Fly & Drive Cape Classics | Zuid Afrika
o.v.v. wijzigingen 2.091 €

Fly & Drive Cape Classics | Zuid Afrika

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: donderdag 23 november 2023 - Vertrek : zaterdag 11 mei 2024
Ref ID: 1362015
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 4.181 €
Dit reisidee is gemaakt op: donderdag 23 november 2023 - Vertrek : zaterdag 11 mei 2024
Bestemmingen: Kaapstad, Swellendam, Knysna, Cape St. Francis, Nationaal park Addo Elephant, Oudtshoorn, Robertson, Stellenbosch, Kaapstad

Beschrijving

11 mei
Reizen van Amsterdam naar Kaapstad
Vertrek
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines - KL597
10:10 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
21:25 - Cape Town, Cape Town Intl (CPT)
11uur 15min 0 PC Rechtstreeks
Vervoer:  KL597
Reisklasse: Economy
11 mei
Autoverhuur
Toyota Urban Cruiser SUV /AC/A/4dr
A/C 4 aantal deuren bij huurauto 4 Personen
Toyota Urban Cruiser SUV /AC/A/4dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Automatisch
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Leeftijd bestuurder

Minimaal 23, Maximaal 99

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Volle tank bij het ophalen
Algemene betalingsvoorwaarden
200.30 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Cape Town International luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer:

Main Building Unit BG12, Central Boulevard 7625, Cape Town, 8000, Zuid Afrika

Terugbrengen

Cape Town International luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer

Main Building Unit BG12, Central Boulevard 7625, Cape Town, 8000, Zuid Afrika

11 mei
1. Kaapstad
Overnachten
Over de bestemming:

Kaapstad is de hoofdstad van de provincie West-Kaap en wetgevende hoofdstad van Zuid-Afrika. Het is een moderne en kosmopolitische stad, dat wordt ingesloten tussen bergen en de oceaan en staat bekend als een van de mooiste steden ter wereld.

Er zijn een paar activiteiten die echt niet mogen worden overgeslagen tijdens een bezoek aan Kaapstad. Het beklimmen van de 1085 meter hoge Tafelberg – een van de 7 natuurwonderen – is een echte must-do. Er zijn verschillende routes voor alle type wandelaars. Ook is er de mogelijkheid om met de kabelbaan omhoog en naar beneden te gaan. Het beklimmen van de 669 meter hoge Lion’s Head is ook zeker de moeite waard. Vanaf deze top kan genoten worden van een schitterend uitzicht op Kaapstad, de Tafelberg en de Indische Oceaan.

Daarnaast mag een bezoek aan Kaap de Goede Hoop, een wandeling door Bo Kaap – een van de oudste woonwijken van de stad -, het bewonderen van het eerbetoon aan 4 Zuid-Afrikaanse winnaars van de Nobelprijs voor de vrede op Nobel Square en het bekijken van pinguïns bij Boulders Beach, zeker niet worden vergeten.

Van geweldige stranden en schilderachtige bergketens, tot lekker eten met heerlijke wijn en vriendelijke mensen, Kaapstad heeft iets voor iedereen.

Meer informatie
13 mei
Autoreis van 220 Kilometers - 2uur 48min
Kaapstad
Swellendam
13 mei
2. Swellendam
Overnachten
Over de bestemming:

Gelegen aan de voet van de Langenberg Mountains in de Zuid-Afrikaanse provincie West-Kaap bevindt zich het rustige stadje Swellendam, dat met name bekend staat om haar bessen, geschiedenis en architectuur.

De groene vallei waar Swellendam zich in bevindt, is een geweldige plek om een te worden met de natuur. Langs de Breede Rivier kunnen mooie wandelingen gemaakt worden, waar de Kaapse bergzeebra, grijze reebok en allerlei vogels te zien zijn. Op de rivier kan genoten worden van kanoën en rivier-raften. Daarnaast wordt Swellendam omringt door een aantal natuurparken – waaronder het Marloth Natuur Reservaat en het Bontebok National Park - die ook zeker een bezoek waard zijn. 

Het dorp zelf is te voet te verkennen en beschikt over meer dan 50 provinciale erfgoedsites. Als de derde oudste stad van Zuid-Afrika zijn in het centrum allerlei mooie oude gebouwen in Kaap-Nederlandse stijl te zien. De tal van koffiezaakjes met terrassen, leuke restaurants en kleine winkeltjes maken het verkennen van het centrum een aangename ervaring.

Omgeven door schitterende natuur, met een rustige sfeer en een rijke geschiedenis, heeft Swellendam alles voor een heerlijk verblijf. 

Meer informatie
14 mei
Autoreis van 277 Kilometers - 3uur 14min
Swellendam
Knysna
14 mei
3. Knysna
Overnachten
Over de bestemming:

Gelegen in de provincie West-Kaap, aan de Indische Oceaan bevindt zich de gemoedelijke stad Knysna – een van de populairste en leukste stops langs de Zuid-Afrikaanse Tuinroute. Deze plaats staat bekend om haar knusse karakter en is vooral populair onder levensgenieters. Het is de ideale plek om te ontspannen, maar er zijn ook genoeg actieve dingen om te ondernemen.

Het straatbeeld van Knysna wordt gekenmerkt door kunstwinkeltjes, oesterrestaurants, kleinschalige hotels en de prachtige felblauwe lagune en het uitgestrekte oerbos die de stad inklemmen.  

Knysna wordt vooral bezocht voor de schitterende natuur. Bezoekers kunnen de duizenden prachtige hectaren van het Knysna Forest onder andere verkennen door te mountainbiken, of een van de vele wandelroutes te volgen (en misschien wel een olifant tegenkomen). Op de lagune kan genoten worden van vissen, boottochten en kajakken. Verder mag een bezoek aan het Featherbed Nature Reserve ook zeker niet vergeten worden.

Van relaxen op het strand tot actieve avonturen in oeroude bossen, in Knysna kan het allemaal.

Meer informatie
16 mei
Autoreis van 204 Kilometers - 2uur 19min
Knysna
Cape St. Francis
16 mei
4. Cape St. Francis
Overnachten
Over de bestemming:

Aan de Sunshine Coast van Zuid-Afrika ligt de prachtige badplaats Cape St. Francis. Als surfhotspot, met prachtige schone stranden, is dit een perfect vakantieoord om te relaxen. De ontspannen levensstijl, overvloed aan activiteiten en ongerepte schoonheid van dit paradijs maken het een geliefde vakantiebestemming onder toeristen van over de hele wereld.

Een echte must-visit is natuurlijk het 5 kilometer lange strand. Het water langs dit strand staat bekend als een echt watersportparadijs, waar genoten kan worden van surfen, kitesurfen en surfskiën. Seal Point biedt de beste surfmogelijkheden. Om te zwemmen wordt aangeraden naar de rechterkant van het strand (bij de vuurtoren) te gaan. In andere delen van het water kunnen de vloedgolven vrij sterk zijn, waardoor zwemmen niet overal wordt aanbevolen.

Daarnaast is de historische Seal Point Lighthouse een echte must-visit tijdens een verblijf in Cape St. Francis. Rond de vuurtoren lopen verschillende paden die wandelaars langs de oceaan, rotsen en de vuurtoren zelf leiden. Blijf zeker om de zonsondergang vanaf hier te bekijken!

Met haar schoonheid en tal van activiteiten verdient dit unieke en exclusieve paradijs zeker een plek op het lijstje van elke vakantieganger tijdens een reis door Zuid-Afrika. 

Meer informatie
16 mei
Geselecteerd hotel:
2 Nachten
18 mei
Autoreis van 207 Kilometers - 2uur 37min
Cape St. Francis
Nationaal park Addo Elephant
18 mei
5. Nationaal park Addo Elephant
Overnachten
Over de bestemming:

Het Addo Elephant National Park - het op 2 na grootste natuurpark van Zuid-Afrika - ligt 50km ten noordoosten van Port Elizabeth. Het omvat 145.000 hectare en strekt zich uit van de bergen – 100 km landinwaarts – tot aan de oceaan.

Het Addo Elephant National Park werd oorspronkelijk in 1931 gesticht om de 11 laatst overgebleven Kaapse olifanten te beschermen. Tegenwoordig is het park één van de mooiste gebieden van de Eastern Cape en leven er ruim 350 Kaapse olifanten. Ook leven er allerlei andere grote zoogdieren. Het is zelfs het enige park waar de ‘Big 7’ te bewonderen is (olifant, neushoorn, leeuw, buffel en luipaard, alsmede de walvis en de grote witte haai voor de kust).

Het park kan in de zomer het beste halverwege de ochtend bezocht worden, wanneer de olifanten samenkomen bij drinkplaatsen (in het centrale deel - toegankelijk met een gewone auto). In de winter is de vroege ochtend hét moment voor een bezoek. Na regenval zijn de olifanten veel moeilijker te zien, omdat ze zich dan verspreiden en de heuvels intrekken, welke alleen per 4WD toegankelijk zijn.

Voor een wildervaring om nooit te vergeten is het Addo Elephant National Park zeker een bezoek waard.

Meer informatie
20 mei
Autoreis van 458 Kilometers - 5uur 15min
Nationaal park Addo Elephant
Oudtshoorn
20 mei
6. Oudtshoorn
Overnachten
Over de bestemming: Oudtshoorn is gelegen tussen de bergen van Outeniqua en Swartberg in de Kleine Karoo aan de bekende Route 62. Een dorp gelegen in de vruchtbare vallei aan de Grobbelaars rivier in de Westkaap provincie. Oudtshoorn heeft de meeste zonnedagen van Zuid-Afrika en het hele jaar door zijn de temperaturen hier heerlijk, meestal tussen de 26 en 36 graden. Weinig wind en de droge winters zijn ook erg aangenaam maar ’s nachts kan het wel afkoelen naar 0 tot 5 graden. De tabak, druiven, graan en fruit wat hier verbouwd wordt, zorgen voor goede export mogelijkheden, maar Oudtshoorn is op de kaart gezet door de struisvogel industrie. En dan wel de veren van deze snelle vogels! Oudtshoorn staat al enkele eeuwen bekend als het centrum van de struisvogelfokkerij en nog steeds zijn er vele struisvogelboerderijen. In de vorige eeuw bereikte de markt haar top en was er een grote vraag naar struisvogelveren. De struisvogelboeren, ook wel baronnen genoemd, bouwden hun ”verenpaleizen” welke nu behoren tot de nationale monumenten van Zuid-Afrika. Na de Tweede Wereldoorlog stortte de industrie in door onvoldoende vraag naar de veren. Vandaag de dag hebben de boeren de struisvogelfokkerij weer opgepakt en nu wordt er vooral verdiend op het vlees en de huid (leer) van de struisvogels. Eieren en veren zijn nu bijzaak maar nog altijd leuke souvenirs. Breng een bezoek aan één van de vele struisvogelboerderijen en leer meer over de bijzondere vogels.
Meer informatie
22 mei
Autoreis van 265 Kilometers - 3uur 5min
Oudtshoorn
Robertson
22 mei
7. Robertson
Overnachten
Over de bestemming: Robertson: “Een kleine plaats met een groot hart”, waar je het hele jaar door warm welkom geheten wordt en waar het ene wijnfestival opgevolgd wordt door het andere. Hier wacht het rustig sluimerende dorp op bezoekers die zich verbazen over de onstuimige bloei van de jacaranda’s en rozen. Die op hun beurt weer afgewisseld worden door gele en rode canna’s en felgekleurde bougainvilles. Hier vind je 150 jaar historie terug in Victoriaanse huizen. Robertson is bekend om haar gedroogde fruit, zoete dessertwijnen en brandewijnen, maar ook haar Chardonnay’s genieten een goede reputatie. Het is de plek voor Farm stalls (boerderij kraampjes langs de weg) met verse producten zoals: olijfolie, gedroogd fruit, vers gebakken broden en huisgemaakte jam. Elke tweede zaterdag van de maand kun je er naar de markt voor nog meer verse producten.
Meer informatie
23 mei
Autoreis van 133 Kilometers - 1uur 33min
Robertson
Stellenbosch
23 mei
8. Stellenbosch
Overnachten
Over de bestemming:

Op ongeveer 50 kilometer van Kaapstad ligt de schilderachtige plaats Stellenbosch – hét hart van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. De stad wordt ook wel de ‘City of Oaks’ genoemd, vanwege het grote aantal eiken die de straten en boerderijen sieren.

De schilderachtige Dorpsstraat is een echte must-visit. In deze straat, dat tegenwoordig een nationaal monument is, zijn de meest indrukwekkende oude gebouwen te bewonderen. Van Victoriaanse en Gregoriaanse tot Kaap-Hollandse stijl, het is er allemaal te zien.

Als wijncentrum van het land, mag een bezoek aan een van de vele wijnhuizen zeker niet worden overgeslagen. Verscholen tussen de bergen bevindt zich misschien wel het mooiste wijnhuis van Stellenbosch: Hidden Valley Wines. Hier kan genoten worden van heerlijke wijnen, wandelingen door prachtige tuinen en geweldig eten.

Daarnaast zijn sportievelingen in Stellenbosch ook zeker op de juiste plek. In de natuurlijke omgeving van de stad kan onder andere genoten worden van wandelen, mountainbiken, golfen, paardrijden en vliegvissen.

Het historische centrum, de vele wijnhuizen en schitterende omgeving maken Stellenbosch een geweldige bestemming met iets voor iedereen. 

Meer informatie
25 mei
Autoreis van 51 Kilometers - 45min
Stellenbosch
Kaapstad
25 mei
9. Kaapstad
Tussenstop
Over de bestemming:

Kaapstad is de hoofdstad van de provincie West-Kaap en wetgevende hoofdstad van Zuid-Afrika. Het is een moderne en kosmopolitische stad, dat wordt ingesloten tussen bergen en de oceaan en staat bekend als een van de mooiste steden ter wereld.

Er zijn een paar activiteiten die echt niet mogen worden overgeslagen tijdens een bezoek aan Kaapstad. Het beklimmen van de 1085 meter hoge Tafelberg – een van de 7 natuurwonderen – is een echte must-do. Er zijn verschillende routes voor alle type wandelaars. Ook is er de mogelijkheid om met de kabelbaan omhoog en naar beneden te gaan. Het beklimmen van de 669 meter hoge Lion’s Head is ook zeker de moeite waard. Vanaf deze top kan genoten worden van een schitterend uitzicht op Kaapstad, de Tafelberg en de Indische Oceaan.

Daarnaast mag een bezoek aan Kaap de Goede Hoop, een wandeling door Bo Kaap – een van de oudste woonwijken van de stad -, het bewonderen van het eerbetoon aan 4 Zuid-Afrikaanse winnaars van de Nobelprijs voor de vrede op Nobel Square en het bekijken van pinguïns bij Boulders Beach, zeker niet worden vergeten.

Van geweldige stranden en schilderachtige bergketens, tot lekker eten met heerlijke wijn en vriendelijke mensen, Kaapstad heeft iets voor iedereen.

Meer informatie
25 mei
Reizen van Kaapstad naar Amsterdam
Terug
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines KLM Royal Dutch Airlines - KL598
23:15 - Cape Town, Cape Town Intl (CPT)
10:45 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
+1 dag 11uur 30min 0 PC Rechtstreeks
Vervoer:  KL598
Reisklasse: Economy
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten.

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 4.181 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 9
Vlucht 2
Accommodaties 8
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes