Fly& Drives Sicilië | Italië
o.v.v. wijzigingen 1.251 €

Fly& Drives Sicilië | Italië

Autorondreis-Planner
Dit reisidee is gemaakt op: maandag 5 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 14 september 2024
Ref ID: 1398768
Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.501 €
Dit reisidee is gemaakt op: maandag 5 februari 2024 - Vertrek : zaterdag 14 september 2024
Bestemmingen: Catania, Modica, Caltagirone, Palermo, Zafferana Etnea, Catania

Beschrijving

14 sep
Reizen van Schiphol naar Catania
Vertrek
Transavia Holland
Transavia Holland Transavia Holland - HV5217
19:15 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
22:05 - Catania, Catania Fontanarossa (CTA)
2uur 50min Rechtstreeks Tarief: Basic
Vervoer:  HV5217
Reisklasse: Economy
Tarief: Basic
14 sep
Autoverhuur
Fiat 500 /AC/2dr
A/C 2 aantal deuren bij huurauto 2 Personen
Fiat 500 /AC/2dr Of gelijkwaardig
Bevat:
Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.: Volle tank bij het ophalen
Handgeschakeld
Onbeperkt aantal vrije kilometers
Extra::
Ophalen/inleveren buiten openingstijden - 48,80 €
Leeftijd bestuurder

Minimaal 21, Maximaal 99

Voorwaarden met betrekking tot het vullen van de brandstoftank.
Volle tank bij het ophalen
Algemene betalingsvoorwaarden
300 EUR charged in CreditCard
Bescherming tegen diefstal
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Verzekering cascoschade
Inbegrepen, controleer de voorwaarden
Huurauto ophalen

Catania luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer:

Catania, 95121, Italië

Terugbrengen

Catania luchthaven (Desk at Airport) - Telefoonnummer

Catania, 95121, Italië

14 sep
1. Catania
Tussenstop
Over de bestemming: Catania is de op een na grootste stad van Sicilië en is gelegen aan de oostkust van het eiland. De stad telt circa 307.000 inwoners en ligt aan de voet van de Etna, de actieve vulkaan die ongeveer 30 kilometer ten noorden van de stad ligt.
Meer informatie
14 sep
Autoreis van 126 Kilometers - 1uur 46min
Catania
Modica
14 sep
2. Modica
Overnachten
Over de bestemming: Modica, een magnifieke stad in de Val di Noto, in het zuidoosten van Sicilië. Op de plek waar Modica nu ligt, ontstond lang geleden de Arabische stad Mudiqah – een oorsprong die nog altijd te horen is in de huidige naam van de barokstad. Modica bestaat uit twee delen: Modica Alta, de bovenstad, en Modica Bassa, de benedenstad. Modica Alta is het oudste; hier prijkte de Arabische stad. Vanwege ruimtegebrek op de heuvel breidde men steeds verder naar beneden uit, waar tot begin twintigste eeuw nog twee rivieren stroomden. Modica werd daardoor ook wel eens ‘het Venetië van het zuiden’ genoemd. Toen er in 1902 een vreselijke overstroming plaatsvond, besloot men de rivieren droog te leggen. De loop van het water kun je her en der nog altijd volgen. Als je over de Corso Umberto I loopt bijvoorbeeld, die is aangelegd op de plek waar ooit het water stroomde… Duomo di San Giorgio; De bekendste blikvanger van Modica is de Duomo di San Giorgio, een ontwerp van niemand minder dan Rosario Gagliardi, de architect die ook in Noto zorgde voor tal van barokke monumenten vol versieringen.
Meer informatie
14 sep
Geselecteerd hotel:
4 Nachten
18 sep
Autoreis van 79 Kilometers - 1uur 15min
Modica
Caltagirone
18 sep
3. Caltagirone
Overnachten
Over de bestemming: In de zuidelijke binnenlanden van Sicilië vind je het kleine stadje Caltagirone. Op deze bijzondere plek maken de inwoners van het dorp al duizenden jaren bijzondere werken van aardewerk. Iets wat je overal in de stad terug zult vinden! De naam Caltagirone zou zijn afgestamd van de Arabische naam Qal ‘at al Gharùn (Berg van de Vazen). Een naam die de Arabieren gaven aan het stadje toen zij van 840 to 1030 aan de macht waren. Veel van deze Arabische, maar ook Byzantijnse, invloeden zijn vandaag de dag nog terug te vinden in het dorp. Van de vele klei uit de omgeving worden al jaren vele vazen, kruiken, potten en tegeltjes gemaakt. Door de jaren heen zijn veel verschillende stijlen te ontdekken. Een mooie weergave van die stijlen zijn te zien in het Museum van de Keramiek in het centrum van Caltagirone. Tussen het bezoeken van de ateliers en het museum door kun je nog een aantal andere bijzondere bezienswaardigheden van Caltagirone ontdekken. Bijna alle trekpleisters zijn te vinden in het noordelijk deel van de stad, terwijl je in het zuidelijk deel veel nieuwbouw en het treinstation vindt. Gelukkig is het stadje niet heel groot en kun je alles gemakkelijk te voet bereiken. En anders rijdt er altijd ook nog een klein toeristisch treintje. Bij het binnentreden van het centro storico tref je al snel de belangrijkste kerk van het dorp: Cattedrale San Giuliano. Deze Normandische kathedraal is gebouwd in 1282 heeft een prachtige façade in de stijl art-nouveau.
Meer informatie
18 sep
Geselecteerd hotel:
3 Nachten
21 sep
Autoreis van 193 Kilometers - 2uur 32min
Caltagirone
Palermo
21 sep
4. Palermo
Overnachten
Over de bestemming: Palermo is de grootste stad van het Italiaanse eiland Sicilië en tevens de hoofdstad van de gelijknamige autonome regio. Palermo is een drukke stad waar een kleine zevenhonderdduizend mensen wonen en werken. Deze hoeveelheid mensen zorgt ervoor dat Palermo op verschillende plekken druk en luidruchtig overkomt. Wie echter goed zoekt die vindt zeker nog wel een paar plekjes waar je nog wel van de heerlijke Siciliaanse sfeer kan proeven zonder overdonderd te worden door de drukte. Je moet in het oude centrum van Palermo daarvoor wel goed zoeken. De verkeersdrukte neemt steeds serieuzere vormen aan. Als toerist zou ik me serieus afvragen of ik Palermo wel met een huurauto in zou willen. Het verkeer is hectisch waarbij de factor ‘haantjesgedrag’ niet bijdraagt aan structuur en veiligheid in het verkeer. Wie denkt dat Palermo een mooie oude stad is die moeten we helaas deels teleurstellen. Je ziet op sommige plekken nog wel de schoonheid van weleer, maar je merkt helaas ook op veel plekken waar economische problemen geleid hebben tot verpaupering. Wie echter een week of twee weken op Sicilië verblijft die willen we toch wel aanraden om ook een bezoekje aan Palermo in te plannen. Het stadse leven van Palermo biedt een duidelijk contrast met de soms nog zo romantische dorpjes die je elders op het eiland aantreft.
Meer informatie
24 sep
Autoreis van 256 Kilometers - 3uur 13min
Palermo
Zafferana Etnea
24 sep
5. Zafferana Etnea
Overnachten
Over de bestemming: Zafferana Etnea ligt in het oosten van het Parco dell’Etna (Regionale park van de Etna), op een hoogte van 574 meter. De plaats loopt helemaal tot aan de top van de vulkaan en wordt gekenmerkt door een prachtige natuur met dichte bossen en vlaktes met lava. Ligging Zafferana Etnea Wanneer je liefhebber bent van een rustige omgeving in een prachtige natuur is Zafferana Etnea een prachtige plek om te bezoeken. De plaats ligt op slechts korte afstand van Catania (24,6 km), Taormina (36,6 km) en Acireale (13,7 km). Zafferana Etna ligt precies halverwege tussen de Etna vulkaan en de zee, kortom een perfecte uitvalslocatie! Wanneer je de Etna vulkaan wilt bezoeken, is Zafferana een goede uitvalsbasis. Vanuit hier kun je namelijk eenvoudig naar Etna Nord en Etna Sud. Wil je naar Etna Sud, dan neem je de SP92 richting Rifugio Sapienza. Wil je naar Etna Nord, dan rij je via de Strada Mareneve naar Piano Provenzana. Hoe de naam Zafferana Etnea ontstaan is, is niet bekend, maar er zijn wel diverse hypotheses. Een daarvan is dat de plaatsnaam uit het Arabisch komt van het woord ‘Zaufanah’ wat ‘geel’ betekent. In het gebied groeit veel rusgras en brem wat geel van kleur is. Een meer betrouwbare hypothese over het ontstaan van de naam komt uit de Italiaanse encyclopedie van Gerolamo Boccardo. Hij refereert naar de teelt van saffraan. Dit was ooit de belangrijkste industrie in het dorp. Deze hypothese wordt bevestigd door het schilderij ‘Madonna della Provvidenza’ uit 1838 van Giuseppe Rapisardi. Op dit schilderij is een vaas te zien met saffraan bloemen.
Meer informatie
28 sep
Autoreis van 47 Kilometers - 1uur 8min
Zafferana Etnea
Catania
28 sep
6. Catania
Tussenstop
Over de bestemming: Catania is de op een na grootste stad van Sicilië en is gelegen aan de oostkust van het eiland. De stad telt circa 307.000 inwoners en ligt aan de voet van de Etna, de actieve vulkaan die ongeveer 30 kilometer ten noorden van de stad ligt.
Meer informatie
28 sep
Reizen van Catania naar Schiphol
Terug
Transavia Holland
Transavia Holland Transavia Holland - HV5218
23:00 - Catania, Catania Fontanarossa (CTA)
02:10 - Amsterdam, Schiphol (AMS)
+1 dag 3uur 10min Rechtstreeks Tarief: Basic
Vervoer:  HV5218
Reisklasse: Economy
Tarief: Basic
opmerkingen:

Dit reisvoorstel is speciaal voor u op maat gemaakt, ovv actuele beschikbaarheid, tussentijdse prijswijzigingen en typefouten.

Totale prijs o.v.v. wijzigingen 2.501 €
Deze reis aanpassen
Controleer prijs
Dit voorstel bestaat uit
Bestemmingen 6
Vlucht 2
Accommodaties 4
Auto's 1

Laat je inspireren door onze ideëen

Pas de reis aan, aan je eigen wensen!

Meer ideeën

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes