt van het klassieke Athene. Ook hier is nog veel van bewaard gebleven, zoals de tempel Theseion, het kleinere broertje van het Parthenon. Het Nationaal Archeologisch Museum is één van de grootste en belangrijkste musea van het oude Griekenland. Je vindt hier onder meer beroemde beelden van Poseidon, Zeus, Demeter en Persephone. Athene heeft een groot aantal kerken, zoals de oude kathedraal (Metropolis, 12e eeuws). Verder kom je op een wandeling door de stad veel Byzantijnse (Oost-Romeinse) en Grieks-orthodoxe kerken tegen.
Meer informatie
16 mei
Bijgevoegde Excursie | Ticket
Toeristenbus - Hop on Hop off Athene
Toeristenbus - Hop on Hop off Athene
2 Ingangs ( Volwassenen van 12 tot 91 jaar: 2 )
1 uur en 30 minuten 08:30 Toeristenbus - Hop on Hop off Athene
Zie details
18 mei
Reizen van Athene naar Schiphol
Terug
Aegean Airlines
Aegean Airlines Aegean Airlines - A3624
08:25 - Athens, Eleftherios Venizelos Intl (ATH)
11:10 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
3uur 45min Rechtstreeks Tarief: Light
Vervoer:  A3624
Reisklasse: Economy
Tarief: Light
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.499 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 3
Vlucht 4
Accommodaties 3
Activiteiten 3

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes